Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A G2 feszültségének növelése egy tipp. Próbáld ki!
valószínő tábal lesz baj tábót mért át mőszerel
Menj tovább, egyenként válaszd le a fogyasztókat erről a tápvonalról, és próbálj indítani. A rajz segít. Amikor megszűnik a zárlat, akkor választottad le a rossz részt.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy MEDION MD 7110-es tv-hez, amivel az a bajom, hogy miután bekapcsolom egyszer bejött fehéren a kép, azóta azt csinálja, hogy villog a led, a képernyő is halványan és a hangszórók is pattognak mindezt olyan 2 másodpercenként ismétli. Olyan mint ami bekapcsol, utánna kikapcsol, megint bekapcsol, megint kikapcsol. Szemmel látható sérülés, égés nyom nincs.
Látom új vagy itt. Azért szólok, hogy mielőtt válaszolsz nézd meg a felvetett kérdés dátumát is. Nincs már értelme egy több éves dologra válaszolni.
Szia!
A sorvégfok indul? A nagyfeszültség megjön? A tápfeszültségeket ellenőrizd a tápegység kimenetés. Ha indul a sorvégfokozat, akkor az onnan lejövő tápfeszültségeket is ellenőrizd. Rajz: Bővebben: Link Ez egy 100 Hz-es modell?
A nagyfesztrafó-n és a környékén is 150V körüli értéket mértem (igaz nem tudom, hogy ennek ennyinek kellene e lennie). Viszont a képcsövön hallani, hogy "bejön"....bejönne
A TV-n sehol nincs feltüntetve, hogy 100Hz-es lenne ugyhogy sztem nem az. (Medion MD 7110 VTS-A) Nézem tovább...
Odáig eljutottam, hogy megvan mi az, ami hiányzik. Nincs 200V a képcsőpanelen..... amikor "bekapcsol" akkor is csak 127V-ig ugrik fel egy pillanatra és annyi.
Valamilyen sassziszám van-e az alaplapon? Mondjuk TV17. Csakhogy egyről beszéljünk.
Sziasztok
Kadarist eljutottam odáig hogy bekapcsol bejőn a kép csakmég egy probléma van vele. Kőzépen csak egy kék csik van mi lehet a baj mit cseréljek ki még? Jah és amikor feladom a hangot akadozva szol a hang de csak addig van hang mig nyomom a hang gombot elenfedem elhalgat
Valamelyik tápfeszültség nincs még meg. Vagy a függőleges eltérítés rossz. A rajz alapján méregesd meg a tápfeszültségeket a tápegységnél és a sorvégfoknál.
Na kicseréltem a TDA8071 es ict bejőtt a kép rendesen csak egy kis gond van vele még hang csak akkor van ha flefele huzom a hangerőt a távon de ha a tvn akarom hangositani recsegve agya a hangot mikor nyomom az a hanggombot. Minden jo csak a hang nem
Ha van házimozid, akkor azzal próbáld ki a hangot. Scart-on keresztül kösd össze a házimozival. Lehet, hogy a hang-végfok is kinyiffant. A hang-IC tápfeszültségeit is ellenőrizd.
Csáo voltam szerelőnél elvittem a rajzot adott nekem egy hozzá való olyan tekercset most sincs egyátalán semmi most ahogy méregettem most az ic lábain mértem teljesen más mint ami a rajzon van.Mondai erre valamit mondani?De most nem megy ki a biztosíték.Szerinted?
S.O.S a képem el van csuszval a projektoros tv-n és még befele görbül alul felül ,tegnap valami kifolyt a piros izzobol és azota ilyen.SEGITSÉG KADARIST?
A tekercs nem szakadt véletlenül? Mindent rendesen visszakötöttél? A sortranzisztor kollektorán van feszültség?
ok de akkor jó a hang ha távirányitoval hangositom de ha atvn akkor recseg csak és addig van hang amig a hangerő gombot nyomom a távirányiton ha elengedem akkor meg elhalgat
Norbi! Kifolyt a hűtőolaj az optikából. Reménytelen eset.
Képcsőcsere folyamata: Bővebben: Link
isten vagy kadarist.nem reménytelen.a görbületett hogy tudom kontrolálni?mert tegnap ez a rossebes olaj rá folyt a panelokra aztán odáig jutottam hogy be kapcsol.
Ic mértem:1-föld, 2-28v, 3-28v, 4-7,2mv minuszba, 5-2,9volt 6-28,9volt 7-o,6volt
Sziasztok van egy philips 37cm színes tv-m bekapcsoláskor F7 hibát ír ki és ekkor nem lehet távirányítóval ill a tv gombjaival sem müködtetni és hang sincs egy idő után megszünik az F7 utána müködik.
Elkókat cserélj a tápegységben és a sorkimenő körül.
Sziasztok! Van egy ITT Ideal color 3126PS tv-m a műhelyemben ami ma megadta magát A hibajelenség a következő: Készenlétben van világít a standby led. Bekapcsolom távirányítóval próbál indulni kb.1 másodpercig hallani a nagyfesz hangot aztán elhallgat és a stabdby led is kialszik. Leáramtalanítás után ráadom az áramot, ismét készenlétben van és indításkor ugyanaz. Szerintetek hol keressem a hibát? Mellékeltem képeket a tv-ről. A válaszotokat előre is köszönöm! Üdv.
Szia!
Ha mát túl vagy az elkózáson, akkor a sorkimenő trafóra kell gyanakodni.
hell
Csináltam amit mondtál de ugyan az a hang ic jó az tuti kondenzátorokat kicseréltem kőrűlőtte az ősszeset . |
Bejelentkezés
Hirdetés |