Fórum témák
» Több friss téma |
13,3V k.rva sok, de a 12,7 is tűrésen felül van már. Dobd ki azt a vackot belőle, ha nem kapcsol le ilyen túlfesznél, nem szabad egy gépet rábízni.
Marha egyszerűen: A két vége 12 fok eltéréssel azonos hőmérsékletű.. Ha elenged valahol, szinte azonnal leromlik a hővezetése, rézhez méltatlanul vacak szintre.
Ócska, hervadó kondik, kontakthibák, forraszhibák.
Köszi.
Megpróbálom megmérni. Egyébként csont tiszta ,az egész gép belül , a venti hihetetlenül finom árú. A gép olyan mint újkorában , kb 2 éves. Ez a 12 fok eltérés szobahőmérsékleten is áll vagy csak üzem közben? Most kint van Németországban , de a hónap végén hozzák és megpróbálunk csinálni vele valamit. Egyébként egy MSI laptop , eléggé komoly videókártyával ,AMD-s. Sajnos több adatot most nem tudok róla.
Végignéztem mindent mégegyszer a tanácsaitok szerint, - nem találtam hibát.
Tápegység csere után ( - másik jól működő gépből kiszedett 300w no name-) a hiba továbbra is fennáll. Addíg amig nem kezd bootolni békén van. Tápja a másik gépben jól működik, UPS a másik géppel vagy egyéb terheléssel jól működik. Hiba op rendszer független win/linux/ DOS ! Jó- tudom hogy öt év után dobjam el, de mi a hiba?
Sziasztok!
Mi lehet az oka annak, hogy ubuntu alatt filmnézés közben akadozik a kép, ha kinyomom teljes képernyőre?Ha a totem lejátszóval próbálom, akkor el is csúszik a hang a képtől.Mi lehet az oka.Videokártya biztosan nem, az bírja.esetleg még a memória lehet, valamelyik ram hibásos.Ez okozhat ilyen hibát?
Szia!
Esetleg rossz codec miatt lehetnek ezek a tünetek a rendszerben működik rendesen csak filmnézés alatt produkálja ezeket a betegségeket?
Ha már így benne vagyunk, akkor térjünk rá a géped pontos konfigurációjára és a szoftveres környezet alapvető elemeire. Ezek ismeretében már sokkal könnyebb lenne tanácsot adni...
A boot menü átállítása sikerült?
Az nem, nem találtam meg a fájlt.
Fujitsu Siemens D1961 alaplap,Intel Pentium 4 3,4gHz with hyper threading,1gb samsung RAM,1gb Kingmax RAM, 1db Western Digital sata winchester, 1 db sata samsung hdd,1db asus odd,1db Sapphire ATI Radeon HD3650 512mb,1db Gigabyte Odin 370W PSU (aktív PFC).Ennyi lenne.Amúgy van rajta egy Ubuntu Linux 10.04,meg egy Xp SP3.
ATi és Linux, azzal lesz ott baj. Mi lett felrakva a VGA-hoz?
Egy zárt rendszerű grafikus meghajtó, azt hiszem, amit az ubi ajánlt fel.Ha kicsi ablakban nézem, nincs vele baj.
Szia! Kapcsold ki a zárt meghajtót rendszer => adminisztráció => eszközmeghajtó. És indisd újra a gépet érezni fogod a változást!
Tényleg, köszi szépen, nem akadozik és sokkal gyorsabbn is reagál a parancsokra.
Mégegyszer köszi szépen a segítséget.És köszönöm didyman-nak is.
Szívesen! Az a jó, ha minden úgy működik ahogy kell! :yes:
Nyertél!
Bár nem a ház hálózatában, hanem egy flancos hosszabbítóban volt a hiba!! Érdekes hogy terhelésre (1000W vasaló) nem mutatott jelentős feszültségesést, az ugyanerről működő lámpa, TV, DVD, rádió, kábel modem, router, monitor hibátlanul, zavarmentesen üzemelt. A másik hasonló korú és felépítésű PC szintén. Az UPS 186 V-nál (!) kapcsol akkura, ekkora feszcsökkenést kellene látni a lámpák fényerején is. A digit multiméter és oszcilloszkóp semmi hibát nem mutatott, viszont a szutyok orosz OML5 -ön nagyon szépen látható volt a tüskeszerű feszletörés a PC tápjának működée közben. Hála az UPS -nek valószínűleg egy nagyobb kárt sikerült megelőzni. Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Nem hazugság az kérem, de csak bizonyos átlagnak nem mondható körülmények közt igaz.
Szia !Ha nembánod akkor még egy jó tanács.Keress a gépeidnek egy külön konnektort. Arra az elosztóra ne csatlakozzon semmimás csak a gépeid (tehát semmilyen más híradástechnikai berendezés se modem se TV ) a szünetmentessel .Az lenne az ideális ha több fázisú lenne a lakásod /3fázis/ és mivel van szkópod kitudnád mérni melyik a leg "rángatás mentesebb" fázis és arra csatlakoznál.
Üdv Mindenkinek! Olyan gondom lenne, hogy a gép bekapcsolás után egyből kiírja, h Going the off mode.. Cserélétem tápot, videókártyát, memóriát de semmi, nem indul el. Tud valaki segíteni? Előre is köszönöm.
Config 3500+ amd 2*512 7300 gt nvidia 80gb sata, meg egy 40 ide mextork MEg egy fsp táp
Alaplap tipusa?
Elemet?
Fotózzad már le a képernyőt , mert ilyent még nem láttam.
Elemcsere semmit sem ér. Az alaplap is Asus, pontos tipust nem látok... Semmi nincs a képrenyőn, bekapcsolom a gépet, fekete monitor, led sárgán világít, átvált zöldre és kiírja h Going the of mode majd ki is kapcsol..... Ami még érdekes, h ha rádugom a tápot, egyből indul a gép....
Szia!
Azt a monitor írja ki, mert nem kap jelet a számítógéptől.
Hali! szerinem a tápod lessz a bűnös, nem a vinyó.
a memóriát azért nézd át.
ha semmi t nem ír ki akkor a proct nézd meg. (lehet megfőzted.)
Az, hogy bedugod és egyből indul az nem feltétlenül hiba, ha megnézed több gép bioszát is szokott lenni olyan opció, hogy ha az áram visszatér akkor automatikusan kapcsoljon vissza, szószerint nem jut most eszembe angolul, hogy hogy szokott ez lenni...
Igen , én is használtam.
Nincs kicsúszva a videókártya, jól ül a helyén? A monitor csatlakozóban megvannak a tüskék? Elem ki. Alaplapon a 2 csatlakozót pár másodpercre összeérinteni, ekkor a bios elveszti a beállítasait. Az a gyanúm ,hogy az elem lemerült , és a bios visszaált alapbeállításokra. Alapból az integrált videókártya volt aktív , így arra adja a képet. (nem ellenőriztem , hogy van -e, csak feltételezem). Ramok csatlakozóit érdemes finoman áttörölni WD40-el. Célszerű minden kártyát , csatlakozót kihúzni ami nem szükséges az indításhoz
Helló
lehet hogy megvan a probláma mert a feladatkezelőben elkezdtem bezárogatni mindent és egyszer csak bejött a net meg minden amit megnyitottam és addig nemjött be ls amit bezártam az a windows live communication platform csak aza bajom hogy ez mindig bejön mikor belépek az msn be és onnantól ismét nemjön be az internet meg semmi szinte de ha bezárom akkor megint jó minden csak az msnből lép ki. szerinted hogy tudnám ezt a windows live platformot letörölni vagy valahogy megoldani a problémát?? köszi előreis a választ
Hát az msn-ből én a pidgin-t használom ez nem a gyári, viszont már több gépen megcsináltam azt, ahol használnak msn-t, hogy a vezérlőpultban a live messengeren kívül a többi sallangot, ami láthatóan ahoz tartozik pl bejelentkezési segéd meg hasonlók azokat letöröltem senki se panaszkodott még, hogy ne működne az msn...
Vagy pedig az msn-t bár nem ismerem, hogy mennyire "ragaszkodik" a windowshoz pl mint az internetexplorer, hogy akármit csinálsz nem tudod letörölni vagy pl az MSoffice is hasonló, szóval ott egy törlés és újratelepítés nem vezetett nálam megoldásra, de azért egy próbát megérhet, és a letörlés után egy újraindítást is adj neki, és ha akkor úgy látszik, hogy tényleg minden részétől megszabadultál, akkor próbálj meg egy újratelepítést, így egyelőre ennyi jutott az eszembe |
Bejelentkezés
Hirdetés |