Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tranzisztorok helyettesítése
7A, 60V, 60W. ezért a BD243/244-et biztonsággal berakhatod. A, B, C, tipust
Ha tudsz szerezni TE 1919/1920, vagy T1919/1820-at az mégjobb A Videoton csináltatta a kütyüjeihez
Köszönöm a válaszokat majd bd243/244 el megprobálom!
Ilyen tranzisztorok nem léteztek, TE1819-1820(Mot) volt, de megegyezett a BD809-810-el, aminek manapság a BD911-912 a könnyen eléhető helyettesítője.
Mellesleg nem kifejezetten jók a richard által keresett tranyók helyett. Szóval ezeket inkább ne.
Nem akarok belebonyolódni egy olyan állitásba miszerint valami nem létezik, és több fajta , évjárat füzérbe áll nálam. különböző lábbal _ van aranyozotal is _
Ajánlanák fogadást 1:1000-be is akár. Még sose mert Döntésednél ezt vedd figyelembe Valamelyik számát elirtam, lusta vagyok elővenni pontositani mivel nincs jelentősége per azonnal
Leírtam minden lényeges infót, fogadásnak és egyéb attrakciónak itt nincs helye.
OFF Sajnos
Moderátort keresek tanácsadádásra. ( nem tudom, hogy lehet rákeresni, mert nem irtam volna a hsz-ek közzé ) Szeretném megkérdezni mit tudok csinálni Shalafi állandó kötekedéséveL? Most is inkább félrevezeti az olvtársat, hogy nem is létezik, meghogy nem alkalmas a feladatra _ jó a hozzánemértését nem lehet számonkérni_ ami van csakhogy lejárasson. Annyit nem ér, hogy megkeressem a hsz-ét mikor Ő helyesbitette Az elgépelt "I"-met" E"-re vagyis TE-re, irta hogy a Videoton használta, meghogy Fehérváron lehet venni Úgy emlékszem az alkatrészek helyetesittése topikban. Mivel nagyon unalmas, kénytelen leszek engedni a népi bölcseletet megfogadva : "Okos enged , .... A távozásomon kivül van valami megoldás ? Egy gondolat: Lehet, hogy butaság ? Nikek szavaztatása ? Vagy ha van a pozitiv nikeknek pont _piros_ akkor a rombolóknak miért ne lehetne fekete ? Ezt is lehetne "honorálni" Óvodás ötlet ? Korábbi nikjeit pl13, szergey ignoráltam, viszont a shalafi, már kiprovokálta a tiltásom. Szamóca jogosan adott egy tiltást, a Shala****os képre ( nem én csináltam a Budi Bas kép feliratozását) Faterkám ki az idősebb? ..ne válaszolj, ne reagálj, ennyi a megoldás. A kérdező majd eldönti, melyik a jó neki....köb..
Ok köszönöm a pontosítást. majd BD911/12 vel helyettesítem a tranyókat.
hangszoros: Semmi baj nem történt van úgy h az ember elnéz dolgokat.
Ne, inkább a kadarist féle linket kövesd (megjelöltem a hozzászólását jobb oldalon egy ilyen zöld jellel). Ezek a picike TO 220-ak nem igazán jók, a SOA (biztonságos működési tartomány) és az UCEsat (telítési maradékfeszültség) vagyis nagyobb átfolyó áramnál a C-E között eső viszonylag magasabb fesz miatt. Az eredetinél 0,4V volt ez az érték, szóval erre is érdemes lenne figyelni, ezt jelöli a tranyó adatlapján a "lo-sat" felirat.
jó rendben akkor ezzel helyettesítem, valóban ez jobb.
köszi!
Szevasztok. Ők kik lennének?? A1803 C4688 Elvileg valami FET,de valami korrektebb sorszám,ami alapján tudnék több datát szerezni róla. Köszönöm.
2SA1803 2SC4688 és tranzisztor,nem fet.
Talált, süllyedt.
Ha FET lenne, a kkor 2SK-val kezdődne, tehát Kxxxx.
Komplementer tranzisztorpár hangfrekis végerősítőhöz.. Googléba beírva megtalálod a rájuk vonatkozó PDF-eket.
Azaz,ott ott,igen már guglézom is.Köszönöm a gyors választ.
2SC5331 ezt a tranzisztort milyennel helyesíthetném,ha segítene valaki. :help:
pl. önmagával? Bővebben: Link
Nagyon bika darab. Az ára nagyon reális HQ-nál
Ne akard helyetesiteni
Azért egy BU2525-tel meg lehet próbálni végszükség esetén azt is.
Szivesen.
A BU-nak a diszipációja csak 45Watt. Én nem probálnám
Van nem szigetelt tokozású is természetesen. Általában mindennek jó oka van, amit leírok...
Attól, hogy nem szigetelt tokozású a tranzisztor, még a disszipációs teljesítménye nem változik. A 45W tényleg kevés.
Elkerülte a figyelmed, hogy a teljesítményértékek nem azonos feltételek mellett igazak. A nagyobb teljesítmény a Tmb(mounting base)25°C mellet igaz. A kisebb érték a Ths(heatsink)25°C-re valós.
Ajánlom figyelmedbe a "Normalised Power Derating" diagramok összehasonlítását a különféle altípusok között.
Elvileg azzal kezdtem.
Az NPD csak azt mutatja meg, hogy adott hőmérséklet mellett hogyan változik a tranyónál még megengedhető dissz. a maximumnak megadott, 25°C-on érvényes értékhez képest. Az pedig természetes, hogy a két típus között ekkora eltérés van, hiszen, az AW verziónál hiányzik a szigetelés igen magas, sorosan kapcsolódó termikus ellenállása.
A fémezett hűtőfelületűt (AW)meg szigetelőalátéttel szereljük. Úgyhogy közel egyforma az AW és az AX-AF max. megengedett disszipációja (kisebb).
Sztem kizárt, a szigetelt verziónál a termikus ellenállás 3,7K/W-nak van megadva, a jó hővezető fóliák pedig tizedes nagyságrendben vannak (a szigetelőalátét nem a csavar szigetelésére szolgál?).
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok egy 2N3563-as tranzisztor helyett?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |