Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok! Olyan tipusú optocsatolóra lenne szükségem aminek a kimenete invertálva van és a kapcsolási ellenállása nem nagyobb mint egy darab dróté. Tehát ha a ledje nem kap áramot akkor a kimenete kapcsoljon, ha pedig a led áramot kap akkor a kimenet szakadjon meg.
Köszi a segítséget. LH1511BT jó is lenne csak hol tudnám beszerezni és persze mennyiért? Átnéztem pár online árlistát, de nem volt rajta egyiken sem. Ha tudnál esetleg mondani egy olyan tipust ami hasonló tulajdonságokkal bír, de ismertebb és könnyen beszerezhető és persze olcsó is azzal sokat segítenél.
Sajnos ebben nem tudok segíteni, mert ezt az adatlapot egy készülék javítása során túrtam - legalább 2 éve - hogy azonosítani tudjam az addig rossznak ítélt eszközt. (pont ilyen alapban záró volt és zárlatosnak hittem, de nem az volt a baj, és addig még nem láttam semmiben sem alkalmazva. Meg is lepődtem, hogy mennyi féle van, még olyan is létezik, aminek fényelem a kimenete, tehát feszültséget ad.)
Szia.
Alternativ megoldás lehet még, egy sima (pl:4N25; 4N33; stb) optocsatoló, és egy diltokos minirelé alkalmazása, PL:HE721C0510. Persze ekkor a relének tápfeszről kell gondoskodni. Szerintem így is elfodagható méretek között lehet még maratni... RELÉ INK: http://www.datasheetarchive.com/search.php?q=HE721C0510&sType=part/
Nagyon jó a doksi... Igazi érdekesség! :yes:
Jelenleg 4n25-öt használok tranzisztoros invertálással.Gondolom létezik olyan is aminek alapból zárt a kimenete és nem kell külön hozzá tranzisztor.
Így ahogy van 0.23 mA elég neki, úgyhogy a relé egyáltalán nem elfogadható.
A tranyós invertálás is jó bár...
Idézet: , s ezért választottam a relét. „... és a kapcsolási ellenállása nem nagyobb mint egy darab dróté...” Analóg vagy digitális jelet viszel át az optocsatin?
Ezért írom mindig, hogy szeretném tudni az alkalmazást.
Esetleg sima optó +analóg kapcsoló?
Sziasztok
A fentebb említett DIL-tokos minirelét honnan lehetne beszerezni?
Sajnos azt a típust én sem találtam meg.
De van egy – két alternatíva :yes: : http://www.hqvideo.hu/info/hu/relay-az850-24.html /Bár ez 24Voltos. L De itt van még egy pár…. : http://www.hqvideo.hu/pr?srch=rel%E9&sm=2&ls=20&ag=33001#list Jó keresgélést!
Sziasztok!
Nem ismerem igazán az optocsatolókat, ezekben egy led szolgáltatja a fényt? Ha igen, akkor ennek is megvan a szokásos nyitófeszűltsége? (mert hangerőszabályzáshoz akarom használni és nem tetszenének a hirtelen ugrálások)
Elsőkédés: IGEN! :yes:
Második kérdés: IGEN! :yes: Ezt a paramétert, az alkatrész adatlapja tartalmazza...
Nem egészen értem, miért kellene optó a hangerőszabályzáshoz?
Szabi83 javasolta. A hangerőszabályzás totyikban kifejtettem a problémám.
Sziasztok!
Tud esetleg olyan optót valaki, aminek ST, ill TTL kimenete van? kösz!
Sziasztok!
30V ~500mA-eres jelet kellene kapcsogatnom galvanikusan leválasztva egy mikrokontroller kimenetéről. 1. Az lenne a kérdésem, hogy tud-e valaki olyan optocsatolót, ami ezt direktben tudja, értem azt nem kell mellé még más teljesítmény áramkör? 2. Tudna valaki javasolni valamilyen opto-FET kombinációt erre a dologra, ha lehet kapcsolási rajzzal? Előre is köszi!
Optó+FET jó választás, direkt az optó nem bír ennyit.
A rajzoláshoz tudni kell, melyik ágat kell kapcsolni, tehát a terhelés melyik pólusa hol van.
Egy jelalakot kellene kiküldeni egy eszköznek, a jel négyszögjel, megfelelő pulzusszélességekkel, ez le ven programozva a kontrollerben. Az "1" a 30V és a "0" a 0V lesz.
Csatoltam a jelalakot amit reprodukálni kellene az áramkörnek, ebböl kiderülnek a jelszintek és a sebesség is.
Három vezeték, föld, táp, adat kell, a jelek a közös földhöz viszonyítottak.
Mi fogyaszt adatvonalon 500mA-t?
Teljesen igazad van, asszem hülységeket beszélek, nem lehet akkora fogyasztás, nekem is feltűnt. Szerintem ezek rossz adatok lesznek, de a csatolást akkor még meg kell oldani, szóval a kérdés áll, csak nem akkora teljesítményre. A feszszintek rendben vannak. A rajzot köszönöm, megpróbálom ezzel megvalósítani.
Azért kérdeztem rá, mert az adathoz nem kell a FET, csak az optó, meg egy felhúzó ellenállás.
Csak azért gyanakodtam, mert két adatvonalat írtál, mert szokásos még adatátvitelre a tápvezeték is, (csak az van) akkor használunk FET-kapcsolót.
A héten már sajnos nem tudom ellenőrizni, de jövő héten mindenképp megnézem azokat az áramokat pontosan, mert én azt nem mértem le személyesen, de most le fogom, mert szerintem erősen félre lettem tájékoztatva.
Ezt még egyszer köszi, majd jelentkezem a jövő héten.
15mA-es csúcsok vannak és ez a maximum áram, a feszültségszint 30V
|
Bejelentkezés
Hirdetés |