Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   238 / 1173
(#) kadarist hozzászólása Máj 21, 2010 /

Kikeményedés után már nem korrozív az ecetsavas szilikon. Kötés után teljesen semleges.
(#) qvasz2 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Kivéve, ha a kötés ideje alatt korrodált valamit, mert a keletkezett cumó (oxid) tovább dolgozik az ép fémeken.
(#) bgergo hozzászólása Máj 22, 2010 /

Sziasztok!
Valaki esetleg felismeri ezeket a kis hatlábuakat?

Graphic1.jpg

(#) zmol válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Igazad van. Van ott némi ecetsav, de nem oldószer, hanem a vulkanizálódás során keletkezik, és nagyrészt elpárolog, de ebbe nem mélyednék bele, mert nem vagyok vegyész, nem akarok hülyeséget írni.

Azért merem évek óta használni, mert a leírásában többek között az áll, hogy "Kiválóan tapad üvegre, fémre, kerámiára, fára, bőrre, textilre, PVC-re, bakelitre, akrilátokra, plexire, polisztirolra." Meg hogy "Kötés után ellenáll lúgoknak, savaknak,..., extrém hőmérsékleteknek -50 és +200 Celsius fok között", valamint az alkalmazási területei között szerepel a reaktor nézőablakok, hajó kabinok, hűtő- és fűtőberendezések, stb. ragasztása, tömítése, és a műszerészgyakorlat, meg a gépkocsijavítás.

Eddig még semmimet nem ette meg, sőt, még csak harapdálni sem kezdett, de tény, hogy ésszerűen használom. Elsősorban rögzítésre, azt meg ugyebár nem a vezetősávokon illik csinálni. "Nyákfóliára" és alkatrész kivezetésekre elvből sem kenek semmi szutyát, mert még ha nem is vezet a ragacs, dielektromos tulajdonsága biztos van, a nem tervezett kondik pedig nem hiányoznak...
(#) bgergo válasza bgergo hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

A fenti képre esetleg valaki?
(#) Attesz68 hozzászólása Máj 23, 2010 /

Sziasztok,
A segítségeteket szeretném kérni a következő problémára: kaptam 1 hibás halradart melynek típusa EAGLE CUDA 242 az előző tulaj hozzáértés hiányában a hátulján lévő ledugózott részen próbált csavarhúzóval "állítani" rajta , és ennek eredményeképpen sikerült 1 diódát (ezt már sikerült kiderítenem) széttrancsíroznia. A diódán szereplő felirat kettő sorban a következő, első sor: fordított C betű majd idézőjel szerű alul és felül is, és 506 a végén; alsó sorban pedig: ES1A, a nyákon mellette a CR 10 felirat szerepel, alatta ugyanilyen (feliratra is)dióda CR 11.
Kérdezném Tőletek mint hozzáértőktől, hogy kereskedelmi forgalomban beszerezhető-e ez a dióda, megfizethető valyon az ára?
Segítő válaszotokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza Attesz68 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Szia!
Ha az ES1A diódát keresed. akkor itt megkapod.
(#) Attesz68 hozzászólása Máj 23, 2010 /

Nagyon szépen köszönöm a kontaktot, szerinted a fent leírt típus jelölésre is szükség lesz illetve az mit jelenthet? Bocs hogy hétvégén zaklatlak.

Beírod a rendelési számot, a mennyiséget, és megrendeled. Jelenleg ez a változat kapható: Bővebben: Link. Az előbb rosszat linkeltem. De nem kell pont ezt a típust használni. Hasonló paraméterekkel (vagy jobb) rendelkező típussal is kiválthatod.
(#) Attesz68 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Köszönöm, kedden intézem is. Kellemes időtöltést a hétvége hátralévő részére.

Köszönöm, Neked is hasonló jókat kívánok!
(#) hangszoros hozzászólása Máj 24, 2010 /

Egy Simbio DVD-290-es játszó mikrofon panelján van egy CD 2399GP-es dip 16-os IC Alldatasheet nem ismeri
Tud valaki segiteni ? hol találom , mi ez ?
A K 601 II gondolom ez csak azonositó
(#) kadarist válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia!
Adatlap: CD2399GP
(#) hangszoros válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Köszi
Még meg kell fejteni, hogy a mikrofonhoz miért kell ?
(#) kadarist válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Ez egy AD- konverter. Az adatlap szövege a kereső fordítójával lefordítva: Bővebben: Link
(#) pucuka válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Itt ugyanaz, csak érthetőbb
(#) Dani494 hozzászólása Máj 24, 2010 /

Sziasztok! Tudnátok segíteni hogy milyen alkatrészek láthatóak a képen?Az 1-re azt találtam hogy üveg szűrő színes TVkhez és videos dolgokhoz.A 3-ra hogy kerámia szűrő.A 4-re pedig beírtam a keresőbe a számát és ,degaussing'-t nevet talált,gondolom valami antimágneses dolog.Kérem,hogy aki tud segíteni a magyar nevű megfelelőjüket mondja meg,és hogy mi célból voltak beépítve az áramkörökbe.Köszönöm.
(#) kadarist válasza Dani494 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szia!
1: Késleltető művonal (Delay line) a színdekóderhez
3: Kerámiaszűrő hang-kf-hez
4: A képcső lemágnesezésének PTC-ellenállása.
(#) hangszoros válasza pucuka hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Köszi
Úgylátszik erről kopizták a másikat
Meglep, hogy visszhangositó, mert a jack es kis panelon egy az egy IC van, és pass. A poti volum, nem echo, pedig a rajzon van potis aplikácio is
Majd megnézem az alját biztos tele van SMD-vel
Kadaristnak is mégegyszer köszi
(#) Saggitarius válasza hangszoros hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Ha ez a Mic kornyeken van, akkor nyugodtan lehet akar a visszhang kiszuresere.
(#) pucuka válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Azt nem hiszem, hogy visszhang csökkentésre való, viszont van benne néhány igen jó minőségű kisszintű erősítő. A késleltető a térhatás manipulálására való inkább.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Karaoke- erősítőknél használják az ilyen zengető-visszhang csipeket. Az IC egyik kollégája: Bővebben: Link
(#) Pett3r hozzászólása Máj 24, 2010 /

Ez miez? Kb 5-7 cm hosszú, és gőzöm nincs mi ez, de benne van az erősítőmben
(#) kadarist válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Elektrolit kondenzátor a becses neve, és ha jól látom, orosz gyártmányúak.
(#) Pett3r válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Köszi szépen, bár én tippem szerint Jugoszláv gyártmány, legalábbis ez a logikus egy Jugoszláv erősítőben
(#) fater0827 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Üdv mindenki
Van egy alkatrészem minap került elő.
Biztosan sokan ismerik, anno Kültéri kamerát akartam készíteni vele/belőle.
Fő kérdés a bekötési rajz érdekelne , a sok papír ,könyv és doksi közt nem találom ,amint látható pár alkatrész (ellenállás )van rajta .A videó erősítő gond volt ,és vettem készen, igaz elég drága volt anno.
Fotó elektronsokszorozó.
Köszi ha valakinek meg van .
Üdv
(#) kadarist válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 29, 2010 / 1

Ez nem egy kamera-cső, hanem egy fotoelektron-sokszorozó. Itt olvashatsz a működési elvéről.
Az árfekvése és adatlap: M12FS100
(#) Yulianus hozzászólása Máj 29, 2010 /

Hello mindenkinek!
Nemrég szedtem szét egy digitális fényképezőgép formájú webkamerát (amit hordozható fényképezőgépként is lehetett használni). A belsejében van egy soklábú IC, ami szerintem egy memória lehet. Azt szeretném tudni, hogy ha ez memória, akkor mekkora a kapacitása.
Van rajta valami alig olvasható felirat:ACE plus
34703L
EC001164V5-7
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) rockersrac válasza Yulianus hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Élesebb, jobban megvilágított képet esetleg lehetne kérni? :hide: Egyébként mit vétett szerkezeted hogy széjjelszedted?
(#) Geli hozzászólása Máj 30, 2010 /

ebben a videóban mit használ melegítésre, és hol kapható?
http://www.metacafe.com/watch/1477646/usb_popcorn_maker/
Következő: »»   238 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem