Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DSC riasztó

Témaindító: pittyu, idő: Márc 2, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   59 / 282
(#) ittakopasz válasza mikos78 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Nézz körül itt:Bővebben: Link
(#) Syn7h37ic válasza mikos78 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

Tessék.

PC510HU.PDF

(#) mikos78 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

koszi de a a programozasara gondoltam
el tudnad azt is kuldeni
(#) Syn7h37ic válasza mikos78 hozzászólására (») Máj 23, 2010 /

EZ a TELJES programozása...
Végig kéne nézni a doksit, és el kéne olvasni, nem csak az első pár lapot megnézni. Ez a teljes programozási útmutató, magyarázattal, a végén programozási táblázattal.
(#) mikos78 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

akkor elolvasom de azert koszi
(#) Fonák válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Szerintem ő erre gondolt: PC 1510

Igaz nem magyar, de talán nem lesz ez probléma
(#) Syn7h37ic válasza Fonák hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Igazad van, elkerülte a figyelmem az a fránya 1-es...
Elég ritka az 1510-es kp. ezért nézhettem el.
De összevetve a PC1500-1550 programozással, teljesen megegyezik.
Mellékelem is a magyart.

PC1550.pdf

(#) Syn7h37ic válasza mikos78 hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Bocs, rosszul olvastam a leírást,:hide:
Küldöm a megfelelőt, az előző post-ban megvan magyarul.
(#) emts hozzászólása Máj 25, 2010 /

Sziasztok, a tampert hogy forditjak szakszeruen magyarra? Koszonom.
(#) Syn7h37ic válasza emts hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

вмешиваться
تلاعب
篡改
merosakkan
ўмешвацца
innsigluđu
kurcalamak

Szabotázs magyarul.
(#) Gabi0219 hozzászólása Máj 26, 2010 /

Sziasztok

Üvegtörés érzékelőhöz kérnék segítséget, hogy milyen tipusút érdemes megvenni illetve hova érdemes elhelyezni.

A másik kérdésem hogy DSC PC 18-64-es központhoz hogy lehet hozzárendelni távirányítót, és abból is melyiket érdemes, és milyen messzire érzékeli a távirányítót?

Köszönöm előre is a segítségeteket

Gabi
(#) Syn7h37ic válasza Gabi0219 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Üvegtörés érzékelőből mindenképp akusztikust vegyél, egész jó a rokonet, és a satel üvegtörés érzéékelője.
A felszerelés úgy örténjen, hogy a benne lévő mikrofon mindenképp az ablak felé nézzen, ha ez nem kivitelezhető, akkor az ablaktól max 2m távolságra legyen, ekkor fog biztosan jelezni. Ez az összes akusztikus törésre igaz. A felületre szerelhető törésérzékelőt nem javaslom, röviden és tömören sz@rok.

1864 közpot távvezérlését gyakorlatilag akármilyen általános távvezérlő modullal meg lehet oldani, egy zónát ki kell nevezni kulcsos kapcsolós zónának, és erre kell a vevő kimenetet úgy bekötni, mint egy érzékelőt.
Az egyik legjobb, és legolcsóbb távvezérlő adó-vevő a Satel RX2K, vagy RE2k, két adó, és egy vevő van egy csomagban, a vevőre max 48db adó tanítható.
A hatótáv kb. 50m, nyílt terepen 100m környékén van.
(#) krissz555 hozzászólása Máj 26, 2010 /

Üdv! Segítséget szeretnék kérni egy DSC pc 585 riasztó bekötéséhez! Ezen belül is, hogy a mozgásérzékelők vezetékét hova kell bekötni? A táp (aux +-) adott de a harmadik (negyedik kábel hova kötöm) Ha kell?! A Z jelölés biztos és midegyikhez kell húzni egy com-ot is vagy elég a +- és a Z jelőlést bekötni az érzékelőhöz? vagyis 3szál is elég!
Előre is köszi a segítséget!
(#) Gabi0219 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Még 2 kérdés ezek mind jók a 1864-es központhoz?

És az üvegtörés érzékelő nem hoz téves jelzést pl akkor ha otthonmaradóra bekapcsolom és nézem a tv-t?

Köszönöm
(#) hggh válasza Gabi0219 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Üdv!

Csak akkor nem fog riasztani, ha otthonmaradó élesítésnél, nincs az élesítendő érzékelők között. Ahyogy Te írtad, "otthonmaradóra bekapcsolom" abban az esetben riasztani fog!!!
(otthonmaradó, követő, távózó) módba kell programozni. Amit Syn7h37ic írt, távirányitók mind jók a központhoz.
(#) Syn7h37ic válasza Gabi0219 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Ha bekapcsolod, és tv-t nézel, akkor nem riaszt. Ha üvölt a hifi, akkor esetleg beriaszthat, de gondolom este ez nem jellemző
Nyugodt szívvel bekapcsolhatod, sok helyen, köztük nálunk is így működik a törésérzékelő, eddig nem volt téves riasztása.
(#) Gabi0219 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

köszönöm Syn7h37ic és hggh a válaszaitokat
(#) mikos78 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Máj 30, 2010 /

semmi gond
de koszi s valaszt
(#) ernő22 hozzászólása Máj 31, 2010 /

sziasztok

van egy solo kültéri szirénám, amit nem tudok, hogy a
DC + - pontjára külön tápot kell-e adni?

Én egy saját rendszerre szeretném bekötni , de ezt nem pontosan értem.

(#) Syn7h37ic válasza ernő22 hozzászólására (») Máj 31, 2010 /

Solo doksi

SOLO.pdf

(#) CabexKft hozzászólása Jún 1, 2010 /

Tisztelt Fórum!
Össze szeretnék kötni egy PC585H és egy laptop-ot.
DLS 2002 van és müködik. A csatlakozás létre jön a *8 5555 499 5555 499 beütése után. Majd a rövid tömör válasz: Ez az installáció nem támogatja a panelt...Van valakinek ötlete?
Köszönöm!
(#) ernő22 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

köszi a doksit, én 3 hármas ponttal nem vagyok tisztába.

Ez az igy szerinted működik, vagy a belső akksi is kell hozzá?
Az itt nem szerepel.
(#) ecsike88soft hozzászólása Jún 6, 2010 /

Sziasztok, lenne egy kerdesem hogy valaki tudna e egy riaszto panel es pir erzekelok bekotesenek egy kapcsolasi razat. A mukodesi elvet akarom megerteni, milyen kapcsolast hasznalnak, hogyan lehet beprogramozni.
(#) Syn7h37ic válasza ernő22 hozzászólására (») Jún 7, 2010 / 1

DSC központnál ne kössed a központ belső akku táplálásra a szirénát.
A sziréna DC+ a riasztó panel Bell+
sziréna DC- a riasztópanel AUX-
Sziréna GO bemenet, Riasztó panel BELL -
Sziréna J1 jumper negatív inditó állásban.
A tamper kimenetek jók
Szirénának mindenképp saját akku kell, a központ akku csak a riasztó szünetmentes része. A kültéri szirénák mikor működnek, közel 3A áramot vesznek fel, erre kell az akku, egyrészt pufferként, másrészt ha letépik a szirénát, az önállóan is szól.
Tehát egy rendszer két akku. A sziréna akku nem tud visszatáplálni a központnak.
(#) Syn7h37ic válasza CabexKft hozzászólására (») Jún 7, 2010 / 1

Bár kicsit késő a válasz, de van ötlet. Nem "international" DLS2002 telepítés van a laptopon.
(#) topeter hozzászólása Jún 7, 2010 /

Sziasztok!
Nemrég kaptam egy ismerősömtől egy dsc 585ös központot. Összekötögettem a kezelővel, nyitásérzékelővel.........mindennel. Az órát be tudtam rajta állítani de innen sohova.
Nem tudom a zónákat beálligatni. (késleltetett, követő...)
A kézikönyvből idézek:
"A 001 szakaszban lehet kiválasztani minden egyes zóna működését. Valamennyi zónához 2 számjegyes értéket kell megadni, ez azonosítja a zóna típusát. Az azonosításhoz a következő listából kell választani. Minden felhasznált zónának van nyolc jellemzője, amelyet a (101)-től (108)-as szakaszig lehet programozni."
*8 5555 001 eddig megy. Innentől csak 2 számjegyet
tudok beírni. Vagy be se kellene lépni a 001es szakaszba?
(#) ernő22 válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 7, 2010 /

szia

köszi a válaszodat de lehet ezt egy akkuval is működtetni?

Mint írtam saját rendszerem van nem gyári.
úgy nekem jobb lenne.

Az nem lenne probléma ha a sziréna nem működik, magától.
(#) CabexKft válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jún 8, 2010 /

Köszi! Megnézem, bár a DSC honlapról töltöttük le. Vagy érdemesebb megvenni a CD-t?

Most már OK a dolog! Az international beállítással midjárt létrejött a kapcsolat a laptom és a PC585 között! Köszönöm!
(#) kobold válasza topeter hozzászólására (») Jún 9, 2010 /

De, be kell lépned a 001-be, és ott végig kell pötyögni a 8 zóna típusát. Tehát ha már bent vagy, akkor sorban például: 01 (1. zóna késleltetett 1), 03 (2. zóna azonnali), 09 (3. zóna 24 órás felügyelt) stb. Feltételezve, hogy a többi zónát kikapcsolod, a fentiek alapján a következőket kell bevinni (ha a menüből nem lépsz ki eközben): 01 03 09 00 00 00 00 00. Amíg mind a nyolcat meg nem adod, várni fogja a soron következőt, szerintem itt akadhattál el.
Ezután mehetsz a zónajellemzőkre (101 ... 108), ahol a korábban 00-tól eltérőre programozott zónák egyes paraméterein állíthatsz, ha szükséges.
(#) Becache hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok,

Vettem egy DSC 1616H II. -t

(http://www.ipon.hu/webshop/product/dsc_1616h_ii./152451)

Vettem hozzá még egy zonabővítőt és még egy plusz mozgás-érzékelőt.

A kérdésem az, hogy ki tudna segíteni a beszerelésben-programozásban. Még sosem csináltam, de szerelőt nem akarnék hozzá hívni 25e-ért.

Tehát amilyen eszközök vannak:

- 1 db DSC PC1616H 6 zónás (16-ig bővíthető) riasztóközpont.
- 1 db DSC 1555RKZ kezelő, LED-es állapotkijelzés.
- 1 db DSC fémdoboz.
- 7 db LC100 PI Passzív infra mozgásérzékelő - kisállat védelemmel (árkülönbözettel más infrára is cserélhető).
- 1 db SOLO kültéri hang-, fényjelző (árkülönbözettel más szirénára is cserélhető).
- 2 db 6,5 Ah 12V akkumulátor (központba és szirénába).
- 100 méter 6 x 0,22 kábel, sodrott erek, alufólia árnyékolás, fehér PVC köpeny, tűzálló.
- 1 db VF-TR30B tápegység 30VA, 16V váltóáram, biztosítékk
- 1db DSC PC5108 V2.0

A cél az lenne, hogy:

- 6 helységbe kéne elhelyezni, sima bekötéssel
(A lakás 6 helységében lenne, azaz amikor otthon vagyunk, akkor ne riasztózzon, ha elmegyünk, beélesítjük, akkor pedig legyen aktiv).
- A 7ik mozgásérzékelő kicsit távolabb lenne (kerti-szerszám tároló). Itt az a következő kérdésem, hogy "garázsos"-ra kéne megoldani, ha nagyon bonyolult lenne, akkor jó az a megoldás is, mint egy 7ik zóna.

Amire szükségem van első körben, hogy hogyan kéne összerakni. Nem vagyok hülyegyerek, csak még sosem csináltam ilyet és nemtudom, hogy hogyan kezdjek neki. Az akkumulátort be tudtam kötni, a kezelőt szerintem jó szinsorrend alapján. Blankoltam még egy 220-as tápkábelt, hogy a trafora lehessen kötni.

Második körben majd fel kéne programozni. Itt a terv a következő: amikor elmegyek, akkor "simán", egy kóddal kéne beaktiválni mind a hét zónát. Telefonos kapcsolat egyelőre nincsen, csak szirénáznia kell.

Akár pézt is utalok a segítségért cserébe.

mail címem: adam@tamisoft.com
Következő: »»   59 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem