Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   128 / 316
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Hali!

Én is erre a fuzzos -ságra céloztam, mikor írtam, hogy alacsony fesszel kb ez a nagy torzítás. Nem negatív jelzőként írom ,csak az én ízlésemnek kicsit zagyva a hangkép. De valóban nem rossz, darálós, fuzzos zenéhez tökéletes.
Láda engem is érdekel, milyen hangszórók vannak benne?

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Próbáld ki Csodát azért ne várj! Kísérletezni első osztályú.
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Nekem az igazi csoda mikor működik valami, na onnan lehet oprálni
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Ez a helyes hozzáállás!
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Bassmaster, Zsolt: a ládát én készítettem teszek fel este róla képet a hangfalak meg 6ohmos jvc közepek kb 60w osak ha jól emlékszem 2x2 összekötésben sorban 2 majj a 2 sor párhuzamosan hogy meglegyen összesen 6 ohm a végére. Low budget project a ládám a falak kb 2000 forint volt a fa ingyen én vágtam ragasztottam stb, illetve kapott papírbársony borítást az is filléres volt idáig van benne max 3000 forintom mindennel már csak a előlep hiányzik meg a előerősítő és hangszínszabályzót összerakni és beépíteni. A brumm amit hallotok rajta erról beszéltem ennyi brummja van ha a csöves előfok/torzító van rajta egyébbiránt alig hallható.
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
este hozok haza jobb mikit és komolyabb progival felveszem
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Oki!
A rögzítés körülményeiről is adj majd infót, gitár, cuccok beállítása, milyen mikrofon, hova tetted, milyen messzire, hova kötötted a gépre, van- e előfokozata a mikinek, milyen programmal- mi történt vele stb
Várom nagyon! A doboz terv jól hangzik, ha volt hozzá minden, és ilyen low cost kihoztad, pláne még tetszik is, akkor megérte a dolog!
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Csao, JVC közepek ?
Kíváncsivá tettél, várom én is a mintát, képeket !!!

elő kukázom mikrofonokat, én is mintázok valamit
(asszony lelép majd valami bolivúdos marhaságra : )
(#) Bassmester hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Na végre sikerült felvennem egy kis hangmintát a torzítómról. A basszuskombómon szól a cucc (kikapcsolt tweeter, potik össze-vissza), egy dinamikus (közeli) és egy kondimikin (távolabbi) keresztül sztereóban vettem fel, hogy ne legyen olyan "egérhangja" az egésznek. Az egyik minta olyan kráncsos-rákkendrolos (1/4 gain) , a másik meg hevimetálos féle (3/4 ig tekert gain-nel)
(#) kefe13 hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Váá, jöttem kis mintával, Dr Boogey, CR10
Mic, acid, metés.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Halii!

Felvirradt hát a nagy nap , elkészült a minta Nagyon ütős, teszik, tényleg nagyon jó!
Úgy látszik ez a hangminták napja De ez jó tendencia, dobjunk fel minél többet a fejlesztéseinkről!
A táppal kapcsolatban a kérdésem, hogy a trafó méretezést egzakt módon csináltad a kapcsoló táphoz, vagy "iteratív" módon kísérletezéssel?
Nagyon korrektül szól a torzítód, gratula mégegyszer!

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Klasszak a minták, a tisztánál is a szélnél volt a miki? Úgy vettem észre ilyen szintű tisztánál érdemesebb középre tenni, ad neki egy kis prezenc búsztot.
Hangkártyád milyen van? Sajnos én egy alaplapival szívok, nem éppen a minőségi felvétel alapfeltétele tudom
Gratula, jól szól a cucc még mindig
(#) kefe13 válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
bugi fél 11 nél
de sztem ha telt kicsit fuzzos agyon baxott hang lesz, stonerre elsőrendű lesz
Bővebben: Link
vaaa
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
igen beállítás a képen van, nem nyúltam semmihez.
hangkáttyám egy sond blaster XFI Extrem music, , asztem,
a legalapabb XFI . de jót csinál

hangkártyákról ha van kedved dumálhatunk, de egy jo szerias audigi simám profi hangot tud
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
mind akét dolgot a képen lévő belövéssel vettem fel
(#) magitor válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Na én pont ilyen cuccot keresek lehet tudni valami bővebbet a mi ez?
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Minta feljebb van
Idézet:
„(#736775)”

Képeket pedig megcsináltam hangmintát már nem mert még most keltem a párom alszik, este meg sajnos későn értem már haza ahhoz hogy döngessem a cuccot.
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Hali!

Bassmester cucca egy SLO Supercharger, kicsit módosította a kolléga, ha jól tudom, normális tone stackot kapott, buffert stb. Kapcsolótápos nagyfeszültség, 2 darab kettőstrióda, ha jól tudom orosz katonai cső, a 12ax7 megfelelője. Ha visszalapozol pár oldalt, láthatod a kapcsi rajzot is és a nagyon igényes dobozolását, fekete dobozból kikandikáló csövek.
A gyakorló láda jól néz ki, a gumi szélű hangszórókat azért nem célszerű nagyon nyúzni nagy hangerőn, de ezek nem rossz hangszórók. A mélyei jó ütősek lehetnek, kicsit lomha ezért a közép/magas átvitel rovására mehet, de sebaj, ad neki egy egyedi hangzást. Igazából hasonló hsz-en, egy Tesla ARN 5604-et használok felvételre egyelőre, míg nincs meg a 4X12-m, kis 15Wos gumiszélű mélyközép, de nagyon korrekt hangja van. (117ik oldalon (#734298) hozzászólásomban van egy, az pl ezzel megy, ha érdekel...)
Hangminta meg megvár, lényeg a család meg a családi béke. Sajnos társas házban lakunk, nem nagyon tudok én sem hangoskodni bármikor. Hogy mi lesz, ha meglesz a 412 V30..? lehet a rendőrség adja majd párszor a díszkíséretet a bejáratás idején

Zsolti
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
azt már halottam szépen muzsikál. viszont az SLO-t nem építem után mert nincs hozzá anyagom, bár még van két orosz "12ax7"-em de trafóm már nincs hozzá. viszon ebből a realmctube ból 3 meg van építve, egy e88cc vel megy bár mst foghíjasok mert se doboz se táp, de azért szólnak.
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Kapcsoló üzemű táp nagyon kicsi, egy 12V os adapterrel meg lehet egy ilyet hajtani, csak vas kell hozzá!
Jó lenne, ha Bassmester kolléga adna pár tippet a vas és menetszám tervezéshez, még ha kísérletezni kell ,az is jó, csak hogy induljon el az ember, egy összefoglalót kérnék Mester!
(#) ZSozsóó hozzászólása Jún 20, 2010 /
 
Hali!

Délután méregettem kicsit a mikim átvitelét illetően.
Először egy referencia mikit mértem meg, (választottam hasra egy kapszulát és egy átvitelt mértem) majd az aktív elektronikás, trafós kicsatolású mikit és érdekes módon nincs sok eltérés, talán fél dB-ekben mérhető 10k felett. Itthoni gitár felvevő mikrofonnak szánom, szerintem vastagon teljesíti amit kell. Ezután arra gondoltam, a trafót kivéve is mérek egyet, meg trafóval. Érdekes módon minimális az eltérés, de annak idején mintha hallottam volna, hogy a magasban van némi eltérés, lehet egyszerűen a tudat, hogy trafó van a kimeneten elhitette velem, hogy hallom azt a nagyon kicsit, az volt a félelmem, hogy magasfreki vesztés lesz a szórt kapacitások miatt. Vagy jó a fülem, de ezt azért kizárnám ilyen szinten.
Az átvitel borzasztó, de ez a pc dobozkám átvitele (nagyrészt, de mivel mindegyikben ugyanúgy szerepel, ezért az eltérés ami lényeg itt).
Szerintem gitárt felvenni első osztályú, a magas átvitel "hiánya" is szerintem a doboznak köszönhető. A felvétel körülményei azonosak voltak (pzíció, jelszint stb..). Azért nem rossz átvitel egy modemben levő illesztő trafótól! Csak érdekességképpen gondoltam megosztom veletek.
(#) Bassmester hozzászólása Jún 20, 2010 /
 
Köszi a gratulákat
Örülök hogy Nektek is tetszik. Gondoltam rá, hogy csinálok róla egy cikket, de az nem megy olyan gyorsan. Először is egy teljes kapcsolási rajzot kéne csinálnom róla.

Zsozsó! A vasmaggal és a különféle meghajtókkal sokat vesződtem mire jó lett. Ebben egy IR2153 icé hajt két darab IRFZ48 -at. (golyóálló kivitel ) Kisebb mosfet is bőven megtenné, de ilyet találtam itthon, ami erre alkalmas volt. A vasmag, egy HAGY tipusú (M2 anyag, 17,6 mm-es) bontott fazék, légrés nélkül, 2700-as Al értékkel. Primer tekercs 2x7 menet, szekunder 145 menet, ha jól emlékszem (ezzel is sokat szívtam mire jó lett).

Ha majd sikerül összeszednem a teljes összefoglalóhoz való anyagot, akkor beküldöm a cikkek vagy a kapcsolások közé, nyákkal kapcsrajzal együtt.
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Csao, igen gyönyörű hangú cucc lett, gitárodról pár szót írnál ? Vagy ha már írtál, bocs visszakeresem. A "soft" az nagyon profin szól, bizonyára mikorofonozásod is közrejátszik a felvétel minőségén. Ezt a sztereóba, két mikis dolgot ki fogom próbálni (hihi eszembe sem jutott így keverni a mikik hangját). Nagyon faja !!

(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Általában elmondható, hogy 3 mikivel lehet jól felvenni igazán klasszikus hangzásokat, kettőt közelről, dinamikus/kondi vagy két dinamikus pl egy meg távoli, az inkább a hely akusztikáját adja hozzá. Ezek arányának keverésével bármit lehet. Csak a fázis viszonyokra kell figyelni, hogy lehetőleg egy fázisban legyenek a mikik. Jó móka az biztos, érdemes játszani ilyenekkel is, sokat lehet tanulni kísérletekből
Fejleszteni akarom a felvételi láncomat én is, egyelőre egy pcm2902 van tervben, érdekel a dolog. Nem tudjátok, a texas küld még mintát belőle? Kíváncsi leszek jobb lesz-e, rosszabb-e, de gyanítom az alaplapinál jobb. Mikimet is végleg "bedobozolom", meg lehet valami kompresszort is fabrikálok, de az már nagyon távlati terv.
Bővebben: Link
Kísérleteztem megint a Tesla mély középemmel, a dobozt nem a földre fektettem, hanem a "sarkára" állítottam, 45fokban nézett a hangszóró felfelé és így mikiztem a szélét...Ez is egy érdekes tapasztalat volt. Csak erős idegzetűeknek!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Na azért ennyire nem merülök bele a felvételekbe. Már csak a szombati móka miatt sem, ecce sünök kopogtatnak majd ..
De egy üres pincét lehet kerítek itt a házban, ha tűzfalat jól szigetelem lehetne zajongani, akár dobolni is .
Overdrájvról meg, lehet egy tyúbszkrímert hajítok össze, ha marad hobbilé, asszony kitalált valami tapétázást :S : D

(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Fúfú nekünk van egy pincénk leszigetelve. Nem kis dolog volt megoldani. az volt a szerencsénk hogy volt belmagassága kb 240cm a pince 4x6 méteres tágas. viszont mire kész lett 200cm lett a belmagasság és 3x5 ös a szabad tér kapott rendesen szigetelést, muszáj volt még a padlóra is raktunk 5 centi vastag habos gumilapot mer szörnyen átterjedtek a hangok. Sima falra feldűbelezve lett üveggyapot, majd arra vékony gipszkarton és utána a "tojástartó" akusztikus szivacs. plussz még szőnyeg is került be. és a vicc az hogy az ajtón átment a hang ami egy bunkerajtó volt 15mm beton meg 3mm acéllapból, szocreál cucc. Istennek se bírtuk leszigetelni mert a magas hangok nem jöttek ki belőle de a mélyek igen, de megoldottuk. Azért jó mert ugyan a szellőzés és fűtés megoldott viszont a menekülőjáratok már rég nem voltak ott, így csak egyfelől lehet megközelíteni, betörőbiztos, ráadásul ha nekem részegen kedvem támad játszani regel 3 kor akkor is tok mert a kutya se hallja .
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
csak nem ilka utca ?
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Hali!
Köszi, örülök hogy tetszik. A szólógitárom, az egy ilyen, olcsó kínai cucc. Pontos és kényelmes a nyaka, hardverek stabilak, a piköpök gagyik, hangkitartása lehetne hosszabb, de nekem megfelel othhonra "zúzni".
Nekem is a "soft" tetszik jobban, a hardot más mikibeállítással vettem fel. Majd még csinálok jobbakat is, csak legyen időm rá...
A dinamikus miki, egy Stagg DM-3000, a kondi pedig Behringer C-1, keverő: Behringer Xenix 802, hangkártya: Behringer FCA-202. A dinamikus mikrofon a hangszóró felé volt fordítva, a kondi pedig a lesugárzási irányba, panoráma kb 1/3 - 2/3 arányú volt.
(#) Bassmester hozzászólása Jún 22, 2010 /
 
A mellékelt képen látható, Regent ládában lévő hangszórók jók lehetnek szólógitárhoz? Ismeri valaki ezeket? Egy ismerőstől korrekt áron meg tudnám venni és egy 2x12-es kombót vagy ládát csinálnék belőlük (ha csak valaki komoly érvekkel le nem beszél róla)
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 22, 2010 /
 
Jaa, hogy te vetted uunivell gityót, már emlékszem. Jó cucc sztem is , nekem akusztikusom univell, kutya baja
Következő: »»   128 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem