Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Jó lesz ez még valamire (újrahasznosítás)
Lapozás: OK   13 / 27
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 54221) hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /
 
Én lék fúrót készítenék téli horgászathoz. Vagy esetleg praca luparkit ami egy ötletes fahasogató de 2-3 kW-os villanymotor kell hozzá, viszont a Robi talán bírná. Mivel függőleges a kihajtás, csónakmotort is lehetne csinálni belőle. Egy régi rossz motor tribjére felszerelve kiválóan működhetne. Illetve működik is mert láttam már ilyet.
(#) davidovics hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
Sziasztok!
Ezt a fórumot azoknak hoztam létre akik szeretnek dolgokat szétforrasztgatni azzal a ténnyel,hogy ,,ez még jól fog jönni valamikor".
Azért,hogy ez tényleg így legyen azzal a céllal csináltam ezt a fórumot,hogy ti megadjátok mely alkatrészből nem tudsz csinálni valamit és mi ahoz keresünk/alkotunk olyan kapcsolást ami azokból vagy nyagyrészt azokból az alkatrészekből épül fel.
Szívesen várjuk az alkatrész listákat.(esetleg képek is jöhetnek az alkatrészekről).
Figyelem! Ez a fórum nem összekeverendő az egyéb dolgokhoz(pl:rádió) kapcsolást kereső fórumokkal,mert mi kapcsolást alkatrészekhez keresünk!
a vastag piros betűs kiabálást, hagyd meg nekünk..köb..
(#) csiber válasza davidovics hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Na ha már lett egy ilyen topik, azt kérdezném hogy hogyan lehetne régi pc alaplapokból kiszedni a kondikat forrasztópisztollyal? (Tudom, pákával könnyeb lenne de nincs)
(#) 7805 válasza csiber hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Szia a kedvenc technikám az h átfordítod az alaplapot a forrcsúcsok felé és ott hőlégfúvóval melegíted miközben melegíted rázogasd az alaplapot és kiperegnek a cuccok belőle
(#) kadarist válasza csiber hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Ügyesen! Jól elárasztod a forrpontot friss ónnal. és közben feszíted a melegített láb oldalán a kondit. Majd a másik lábnál ugyanígy.
(#) qvasz2 válasza csiber hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Pont ugyan úgy kell azzal is: megmelegíted és kiveszed ! (pici ónt tegyél még rá, mintha be akarnád forrasztani, mert úgy jobban át lehet melegíteni). Azután felváltva, egyik majd a másik lábát óvatosan húzva-melegítve kiveszed.
(#) VRubenX válasza davidovics hozzászólására (») Máj 17, 2010 / 1
 
De szerintem ez a topic is jó lett volna ennek
Bővebben: Link
(#) csiber hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
Köszönöm szépen
(#) davidovics hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
Nos nekem van egy fojtótekercsem 8 lábbal(sajnos nem tudom az értékét),egy C3039-es teljesítmény tranzisztor,2x 220µF-os 200V-os elko,3x 2200µF 10V elko
1 Ohm 5W ellenállás,egy zöld és egy piros diffúz ledem.
Aki tud egy kapcsolást amiben ezek nagy részét tudom használni az szóljon.
(#) proba válasza csiber hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Ha a lábai egyenesek ( nincsenek kihajlítva ) annyi ónt raksz rá ami mindkét lábat átéri, és együtt melegítve a kettőt óvatosan kihúzod.
(#) Doncso hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Nem azért, de szerintem nem a befőtt teszi el a nagyit, akarom mondani én, ha építeni akarok valamit, akkor összeszedem az alkatrészeket, és megépítem, pont ettől szokott égnek állni a hajam, amikor "van egy 16V os trafóm, ebből akarok 100W os végfokot építeni" vagy "van egy bordám milyen tápot lehet belőle?" szóval ennek semmi értelme, egy két meglévő alkatrészből nincs értelme építkezni, mivel számos más alkatrészek szükségesek, szóval nem tudom, lehet csak én látom így.
Üdv.
(#) (Felhasználó 4577) válasza Doncso hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Nem vagy egyedül, szerintem is teljesen felesleges téma.
Használt alkatrészekből nem lehet rendesen építkezni, vagy egy összegányolt áramkör lesz a vége, vagy szívás, hogy miért nem működik. A használt alkatrészekről senki se tudja megmondani, hogy meddig álltak, meddig voltak használva. Egy használt 100µF-os kondenzátor értéke könnyen eltérhet attól, ami rá van írva, például ha régi, vagy elhasználódott, elpárolgott belőle az elektrolit, stb.
Én mindenesetre biztos nem építkeznék használt alkatrészekből, inkább várnék két hetet, vagy még többet az új alkatrészekre.
(#) Doncso válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Részben igazad van, a kondikkal kapcsolatban, azokat én sem alkalmazom előszeretettel, viszont számtalan más alkatrész van ami használható, például ez is javarészt bontottból épült, nem a bontott alkatrészekkel van nekem problémám, hanem azzal , amikor 1 valami van és akkor már mindjárt akarnak építeni valami bonyolult áramkört. Mindenesetre abban tökéletesen egyetértek veled, hogy igazán jót, új alkatrészekből könnyebb építeni, és a hibaszázalék is minimális , megfelelő építési rutin mellet.
(#) zenetom válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Ez azért nem teljesen igaz.
Én nagyon sok mindent bontott alkatrészekből csinálok, (meg szerintem sokan mások) és még sose volt olyan hogy azért ne lett volna jó valami, mert bontott alkatrészekből van.
Persze ha a kondik értéke fontos, akkor én is inkább megveszem a boltban, vagy ha pl. kis tűrésű alkatrész kell, vagy nem elég hosszú az alkatrész lába és szépre akarom csinálni.. stb.
:yes:
szerk: Doncso megelőzött
(#) csiber hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Kipróbáltam az ónos-pisztolyos megoldást, huuha Már a végén azon izgultam hogy nem-e gyullad ki az egész pisztoly mire sikerült valahogy kiszednem egy-két kondit. Már szóltam egy isminek, hoz egy hőlégfúvót
(#) zsoltee0001 hozzászólása Máj 18, 2010 /
 
Én havonta 1x szoktam bontónapot rendezni
Satuba befogom a rossz paneleket, hőlégfúvóval megküldüm, csumagázon, nem számít, hogy füstöl a panel, másik oldalt meg fogóval rángatom a cuccot kifelé.
Olyan füst van a műhelybe, hogy nem lehet megmaradni.
(#) unitraman válasza csiber hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Én simán kiszedegettem a kondikat az alaplapból pisztollyal, még ón nélkül is. Mondjuk sokmindenre nem használhatók, Neked mire kellenek? Hátha tanulunk valamit. Én nem nagyon tudok mit kezdeni a 6.3V/1500 µF-os kondikkal pl.
(#) proba válasza csiber hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Hát akkor tesco gazdaságos pákád van.(nekem is volt 1 napig.Egyik ismerősöm kért egyet ,de mire az ónt megolvasztotta lejárt a maximális üzemideje ki kellett volna kapcsolni. Gyorsan ment is a selejtbe úgy ahogy van és helyette egy 20 éves ütött kopott félig törött lengyel páka került hozzá) Ezekkel a pákával szinte minden kiszedhető.Extrém nagy hűtés esetén kell a 100W os.Régen igaz kettő 75W pákával még a bádog kádat is befoltoztuk. (valahogy a 15-20 percet is kibírták)
(#) unitraman válasza proba hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Nekem is a régi csehszlovák pisztolypákám van, nem tud elromlani, pedig már vagy 30 éves. :yes:
(#) DuMatyi hozzászólása Máj 21, 2010 /
 
Sajnos megszokott probléma, hogy panelműszerek vagy egyéb mérőművek - melyek lehetnek akár analóg készülékek is - a mérendő rendszertől független tápot igényelnek. Ezen csak egy újabb tekercs segítene a sokszor már egyébként is zsúfolt hálózati trafón. Áthidaló megoldás lehet a tokozott DC/DC konverter, mely fellelhető régebbi sokszor ISA csatoló felülettel rendelkező ETHERNET kártyákon. Teljesen földfüggetlen, ma bontottam párat. A típusa: PM7202.

PM7202.pdf
    
(#) boros000 hozzászólása Jún 1, 2010 /
 
Sziasztok!
A kerdes/csevereszes temaja az lenne, hogy tudnam ezt a regi, elavult telefont masra hasznalni mint kitamasztani a 3 labu szekem, vagy tuzelesre, mert most csak a por fogja. Csomo jo funkcioja van a telefonnak, mint peldaul az infraja, vagy a fenyerzekeloje, kamera, lcd.
Csak otleteket szeretnek gyujteni. Hatha valakinek van valami jo utos otlete ugy SW mint HW teren.
Udv,
Boros
(#) boros000 válasza boros000 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Mivel hogy a kerdes at lett helyezve ezert a forum cime eltunt.
Az eredeti kerdes cime : Nokia 7650 - Mihez kezdjek vele
(#) Görgő válasza boros000 hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Ez a telefon kiválóan alkalmas például szórakozásra, gondolok itt játékok alkalmazására. Ha minden igaz, akkor ennek a telefonnak 176 x 208 pixeles kijelzője van (katt), és arra még bőven lehet találni játékokat. Csak annyi a dolgod, hogy beírod a guggolóba ezt a lét kulcsszót: mobil játékok ingyen; 176 x 208. Majd leszeded, adatkábellel átnyomod mobilra és boldog leszel.

üdv. görgő
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 1, 2010 /
 
Jaj a Tiszát el ne rekesszétek mert harmadfokú készültség és hajózási tilalom van.
(#) dizi válasza boros000 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /
 
Szia.
Szerintem add nekem ez is kapna helyet a gyűjtimben
(#) c27 hozzászólása Júl 25, 2010 /
 
Sziasztok.
Keresek egy régi pákához fűtőbetétet. Ha már említettétek a lengyel csehszlovák pákákat lehet valaki ráismer. Nem tudom milyen lehet talán lengyel vagy orosz fene se tudja, de nagyon jó volt. (Felteszek pár képet csak nagyjából van összelökve, amikor egyben van valamennyivel kisebb.)
(#) Swedhart hozzászólása Jan 14, 2011 /
 
Hali ugy gondoltam uj témát nyitok ujrahasznositás cimmel, ugy gondolom sok érdekes ötlet van kidobott háztartási és szorakoztato elektromos berendezés ujrahasznositására.Söt a hobbielektronika erröl szol és nem a drágán vásárolhato alkatrészekböl állo dolgokrol űdv mindenkinek:Tamás
(#) Swedhart válasza (») Jan 14, 2011 /
 
Köszi igazad van Én a FF tv böl tudnék csöves erösitöt a PCL86 bol érdemes olcso egyszerü és a trafo is megvan benne nekem müködk űdv Tamás
(#) Action2K válasza Swedhart hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Nekem is és még sokunknak. Mondhatni, ez egy tanulócső. (persze nem a cső tanul, hanem mi )
(#) Swedhart válasza Action2K hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Viszont egy kis segitséget is kérnék ebben a témában. Kaptam egy elég komoly REMIX-es alkatrész gyüjteményt.ami tartalmaz ellenállásokat és kondikat pl:1000mf 60v,25v stb ha valakinek kell hobbi célokra szivesen adok belölle NEM ÜZLETI célbol üdv Tamás
Következő: »»   13 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem