Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL
 
Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   34 / 43
(#) ProdigyAudio válasza Flatlander hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
StageLine SP-30/200NEO. (cc 23000.-), vagy SP-12A/300NEO 36000.- HUF. A Reflex elszégyeli magát mellettük
(#) ElektroJózsi hozzászólása Jún 13, 2010 /
 
Sziasztok. Szerintetek autó első ajtajaiban jól szólna egy sal wrc 13s? Vagy valami más ami viszonylag olcsó?
(#) ProdigyAudio válasza ElektroJózsi hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ez attól függ mit vársz el tőle(mélyet ne), ha sűrű műanyag rács van előtte gyárilag akkor teljesen mindegy, mert a középtartományt nem fogja rendesen átengedni, viszont árárhoz képest 13cm-es szettet nem tudok ami jobb lenne. Ami jobb de kicsivel drágább az az MNC sunset sett. A hangszóró beépítési mélységére oda kell figyelni, mert hiába olcsó ha nem fér be a helyére, előfodulhat, hogy beépítőkeret kell hozzá.
(#) shalafi.66 válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Tévedés, ha már a H2000-hez hasonlítod, mert mind terhelhetőségben, mind érzékenységben természetesen jobbak az az MNC-nél (butaság az összehasonlítás is, nem egy színvonal a kettő), magyarul hangosabbak.

az MNC egyetlen dolgot bizonyított a sok év alatt, hogy az onnan kikerülő hangszórók kb. használhatatlanok arra a célra, amire eladják. És ezek nem ránézésre kitalált fikciók mint a te ítéleted, hanem hosszú évek méréseinek tanulsága.

Elégetni akkor tudsz, de akkor bármilyen hangszórót el lehet, ha torzításba vezérled az erősítőt.
(#) shalafi.66 válasza Doncso hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ez tévedés. Valamit félreolvashattál. Az adatlapok most is érvényesek minden hangszóróra. Olyan változás ugyanis nem történik, ami az érzékenységet, vagy a szükséges dobozméretet megváltoztatná.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Stageline rossz választás, nem érik meg azt a pénzt, amit kiadsz értük.
Ha mélyközép kell PA célokra, és ennyi rááldozható $ van, akkor mindenképp Beyma vagy Eminence felé kell nézelődni, ezek viszonylag könnyen elérhetők itthon.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Érdekes kategória, amikor valaki árul egy hangszórót, a minőségéről nyilatkozik, és azt sem tudja mit ad el.

Az a baj, hogy a kosár semmit nem javít a hangszórón, nem attól lesznek jók vagy rosszak (én is bármikor tudok venni kínából 200 kiló alukosarat, de a lényeg azon van, hogy mi kerül bele), a 3500-5000 közötti árakon pedig nem nagyon van létjogosultsága egy ilyen hangszórónak, mikor feleannyit sem ér.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Persze bármikor tudsz venni alukosarat akár Kínából is, vagy bárhonnan, és alkatrészeket is tudsz venni, nem kerűl neked semmibe, sőt ingyen elhajózik, vagy iderepül, és még a vámot is elnézik neked, azért kíváncsi lennék anyagárban mennyiért tudnál behozni olcsó Kínai alkatrészeket, ja és persze össze is rakod ragasztó nélkül ingyenesen a vásárlódnak. Ez azért szuper üzlet a végfelhasználónak. Azért számoljunk már egy kicsit utánna. Ha egy üres kosárba vidi alktrészekből raknál össze hangszórót mennyibe is kerülne munkadíjjal együtt? :eek2:
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Mondjuk úgy, hogy én már készítettem hangfalat ebből a hangszóróból komoly diszkóba, és nagyon jó visszajelzéseket kapok róluk, az adatok nem kamuk, bár amit nem te mérsz az mind kamu szerinted. Nekem a vásárló véleménye a fontos, az ő igényeiket az adott összegből maximálisan kielégíteni. A te véleményed másodlagos, és számomra nem is mérvadó.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Mik azok a Vidi alkatrészek? Nem értem miről írsz.
(#) didyman válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
A vásárló abszolút szubjektív és nincs széleskörű viszonyítási alapja, sem jól leírt minőségi igénye. Más az igények kielégítése és más a technikai szempontok, minőség szerinti értékelés. Azt meg jól tudod te is, hogy a mai világban a sz.rral, bóvlival igényt kielégíteni divat és elfogadott, pusztán marketing kérdése az egész.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ez nem paraméter, hogy már készítettél vele hang"falat" (mondjuk biztos nem hangfal volt, max. hangsugárzó) csak annyit jelent, hogy találomra, mérés és tervezés nélkül beletetted egy dobozba.
A Monacor-Stageline felé pedig elég régóta manipulálnak az adatokkal, a valós érzékenysége ennek a NdBFe mágnesűnek is 94dB@1W a ráírt 98 helyett, és kifejezetten hajlamos nagy terhelésen a kompresszióra, szóval tényleg nem egy jó választás, az általam említett hszekkel összahsonlíthatatlan (ok nélkül sosem írok le semmit).

Ui: nem vagyok benne biztos, hogy azért kell ajánlani egy hangszórót, mert éppen Te is árulod...
(#) ElektroJózsi válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
a műanyagrács elég sűrű, akkor marad a gyári, annak sincsenek mély-ei de nem is szól olyan rosszul. Mindenesetre kössz a hsz-t.
(#) ProdigyAudio válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Azért ajánlok olyan hangszórót amit árulok, mert azt ismerem, hallottam, dolgoztam már velük. Másképpen hogyan ajánlhatnék bármit is, amit nem ismerek.
(#) ProdigyAudio válasza ElektroJózsi hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ha majd cserélni szeretnéd, mert azért eljön az ideje, azért mindenképpen valamilyen minőségibb autóhifi hangszettet javaslok, ilyen pl. az audio system és elérhető árban tudod megvásárolni. Persze vannak más márkák is, amelyik jobban tetszik.
(#) ProdigyAudio válasza didyman hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ezt a marketinget amit leírtál az mnc jól csinálta eddig, és remélem ezután is jól fogja.
Képzeld el itt nállunk még mindíg divat a külföldről behozott cucc, amit már ott a német kidobott a lomosok meg valamennyiért eladják itthon, na aki ilyet megvesz annak én szerintem abszolult nem számít az hogy ha hangszórót cserél akkor megfelel e a cserehangszóró paramétere az eredetiéhez, sokan 3 paramétert ismernek 1. szövetes vagy gumis, 2, mennyit szól, 3. hány Wattos. na ezek a vásárlók kérdései. Legtöbbször meg annyi hogy: oszt ez bírni fogja. Ezért nem merülök én bele a hiper super minőségbe és a T/S paraméterek szempontjába. Az emberek nem lennének igénytelenek, csak nincs az igényekre fedezet.
(#) zoka válasza pacal76 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
A 7294-ről csak annyit, hogy a H2000 hangszórók, illetve a többi hangszóró csak szeretnének olyan lienáris átvitelt elérni, mint amit azzal el lehet érni.
(#) Moderátor hozzászólása ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010
 
Én elhiszem hogy minden alkalmat meg kell ragadni a mai világban az üzletre, de nyíltan, vagy csúsztatva ne reklámozzuk az üzletünkben árult márkákat, szolgáltatásokat itt a topikokban.
Köszönöm.
(#) didyman válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Keríts egy olyan hangszórót, aminek az átvitele csak közelíti egy legócskább erősítő linearitását is..
(#) zoka válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Azért attól a 90dB körüli érzékenységtől még nem dobok hátast
Az 20cm MNC sem marad el tőle sokkal. Terhelhetőségben sem hinném, hogy sokkal jobbak lennének. Bulizni biztosan MNC-t vinném.

Akkor bizony torzíthatott rendesen, mert szép füst jött. Egyébként pici kb 10cm-es régi hangszóró volt.
(#) zoka válasza didyman hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Erről van szó
(#) Doncso válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Leginkább ERRE gondolok, amikor a precízen bemért hangszóróhoz akartam kalibrálni a mérőmikrofonomat, erre mondtad, vagyis írtad te, hogy nem úgy van az, na most akkor hogy van? Jó az a görbe vagy nem? Azt mondja a hangszóró mint amit a görbe mutat vagy nem? Mert ha azt mondja akkor hitelesíthetek hozzá mérőmikrofont, ha nem azt mondja akkor meg most nincs igazad. Akkor most hogy van ez?
(#) zoka válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Idézet:
„A T/S paraméterekkel nekem sajnos nincs időm foglalkozni.”

Ez bizony nagy hiba, a T/S paraméterek nagyon is fontosak, és ha még ez egyes hangszórók el is térnek, jó kiindulás lehetne. Nem nagy idő egy hangszóró bemérése.
Az ár kedvezőnek tűnik, de nem lenne rossz, ha tudná az ember mit vásárol. Az alapján sajnos nem merem megvenni, hogy mások többször is utánarendeltek.
(#) shalafi.66 válasza Doncso hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Egyetlen gyári adatlaphoz sem kalibrálhatsz mikrofont, a 10-50 000-es kategóriában sem. Az átvitelben vannak kisebb-nagyobb változások minden hangszórónál gyártás közben, ez nagyjából kikerülhetetlen, és a felhasználási körülményektől (doboz, előlap, elhelyezés, hsz pozíció, erősítő, lehallgató helyiség-környezet) is erősen függ, hogy mit mérsz az adott helyzetben, így ez tényleg nem járható út.
De maguk a hangszórók egymással és a régi dobozokkal-ajánlásokkal mindig kompatibilisek, nincsenek érzékenységben, és mélytartományban olyan eltérések, ami miatt mást igényelne a két perce és a két éve gyártott hsz.
(#) shalafi.66 válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Elég sokkal elmarad, ha a max. hangnyomást, mechanikai, és elektromos terhelhetőséget is megnézed. Nem jó, ha felületesen nézed ezeket a dolgokat, mert így sokszor rossz következtetésekre jutsz.

Ui: ez az egész főleg nem hit kérdése.
(#) shalafi.66 válasza ProdigyAudio hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ők sem a hangszóróeladásból élnek, mint ahogy a SAL sem, hanem az egyéb (egyre növekvő számú) elektronikai alkatrészből, és szerintem ebben az esetben sajnos a marketing egy elég negatív dolog, hiszen nem lesz tőle jobb az adott termék, de mégis a vásárló fizeti meg.
(#) zoka válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Figyelj, ebbe nem mennék bele. Annyira nem is értek hozzá. Azt gondolom, hogy a hangnyomás nem egy egyenletes valami, hanem frekvenciafüggő az adott hangszórónál(ebből adódik, hogy nem beszélhetünk lineáris átvitelről).
Azzal sem vagyok tisztában, ha megadnak egy érzékenységi adatot, például 93dB, azt hogy kell értelmezni egy közép sugárzónál, vagy egy subwoofernél. Ha ez egy átlagérték, akkor mely frekvencia tartományban vett átlag. Így nem kételkedhetek abban, amit mondasz, ez valóban nem hit, hanem mérés kérdése. Ha tudnál nekem egy kis leírást adni, az érzékenység világáról, a megadott adat mire vonatkozik stb. azt megköszönném.
(#) Doncso válasza shalafi.66 hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Ok, meggyőztél, elfogadom.
(#) didyman válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
És arról, hogy az összevetés így sefülesefarka, hiszen a TDA sorozatnak sem az átvitelével van baj.
(#) zoka válasza zoka hozzászólására (») Jún 13, 2010 /
 
Látom a H2000 adatlapokban az is van, hogy átlag érzékenység. Ez a megadott frekvencia tartományra vonatkozik kizárólag ?
Na és mia a helyzet, ha a T/S paraméterekből számolok SPL-t. Az miféle érzékenység lesz ?
Következő: »»   34 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem