Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Mi az a sorkimenő? A tv hátulján található AV "100 lábu" csatlakozó?
Köszi a segítséget, megvettem, beforrasztottam, működik. A kollégák ma már ezen nézték a meccset.
Bővebben: Link
[OFF]Nem könnyű dolgod lesz, ha te akarod megjavítani.
szia
Általában a digitlap egy külön áló panel, a saszi hátsó részén szokot éenni elég feltünő. Az eprom egy cserélhető ic a digitlapon, szerintem a lomexben vagy hasonlo helyeken biztos hogy tudsz fogni kapni. Ha nem akkor meg hozatnak neked.
Sziasztok!
Van egy Sony CPD-110EST monitorom. A csatolt képen látható hibát generálja, és szép lassan valami melegszik, majd füstölni kezd. Azt, hogy pontosan mi füstöl azt nem tudom, mert a füst jelenséget én magam nem láttam, csak a monitor tulajdonosa. Én csal annyit észleletem, hogy szétszedve, bekapcsolás után szaga lesz, hogy mi melegszik azt nem tudom, azt nem találtam meg , mert nem akartam tovább kínozni. Az elektronikához értek viszont monitort még nem javítottam, így tanácstalan vagyok, hogy hol keressem a hibát. A kép alapján valaki tudna nekem irány mutatást adni, hogy hol lehet a hiba? Köszönöm a segítséget. Üdvözlettel, Anti.
Legelőször púpos elkókat keress. De az sem baj, ha kicseréled mindet. Ha ettől nem javul meg, próbáld kideríteni mi melegszik.
Üdvözletem az uraknak.... (és a hölgyeknek is, ha vannak itt)
Szóval... adott egy Grundig tip. LCD tv. Egyszer csak gondolt egyet és nem lett hangja, gondoltam no problem a mediaboxon keresztül feltoltam aktív hangfalakra és ment szépen. Aztán elkezdett olyan dolgot produkálni, hogy bekapcsoláskor villogott sárgán a led rajta, majd 3-4-5 villanás után kikapcsolt. Ezt eljátszottuk 5-10 bekapcsolásig és beindult. Aztán az idő múlásával ez átment 30-50 bekapcsolásra. Mostmár nem kapcsol be. Kérdés.... -mi lehet a probléma, javítható-e és milyen áron? -én (aki zenével foglalkozom és egy két alap dolgot megtudok forrasztani) meg tudom e javítani, alkatrész cserével? -van e itt valaki aki megjavítaná, emberi áron? várom a válaszokat... köszönöm
Szia!
Szokások tápelkó kiszáradás történt. Ki kell cserélni az összes elektrolitkondenzátort a tápegység körül, és megjavul.
Nos akkor újra fogalmazom. Úgy gondolom, hogy ez a táp panelja. megjelölöm rajta az általam gondolt kondikat, amiket írtál, hogy cseréljem ki. Jóvá kéne hagyni. ill. látsz e valami érdekeset így ezen a panelen?
itt van közelebbi kép is
...és a másik feléről???
Ezeket találtam a panelon:
-KMG 25V 1000nF 2db -Samxon 35V 1000nF 3db -Samxon 50V 47nF 2db -Samxon 16V 1000nF 2db -Samxon 10V 470nF 2db -Samxon 10V 330nF 1db -Samxon 50V 22nF 2db -KMG 450V 22nF 1db -Samwha 450V 150nF 1db (HE 105 ° C(M) hogyan tovább???
Sziasztok levettem a tv hátlapját amiről már írtam hogy bekapcsolom és ahogy a képet adná egyből ki is kapcsol arról van szó.Nem tudom látott vagy valaki találkozott már ilyennel bekapcsolom és ugye gyújtaná a képcsőt szóval mikor bekapcsolna a kép a sörkimenő tetején szikrát látok azt ennyi ki is kapcsol az egész.Ez sorkimenő zárlatosságát jelzi vagy lehet valami más hiba ami miatt ez történik?
Tisztelt hozzáértő Urak!
van egy Sanyo CEM2140P típusú televízióm Békapácsóláskor amikor már a képet kéne adnia, a képcső pontos közepén egy éles, fehér kb. 1 cm vastag vízszintes csík van Mi lehet a hiba? köszönöm a választ
Szerintem a függőleges eltéritésnél van a hiba. Lehet, hogy kiszáradt elkó a hiba okozója.
köszönöm a választ.
megtennéd hogy picit laikusabb módon elmagyaráznád? alkatrészt tudok cserélni, de a hibákhoz nem nagyon értek mit lehet tenni ilyen esetben? köszönöm
Sziasztok ! Egy Delton tvvel kapcsolatban maár értekeztünk egyszer de akkor időhiány miatt abba maradt. Idézem
"Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Delton nevezetű TV-m westel 11AK30-2 sasszival. A készenléti led világit de semmilyen reakciót nem tudok kihozni belőle . Leírom miket végeztem el.Hálózati tápfesz rendben (a kondin 350v),A táp indulna de szerintem le is tilt( optocstoló kimérve OK).A táptrafó szekunderén minimális feszkók mérhetők (a 150v nál 12; 8,5v-nál 3; 5v-nál 1,2) bár a 150volt-nál volt egy kapacitás szegény kondi , kicseréltem de semmi változás ..A trafót kiemelve zárlatot nem találtam. A power fet (nálam K3114 ) nem zárlatos.MCR22-8 tirisztor rendben feszstabilizárorok (7805;7808)rendben.A sor darlingtont kiforrasztva szintén semmi ,lámpával is néztem de nincs változás.Mi lehet vele ?? A válaszokat előre is köszi." Most annyi a változás hogy vettem bele BU808DFI-t (zárlatos volt) remélve hogy most már működik de egy diszkrét csippantás után szintén semmi.
Szia! Nézd meg sötétben hogy honnan indul ki a szikra sor trafótól és jegyezd meg .Húzd ki a tv-t és várj 15-20 percet.Takarítsd meg a szikra kiindulási helyét alkohollal "fémtisztára"majd tegyél oda jó bőven szilikon ragasztó pasztát.Várd meg amíg kikeményedik aztán próba.
Egyébként a szikra okozta tranzinens miatt tilt le a készülék.
Szia!
Sikerült életre kelteni azt a Nokia kis tv-t. A problémát a figyelmetlenségem okozta... amikor az elkókat cseréltem nem vettem észre, hogy az egyikből kifolyt az elektrolit és a panel alján ott húzott át a 200V-os képcső panel fesz. Szóval letisztítás után még kis fúróval ki lett tisztítva az a rész ahol átégett a panel és már működött is... Köszönöm mindenkinek aki segített.
Szia!
Sokszor leírtuk már, hogy a sordarlington báziscsatoló elkója nagyon gyakran meghibásodik, és ez okozhat indíthatatlanságot, túlmelegedő sortranzisztort, meg egyéb sorirányú problémát. Érdemes nagyobb feszültségűre és nagyobb kapacitásúra cserélni. ezen kívül még a meghajtást is ellenőrizni kell.
Tisztelt hozzáértő Urak!
van egy Sanyo CEM2140P típusú televízióm Békapácsóláskor amikor már a képet kéne adnia, a képcső pontos közepén egy éles, fehér kb. 1 cm vastag vízszintes csík van Mi lehet a hiba? köszönöm a választ
Szia!
A rajzon kiemelt alkatrészeket ellenőrizd a függőleges végfokozat körül, és a tápfeszültségeket is mérd meg. Ha ezek jóknak bizonyulnak, akkor az ellenállásokat mérd ki. Ha ezek is jók, akkor az IC lesz a rossz. Persze az első lépés a forrasztások ellenőrzése az IC lábainál.
hááát igazából nekem még műszerem sincs amivel mérjek, ha tudom milyen alkatrészt kell kicserélni egy tv ben azt gond nélkül... de a hiba megállapítás az nem megy nem ez a szakmai területem
Azért köszönöm a segítséget Kadarist Még egy apró kérdés: ha mágnes éri a képcsövet, az javítható jelenség? el lehet tüntetni a foltot? köszi EC
Általában a saját lemágnezési funkciója megbírkózik a lemágnesezéssel. Ha ez nem megy, akkor egy váltakozóáramról táplált tekerccsel le lehet mágnesezni a képcsövet.
Helo meg mutatom hol a szikra.Ja és belül van akkor is nyomjak oda?ahol megy be rúd ott van egy kis rés amit a képen látszik és ott látom a szikrát
Sziasztok
Már ezen az oldalon egy másik témában feltettem a kérdést de elakadt a dolog. Szóval adott egy Grundig LCD tv. Pár hónappal ezelőtt gondolt egyet és elszállt a hangja. Először azt hittem menüben el lett állítva, de nem. Gondoltam mindegy mediaboxon keresztül kiraktam aktív hangfalakra, és lehetett tovább nézni. De aztán jött a tuti. Bekapcsoltam a TV-t ami a stand by led 4-5 sárga villogása után vissza váltott pirosra és semmi tovább. 5-6 ilyen bekapcsolás után végre bekapcsolva maradt. Aztán ez a hiba jelenség ismétlődött 1-2 hónapig, de úgy, hogy a bekapcsolások száma folyamatosan emelkedett 10-15-30-50 stb... mire sikerült végre bekapcsolni. Na ez mostmár megszűnt mert már nem lehet bekapcsolni. Egyszer gondolt egyet és kikapcsolt azóta kész, csak világít a piros led, néha bekapcsoláskor villog a sárga, de nem hajlandó elindulni. A másik fórum témában említették, hogy kiszáradtak az elkók a táp körül. ??? Nos én zenész vagyok, és egy-két apróbb dolgot megforrasztottam már. A kondi csere sem nagy dolog... gondolom én. Ugye polaritás, meg tipus azonosság. Most kiszedtem egy panelt, amire a táp csatlakozó (220V kábel) csatlakozott. Gondolom ez lehet a táp panelje. Gondolom ezen kéne kicserélni a kondikat... gondolom. Mellékeltem képet, de itt elakadt a dolog, senki nem válaszolt tovább. Kérném az itt egybegyűlt szakértőket, hogy vitassuk meg a témát, egyéb hibalehetőségek után kutatva, ill. az előbb említett hiba megoldhatja e a problémát. Mellékelek egy képet amin bejelöltem az álltalam gondolt elektrolit kondikat. Jóvá kéne hagyni v.kinek, hogy ne hülyeségeket cseréljek ki.
A nagy dagadton kívül cseréld ki az összes bekeretezett elkót. Azonos feszültségű-azonos kapacitásút építs be. Ajánlott alacsony ESR értékűt használni. A cserék után okosabbak leszünk. Forrasztáshibát nem találtál? Ha lehet, akkor készíts képet a vezérlőpanelről is.
Vezérlő panel.... azt hol találom??? Meg ezt az esr-t sem értem igazán.... ezek vannak benne:
-KMG 25V 1000µF 2db -Samxon 35V 1000µF 3db -Samxon 50V 47µF 2db -Samxon 16V 1000µF 2db -Samxon 10V 470µF 2db -Samxon 10V 330µF 1db -Samxon 50V 22µF 2db -KMG 450V 22µF 1db -Samwha 450V 150 µF 1db (ez a dagi) |
Bejelentkezés
Hirdetés |