Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   239 / 1173
(#) Dani494 válasza Geli hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

Hasonló videót már láttam,ott sok telefon közé tették a kukoricaszemet szintén egy asztalon...Az asztal azért fontos,mert alatta volt egy magnetron.Az USB csatlakozóból nem lehet nagy teljesítményt levenni.Szóval tuti hogy hoax.
(#) fater0827 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Üdv kadarist
Köszi a segítséget megvan végre a lábkiosztás ,én is írtam mi ez az alkatrész neve csak nem (hejjjjessen) .Az én magyar iskolai jegyeimmel senki nem akart totózni , bánhatják.A helyesírást most a gépem segíti és nem osztályoz .Még pár fotó a foto(n)elektron-sokszorozóról .
én is rákerestem de csak Ebay oldal stb jött.Egy fotó pár csőről .
Üdv
még köszi
(#) kadarist válasza fater0827 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Na jó, csak azért írtam, mert kamerát szerettél volna készíteni, ennek a felhasználásával. Ez nem egy képbontócső. Teljesen másra való.
Szép a gyűjteményed! Sok régi ritka cső! Gratulálok!
(#) hadnagyakos hozzászólása Jún 1, 2010 /

Találkozott már valaki KPN532 típusú IC-vel?
Egy kapcsolóüzemű tápegységben van. Mivel lehet helyettesíteni?
(#) HG7SZD hozzászólása Jún 1, 2010 /

üdv
bontottam egy pár alaplapot és egy csomó smd cucc eset le róla
nagyjából vágom h mi micsoda de van egy pár amiről gőzöm nincs: (kép)
egy rövid leírást szeretnék köszönöm

ABCD0001.JPG

(#) lidi válasza HG7SZD hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

A 103 az valószínűleg ellenállás háló. 4x10k ellenállás van rajta. A 702 pedig esélyes hogy 2N7002 fet.
(#) HG7SZD válasza lidi hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

köszönöm
(#) fater0827 válasza HG7SZD hozzászólására (») Jún 2, 2010 / 1

Üdv HG7SZD
A rajz alapján 2 alkatrészt inkább BGA_nak hívják.
A középső SMD .Sok QSO-t és DX-et.Én anno HG3FP voltam sok minden miatt vége kb 10 éve.
A BGA = az alkatrész alatt és oldalán levő (kivezetés forrasztófelület ) illetve ÓNgolyó a lába, forrasztáskor ...!! telefongyárban volt hozzá szerencsém ,tán 1000-es nagyságban forrasztani nagyító alatt .
Üdv
(#) lidi válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Te, Fater ! Értem én hogy mindketten rádióamatőrök vagytok, legalábbis gondolom hívójeletek lehet a nevetek itt. Alkatrészt nem hívnak BGA nak, max. csak a tokozását, nem ? De attól az még smd, azaz felületszerelt alkatrész.
(#) ddr hozzászólása Jún 2, 2010 /

Sziasztok. Ezek a narancssárgák micsodák?
3 lába van, valami (m)103 van ráírva, 100v.

IMG_0919.JPG

(#) lidi válasza ddr hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Szerintem zavarszűrő. Két kis ferrites tekercs + egy kondi van benne ha igaz. A 103 talán a kondi kapacitására utal.
ilyesmi
(#) ddr hozzászólása Jún 2, 2010 / 1

..és tényleg az! Köszi!
(#) HG7SZD válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

nagyon szépen köszönök mindent
(#) fater0827 válasza lidi hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Üdv Lidi
A BGA ( IC )egy gyűjtőnév olyan felület szerelt alkatrészeknek minek az alján vannak az ón golyó lábak ,ezeket csak forró levegővel lehet forrasztani .Tegyük fel (10 x 10 mm -es alkatrész alatt van 100 láb) na ezt pákával ??? .Az SMD ( IC ) annak oldalt drót/lemez lábai vannak akár mind a négy oldalon.A telefon kamera IC-nek csak 5 golyó lába van mégis BGA (helytakarékosság), ilyent sokat forrasztottam anno.
Ellenállást,kondenzátort ,stb apróságok legtöbbje SMD .El kell menni ilyen helyre dolgozni érdekes munka ,sokat lehet ott tanulni.
Üdv
(#) lidi válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 3, 2010 /

Engem ugyan nem győzöl meg erről, ugyanis én tudom hogy minek a rövidítése az smd. Leírom még egyszer: surface mount device, azaz magyarul felületszerelt alkatrész. Ezen a halmazon belül létezik sok féle tokozás, ebből csak egy a bga. Ezért azt állítani, hogy a bga nem smd egyszerűen helytelen. De ha te szeretnéd is ezt hinni tedd azt, de ne terjeszd !
(#) fater0827 válasza lidi hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Üdv Lidi
Találtam BDA_s videót Bővebben: Link talán ettől is van érdekesebb és az smd-re is van kép és videó .A BGA videó-t nem én tettem fel , de látható az alján kb (40 láb).
A visszaforrasztás menete látható ill a srác nyakában ott volt a CÉG belépőkártya .Ha jobban elolvasnád az előző hsz akkor ott én is írom ,hogy felület szerelt alkatrész !Bocs egyet írunk ,én jobbról, te balról kerülöd ! vagy fordítva ?
Üdv
(#) Cinca hozzászólása Jún 4, 2010 /

Sziasztok
nem tudom jó helyre teszem fel ezt a kérdést, mert tudom milyen alkatrész ez, de nem találok sehol szaküzletet, ahol megvehetném.
Keresek egy Toshiba smd teljesítmény MOS FET-et,
tipus: TPCP 8J01
Tud valaki segíteni, hol lehet ilyet kapni, vagy létezik valami, amivel kiváltható? Újabb Canon nyomtatókban van beépítve, a fűtést szabályozza. hozzáillesztek egy képet meg a leírást. Ha valakinek ötlete van, előre is köszönöm.
Üdv
(#) zsoltee0001 válasza Cinca hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szia
Idézet:
„mert tudom milyen alkatrész ez, de nem találok sehol szaküzletet, ahol megvehetném. Keresek egy Toshiba smd teljesítmény MOS FET-et, tipus: TPCP 8J01”

Akkor csak tudod micsoda
A Megegyező alkatrészek között is csak Toshiba van, nem túl bíztató.
(#) feriferiferi hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok,
hozzátok fordulnék hátha ti többet tudtok mondani, eddig nem sikerült rá jönnünk hogy ez mi lehet, csatolok képeket,

előre is köszi a segítséget

illetve van is rajt egy számsor amivel még a google sem barátkozott

Microcontrol MC-0071

MB 201-5AS
1RD168A

Mitani
Made in Japan
(#) hangszoros válasza feriferiferi hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Gondolom kivezérlésmérő , vagy valamilyen mennyiség nagyságát mutató számsor
(#) kadarist válasza feriferiferi hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Szia!
Ez olyan, mint egy óriási kivezérlésjelző. Tartályokban lévő anyagok szintjét jelzik ilyen kijelzőkkel. Milyen IC-k vannak a panelen?
(#) caruso7294 hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.Van egy LED sorom,és szeretném kivezérlés jelzönek használni.Sajnos nem tudom a bekötését.4 lába van,alul 2,felül 2.Kettö láb a nyákon össze van kötve(Gondolom a -táp és a jel GND).Mellékelem a képeket.Elöre is köszönm a segítséget!
(#) feriferiferi válasza kadarist hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

köszi a választ,

valami ilyesmire gondoltam

sorban:
TD62083
MC14174
MC14027
MC14069
HCF4520
AD7533
TL072
TL081
(#) Moderátor hozzászólása Jún 5, 2010

atya1!

A kérdésed át lett helyezve IDE, mert ebbe a topikba nem illik bele!
(#) GTI hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok

Ehhez a Grafikus LCD-hez lenne szükségem adatlapra. Sajnos én nem találtam hozzá.

Ami rá van írva:
AD13265C1FI03H
C6787 03-12-17A2

Előre is kösz a segítséget!

DSC00418.JPG

(#) TO.otya hozzászólása Jún 5, 2010 /

Sziasztok szeretném megkérdezni hogy, milyen ic lehet az amelyiken ez áll: NE545B 7813. Az ic-nek 16 lába van. Ui.: Az ic-n még egy dolby jel is található.
(#) lidi válasza TO.otya hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

GOOGLE ! :gonosz3: Noise Reduction Circuit - Dolby Signal Proc,AV 26dB,THD .05%
(#) TO.otya válasza lidi hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Hja hogy csak annyit kellet beírni. Értem köszi. Lábkiosztást nem tudsz, mert nem találtam olyan oldalt.
(#) banyaiakos válasza TO.otya hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Klikkelj már rá lidi linkjére! Az első találat az adatlapja az ICnek
(#) ujonc1 hozzászólása Jún 6, 2010 /

Valaki mondja meg nekem hogy mi ez, vagy mire lehet használni, mennyit érhet.
Következő: »»   239 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem