Fórum témák
» Több friss téma |
Hasonló videót már láttam,ott sok telefon közé tették a kukoricaszemet szintén egy asztalon...Az asztal azért fontos,mert alatta volt egy magnetron.Az USB csatlakozóból nem lehet nagy teljesítményt levenni.Szóval tuti hogy hoax.
Üdv kadarist
Köszi a segítséget megvan végre a lábkiosztás ,én is írtam mi ez az alkatrész neve csak nem (hejjjjessen) .Az én magyar iskolai jegyeimmel senki nem akart totózni , bánhatják.A helyesírást most a gépem segíti és nem osztályoz .Még pár fotó a foto(n)elektron-sokszorozóról . én is rákerestem de csak Ebay oldal stb jött.Egy fotó pár csőről . Üdv még köszi
Na jó, csak azért írtam, mert kamerát szerettél volna készíteni, ennek a felhasználásával. Ez nem egy képbontócső. Teljesen másra való.
Szép a gyűjteményed! Sok régi ritka cső! Gratulálok!
Találkozott már valaki KPN532 típusú IC-vel?
Egy kapcsolóüzemű tápegységben van. Mivel lehet helyettesíteni?
üdv
bontottam egy pár alaplapot és egy csomó smd cucc eset le róla nagyjából vágom h mi micsoda de van egy pár amiről gőzöm nincs: (kép) egy rövid leírást szeretnék köszönöm
A 103 az valószínűleg ellenállás háló. 4x10k ellenállás van rajta. A 702 pedig esélyes hogy 2N7002 fet.
Üdv HG7SZD
A rajz alapján 2 alkatrészt inkább BGA_nak hívják. A középső SMD .Sok QSO-t és DX-et.Én anno HG3FP voltam sok minden miatt vége kb 10 éve. A BGA = az alkatrész alatt és oldalán levő (kivezetés forrasztófelület ) illetve ÓNgolyó a lába, forrasztáskor ...!! telefongyárban volt hozzá szerencsém ,tán 1000-es nagyságban forrasztani nagyító alatt . Üdv
Te, Fater ! Értem én hogy mindketten rádióamatőrök vagytok, legalábbis gondolom hívójeletek lehet a nevetek itt. Alkatrészt nem hívnak BGA nak, max. csak a tokozását, nem ? De attól az még smd, azaz felületszerelt alkatrész.
Sziasztok. Ezek a narancssárgák micsodák?
3 lába van, valami (m)103 van ráírva, 100v.
Szerintem zavarszűrő. Két kis ferrites tekercs + egy kondi van benne ha igaz. A 103 talán a kondi kapacitására utal.
ilyesmi
Üdv Lidi
A BGA ( IC )egy gyűjtőnév olyan felület szerelt alkatrészeknek minek az alján vannak az ón golyó lábak ,ezeket csak forró levegővel lehet forrasztani .Tegyük fel (10 x 10 mm -es alkatrész alatt van 100 láb) na ezt pákával ??? .Az SMD ( IC ) annak oldalt drót/lemez lábai vannak akár mind a négy oldalon.A telefon kamera IC-nek csak 5 golyó lába van mégis BGA (helytakarékosság), ilyent sokat forrasztottam anno. Ellenállást,kondenzátort ,stb apróságok legtöbbje SMD .El kell menni ilyen helyre dolgozni érdekes munka ,sokat lehet ott tanulni. Üdv
Engem ugyan nem győzöl meg erről, ugyanis én tudom hogy minek a rövidítése az smd. Leírom még egyszer: surface mount device, azaz magyarul felületszerelt alkatrész. Ezen a halmazon belül létezik sok féle tokozás, ebből csak egy a bga. Ezért azt állítani, hogy a bga nem smd egyszerűen helytelen. De ha te szeretnéd is ezt hinni tedd azt, de ne terjeszd !
Üdv Lidi
Találtam BDA_s videót Bővebben: Link talán ettől is van érdekesebb és az smd-re is van kép és videó .A BGA videó-t nem én tettem fel , de látható az alján kb (40 láb). A visszaforrasztás menete látható ill a srác nyakában ott volt a CÉG belépőkártya .Ha jobban elolvasnád az előző hsz akkor ott én is írom ,hogy felület szerelt alkatrész !Bocs egyet írunk ,én jobbról, te balról kerülöd ! vagy fordítva ? Üdv
Sziasztok
nem tudom jó helyre teszem fel ezt a kérdést, mert tudom milyen alkatrész ez, de nem találok sehol szaküzletet, ahol megvehetném. Keresek egy Toshiba smd teljesítmény MOS FET-et, tipus: TPCP 8J01 Tud valaki segíteni, hol lehet ilyet kapni, vagy létezik valami, amivel kiváltható? Újabb Canon nyomtatókban van beépítve, a fűtést szabályozza. hozzáillesztek egy képet meg a leírást. Ha valakinek ötlete van, előre is köszönöm. Üdv
Szia
Idézet: „mert tudom milyen alkatrész ez, de nem találok sehol szaküzletet, ahol megvehetném. Keresek egy Toshiba smd teljesítmény MOS FET-et, tipus: TPCP 8J01” Akkor csak tudod micsoda A Megegyező alkatrészek között is csak Toshiba van, nem túl bíztató.
Sziasztok,
hozzátok fordulnék hátha ti többet tudtok mondani, eddig nem sikerült rá jönnünk hogy ez mi lehet, csatolok képeket, előre is köszi a segítséget illetve van is rajt egy számsor amivel még a google sem barátkozott Microcontrol MC-0071 MB 201-5AS 1RD168A Mitani Made in Japan
Gondolom kivezérlésmérő , vagy valamilyen mennyiség nagyságát mutató számsor
Szia!
Ez olyan, mint egy óriási kivezérlésjelző. Tartályokban lévő anyagok szintjét jelzik ilyen kijelzőkkel. Milyen IC-k vannak a panelen?
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.Van egy LED sorom,és szeretném kivezérlés jelzönek használni.Sajnos nem tudom a bekötését.4 lába van,alul 2,felül 2.Kettö láb a nyákon össze van kötve(Gondolom a -táp és a jel GND).Mellékelem a képeket.Elöre is köszönm a segítséget!
Sziasztok
Ehhez a Grafikus LCD-hez lenne szükségem adatlapra. Sajnos én nem találtam hozzá. Ami rá van írva: AD13265C1FI03H C6787 03-12-17A2 Előre is kösz a segítséget!
Sziasztok szeretném megkérdezni hogy, milyen ic lehet az amelyiken ez áll: NE545B 7813. Az ic-nek 16 lába van. Ui.: Az ic-n még egy dolby jel is található.
GOOGLE ! :gonosz3: Noise Reduction Circuit - Dolby Signal Proc,AV 26dB,THD .05%
Hja hogy csak annyit kellet beírni. Értem köszi. Lábkiosztást nem tudsz, mert nem találtam olyan oldalt.
Klikkelj már rá lidi linkjére! Az első találat az adatlapja az ICnek
Valaki mondja meg nekem hogy mi ez, vagy mire lehet használni, mennyit érhet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |