Fórum témák
» Több friss téma |
Tegnap már nem volt időm képet csinálni róla.
Most itt van kettő: A bak oldali egy sima dvd író lézer.
Ja, ez sima TO5-ös tokozás. A sok láb viszont probléma, ennek nem ismerem a bekötését.
Mit gondolsz róla? Nagy lehet a teljesítménye? Méretéből ítélve elég jó lehet.
A ráragasztott osztólencsét érdemes levenni ugye?
Mivel DVD íróban volt, túl sokat ne remélj tőle. Valószínű csak azért rakták TO5-be, mert ennyi kivezetése van, nem a teljesítménye miatt.
Nem íróban volt! Állítólag discman alkatrész.
Este megpróbálom életrekelteni, ha sikerül valami írok. Ha szétcsapattam, akkor is
A fényét telefonnal, vagy webkamerával vizsgáld, és sose nézz a diódára, ha valahová adtál áramot.
Na sikerült életet lehelni bele. Vagy gyenge az áramgenerátorom, vagy maga a dióda gyenge, mert éppenhogy pislákol:/
A rácsot viszont leveszem az elejéről...
Lehet, hogy nem gyenge, hanem infra. Azok a látható tartományban is sugározhatnak gyengén, de attól ugyanolyan ütősek, illetve veszélyesek. A soklábú tokozás multi kivitel is lehet, több dióda (különböző hullámhosszokra?) egy tokban, külön kivezetett monitordiódákkal.
Idézet: „Azok a látható tartományban is sugározhatnak gyengén” 1 tartományban sugároznak, csak annyira halványan látja az ember az adott hullámhosszt (tudom, hogy te is így gondoltad, csak a megfogalmazás nem mindegy).
A telefon kamerája milyen színűnek látja?
OLDALRÓL nézd meg a telcsi kamerájával, NE szemből! Ha fehéres akkor az infra lesz.
Ha valóban discman alkatrész tehát CD-t olvas, akkor az egy viszonylag gyenge infra lézer, amit igazán látványosan nem tudsz ugyan használni, de egy nagy infrakapuhoz kitűnő lehet.
Hogy még jobban belekössek magamba, nem is egy "tartományban sugároz"-nak, hanem egyetlenegy hullámhosszon, hiszen monokromatikus.
Ideális esetben. Legutóbb mikor néztem a bluray diódát spektrumanalizátorral kb 3nm széles volt a tartomány, de az is igaz, hogy hatalmas intenzitáskülönbséggel.
Heló! Összeállt a lézerem egy LG dvd íróból. A hatótáv körülbelül 800 m, de nem égeti a fekete szigetelőszalagot.
Az áramgenerátor 300mA-esre építettem, 9 voltos telepről üzemeltetem. Szerintetek mi lehet a baj?
Nincs eléggé "összehúzva" a kollimált (fókuszált?) lézerpont.
Melyik kapcsolást építetted meg?
Hát nemtudom. elméletileg ha a legkissebb a pont akkor van beállítva a fókusz rendesen nem? Vagy rosszúl tudom? (állítható fókuszúra készítettem)
http://skory.gylcomp.hu/kapcs/egyszeru-aramgen1.gif ezt építettem meg. 2 Ohmos és 12 K-s ellenállással.
Hajajj.
Lehet hogy jó ez az áramkör is (bár kétlem), de inkább a szupepés után olvass itt HE-n. Igen, ha a legkisebb a pont, akkor éget, nekem 200mA-en már füstölt a fekete szigszalag meg minden.
Ez lenne az? http://www.szupepe.hu/kepek/dpss23.jpg ?
Szívesen!
Egyébként ha valamelyik lézeres topicban, azt hiszem a dvd olvasóból lézer című topicban rákeresel a szupepe féle áramgenerátorra, akkor nyákrajzokat is találhatsz, amit már csak megk ell építened. Sok sikert hozzá!
Gondolom ez lesz az: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/ef/efeb6af5e82ee6faff5f0...2c.jpg
Igen, csatolok pdf-ben egy szebb beültetési képet (nagyított).
Köszönöm! Ez tényleg jobb
De én most jóéjszakát kívánok mindenkinek! És köszönöm a segítségeket! Valószínüleg még fogtok rólam hallani, ha összeraktam a szerkezetet |
Bejelentkezés
Hirdetés |