Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1182 / 3607
(#) Rober_4 válasza Norberto hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Igen, egyszer írt az asszony egy emailt az önkormányzatnak, hogy eléggé le van pusztulva a játszótér a ház előtt, fel kéne újítani. (homok, szögek stb) Egy hét múlva jöttek a munkások és elvitték az egészet, rakétástul, mindenestül. Csak a fű maradt. Had ne írjam le a véleményemet.
Ez körülbelül olyan, mint ma, amikor csempét vettünk valamelyik barkácsáruházban, amíg mi a csempét cipeltük ki, (ami nem kevés összegbe került)a gyerek felmászott a pénztárnál a csodaszép krómozott "mászókára" amivel minket embereket terelnek kifelé, és megszólalt a riasztó.
Szegény kisfiam úgy megijedt, hogy rögtön a nyakunkba ugrott.
No meg, az egyik barátom Eus játszótereket épít. Ezekért horribilis összeget fizetnek a cégének ki. Ennek ellenére ő 35 évesen minimálbérért dolgozik évek óta, és el sem tudja képzelni, hogy hogy megy majd nyugdíjba.
És még sorolhatnám....

Ja és tegnap felhívnak az Ot*p banktól, hogy: Van állásom? Fogom tudni a hitelemet fizetni? Mert ha nem akkor kössek náluk kockázati biztosítást, plusz 1200 forintért, és akkor nem kell félnem a forintingadozástól.
Mindezt úgy, hogy 20 évig megbízható partnerük voltam, és a hitelemet is pontosan törlesztem, aminek összege nem csak az árfolyamingadozás miatt ment fel, hanem azért is mert "kockázati pótlékot" vetettek ki ránk, mert deviza hitelünk van. Amikor mondta a srác, hogy rögzítik a beszélgetésünket, nos akkor ment fel bennem a pumpa. Szépen elmondtam kulturáltan a véleményemet. Sajnos ezt a felvételt se fogja a kutya se meghallgatni...
(#) Norberto válasza nagy hoho hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Tegnap hamar elrohant a téma másfelé, de leírnám, amit én tudok: jelen pillanatban úgy tudom, hogy mindannyian tisztán társadalmi munkát végzünk.
(#) Rober_4 válasza Rober_4 hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Elnézést, hogy így kijött belőlem, de a tö*öm ki van azzal, hogy mindenki megfelelni akar, ahelyett, hogy emberek lennénk.
(#) Action2K hozzászólása Máj 21, 2010 /

EU-s játszótér Londonban, a Hyde Park sarkán. Műholdképen is jól látszik, hogy milyen nagy. A játszótér sok sok éve szép, és egyre szebb. Nincs szétbarmolva meg ilyenek. Miért, mert mindenki vigyáz rá. Plusz még egy bácsi aki a bejárati kapunál áll security öltözékben. Felnőtt, suhanc nagykorú csak gyerekkel mehet be. Ha valami baleset történik, ott a bejáratnál az ambulanciás (elsősegély) hely. Mindezen létesítményt (játszóteret) természetesen teljesen ingyen lehet igénybe venni. És nem csak ez az egy van a királyságban. Pusztán csak hozzáállás kérdése a dolognak.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Idézet:
„Felnőtt, suhanc nagykorú csak gyerekkel mehet be.”

Á, még jó, hogy éppen a gyerekekkel mentetek ki, így nektek is szabad volt a bejárás.
(#) Action2K válasza Norberto hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

A gyereket mindig viszem magammal mindenhova, így legalább van ürügy arra, hogy mit keresek a mekis csúszda tetején.
(#) llaci56 válasza klemo86 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Mi az a "bikicsunáj"?
(#) Action2K válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Ugyan, hagyd már! Laci szokása szerint megint hang nélkül nézte a videót, s nem hallhatta, hogy ez az Alphaville Big in Japan izémizéje lenne.
Amúgy, érdemes beleolvasni a kommentekbe, nagy igazságok vannak benne.
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Állítólag világhírű, meg valami nagy díjat is nyert. Egy három hete mást se lehet hallani, csak erről beszélnek. Szerencsére még a "zenét" nem hallottam.

Szólj, ha már le is hullottak a falevelek. Nem mintha söprögetni szándékozom, csak úgy.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Idézet:
„ez az Alphaville Big in Japan izémizéje lenne.”

Nem emlékszem rá, hogy én bántottalak volna... :rinya:
(#) SALáta válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Ismerős játékok, a rakéta rettenetesen tetszett anno. Nem értem de én ezekről nem estem le. Volt mászóka is, az sem volt rossz, veszélyesebb volt-e ? Lehet, de ha megütötte magát a gyerek azonnal ott volt valaki.
Pár éve horribilis összegért csináltak Mónosbélbe játszóteret, van vagy két fa játék. A homok amit oda szánta az első eső elvitte, a padokat alkohlisták használják (közel van egy kisbolt), a fa játékok két év alatt lepusztultak.
Munkanélküliség ugye eléggé nagy, miért nem lehet plusz egy embert alkalmazni aki csak a játszóteret ügyelné fel, persze mindezt KÖZFELADATKÉNT. Ez kisebb faluba lehet egy fő, nagyobb faluba kisvárosba pár fő.
(#) Action2K válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Miért, én bántottalak? Vagy valahol elvesztettem a fonalat?

Jajj, nem mondták Neked, hogy ahhoz ecettel kell locsolni.
(#) szamóca válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az Örökké fiatal című első albumukon található a Nagy japánban című szám.
Az egész albumuk jó, és kitűnően hangszerelt, minőségi hangmérnöki munka a 80' évekből.
(#) SALáta válasza szamóca hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az eredeti azért jobb.
(#) llaci56 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Hát ilyeneket írsz nekem:
Idézet:
„Alphaville Big in Japan”

(...de tényleg nem tudom, mi az. Legalábbis az alfavillát nem...)
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Akkoriban kevés rossz minőségű munka volt.
(#) Action2K válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Huhh, nem is tudtam, hogy ez is kell egy inverterbe. Ez aktív, vagy passzív alkatrésze?
(#) DuMatyi válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Az Alphaville egy német zenekar a '80-as évekből. Annó nagy sikerük volt, és a Big in Japan, azaz a "Nagy Japánban" című számát szerette volna előadni a bikicsunáj...
(#) zolika60 válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Volt azért akkor is, csak nem azt nyomták a rádióban mai sláger címen. :yes:
(#) DuMatyi válasza Action2K hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Textil szigetelésű vezeték, hmm?
(#) Action2K válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Idézet:
„Annó nagy sikerük volt”
És még van a mai napig is. 2005-ben Moszkvában léptek fel. Dance With Me, természetesen a Forever Young-ot is előadták, Добрый вечер Москва! (Jó estét Moszkva!) felkiáltással.
2007-ben németorszégban léptek fel: Alphaville Concert in Esbjerg (Denmark), Jun 2007

Valahogy minálunk nemigazán rendeznek normális koncerteket. Volt 1-2, de...
(#) DuMatyi válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Esetleg úgy lehetne még fogalmazni, hogy nagyobb igény volt a minőségi előadókra.

Jaj, és nekem kéne megszőni? Akkor azért vállalkoznak olyan kevesen invertert építeni.

Dehogynem. Büdipest tele van plakáttal. Aki szereti, annak volt a Metallica. Tavaly a Rolling Stones, BB King, Rhoda Scott, Rod Stewart, Diana Krall. Idén lesz Mark Knopfler (Dire Staitsből). Júni 4-5 én Eric Burdon and The Animals, Deep Purple. Van, csak sajnos Pest centrikus mind.

Ez mind szép és jó, de valahogy olyan érzésem van, hogy ők mindannyian a rock, vagy a metál stílust művelik. És aki ezt nem annyira csipázza?
(#) klemo86 válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Én nem úgy fogalmaznék, mint Köbzoli, de így mindenki számára érthető. Ez egyszerűen szánalmas! A bikicsunáj, a sün!, meg az összes többi… És ezeken rengeteg ember röhög teli torokból! Eszméletlen, hova jut a világ… (ja, bocs, hogy ilyen későn reagáltam, kb fél órája keltem fel ) Egyébként:
Idézet:
„(#714827) unitraman Válasz • Csü, 15:10 Ez azért mindent visz”
(#) llaci56 válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Akkor én ezt már a '80-as években sem jegyeztem sehol. (Azért rémlik már a neve...)
Pedig rengeteg zenét vettem fel videora, - azért videora, mert azzal lehetett az akkori technikával a legjobb hangminőséget rögzíteni, - de csak a hangot. Képet kizárólag "unplugged" műsorokról vettem fel. (pl.: Peter Pops Show, ami talán a sky -on jött?) De aszerint is szelektáltam, hogy ha egy zene úgy kezdődött, hogy villog v. vibrál a képernyő, akkor ad akta... Sose szerettem, ha a hang silány minőségét valamilyen "képi élménnyel" próbálták pótolni. (Ezért kezdett az Omega is lézerezni meg füstölni, míg el nem füstölt.)

Rossz a megérzésed. Igyekeztem több stílusból meríteni. Diana krall jazzénekes, BB King világhírű jazz-blues gitáros. Rhoda Scott pedig jazz-orgonista. Egyébként az A-ha is fellép, azt hiszem pár héten belül.
Következő: »»   1182 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem