Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
Lapozás: OK   47 / 146
(#) kadarist válasza richard hozzászólására (») Jún 1, 2010 / 1

Szia!
Ezzel helyettesítheted. A párja is ott van.
Keresztreferencia-kereső:Bővebben: Link
(#) hangszoros válasza richard hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

7A, 60V, 60W. ezért a BD243/244-et biztonsággal berakhatod. A, B, C, tipust
Ha tudsz szerezni TE 1919/1920, vagy T1919/1820-at az mégjobb
A Videoton csináltatta a kütyüjeihez
(#) richard válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Köszönöm a válaszokat majd bd243/244 el megprobálom!
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Ilyen tranzisztorok nem léteztek, TE1819-1820(Mot) volt, de megegyezett a BD809-810-el, aminek manapság a BD911-912 a könnyen eléhető helyettesítője.
Mellesleg nem kifejezetten jók a richard által keresett tranyók helyett. Szóval ezeket inkább ne.
(#) hangszoros válasza richard hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Nem akarok belebonyolódni egy olyan állitásba miszerint valami nem létezik, és több fajta , évjárat füzérbe áll nálam. különböző lábbal _ van aranyozotal is _
Ajánlanák fogadást 1:1000-be is akár.
Még sose mert
Döntésednél ezt vedd figyelembe
Valamelyik számát elirtam, lusta vagyok elővenni pontositani mivel nincs jelentősége per azonnal
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 1, 2010 /

Leírtam minden lényeges infót, fogadásnak és egyéb attrakciónak itt nincs helye.
(#) hangszoros hozzászólása Jún 2, 2010 /

OFF Sajnos
Moderátort keresek tanácsadádásra. ( nem tudom, hogy lehet rákeresni, mert nem irtam volna a hsz-ek közzé )
Szeretném megkérdezni mit tudok csinálni Shalafi állandó kötekedéséveL? Most is inkább félrevezeti az olvtársat, hogy nem is létezik, meghogy nem alkalmas a feladatra _ jó a hozzánemértését nem lehet számonkérni_ ami van csakhogy lejárasson.
Annyit nem ér, hogy megkeressem a hsz-ét mikor Ő helyesbitette Az elgépelt "I"-met" E"-re vagyis TE-re, irta hogy a Videoton használta, meghogy Fehérváron lehet venni Úgy emlékszem az alkatrészek helyetesittése topikban.
Mivel nagyon unalmas, kénytelen leszek engedni a népi bölcseletet megfogadva : "Okos enged , ....
A távozásomon kivül van valami megoldás ?
Egy gondolat: Lehet, hogy butaság ? Nikek szavaztatása ?
Vagy ha van a pozitiv nikeknek pont _piros_ akkor a rombolóknak miért ne lehetne fekete ? Ezt is lehetne "honorálni" Óvodás ötlet ?
Korábbi nikjeit pl13, szergey ignoráltam, viszont a shalafi, már kiprovokálta a tiltásom. Szamóca jogosan adott egy tiltást, a Shala****os képre ( nem én csináltam a Budi Bas kép feliratozását)

Faterkám ki az idősebb? ..ne válaszolj, ne reagálj, ennyi a megoldás. A kérdező majd eldönti, melyik a jó neki....köb..
(#) richard válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Ok köszönöm a pontosítást. majd BD911/12 vel helyettesítem a tranyókat.

hangszoros: Semmi baj nem történt van úgy h az ember elnéz dolgokat.
(#) shalafi.66 válasza richard hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Ne, inkább a kadarist féle linket kövesd (megjelöltem a hozzászólását jobb oldalon egy ilyen zöld jellel). Ezek a picike TO 220-ak nem igazán jók, a SOA (biztonságos működési tartomány) és az UCEsat (telítési maradékfeszültség) vagyis nagyobb átfolyó áramnál a C-E között eső viszonylag magasabb fesz miatt. Az eredetinél 0,4V volt ez az érték, szóval erre is érdemes lenne figyelni, ezt jelöli a tranyó adatlapján a "lo-sat" felirat.
(#) richard válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

jó rendben akkor ezzel helyettesítem, valóban ez jobb.
köszi!
(#) Bencze.k hozzászólása Jún 2, 2010 /

Szevasztok. Ők kik lennének?? A1803 C4688 Elvileg valami FET,de valami korrektebb sorszám,ami alapján tudnék több datát szerezni róla. Köszönöm.
(#) Bencze.k válasza Bencze.k hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

2SA1803 2SC4688 és tranzisztor,nem fet.
(#) kadarist válasza Bencze.k hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Talált, süllyedt.
Ha FET lenne, a kkor 2SK-val kezdődne, tehát Kxxxx.
(#) shalafi.66 válasza Bencze.k hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Komplementer tranzisztorpár hangfrekis végerősítőhöz.. Googléba beírva megtalálod a rájuk vonatkozó PDF-eket.
(#) Bencze.k válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 2, 2010 /

Azaz,ott ott,igen már guglézom is.Köszönöm a gyors választ.
(#) danyi hozzászólása Jún 10, 2010 /

2SC5331 ezt a tranzisztort milyennel helyesíthetném,ha segítene valaki. :help:

2SC5331.pdf

(#) shalafi.66 válasza danyi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

pl. önmagával? Bővebben: Link
(#) hangszoros válasza danyi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Nagyon bika darab. Az ára nagyon reális HQ-nál
Ne akard helyetesiteni
(#) danyi hozzászólása Jún 10, 2010 /

Nagyon köszönöm . :worship: :wave:
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Azért egy BU2525-tel meg lehet próbálni végszükség esetén azt is.
(#) hangszoros válasza danyi hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szivesen.
A BU-nak a diszipációja csak 45Watt. Én nem probálnám
(#) shalafi.66 válasza hangszoros hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Van nem szigetelt tokozású is természetesen. Általában mindennek jó oka van, amit leírok...
(#) kadarist válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Attól, hogy nem szigetelt tokozású a tranzisztor, még a disszipációs teljesítménye nem változik. A 45W tényleg kevés.
(#) shalafi.66 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Pazar.

Elkerülte a figyelmed, hogy a teljesítményértékek nem azonos feltételek mellett igazak. A nagyobb teljesítmény a Tmb(mounting base)25°C mellet igaz. A kisebb érték a Ths(heatsink)25°C-re valós.
Ajánlom figyelmedbe a "Normalised Power Derating" diagramok összehasonlítását a különféle altípusok között.

Elvileg azzal kezdtem.
Az NPD csak azt mutatja meg, hogy adott hőmérséklet mellett hogyan változik a tranyónál még megengedhető dissz. a maximumnak megadott, 25°C-on érvényes értékhez képest.
Az pedig természetes, hogy a két típus között ekkora eltérés van, hiszen, az AW verziónál hiányzik a szigetelés igen magas, sorosan kapcsolódó termikus ellenállása.

A fémezett hűtőfelületűt (AW)meg szigetelőalátéttel szereljük. Úgyhogy közel egyforma az AW és az AX-AF max. megengedett disszipációja (kisebb).

Sztem kizárt, a szigetelt verziónál a termikus ellenállás 3,7K/W-nak van megadva, a jó hővezető fóliák pedig tizedes nagyságrendben vannak (a szigetelőalátét nem a csavar szigetelésére szolgál?).
(#) mathématicien hozzászólása Jún 15, 2010 /

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok egy 2N3563-as tranzisztor helyett?
(#) kadarist válasza mathématicien hozzászólására (») Jún 15, 2010 /

Szia!
Én ezt ajánlom. Vagy ezt.
Következő: »»   47 / 146
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem