Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   127 / 316
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hihi, nekem eddig minden megnyikkant Bár csövel még nem volt bátorságom próbálkozni.
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Ha már csövesen gondolkozol, akkor csinálj egy rendeset, ami 300V-ról megy
(#) kefe13 válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Ez nem "rendes" ?
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hááát ... nekem nagyon nem tetszik. 9V DC-ről megy a fűtés, a gain poti a katódot húzza le testre, primitív a hangszínszabályzója és a második fokozat fűtése be sincs rajzolva... gondolom ugyan olyan mint az elsőé. Ha gondolod, próbáld ki ECC 82-vel.
(#) Bassmester válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Az enyémben amit a Soldano GTO alpjaiból építettem, egy kis egyszerű kapcsolótáp csinálja a 300V-ot az anódoknak. Az egész cucc egy 12V AC adapterről megy és kb max. 700 mA-t fogyaszt. Ha komoly cuccot akarsz csinálni, akkor kezdd a táppal
(#) AK0S hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Szerintem első megépítésre ennek nem rossz a hangja egyszerű és kísérletezgetni is jó.

od.jpg
    
(#) Bassmester válasza AK0S hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Csináltam ilyesmiket is... nagy torzítást nem szabad várni tőle.
(#) AK0S válasza Bassmester hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Lehet ezt még tuningolni csak egy alapkapcsolás
(#) Bassmester válasza AK0S hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Nemrég kipróbáltam a 6AU6 pentódákat. Ez valami rádiós cső a faterom szerint, de egész kellemes hangja van szólógitárral. Lehet hogy összedobok velük egy tortyogót is
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hali!

Működni működhet, de én is Bassmesterrel értek egyet, inkább egy jó ECC83/12AX7 "rendes" nagy feszültségről. 2-300V már bőven elég, igazából sokat nem nagyon fog torzítani 2 trióda még ECC-vel sem. Az a baj, hogy ha torzítani akarsz ,akkor a mélyből el kell venni, mert jön a blokkolási torzítás, 2 trióda meg nem ad annyi gaint, hogy mélyben is kemény legyen a torzítás, inkább amolyan kása/magas torzítást lehet kihozni, vagy az elmaradhatatlan blocking, zizegés stb..Esetleg félvezetővel előlökni, jFet, IC, de akkor már jFet. Nem is rossz ötlet így hirtelen, 1 max 2 fokozat már elég jól túl tudna vezérelni egy 2 gain fokozatból álló áramkört. Egy IRF mosfet source követőnek a végére, jó tone stack, osztás+ jFet buffer - ha félvezetős cuccokra szeretnéd kötni - és szerintem über állesz cucc lenne. Lehet összedobok egy ilyet, ha végre valahára elkészül a csöves/félvezetős próba sasszim Addig is ötlet indítónak nem rossz.

Zsolti
(#) ZSozsóó válasza gking228 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hali!

Köszi a rajzot, kb erre gyanakodtam, régebben a neten láttam egy német arcot, csinált egy ilyen "buli fejet", mint a nagyok, csak kicsiben, ha jól emlékszem a guv nor 2 volt benne a végén egy hidalt lm386 al, valami Massberg Little Rebel vagy mi volt a neve, bitangul tud szólni, mert az LM386 túlvezérlésére is alapoz és a lényeg az, hogy hard clippel a kis fokozat, így ha valami nagyon zizis is az elő fokozat (túllövés van a jelben) azt gyönyörűen "eltünteti"...magyarán a hangzás sokat "kerekedik". Érdekes, lehet ezzel kísérletezni
Köszi még egyszer!

Zsolti
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Én itt "kicsit" meg szeretnélek cáfolni azért a real mctube II nevezetű egycsöves retteneteből igen szép torzítás jön ki, igaz az anódfesze csak 130V de azért már azzal önmagába is lehet gityózni. persze ha nem a zúzdás-csúszdás zenét játszd.
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Maga az, hogy torzítás elég szubjektív kifejezés. Kinek mi. Valakinek már az is torzítás, hogy kicsit karcosoik a jel, a szó fizikai értelmében az is. Nálam az AC/DC nél kezdődik a torzítás, onnan szárnyal a csillagos egekbe a mesa rectóig...
AC/DC meg 2 triódából nem jön ki. Hidd el nekem. És én ezt mindig úgy értem, hogy tiszta erősítőn, vagy line in bemeneten, szóval nem a jútúbos trükk, hogy eleve egy csöves fejet, aminek a bemeneti érzékenysége pár mV, azt hajtani túl...
(#) ZSozsóó hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Összedobok egyet, kis idő és jövök hanggal
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Mit is dibálsz össze ? Mostmár kíváncsi lettem
(#) kefe13 hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Konkrétan a kérdésem a következő, a mellékelt ábra papírforma szerint működne e avagy sem ?
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hali!

2 jfet fokozat után 2 triódás fokozat. Egyelőre használt sovtek van benne, majd holnap lepróbálom Tung-sollal meg JJ vel is.
Gain fél álláson(1Mlog+680pF bright kondi), gitár hangerő lent, fent, meg kipróbáltam egy mod kapcsolást, ami a következő fejemben kap majd helyet Lehet hallani, ahogy bekapcsolom, megnő a gain és a zejszint is nő. Egyelőre 2 külön próbapanelen van 2 külön tápról, azért ilyen zajos.
Nincs kimeneti buffer, ezért a kimeneti ellenállás nagy, a line in bemenet beterhel neki, a tone stack is az anódból van kicsatolva, ezt most csak így összecsaptam, holnap finomítok rajta Line in-> guitar rig 3 -> highwhite ládaszim (hogy ne csak zizit halljunk ), mp3 konverzió. (játékért elnézést!)
Bővebben: Link
A kapcsolásod működőképes, de lehetőleg a 12au7 -et használd, ecc83 ra nem garantálom, hogy ilyen kis tápfesz mellett menni fog.

Zsolti
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Összevágom jövőhéten Kellemesen szól az, kiváncsi leszek mit csinál magában, elvileg Vox Big Ben Overdrive -ban is 12AU7 van. Krdés milyen csövet vásároljak, tipp ?
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
JJ az egy olcsó és jó kompromisszum. 12au7 vagy ecc82 simán jó.
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Tudom AC\DC két fej van egymás után kötve, az már kicsit más világ Erre hogy mi a torzítás kellene hozni egy "egyezményes" határt szerintem mert elbeszélünk egymás mellet és akkor csak a félreértés van belőle felesleges, hisz itt intelligens eberek vannak nagyobbrészt, a korpa meg kihull a búza közül ugye.
kefe13: Ezt is megépítettem és semmi... Lehet kevés volt neki a 9v 1A es dugasztáp, nem értettem de ha valakinek bármeiket a 2 közül sikerül összeraknia szoljon mert szeretném énis utánépíteni mert itt porosodik a 0km cső au-m
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Egyenlóre EH t találtam perpillanat gyorsan beszerezhetően, majd még kapirgálok.
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Ízlésről nem lehet vitatkozni, meg nem is akartam, félre ne érts. Nagyrészt én csak torzított cuccokat csinálok, ez számomra érzékeny téma Én tettem fel hangot, hamar ezt az áramkört tudtam összedobni,kipróbáltam benne pár dolgot. Nálam kb itt kezdődik a torzítás, bár kicsit ez nekem még vérszegény is.
Kíváncsi lennék a mctube-odra, az mit mutat...dobj fel pár mintát, ha van kedved!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Csao, találtam diystompon egy hangmintát a valvecaster motyóból. Szerinted ez mennyire "hiteles" ? A leírás a lehetne kicsit bővebb is , de több a semminél. Éppen ennyi drájvra van szükségem.
Hanganyag : Valvecaster soundclip
( a legvége nagyon tetszős )
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Idézet:
„recorded with a Gibson SG and a Fender Champ (5F1)”

Pontosan erről beszéltem. Itt egy meglevő csöves erősítőt hajtanak túl vele. Az elején is hallani a kapcsoló csettenését, tehát valószínűleg először az erősítő saját szandja jön elő, majd ezt lövi túl a pedál. Gondold el, a kis 5f1 érzékenysége is relatíve nagy, pártíz mV-okban mérhető, ezt egy relatíve nagy kimeneti jelszintű pedállal már eleve túl lehet hajtani. Szerintem ehhez a hangzáshoz kell egy csöves erősítő, meg egy booster és nagyon hasonlót ki lehet hozni. +/-15V os IC-s vagy 24-30Vos 1 vagy 2 fokozatnyi j201el simán. Ilyen "kis" tápfeszültségről -mármint9-12Vról elektroncsővel-úgyis zizis, fuzzos torzítás lesz -szerintem, biztos rácáfol valaki- szóval szerintem túlzás erre a cső.
Az enyémet, ha meghallgatod, akkor az 2db j201 12V ról, 8,5V biassal, ezután 300Vról sovtek ecc83.
Minden attól függ, mire szeretnéd rákötni. Ha a kis CR10-re, akkor szerintem istenkáromlás a cső, ki lehet próbálni, de az összköltséghez mérten nem lesz az a 10.000$-os szand. Veszek fel neked mikivel, gyakorló kombóval -egy atom steril valami, a tied ennél azért többet színez- meg ezzel a tegnapi cumóval...pár pillanat...
(#) ZSozsóó válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Hát csináltam egyet, de olyan borzalmas lett, hogy inkább nem osztom meg, a cuccokat meg már elpakoltam, úgyhogy majd legközelebb.
Úgyhogy azt mondanám kolléga, ha érzel elszántságot a megépítéséhez, meg nem nagy érvágás anyagilag számodra egy ecc82 (jó az még nagyon sok mindenre ám!!), akkor építsd meg és döntsd el magad. Lehet épp nagyon megtetszik, lehet nem, de közben is tanulsz! És szerintem ez a lényeg!
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Oké csinálok egy kis mintátXD
(#) magitor válasza magitor hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Nos itt is van egy riffet játszok kitekerve a gitár , alsó humbrukival, utánna van a real mctube vol 20% tona max 1. anódellenállás poti letekerve 0 ra 2es meg 70% végfok még a gyakorló tda2050-em az üvegen (gyári kapcs) 4x12 gyakorlóládával, és egy sennhesier kémfüles-mikrofonos okossággal felvéve. Játékért bocs én élménygityós vagyok nem profi
(#) Bassmester válasza magitor hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Hali!

Ez jó kis "dark" hangszín Nekem olyan fuzzosnak tűnik. Milyen az a 412-es gyakorlóládád? Milyen hsz-k vannak benne?
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
128 as empéhárom nagyon vágós Ez az élmény gitáros kifelyezés tetszik én is az vagyok !
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Csao, igazából már marha kíváncsi vagyok mit csinálna cr10 el ez az egy csővecseke, 9 volton, meg ha utána vágok egy erősítőszimet akkor mi történne (pocket pod).
Anyagilag kiszorítom a csövet, meg hát idő és lustaság is jáccik a légszereléshez köthető affinításban. ha meg nemjó akkor ahogy mondottad volt, jó lehet az még sokminden másra. Csövet sosem szereltem, mondjum egyebet sem sokat így hát első próbálkozásnak megfelelőnek ítélem. Köszi helpet, majd jövök a droidságaimmal
Következő: »»   127 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem