Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   460 / 1387
(#) galdody hozzászólása Máj 25, 2010 /

Nyalazom a forumot de nem ertem a laminatort, legyetek szivesek es mondjatok par laminator tipust mind a TESCOs tipus mert az en honomba vagy nem tudom leforditani a kifejezest vagy nnnagyon dragak 30-40 Eurotol felfele.
A laminalas eredetileg a foto ,papir foliazasat jelenti???
(#) gulasoft válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Olcsó. 100 lap 2100Ft.
(#) llaci56 válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Miért? Úgy láttad a képen, hogy el van kenve?
(#) Pulyka válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Idézet:
„Senkinek nincs rezgőcsiszolója?”

Ezt hogy érted?
Általánosságban(bár nem hiszem,hogy így)vagy úgy,hogy akinek van,és nyákcsiszolásra használja?
Nekünk van rezgőcsiszoló,de mi nem használjuk nyák csiszolásra.
(Nem szoktam olyan sűrűn nyákot készíteni,de amikor igen,akkor se nagyot,és elég ezzel a "mütyürrel" megcsiszolni.
Nem akarok okoskodni/beleszólni,de miért akarsz nyákot rezgőcsiszolóval csiszolni?
Olyan nagy a nyák,vagy csak kíváncsiságból,hogy milyen eredményt hoz?
(#) gulasoft válasza Pulyka hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Mind a 2. Kíváncsi is voltam, és ha elolvastad volna a hozzászólásokat, azóta kipróbáltuk és tök jó.
Ma megyek veszek egyet a praktikerbe.
olyan 20mp-ig nyomtuk neki a 2000-es papírral meg a fémgyapottal is, és 10 perces munkát sporolt meg az alatt a 20mp alatt.
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Arról nem is beszélve, hogy egyenletesen lehet vele dolgozni valamint számomra esztétikusabb is lesz a nyák felülete.
(#) sprofan válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Én sohasem értettem miért csiszoljátok a nyákokat, tenne fel valaki egy előtte és utána képet? Csak mert komolyan kíváncsi vagyok hogy mennyire látni a különbséget Én mindig fém tiszta nyákot veszek, egy zsírtalanítás és tökéletes.
(#) J-O-E válasza sprofan hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Én meg azt nem értem minek pénzt kidobni a zyírtalanító szerekre, profis műanyag súrolós szivacs 15mp. polírozás és lehet felhasználni, kb. 4db. A4-es nyákot kibír egy 13.-Ft os szivacs.
Mondjuk most több mint 50panelt megcsináltam 1db.al csak ezek kicsik voltak.
(#) sprofan válasza J-O-E hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Én nem zsírtalanító szerrel csinálom, érdekes módon csar rosszabb lesz tőle Folyékony szappannal szoktam átmosni, az is csak 300Ft 1 liter.
(#) J-O-E válasza sprofan hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hasonló okokból polírozom inkább abban nem lehet olaj származék adalék stb.
Egyébként 6-800.-Ft-ért veszem az A4-es panelt és örülök ha nem karcos vagy foltos
(#) gulasoft válasza sprofan hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Látszik nem csinálsz sok nyákot.Mire egy kétoldalas fél A4-est tisztességesen megpucolsz, az fél óra kézzel minimum. Egyszer egyszer elmegy, de mikor 3-at csinálsz az már másfél óra vértizzadás. Nem tudok képet feltenni, de majdnem olyannak kell lennie mint a tükör. Akkor az igazi.
(#) sprofan válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Nagyon jól tudom milyennek kell lennie
Mondjuk az már igaz hogy ha valaki nagyban csinálja akkor tényleg húzós, én nem szoktam egyszerre sokat hisz nem kell. Általában szabvány nálam hogy mindent 10x15 vagy A5-be tömörítek. De az átpucolás nem több 10 percnél kétoldalas A5-ben, igaz olyat még csak 1x csináltam, és ha 5-6x kellene egyszerre, lehet én is inkább csiszolnám.
(#) patexati válasza llaci56 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Hát igen más festékkel biztos jó de a sima vizes az bizony szétfolyik én erre gondoltam.. Ha tényleg ilyen jó az a festék mit használsz érdemes lehet vele kísérletezni. Egy baj a kicsi nyákot nem lehet egyszerűen készíteni viszont ha a síkágyas CNC vezérléssel biztos tuti lenne
(#) llaci56 válasza patexati hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Az Epson új (néhány éves) tintasugaras festéke a DuraBrite.
(#) elektrorudi válasza galdody hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Nem tudjuk melyik országban élsz, de a laminátorok ára Magyarországon is 30-40€.
Ezeket az "olcsó" laminátorokat (10-20€) általában TESCO-s akcióban lehetett ennyiért megvenni. Azaz: ki kell fogni! Ha megmarad valamilyen kínai gagyiból egy pár kamion áru, akkor azt leárazva eladják. Így jobban járnak, mintha hónapokig raktároznák.
A laminálás egy technológia.
Kb. azt jelenti, hogy: két réteget préseléssel egymásra ragasztani.
Ez a két réteg bármi lehet:
- bútorlap=pozdorja+műanyaglap,
- tartósfénykép=papírkép+műanyagfólia,
- fólia tasztatúra=NYÁKlap+műanyagfólia,
vagy éppen a NYÁKlap+a festék réteg.
(#) interferi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ime ezt találtam Bővebben: Link
(#) gulasoft válasza interferi hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

3000-ért vettem praktikerben, most már csak az a szivacs kéne amit tbence vett.
(#) gulasoft hozzászólása Máj 27, 2010 /

Hogy tudok pdf-ből inverz pdf-et csinálni?
(#) lidi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Beimportálod photoshop -ba, majd ott a képet simán invertálhatod, majd kinyomtathatod pdf be újra. A folyamat mellékhatása, hogy így a vektoros kép pixelessé lesz konvertálva. Viszont 1200dpi -t választva ez már nem hiszem hogy gondot okozna.

Vagy pedig: http://www.genmay.com/showthread.php?t=779900 bár ezt a módszert én még nem próbáltam.
(#) gulasoft válasza lidi hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Az a baj, hogy kasán meg lehet változtatni a megjelenítés hátérszínét de nyomtatásnál ez nem marad meg.

Akkor marad a photoshop, vagy egyéb képszerkesztő. Pl illustrator az vektoros, de most épp nincs fenn.
(#) gulasoft válasza lidi hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Hát az nekem sincs fent. Egyszerűen nem értem miért nem lehet ezt megoldani. Ennyire sz** lenne a pdf?

Ugye, hogy így is érthető maradt?
Frankye

Az ilyen panaszokat nehezen értem meg. El kell fogadni hogy nem minden program alkalmas minden ember összes igényének lefedésére. Örülj hogy valahogy meg lehet oldani, a többin kár bosszankodni. Vagy lehet nekiállni írni jobb programot
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Ahol szoktam venni ott 200Ft 1db 12cm x 25cm-es darab. Ha jól emlékszem akkor 600as és 1800-as van. Nem tudom, hogy hétvégén lesz-e időm megnézni de ha megkeresel privátba akkor megtudjuk beszélni a dolgokat.
(#) Qka válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Szervusz Gulasoft !

Itt PDF_invers találsz két ötletet. Nekem egyik sem jött be. Úgy tudom te is Foxit PDF edit- et használsz. Szóval nekem 2.0 - val nem ment.

Üdv!
Qka
(#) pici válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 28, 2010 /

Küld át invertálom...
(#) J-O-E válasza Qka hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

Az első verziónál "Foxit.." csak dokumentum és annak háttere változik. egy beillesztett kép nem.
(#) Attila86 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Tettem fel néhány nagy felbontású képet válogatásként az eddig elkészült laminált paneljaimról:
Bővebben: Link
(Az oldal legalján!)
(#) BZoli94 hozzászólása Máj 29, 2010 /

Sziasztok! A héten jön a saját nyomtatóm, így nem kell máshova rohangálnom. Olvasgattam és láttam, hogy páran laminálót használnak, nem vasalót, meg már mondták is... A Tescos lamináló mennyibe kerül kb. és mennyire kell átalakítani, hogy a NYÁKot simán átküldjem rajta, jó eredményekkel? Szerintetek érdemes lenne? Üdv és kösz; Zoli!
(#) kaqkk válasza BZoli94 hozzászólására (») Máj 29, 2010 /

olvass bele a nyákkészítés lézernyomatlaminálással témába ott minden erről szól
Következő: »»   460 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem