Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   279 / 1271
(#) Fodor válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Mi az a sorkimenő? A tv hátulján található AV "100 lábu" csatlakozó?
(#) vka válasza kadarist hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
Köszi a segítséget, megvettem, beforrasztottam, működik. A kollégák ma már ezen nézték a meccset.
(#) zolika60 válasza Fodor hozzászólására (») Jún 17, 2010 / 1
 
Bővebben: Link
[OFF]Nem könnyű dolgod lesz, ha te akarod megjavítani.
(#) Fodor válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2010 /
 
köszi... inkább bízzák szerelőre..
(#) marciart válasza marciart hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
szia

Általában a digitlap egy külön áló panel, a saszi hátsó részén szokot éenni elég feltünő. Az eprom egy cserélhető ic a digitlapon, szerintem a lomexben vagy hasonlo helyeken biztos hogy tudsz fogni kapni. Ha nem akkor meg hozatnak neked.
(#) banti22 hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony CPD-110EST monitorom. A csatolt képen látható hibát generálja, és szép lassan valami melegszik, majd füstölni kezd. Azt, hogy pontosan mi füstöl azt nem tudom, mert a füst jelenséget én magam nem láttam, csak a monitor tulajdonosa. Én csal annyit észleletem, hogy szétszedve, bekapcsolás után szaga lesz, hogy mi melegszik azt nem tudom, azt nem találtam meg , mert nem akartam tovább kínozni. Az elektronikához értek viszont monitort még nem javítottam, így tanácstalan vagyok, hogy hol keressem a hibát. A kép alapján valaki tudna nekem irány mutatást adni, hogy hol lehet a hiba?

Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel, Anti.
(#) zolika60 válasza banti22 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Legelőször púpos elkókat keress. De az sem baj, ha kicseréled mindet. Ha ettől nem javul meg, próbáld kideríteni mi melegszik.
(#) zsolike hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Üdvözletem az uraknak.... (és a hölgyeknek is, ha vannak itt)

Szóval... adott egy Grundig tip. LCD tv. Egyszer csak gondolt egyet és nem lett hangja, gondoltam no problem a mediaboxon keresztül feltoltam aktív hangfalakra és ment szépen. Aztán elkezdett olyan dolgot produkálni, hogy bekapcsoláskor villogott sárgán a led rajta, majd 3-4-5 villanás után kikapcsolt. Ezt eljátszottuk 5-10 bekapcsolásig és beindult. Aztán az idő múlásával ez átment 30-50 bekapcsolásra. Mostmár nem kapcsol be.
Kérdés....
-mi lehet a probléma, javítható-e és milyen áron?
-én (aki zenével foglalkozom és egy két alap dolgot megtudok forrasztani) meg tudom e javítani, alkatrész cserével?
-van e itt valaki aki megjavítaná, emberi áron?
várom a válaszokat... köszönöm
(#) kadarist válasza zsolike hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Szia!
Szokások tápelkó kiszáradás történt. Ki kell cserélni az összes elektrolitkondenzátort a tápegység körül, és megjavul.
(#) zsolike válasza kadarist hozzászólására (») Jún 19, 2010 / 1
 
esetleg nem tudnád megcsinálni?
(#) zsolike válasza kadarist hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Nos akkor újra fogalmazom. Úgy gondolom, hogy ez a táp panelja. megjelölöm rajta az általam gondolt kondikat, amiket írtál, hogy cseréljem ki. Jóvá kéne hagyni. ill. látsz e valami érdekeset így ezen a panelen?
(#) zsolike válasza zsolike hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
itt van közelebbi kép is
(#) zsolike válasza zsolike hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
...és a másik feléről???
(#) zsolike válasza zsolike hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Ezeket találtam a panelon:

-KMG 25V 1000nF 2db
-Samxon 35V 1000nF 3db
-Samxon 50V 47nF 2db
-Samxon 16V 1000nF 2db
-Samxon 10V 470nF 2db
-Samxon 10V 330nF 1db
-Samxon 50V 22nF 2db
-KMG 450V 22nF 1db
-Samwha 450V 150nF 1db (HE 105 ° C(M)

hogyan tovább???
(#) kopaszs hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Sziasztok levettem a tv hátlapját amiről már írtam hogy bekapcsolom és ahogy a képet adná egyből ki is kapcsol arról van szó.Nem tudom látott vagy valaki találkozott már ilyennel bekapcsolom és ugye gyújtaná a képcsőt szóval mikor bekapcsolna a kép a sörkimenő tetején szikrát látok azt ennyi ki is kapcsol az egész.Ez sorkimenő zárlatosságát jelzi vagy lehet valami más hiba ami miatt ez történik?
(#) elliotcastro hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Tisztelt hozzáértő Urak!

van egy Sanyo CEM2140P típusú televízióm
Békapácsóláskor amikor már a képet kéne adnia, a képcső pontos közepén egy éles, fehér kb. 1 cm vastag vízszintes csík van

Mi lehet a hiba?

köszönöm a választ
(#) moltam válasza elliotcastro hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Szerintem a függőleges eltéritésnél van a hiba. Lehet, hogy kiszáradt elkó a hiba okozója.
(#) elliotcastro válasza moltam hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
köszönöm a választ.
megtennéd hogy picit laikusabb módon elmagyaráznád?
alkatrészt tudok cserélni, de a hibákhoz nem nagyon értek
mit lehet tenni ilyen esetben?

köszönöm
(#) belfike hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Sziasztok ! Egy Delton tvvel kapcsolatban maár értekeztünk egyszer de akkor időhiány miatt abba maradt. Idézem
"Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Van egy Delton nevezetű TV-m westel 11AK30-2 sasszival. A készenléti led világit de semmilyen reakciót nem tudok kihozni belőle . Leírom miket végeztem el.Hálózati tápfesz rendben (a kondin 350v),A táp indulna de szerintem le is tilt( optocstoló kimérve OK).A táptrafó szekunderén minimális feszkók mérhetők (a 150v nál 12; 8,5v-nál 3; 5v-nál 1,2) bár a 150volt-nál volt egy kapacitás szegény kondi , kicseréltem de semmi változás ..A trafót kiemelve zárlatot nem találtam. A power fet (nálam K3114 ) nem zárlatos.MCR22-8 tirisztor rendben feszstabilizárorok (7805;7808)rendben.A sor darlingtont kiforrasztva szintén semmi ,lámpával is néztem de nincs változás.Mi lehet vele ?? A válaszokat előre is köszi."
Most annyi a változás hogy vettem bele BU808DFI-t (zárlatos volt) remélve hogy most már működik de egy diszkrét csippantás után szintén semmi.
(#) belfike válasza kopaszs hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Szia! Nézd meg sötétben hogy honnan indul ki a szikra sor trafótól és jegyezd meg .Húzd ki a tv-t és várj 15-20 percet.Takarítsd meg a szikra kiindulási helyét alkohollal "fémtisztára"majd tegyél oda jó bőven szilikon ragasztó pasztát.Várd meg amíg kikeményedik aztán próba.
Egyébként a szikra okozta tranzinens miatt tilt le a készülék.
(#) jofy válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Szia!
Sikerült életre kelteni azt a Nokia kis tv-t. A problémát a figyelmetlenségem okozta... amikor az elkókat cseréltem nem vettem észre, hogy az egyikből kifolyt az elektrolit és a panel alján ott húzott át a 200V-os képcső panel fesz. Szóval letisztítás után még kis fúróval ki lett tisztítva az a rész ahol átégett a panel és már működött is... Köszönöm mindenkinek aki segített.
(#) kadarist válasza belfike hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Szia!
Sokszor leírtuk már, hogy a sordarlington báziscsatoló elkója nagyon gyakran meghibásodik, és ez okozhat indíthatatlanságot, túlmelegedő sortranzisztort, meg egyéb sorirányú problémát. Érdemes nagyobb feszültségűre és nagyobb kapacitásúra cserélni. ezen kívül még a meghajtást is ellenőrizni kell.
(#) elliotcastro hozzászólása Jún 20, 2010 /
 
Tisztelt hozzáértő Urak!

van egy Sanyo CEM2140P típusú televízióm
Békapácsóláskor amikor már a képet kéne adnia, a képcső pontos közepén egy éles, fehér kb. 1 cm vastag vízszintes csík van

Mi lehet a hiba?

köszönöm a választ
(#) kadarist válasza elliotcastro hozzászólására (») Jún 20, 2010 / 1
 
Szia!
A rajzon kiemelt alkatrészeket ellenőrizd a függőleges végfokozat körül, és a tápfeszültségeket is mérd meg. Ha ezek jóknak bizonyulnak, akkor az ellenállásokat mérd ki. Ha ezek is jók, akkor az IC lesz a rossz. Persze az első lépés a forrasztások ellenőrzése az IC lábainál.
(#) elliotcastro válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
hááát igazából nekem még műszerem sincs amivel mérjek, ha tudom milyen alkatrészt kell kicserélni egy tv ben azt gond nélkül... de a hiba megállapítás az nem megy nem ez a szakmai területem
Azért köszönöm a segítséget Kadarist
Még egy apró kérdés: ha mágnes éri a képcsövet, az javítható jelenség? el lehet tüntetni a foltot?

köszi

EC
(#) kadarist válasza elliotcastro hozzászólására (») Jún 20, 2010 / 1
 
Általában a saját lemágnezési funkciója megbírkózik a lemágnesezéssel. Ha ez nem megy, akkor egy váltakozóáramról táplált tekerccsel le lehet mágnesezni a képcsövet.
(#) kopaszs válasza belfike hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Helo meg mutatom hol a szikra.Ja és belül van akkor is nyomjak oda?ahol megy be rúd ott van egy kis rés amit a képen látszik és ott látom a szikrát

sotr.JPG
    
(#) zsolike hozzászólása Jún 20, 2010 /
 
Sziasztok

Már ezen az oldalon egy másik témában feltettem a kérdést de elakadt a dolog.
Szóval adott egy Grundig LCD tv. Pár hónappal ezelőtt gondolt egyet és elszállt a hangja. Először azt hittem menüben el lett állítva, de nem. Gondoltam mindegy mediaboxon keresztül kiraktam aktív hangfalakra, és lehetett tovább nézni. De aztán jött a tuti. Bekapcsoltam a TV-t ami a stand by led 4-5 sárga villogása után vissza váltott pirosra és semmi tovább. 5-6 ilyen bekapcsolás után végre bekapcsolva maradt. Aztán ez a hiba jelenség ismétlődött 1-2 hónapig, de úgy, hogy a bekapcsolások száma folyamatosan emelkedett 10-15-30-50 stb... mire sikerült végre bekapcsolni. Na ez mostmár megszűnt mert már nem lehet bekapcsolni. Egyszer gondolt egyet és kikapcsolt azóta kész, csak világít a piros led, néha bekapcsoláskor villog a sárga, de nem hajlandó elindulni. A másik fórum témában említették, hogy kiszáradtak az elkók a táp körül. ??? Nos én zenész vagyok, és egy-két apróbb dolgot megforrasztottam már. A kondi csere sem nagy dolog... gondolom én. Ugye polaritás, meg tipus azonosság. Most kiszedtem egy panelt, amire a táp csatlakozó (220V kábel) csatlakozott. Gondolom ez lehet a táp panelje. Gondolom ezen kéne kicserélni a kondikat... gondolom. Mellékeltem képet, de itt elakadt a dolog, senki nem válaszolt tovább. Kérném az itt egybegyűlt szakértőket, hogy vitassuk meg a témát, egyéb hibalehetőségek után kutatva, ill. az előbb említett hiba megoldhatja e a problémát. Mellékelek egy képet amin bejelöltem az álltalam gondolt elektrolit kondikat. Jóvá kéne hagyni v.kinek, hogy ne hülyeségeket cseréljek ki.
(#) kadarist válasza zsolike hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
A nagy dagadton kívül cseréld ki az összes bekeretezett elkót. Azonos feszültségű-azonos kapacitásút építs be. Ajánlott alacsony ESR értékűt használni. A cserék után okosabbak leszünk. Forrasztáshibát nem találtál? Ha lehet, akkor készíts képet a vezérlőpanelről is.
(#) zsolike válasza kadarist hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Vezérlő panel.... azt hol találom??? Meg ezt az esr-t sem értem igazán.... ezek vannak benne:

-KMG 25V 1000µF 2db
-Samxon 35V 1000µF 3db
-Samxon 50V 47µF 2db
-Samxon 16V 1000µF 2db
-Samxon 10V 470µF 2db
-Samxon 10V 330µF 1db
-Samxon 50V 22µF 2db
-KMG 450V 22µF 1db
-Samwha 450V 150 µF 1db (ez a dagi)
Következő: »»   279 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem