Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   548 / 2499
(#) unitraman válasza Tomi20 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Ez nem chat, ha jól tudom, úgy vettem észre itt nem szereti és nem is használja senki ezeket a rövidítéseket.
(#) hangszoros válasza szamóca hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Ez jó
(#) pucuka válasza szamóca hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Az igazán jó berendezésen sincsenek gombok meg lámpák.
(#) J-O-E válasza pucuka hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Azért ha okosan van tervezve, egy over clip visszajelző elfér a power gomb és a bemeneti szint szabályzó melett.
Vagy egy szép sztereó deprez műszer az üveg előlapon!
(#) pucuka válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Ízlés dolga. Én anno a keverőn néztem a kivezérlést, a klippet meg úgyis hallod. De odáig miért kell kivezérelni? (már ha rendesen beszintezted)
(#) szamóca válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Design-os dolgok vannak.
(#) bankimajki válasza szamóca hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Ezek nagyon királyul néznek ki. De az én most épülő HIFi rendszerembe úgy oldom meg a csilli villi dolgokat, hogy egy gomb megnyomásával minden fényt ki lehessen kapcsolni a HIFI-n. Engem személyszerint egy LED világítása is nagyon zavar film nézés közben. És ahhoz képest iszonyat sok LED lesz a HIFI-men. (Már ha elkészül valaha, mert idő hiányában félkészen pihen a polcon.) És erre most 3 másik projektbe is belekezdtem.
(#) Pett3r hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
Hello, kiment pár biztosíték az erősítőmben, ezeket ki is cseréltem (igen, olyanokra mint az eredetik), és valószínűleg a nagy rendezgetésben valamit elcseszhettem, mivel most az erősítő búg, és búg, és még mindig csak búg. Próbáltam kábelokat babrálni, de semmi. Ötletem nincs mit tudnék vele kezdeni. Valakinek volt már ilyen? 2n3055 tranzisztorok vannak benne (2db/oldal, az-az össz-vissz 4, mivel sztereo erősítő). Tényleg, fogalmam nincs mi lehet, földeléssel lehet gond? Remélem nem alkatrész hiba...
(#) szamóca válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Földhurok, vagy amit akartok.
De komolyra fordítva, lehet ez leszakadt vezetéktől a hideg forrasztáson át, a kiszáradt tápelkóig bármi.
(#) bankimajki válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
És hogy ment ki az a bizti? Bekapcsoláskor, vagy kicsit jobban odatekerted a hangerőt, vagy nem jól lett illesztve a kimenet. Illetve, mekkora értékű bizti volt. És hol ment ki? A táp primer vagy szekunder oldalában?
(#) szamóca hozzászólása Máj 24, 2010 /
 
(#) bankimajki válasza szamóca hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Úgy tűnik a notim és a hozzá kapcsolt 2.1-es genius rendszer alsó határfrekije kb. 80Hz. (-3dB) Ez elég szomorú.
(#) Pett3r válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 24, 2010 /
 
Szia, bekapcsoláskor nyomta ki a biztosítékokat, amúgy gőzöm nincs hogy melyik a táp primer, szekunder része, mert akkora kuszaság van ebben az egész vacakban, onnantól hogy bemegy a 2 elektrolit kondiba, onnantól nem lehet követni. Ha egyáltalán odamegy, mert ugye van itt egy külön panel, amit nem tudom mire szolgál, de a trafó ide van kötve, és tulajdonképp ez "szórja szét" az áramot mindenfelé. Megpróbálom valahogy kibogozni az egészet, vagy vázlatolni esetleg egy rajzot, ha az segít.
(#) Pett3r hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Az esetleg zavarhatja, hogy rézhuzallal vannak összefogva a vezetékek? :bummafejbe:
(#) bankimajki válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
A rézhuzal nem befolyásol annyit, de ha raksz fel egy képet, az sokat segíthet. (A primer oldal az a 230-tól bejövő, a szekunder oldal az pedig, ami a trafóról az egyenirányítóra megy, és onnan a pufferekre.)
(#) Pett3r válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Huhh, képeket inkább nem adnék ilyen állapotban, képekről főleg nem látni, hogy mi merre megy. A biztosíték amúgy a szekunder oldalon ment ki. Majd kicsit rendezkedek itt, kiszedem a bal oldalt, mivel a bal oldal amúgy sem működik, akkor kicsit átláthatóbb lesz az egész. Amúgy lehet potméter hiba? Mert az előző tulaj is panaszkodott a potméterre, hogy recseg amikor tekeri, meg hallottam még nála, és búgott az egész rendszer, bár akkor szólt mellette a zene, de most még az sem.
(#) bankimajki válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
És egyébként nagyon hangosan búg? Ha nem vagy biztos a poti jóvoltában, akkor keresd meg azt a pontot ahová bemegy a poti és oda kellene ráadni a bemeneti jelet egy 1-10-es feszültségosztóval persze. Ha működik akkor vagy rossz a poti, vagy kontaktos valami. (De ez így olyan, mint tűt keresni a szénakazalban.) Ha nagyon nem értesz hozzá javaslom hogy inkább mutasd meg valami hozzáértőnek. Egyébként melegszik maga a végfok ha nincs rátéve hangszóró?
(#) Pett3r hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Inkább egy szakértő kezébe adom, mert úgy gondolom az eddigi problémát is az én kemény fejem, és a meggondolatlanságom okozta. Egyébként úgy vettem észre hogy csak a trafó melegszik, de gondolom az természetes. Amúgy nem tudom, csak egy kis hangszórót nyomattam rajta, holnap ki próbálom a nagyobb hangfalaimon is, mert este már nem akartam a szüleim agyára menni De holnap délután azért felkeresek én egy hozzáértő alakot. Az lesz a legbiztosabb
(#) Bassmester válasza janimester hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Remek dizájn... az az ATI matrica visz mindent!
(#) Doncso válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Szia, ugyanezzel a problémával hoztak egy PA végfokot nemrég, volt abba fölhuroktól kezdve trafószórásig minden, 4 napom ment rá, át kellett huzalozni, rendezni az egészet, mert ugye az volt a baj, hogy új , szebbe dobozt kapott, de ez hozta magával a bajt is, nem egyszerű móka ám. Egyébként nem lehet hogy ellőtted a végfokot azért búg?
(#) Pett3r válasza Doncso hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Hello, remélem nem a végfok ment el, mert akkor tökön szúrom magam
De amúgy az átjátszó kábelem úgy néz ki, hogy alapból mind a 2 fele jack, csak van egy jack to rca átalakító, és ha ott az átalakítónál csak félig dugom be a jack-et, akkor szól az halkan, bár max hangerőn így is max 0,5-, 1watt jön ki.

Ez itt nem kocsma, leszel szíves szebben fogalmazni.! köb..
(#) Pett3r hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Hmm, az lehet, hogy nincs földelve valami valahol? Mert ha hozzáérek a potihoz, akkor hangosabb, bár így sem ad le valami sokat... Nekiesek újra vezetékezni az egészet, hátha rábukkanok egy eltévedt, elszakadt, megtört vezetékre
(#) lewi válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Volt/van nekem is hasonló gondom, de megoldottam. Nekem itthon egy Cleopátra erősítő szórja a muzsikát, amit a számítógépre kötök. Szajnos elég érzékeny volt a mozgatásra a kábel valamit, ha a levegőben máshová helyeztem megszűnt ez a gond. D elárjöttem, hogy nem kapja meg a legtöbb esetben a földet, valamint pluszban szerintem nem volt rendesen árnyékolva az eddigi összekötő kábelom. Sajnos ezekkel a jack csatlakozókkal állandóan meggyűlik a bajom, mert sok helyen volt más hasonló gondom. Erre at csináltam, hogy szétkaptam a gépet, az apalapra, ahol kijön a hang, oda egy vezetéket forasztottam, és kivezettem RCA csatir. Ezek után az erősítőben is megcsináltam ugyan ezt, és mostmár egy RCA csatival van összekötve, ami minden problémámat megoldotta.
Jó kis erősítő ez a cleo...

lewi
(#) Pett3r válasza lewi hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Ilyesmivel inkább nem szórakoznék, főleg hogy garancia alatt van még a gépemben az alaplap, amiben integrált hangkártya van.
(#) lewi válasza Pett3r hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
nálami is integrált a hangkártya..
De valami hasonlóval megpróbálkozhatsz.
Szerintem az erősítőnél is érdemes lenne kicserélni a csatit, ha most nem RCA val csatlakozol rá, és egy saját kábelt gyártani. Ki tudja, lehet gyorsabb, mint újrahúzni az egészet..
De ez scak a saját véleményem, és egy ötlet!

Sok sikert a szereléshez!
(#) Pett3r hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Délután ellátogatok haverhoz, az lesz a legjobb megoldás
(#) gaboca323f hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
Üdv!

Miből lehetne a legegyszerűbb 2x1 watt körüli erősítőt megépíteni? Van esetleg valakinek valami tippje milyen IC lenne a legalkalmasabb, figyelembevéve, hogy minél kisebb nyákot igényeljen, és az esetleges hűtése is biztosított legyen?
(#) roland85 hozzászólása Máj 25, 2010 /
 
sziasztok mesterek .szeretnék kérni egy kis segitséget....van egy kibuherált 2x70w teljesitményü erösitöm .A táp 2 x 36 v és 3x16 v -os . sub erösitöt szeretnék csinálni belöle de az elsö problémám az h nem tudom hidalni..... ehez milyen átalakitást kellene elvégeznem (ha lehet egyáltalán ) ill szabályozhato frekvencia és hangerö szabályzo kellene nekem mit ajálottok ? Üdv Roli
(#) janimester válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Hát igen igen az volt kéznél ha már egyszer van ráteszem
(#) janimester válasza gaboca323f hozzászólására (») Máj 25, 2010 /
 
Szia én momentán tudok egy tda2822M típusuról ami olyannyira igénytelen hogy még jóformán ellenállások sem kellenek bele ,kondiból is csak a puffer, mellesleg olyan 2x1w
Következő: »»   548 / 2499
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem