Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba

Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 93
(#) peter1995 hozzászólása Máj 10, 2010 /

Hello.Volna egy olyan bajom hogy a mobilom beleesett a vízbe.Megszárítottam meg minden de nem csinál semmit.Van rá esély hogy jó lesz még vagy kukás?
(#) lanti válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 10, 2010 /

Vedd ki az akkut , tedd az egészet egy zacsiba és ballagj vele egy GSM boltba. A Többit ott.
(#) peter1995 hozzászólása Máj 11, 2010 /

most addig hajszárítóztam hogy bekapcsol jó a kép de ha hívnak nem hallom amit mondanak és egyes műveleteknél kikapcsol.Pl.kamera.
(#) set68i válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 11, 2010 /

Szia.
Ha ilyen teló kerül hozzám, lefujom kontakt spray-el, majd finoman átdörzsölöm fogkefével, az sok esetben szokott segíteni.
(#) Kari55 hozzászólása Máj 12, 2010 /

Sziasztok!
SE T230-as telefonomat -- már nem "mai gyerek" -- nem lehet bekapcsolni, meg sem mukkan. Az aksi jó, fel van töltve, apropó: úgy tudom, hogy nem lehet túl tölteni, bár pár napig a töltőn volt, de nem emlékszem, amikor rádugtam a töltőre, reagált-e.

Már - amennyire lehetett - szétszedtem és kitisztítottam, nem látok benne semmi rendellenességet, de nem reagál semmire.
A telefon táp bemenetén 3.5v-ot mérek akkor is ha nincs benne az aksi.
Ötleteket szeretnék, hogy mi lehet a baja.
Köszönöm előre is mindenkinek.
(#) Syn7h37ic válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Van éppen elég mobilos téma, ezért új topikot nyitni :nezze:
(#) lanti válasza peter1995 hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

A javítás a következő módon megy Nálam legalábbis ilyen estben .
Szétszedés de mindenét kamera ki stb le ultrahangos tisztítás 2 x 3 x izós mosás szárítás, átmelegítés , átforrasztás. Ha jó akkor jó is marad ha nem jó .... qka.
(#) lanti válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Ez így nem töltés hiba elsőre azt gondolom. El kellene mélyedni benne de szervízcuccok stb kellenek , viszont nem ér az már annyit.
(#) Kari55 válasza lanti hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Köszönöm a segíteni akarást, de - úgy néz ki - megoldódott a hiba.
Tápegységről bekapcsolt a telefon, így azt gondoltam az aksival lesz a bibi, és valóban teljesen le volt merülve (csak azt nem értem, hogy mértem rajta 3.5v feszt?!). Megkapartam az érintkezőket, (telefon, aksi, töltő, stb...) plusz a hátlap és az aksi közé tettem egy régi sim kártyát, hátha jobban érintkezik. Rádugtam a töltőre, és kis idő múlva láss csodát, megjelent a kijelzőn a "csak töltés" felirat és most töltődik az aksi, de hogy fel is töltődik.... majd kiderül.
üdv mindenkinek.
(#) lanti válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 14, 2010 /

Hja kérem hát a tisztítás triviális lenne...
(#) mefi01 hozzászólása Jún 10, 2010 /

Sziasztok,

Kb 3 hónapja vettem osztálytársamtól 1 Nokia 5300-t
Eddig tökéletesen működött...

Tegnap este még felraktam tölteni, akkor ki is írta hogy töltés, de reggel már csak fehér kijelzőt láttam a telefonon...

Kb 6 óra fele felkeltem, látom a telefonon fehér kijelző, nemtudtam mivan vele... Nyomom a bekapcsológombot, elkezdek vele szórakozni , semmi...
Valami olyasmire emléxek, hogy azt írta ki piros betűkkel, fehér háttérben:
"Contact Service" nem tudom már pontosan

Ekkor visszaaludtam,majd később felkeltem és akkor néztem meg jobban a telefont...

Azt vettem észre, hogy mikor rádugom a töltőt a telefonra, eltűnik a kép, mintha a képernyő szélétől a közepéig elfolyna a kép
De ezt csak akkor csinálja, mikor rádugom a töltőt, úgy kb 5 másodpercre rá, addig megfagy a telefon.
Addig be se engedi kapscolni a telefont még ki nem húzom belőle

A másik dolog meg az, hogy a kijelző, meg a gombok háttérvilágítása nem mindig működik, valameilyik bekapcsolásnál működik, valamelyiknél nem....

A legnagyobb baj, hogy már a számítógép sem ismeri fel a telefont egyik módban sem. (Még a telefon látja, hogy csatlakoztatva van az USB)

Ezenkívül minden működik rajta, több bajt nem tapasztaltam...

Mitől lehet ez???
Bár tegnap kiesett a telefon a zsebemből, a hátlapra pukkant és akkor még semmi baja nem volt...
Gondolkoztam szoftver cserén/frissítésen is, de mivel a gép nem ismeri fel, ezért nehéz lesz....
A legújabb szoftver van rajta v7.20 as azthiszem ezaz.

Minden segítséget előre köszönök...
Üdv.
(#) titi válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Hali!
Talán szedd szét, nézd meg, hogy nincs-e látható jele a koppanásnak.
(#) mefi01 válasza titi hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Már reggel szétszedtem teljsen darabokra, semmit nem vettem észre, de lehet hogy megnézem mostis...
(#) mefi01 válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 10, 2010 /

Szétszedtem újra a telefont, de megint nem találtam semmit...

Viszont, most szórakopztam vele az USB-vel, egszercsak megfagyott az egész telefon, és megint eltűnt a kép....
(#) mefi01 válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Már odáig is eljutottam, hogy mikor rádugom a gépre a telefont, akkoris lefagy a telefon, eltűnik a kép, kikapcsol...
Fogalmam sincs mi lehet vele :/
(#) titi válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Amikor szoftverfrissítés történt rajta, utána nem volt semmi jele, hogy nem százas?
A leeséstől pedig olyan hiba is keletkezhet, amit nem lehet észrevenni, pl. elenged egy forrasztás egy BGA alatt.
(#) mefi01 válasza titi hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

A frissítést kb 1 hónapja csináltam rajta, akkor még minde tökéletesen működött rajta.

Mostmár azt is észrevettem, hogy mikor rádugom a fülest a zenejátszóban, akkoris max hangerőn csak halkan recseg a hang, mármint a fülhallgatón :S
(#) Pioneer válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia!
A "Contact Service" flash hibára utal. Ha még garanciális, küld szervizbe, úgyis hozzánk kerül.
Viszont, ha már nem garanciális, akkor sajna eldobhatod a készüléket.
Üdv: Pioneer
(#) mefi01 válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Nem garanciás már, egyik osztálytársamtól vettem amúgyképpis...

Semmi esély sincs rá, hogy itthol megtudjam csinálni?
Vagy nem tudsz nekem segíteni?
köszi a válaszodat.
(#) Pioneer válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 11, 2010 /

Szia!
Talán egy certificate restore-al és software frissítéssel lehet hajszálnyi esély, de azt otthoni körülmények között lehetetlen megoldani. Csakis CU-4 es adapterrel, és SX-4T kártyával lehetséges, meg persze a product code-nak megfelelő software-el.
Meg kellene érdeklődnöd mennyiért csinálnák meg szervizben.
Én nem tudom az árakat, mi csak javítunk.
Üdv: Pioneer
(#) lanti válasza mefi01 hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Csak semmi pánik! A hivatalos szervizesek szeretik túldramatizálni a helyzetet ha nem jönne be a trükk a szerviz boksszal meg a flash cserével akkor is védve legyenek. A szakmai rész 5. -ös otthon nem tudod megcsinálni de a sarki GSM -ben jó eséllyel segítenek neked !
(#) Pioneer válasza lanti hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Szia!
Hát én nem a sarki GSM-ben dolgozom. Ott ugyanis nem tudják megcsinálni. Minden magyarországi, Görög, Bolgár, Szlovén és Osztrák Nokia telefon hozzánk jön javításra.
(#) Dudus válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 12, 2010 /

Én is azt hittem, hogy nem tudják, aztán meglepődtem! Vannak olyan szervízműveletek, pl. sw downgrade, amit a szervizes nem tud megcsinálni a "sarki fűszeres" meg igen....érdekes ez! Nem tudom honnan , de RnD -s dongle-k (PK1-RD) is kint vannak, érdekes verziójú SX-4 -ekről nem is beszélve, bár nemrég az SX4 -ek között nagy aratást rendezett a Nokia

Mondjuk az X-SIM és a függetlenítés mostanában az új telefonokkal már nem működik.
(#) lanti válasza Pioneer hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Hát bocs de egy flash rámelegítést még a szomszéd Pistike is megcsinál pláne ha nem ragasztott de kaptam én vissza Samsung márkaszervizből olyan u600-as panelt amin a POP-os underfilles p+f körül több volt az óngolyó mint alatta, ennyit erről /tisztelet a kivételnek/.
(#) lanti válasza Dudus hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Mindig a szoftverre vannak ráállva eddigi 8 éves működésem során nagyrészt a Sony-E-k javultak szoftverre de egy lesett telefon max addig fog rá megjavulni amíg kiér a szervízközpont ajtaján...

Hmm nem is tudom valahol nekem is van egy csipkártyám amivel hozzáférhetek a Nokia szerverhez de lusta voltam elhozni a többi cuccot hozzá és igazán nem is kell... van ilyen
(#) sany hozzászólása Jún 14, 2010 /

Nekem a Sony Ericsson w880i telefonommal van problémám.
Ha rádugom a számítógép usb portjára,akkor a telefont nem ismeri fel a számítógép.Az adatkábele nem szakadt, már két kábellel is kipróbáltam.De a windows se ír ki semilyen üzenetet sem: pl."Az USB eszköz nem felismerhető " stb...

Lehet olyan, hogy az USB kezelő áramköre romlott el a telefonnak?
(#) lanti válasza sany hozzászólására (») Jún 14, 2010 /

Tisztítsd meg a csatlakozó érintkező pontjait a telón/kis arany lapkák/ te szoktak menni kosszal és nem érintkezik a csati, vagy a csati megfeszült és elengedte a forrasztás a panelen.
(#) prst14 hozzászólása Júl 7, 2010 /

Hali!

Érdekelne hogy tudja e valaki :
A kijelző alatti fény forrás az micsoda?
Miből készül ,miből van?
Hogy lehet életre kelteni?
2 érintkező van ,már forasztottam rá kábelt...
Ha valakinek van valami ismerete róla kérem jelezze...
(#) kadarist válasza prst14 hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Szia!
A fényforrás: LED. A fórumban rengeteg téma foglalkozik a fénykibocsájtó diódával.
(#) prst14 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Ez a papírvékony fehérnek látszó akármi LED ?
És a két tök egyforma szalagkábel kivezetésről honnan tudom meg melyik a anód és katód ?
Tudom hogy van LED téma ,de ez telefon ,azért itt tettem fel ,itt több a telós szakértő mint egy LED-es témánál.
Következő: »»   13 / 93
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem