Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt ugy hívják hogy trafó. :yes: Mivel nem ismerted fel ezért a használati értéke 0 számodra. Drót anyaga réz, méhbe jol fizetnek érte. Esetleg drágábban értékesícthető kicsivel ha meg tudod mondani hogy mennyi volt jön ki belőle feltéve hogy találsz valakit akinek hasonlóra van szüksége...
Azt hogy lehet meg nézni?
Miben szoktak ilyet használni?
Ugye ez csak vicc, hogy hajnali 2-3 órakor vársz gyors választ? :nevetes1:
/Az előbbit töröltem.../
Sziasztok.
Két alkatrész érdekelne engem hogy mi az. Az egyik olyan mint egy tranzisztor es a rajta lévő számok:M0347. Erről nem találtam semmit. A másik egy kis nyolc lábu IC. A számok a következőképp vannak ráirva: 45560 JRC 8887 A válaszokat előre is köszönöm.
A JRC IC-nek ez felel meg. A másik alkatrészről semmi használhatót nem találtam.
Üdv Lidi
Igazad van , tényleg a BGA az SMD egyik alfaja ,mi a gyárban mindenesetre így hívtuk " SMD gyere ide " .A forrasztása az nem egyszerű ,BOCS a félreértésért. Remélem nincs harag.A telefonban szinte csak ilyen IC van (helytakarékosság miatt). Üdv
Nagyfesz szorótrafó. Neonhoz,
Vigyázz mert nagyot üt
Neonhoz?
Van vagy 30 kg
Köszi
És még mire lehet használni ezen kívűl? pl?
Sziasztok,
tud valaki segíteni, hol kapok ilyen vagy hasonló mikrokapcsolót, ami a mellékelt képen van? A szerkezet egy autóriasztó ki/be kapcsolója, és az egyik mikrokapcs elromlott. Nincs rajta semmilyen jelzés, 7,5-ös raszterű, egy záróérintkezős. Köszi a segítséget!
Lomex-nél vettem nemrég, de gondolom más is tart.
EZ nem olyan?
Sziasztok,
Van 2db M74LS374P ic-m es 2db M5M4464AP, meg kezdo vagyok nem tudom mit kezdjek vele. Megkoszonnem ha kuldenetek valami kapcsrajzot. De ha valakit erdekel el is adnam (nagyvaradi vagyok). Koszi a segitseget!
Szia!
Ez nem 5,08 mm-es (2 raszter) lábközű? A kép alapján nekem inkább annak tűnik, mint 3-asnak (már ha a 7,5-el arra gondoltál). Mert ha az, akkor nekem van itthon ilyen belőle, ha esetleg nem kapsz máshol. Üdv, Ballage
Sziasztok.
Egy BRD 12 -es tornádó kerékpár gázkarjában lévő hall szenzor típusát szeretném megtudni. Kinézetre olyan volt mint egy BC182 -es tranzisztor, csak kisebb, laposabb. Balról jobbra haladva piros, fekete, zöld vezeték volt neki beforrasztva. A piroson 6V -ot mértem, a fekete a test, a zöldön 1,1 - 3,8V között változott a feszültség attól függően, hogy a mágnes milyen pozícióban volt. A probléma az, hogy leszakadtak a lábai ennek a szenzornak. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok.
Ma délután, ahogy tranzisztor után kutakodtam, egy videó paneljén érdekes alkatrészre bukkantam, még nem láttam ilyet. Fekete hosszú műanyag házban volt, belül egy üveglap pöttyökkel és három kivezetés az üveg szélén, a nyákra ennyi volt rászitázva hogy in-out-gnd. Multiméterrel mérve dióda és ellenállás módban semmit nem mutat. Mi lehet ez, mi a feladata?
Késleltető a színjeldekóderhez, esetleg a dropout vezérlőhöz. Mivel hogy kiszedted a házából, nagy valószínűséggel tönkre is ment.
Úgy emlékszem, olyan 64 mikrosekundumot szoktak ezek késleltetni általában.
Szia!
Nem is olcsó, bár ritkán megy tönkre.Bővebben: Link.
Üdv ampervadász
A Google-ba beírod, hogy HALL IC pár találatot ad.Küldök egy lehetséges típust PDF formátum . Én anno tesóit mini, city ,kargo ,stb javítottam ,jó kis cajgák igaz az akkuk nem a csúcs kategóriák.Remélem ennek is 3 fázisos motorja ,azaz 3 vastag és 5 vékony vezeték jön ki a motorból ,8 szál .Kargo_ban 5 HALL IC van 3 a motorban 1 a gázkarban 1 pedig a pedálnál . Talán ez a típusú IC kapható. Üdv
Szia.
Köszi a segítséget, szerintem bontok egy párat, aztán kiderül, hogy mit lehet belőllük kihozni.
Üdv ampervadasz
Bontani, pl floppy lemezegységből, vinyóból ,régi videó-magnó-ból, is lehet ,a szalag csévélő/továbbító és a ferde fej-motorból . Üdv
Mindjárt azt is leírhattad volna, hogy hogyan késleltet.
Bele megy a jel, és ő is ugyanígy elcsodálkozik rajta, hogy ez meg mi lehet... (64 us kell neki, hogy rájöjjön...)
Nagyon vicces...........
Mellesleg egy kis önállóság sem ártana, és még a google is létezik. Itt megtalálod, Bővebben: Link keresd meg, valahol az oldal közepénél van.
Csatlakozom Dani494 hozzaszolasahoz. Gondolom akik itt probalnak valaszt talalni a kerdesukre, azok valamilyen szinten konyitanak az elektronikahoz es egy ilyen video lattan kapasbol ravagjak, hogy ez is csak egy hoax a sok kozul, persze ilyenkor felmerul, hogy miert is? Egyszeru a valasz: az USB szabvany 5V-os es a maximalis kiveheto aramerosseg (portfuggo, azaz nem minden laptop tudja) max 500mA, eppen ezert szoktak egyes "nagyobb" fogyasztohoz Y elagazasu USB csatlakozokabelt is mellekelni, azaz egyszerre 2 USB portot terhelsz. Elmeleti sikon igy 5W a kiveheto teljesitmeny -ami persze nem egyenlo a hasznos teljesitmennyel!-, vagyis ha igaz is lenne, akkor minek a nagyteljesitmenyu pattogtato/mikro ha 2.5W is elegendo (mivel csak 1 portot hasznaltak a videon)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |