Fórum témák
» Több friss téma |
En szemely szerint termisztorra tippelnek.
Szia! Ha höfokot figyelne, akkor nem a a fet-ek közelében, esetleg közvetlenül a hűtőbordán lenne? Ha termisztor, akkor elvileg próbára ellenállásal helyettesíthetem.
Sziasztok. Feltételezem hogy a csatolt képen valami hőmérésre alkalmas eszköz van, de nem vagyok benne biztos, azt meg pláne nem tudom, hogy hogyan működhet. Tudja esetleg valaki ?
Köszi
Elvileg termisztornak kellene lennie. Tedd rá egy ellenállásmérőre, valahol a kiloohmos tartományban kellene valamit mutatnia, majd fogd meg. ekkor megfog változni az ellenállása. Működése: hő hatására megváltozik az ellenállása, ezt egy komparátor áramkör figyeli, amely az előre beállított értéknél be vagy kikapcsol valamit.
Sok cucc között találtam, nem tudom miből van, de valószínűleg még új. Egy AVR-el akarom kiíratni a hőmérsékletet, majd rákötöm az ADC-re egy fesz osztóval. Mekkora legyen az osztó másik tajga szerinted ?
A termisztor nem lineáris. Hőmérőnek használhatatlan.
Sziasztok! Egy SMD zener adataira lennék kiváncsi hogyan is kell meghatározni? Amit látok rajta három 7-es szám A hozzá kapcsolt kimeneten kb 9V-nak kéne lenni van 1.6.
Kösz üdv
Sziasztok,
CD2025CP tipusú végfok kiváltására keresnék valamilyen cseredarabot. Mit lehetne használni? Köszi
Szia!
Alul a helyettesítő:Bővebben: Link
Francba, csak nekem nem volt fantáziám még csinálni belőle valami jót? Olyasmit akartak (akarok), ahova a 9-ből legalább 6-ot be tudok építeni… Szerintem az új gépembe majd beteszek belőle párat, csak értelme nem lesz, de legalább HELYE LESZ!
Sziasztok
Nem tudja valaki, hogy a GD607/617 mit mír? áram feszültség teljesítmény erre lennél kivíncsi. köszi
GOOGLE?
Bővebben: Link
Köszi!
keresgéltem énis de ezt valahogy nemsikerült megtalálni
Sziasztok.
A haverom mac Z4100 as erősitőjét szerelem egy IC re nem találok a neten sehol F4558 a tipusa de adatlap sehol. Ugy néz ki mint egy opamp valoszinu az is de kelene az adatlap kősz a segítséget.
Ha a Google-ba is úgy írsz mint itt, akkor nem csoda, ha nem találod amit kerestél. Nem lenne baj, ha odafigyelnél egy kicsit az írásodra.
Igen igazad van, de az F-kód mit rövidít ha ugy irod nem tallál a google-se semmit. Kösz szépen a gyors választ.
Nem tudom, Te melyik Google-t használod, az enyém ezt találja az "f4558" beírására.
Igen ugyan ez jön be nekem is de adatlap sehol semmi.
Azon a képernyőn amit belinkeltem, ott az adatlap is. Utolsó előtti találat.
Köbüki! betettem már, de azt mondja, neki a Google F-fel nem talál semmit.
Ok ok köszönöm .kimértem öket darabonként müködés közben, tényleg stimmel a lábkiosztás bocs a hitetlenségért.
Ez bizony termisztor. Ilyen lapos kiviteluek szoktak elofordulni a regi Slot1-es prociknal is, amik a hutobarda racsai koze logtak be, de ugyan ilyenem van egy regi PC haz kombinalt LCD kijelzojehez, aminek 2 ilyent tartalmaz.
SZIASZTOK. tud kozuletek valaki OROSZUL. Talaltam ugyanis valami orosz "szepsegapolo" cikket es szeretnem tudni mire tudom hasznalni .Legyszi ha valaki letudja forditani a s konyvet segitsen . Elore is koszi!
Hali mindenkinek!
Van 2 To-3 tokozású valamim ami 2 lábú + a ház. Valószínűleg tranzisztor de a típusát nem tudni :no: Annyi van ráírva hogy: Dr. Böhm E11 Valaki meg tudná mondani hogy mik ezek? Kimérni ki tudom hogy tranzisztor-e azt is meg tudom állapítani hogy PNP vagy NPN-e. De akkor sem tudom hogy mit is tud ez valójában. Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
Most akkor PNP vagy NPN? Jó lenne egy fénykép Br Böhm termékéről.
Hali!
NPN tranzisztor. Képet csatolom.
Üdv. Van 2 kondenzátorom amire csak annyi van írva hogy .1J63 a másikra meg .47j63. Ezek milyen értékűek lehetnek? Ha esetleg van valakinek táblázata megköszönném. Válaszokat előre is köszönöm.
100nF és 470nF , mindkettő 63V.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |