Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   240 / 1173
(#) masterbiker válasza ujonc1 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Ezt ugy hívják hogy trafó. :yes: Mivel nem ismerted fel ezért a használati értéke 0 számodra. Drót anyaga réz, méhbe jol fizetnek érte. Esetleg drágábban értékesícthető kicsivel ha meg tudod mondani hogy mennyi volt jön ki belőle feltéve hogy találsz valakit akinek hasonlóra van szüksége...
(#) ujonc1 válasza masterbiker hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Azt hogy lehet meg nézni?
Miben szoktak ilyet használni?
(#) Moderátor hozzászólása ujonc1 hozzászólására (») Jún 6, 2010

Ugye ez csak vicc, hogy hajnali 2-3 órakor vársz gyors választ? :nevetes1:

/Az előbbit töröltem.../
(#) B.I hozzászólása Jún 6, 2010 /

Sziasztok.
Két alkatrész érdekelne engem hogy mi az. Az egyik olyan mint egy tranzisztor es a rajta lévő számok:M0347. Erről nem találtam semmit.
A másik egy kis nyolc lábu IC. A számok a következőképp vannak ráirva:
45560
JRC
8887
A válaszokat előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza B.I hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Szia!
A Google-t már megkérdezted?
(#) B.I válasza kadarist hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Igen kérdeztem de nem találtam semmit.
(#) kadarist válasza B.I hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

A JRC IC-nek ez felel meg. A másik alkatrészről semmi használhatót nem találtam.
(#) fater0827 válasza lidi hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Üdv Lidi
Igazad van , tényleg a BGA az SMD egyik alfaja ,mi a gyárban mindenesetre így hívtuk " SMD gyere ide " .A forrasztása az nem egyszerű ,BOCS a félreértésért.
Remélem nincs harag.A telefonban szinte csak ilyen IC van (helytakarékosság miatt).
Üdv
(#) hangszoros válasza ujonc1 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Nagyfesz szorótrafó. Neonhoz,
Vigyázz mert nagyot üt
(#) ujonc1 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Neonhoz?
Van vagy 30 kg
(#) ujonc1 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Köszi
És még mire lehet használni ezen kívűl?
pl?
(#) lidi válasza ujonc1 hozzászólására (») Jún 6, 2010 /

Levélnehezék ?
(#) francipapa hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok,
tud valaki segíteni, hol kapok ilyen vagy hasonló mikrokapcsolót, ami a mellékelt képen van?
A szerkezet egy autóriasztó ki/be kapcsolója, és az egyik mikrokapcs elromlott. Nincs rajta semmilyen jelzés, 7,5-ös raszterű, egy záróérintkezős.
Köszi a segítséget!

IMGP5962.JPG

(#) qvasz2 válasza francipapa hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Lomex-nél vettem nemrég, de gondolom más is tart.
(#) vicsys válasza francipapa hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

EZ nem olyan?
(#) dr prof hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok,
Van 2db M74LS374P ic-m es 2db M5M4464AP, meg kezdo vagyok nem tudom mit kezdjek vele.
Megkoszonnem ha kuldenetek valami kapcsrajzot. De ha valakit erdekel el is adnam (nagyvaradi vagyok).
Koszi a segitseget!
(#) dr prof válasza dr prof hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Az eladas mar nem ervenyes.
(#) Ballage válasza francipapa hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia!

Ez nem 5,08 mm-es (2 raszter) lábközű? A kép alapján nekem inkább annak tűnik, mint 3-asnak (már ha a 7,5-el arra gondoltál). Mert ha az, akkor nekem van itthon ilyen belőle, ha esetleg nem kapsz máshol.

Üdv,
Ballage
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok.

Egy BRD 12 -es tornádó kerékpár gázkarjában lévő hall szenzor típusát szeretném megtudni.

Kinézetre olyan volt mint egy BC182 -es tranzisztor, csak kisebb, laposabb.

Balról jobbra haladva piros, fekete, zöld vezeték volt neki beforrasztva.

A piroson 6V -ot mértem, a fekete a test, a zöldön 1,1 - 3,8V között változott a feszültség attól függően, hogy a mágnes milyen pozícióban volt.

A probléma az, hogy leszakadtak a lábai ennek a szenzornak.

Előre is köszönöm a segítséget.
(#) ABU hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok.

Ma délután, ahogy tranzisztor után kutakodtam, egy videó paneljén érdekes alkatrészre bukkantam, még nem láttam ilyet. Fekete hosszú műanyag házban volt, belül egy üveglap pöttyökkel és három kivezetés az üveg szélén, a nyákra ennyi volt rászitázva hogy in-out-gnd. Multiméterrel mérve dióda és ellenállás módban semmit nem mutat. Mi lehet ez, mi a feladata?
(#) vicsys válasza ABU hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szerintem szűrő vagy művonal...
(#) Lacika válasza ABU hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Késleltető a színjeldekóderhez, esetleg a dropout vezérlőhöz. Mivel hogy kiszedted a házából, nagy valószínűséggel tönkre is ment.
Úgy emlékszem, olyan 64 mikrosekundumot szoktak ezek késleltetni általában.
(#) kadarist válasza ABU hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szia!
Nem is olcsó, bár ritkán megy tönkre.Bővebben: Link.
(#) fater0827 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Üdv ampervadász
A Google-ba beírod, hogy HALL IC pár találatot ad.Küldök egy lehetséges típust PDF formátum .
Én anno tesóit mini, city ,kargo ,stb javítottam ,jó kis cajgák igaz az akkuk nem a csúcs kategóriák.Remélem ennek is 3 fázisos motorja ,azaz 3 vastag és 5 vékony vezeték jön ki a motorból ,8 szál .Kargo_ban 5 HALL IC van 3 a motorban 1 a gázkarban 1 pedig a pedálnál .
Talán ez a típusú IC kapható.
Üdv

HALL IC.pdf

(#) _ampervadasz_ válasza fater0827 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia.

Köszi a segítséget, szerintem bontok egy párat, aztán kiderül, hogy mit lehet belőllük kihozni.
(#) fater0827 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Üdv ampervadasz
Bontani, pl floppy lemezegységből, vinyóból ,régi videó-magnó-ból, is lehet ,a szalag csévélő/továbbító és a ferde fej-motorból .
Üdv
(#) llaci56 válasza Lacika hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Mindjárt azt is leírhattad volna, hogy hogyan késleltet.
Bele megy a jel, és ő is ugyanígy elcsodálkozik rajta, hogy ez meg mi lehet... (64 us kell neki, hogy rájöjjön...)
(#) Lacika válasza llaci56 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Nagyon vicces...........
Mellesleg egy kis önállóság sem ártana, és még a google is létezik.
Itt megtalálod, Bővebben: Link keresd meg, valahol az oldal közepénél van.
(#) llaci56 válasza Lacika hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Ezt nem értem...
(#) Saggitarius válasza Dani494 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /

Csatlakozom Dani494 hozzaszolasahoz. Gondolom akik itt probalnak valaszt talalni a kerdesukre, azok valamilyen szinten konyitanak az elektronikahoz es egy ilyen video lattan kapasbol ravagjak, hogy ez is csak egy hoax a sok kozul, persze ilyenkor felmerul, hogy miert is? Egyszeru a valasz: az USB szabvany 5V-os es a maximalis kiveheto aramerosseg (portfuggo, azaz nem minden laptop tudja) max 500mA, eppen ezert szoktak egyes "nagyobb" fogyasztohoz Y elagazasu USB csatlakozokabelt is mellekelni, azaz egyszerre 2 USB portot terhelsz. Elmeleti sikon igy 5W a kiveheto teljesitmeny -ami persze nem egyenlo a hasznos teljesitmennyel!-, vagyis ha igaz is lenne, akkor minek a nagyteljesitmenyu pattogtato/mikro ha 2.5W is elegendo (mivel csak 1 portot hasznaltak a videon)
Következő: »»   240 / 1173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem