Fórum témák
» Több friss téma |
Á, gondolom amit tekerni akarok.
Azt nem tudom. Egy régi fekete-fehér monitorből szedtem ki. 17-18V-ot ad le, 2.2A van ráírva. Miért kérded??
Á, kéne a FET-ek, csillám és borda közé hővezető paszta??????
mindenképp.
borda-paszta-szigetelő-paszta-FET-szig. csavaralátét-csavar
Hoppá.....
Mennyibe jönne egy falkon, és az mennyit tartalmaz??
Ne bomolj!!!
Én is egy fecskendőnyit vettem, de azt kb. 5 éve!!! :eek2: Még mindig van egy csomó, az nem olyan fogyóeszköz!
Hát nállam majd most fogyóeszköz lesz JLH hűtőbordájának szerelésekor...
Ok. veszek.
Azért kíváncsi vagyok, hogy lehetne-e valamivel a pasztát helyettesíteni? Ami olcsóbb!!
Az egész lényeg a zsíradék ami kitőlti a mikrobarázdákat, mert a zsír akámilyen rosz hővezető még mindigg jobb mint a levegő.
Ha gondolod próbáld ki egy kis kacsazsírral De inkább menj be egy számtechboltba és kérj egy kis zacskóval. Általában adnak amolyan termékmintát, és az elég is. Meg 100Ft-ért elég sokáig jó ha csak egy két tranyó alá akarsz tenni. És ha ugyis építkezel még akkor tessék venni mert nem romlik meg.
Én elektró boltban vettem ilyen pasztát egy kis tégellyel. Meg van már jó pár éve, Kentem már P4-es procitól kezdve teljesítmény tranzisztorokon át a zsíros kenyérre is, de még alig fogyott belőle egy pici.
Hallottam már hogy valaki szétszedte a gépét. Amikor öszerakta akkor látta hogy alig van rajta olyan fehér trutymó, ezért a hasonló a hasonlót szereti alapon bekente az AMD procit fogkrémmel. Ment is tök jól egy hétig, de miután kiszáradt nem értette hogy miért fagy egyfolytában a számítógépe
Hát igen...
Olcsóbb. Hát, talán a hőálló gépzsír. Ez talán jó.. Igaz ez sem olcsóbb, de nagyobb kiszerelésben biztos gazdaságosabb
milyen szigetelo csillamrol beszeltetek ((#73905) punkkazy)? az eredeti leiras alapjan nem kell szigetelni a FET-eket !!
"A FET-eket nem kell egymástól elszigetelni, mert mindkettőnek a zászlója egybeesik a kimeneti ponttal."--http://haromb.fw.hu/--
CSak ha a két oldal egy bordán van akkor kell. És igyis ugyis el kell szigetelni a doboztol a bordát. szal erről..
Helló. Ha nem szigetelek csillámmal, akkor nem is kell paszta??
Akkor is kell paszta. De el kell szigetelni!
Mivel a kimenet rajta lesz a hűtőbordán, ezért ha véletlen leér a földre akkor már száll is el a végfok. Ráadásul a fém doboztól úgy is el kellene szigetelni a bordát.... Szóval el kell szigetelni ez a lényeg. A csillámlemez 1-2Ft, +hozzá a csavarszigetelő az is szintén filléres dolog.
Akkor megegyszer:"A FET-eket nem kell egymástól elszigetelni, mert mindkettőnek a zászlója egybeesik a kimeneti ponttal."--http://haromb.fw.hu/--
Ennyire nehez!?
bazzeg... a fetek zászlója a kiementi pont. ha bedobozolod a cuccost, akkor a doboz falára(ha fém) rá kell kötni a védőföldet!!! az pedig nem jó ha kimenetre a hálózati védőföld jut!! főleg ha 2 csatorna van egy dobozban és a 2 csatorna kimenetét összezárod! erről van itt szó! fogjátok már fel!!
Ott egy oldalról beszél, ami két FET-et tartalmaz. Ellégé félreértelmezted a dolgot
a további felesleges problémázgatások elkerülése végett ajánlom elolvasni mégegyszer azoknak akik ezt szeretnék megépíteni.
Idézem:" A FET-eket nem kell egymástól elszigetelni, mert mindkettőnek a zászlója egybeesik a kimeneti ponttal. Viszont, ha így építjük meg, és feltéve hogy vagy 6 db-ot, akkor a dobozban gondoskodnunk kell, hogy az egyes alu hütő lemezek ne érjenek semmihez" Vagyis ugyan az a helyzet ha két oldalt épít az ember, és mit könnyeb megcsinálni? elszigetelni 4 darab FET-e vagy két darab hütőbordát egy eleve fém háztól?? Ezzel lezártam...
tegye mar fel a kezet aki epitett SZTEREO HIFI erositot! EZ nem TDA2002
Én csak azt tudom javasolni, hogy te NE szigeteld el a feteket...
De ezt másnak ne ajánld!!!
[off]Nem értelek. Mi is itt a probléma?
Hogyan keveredik ide a a HiFi? A HiFi ha pontosan tudom egy szabván. 40Hz-től 16kHz-ig. és már két csatornás , szóval szteró. Így a SZtereó HiFi nemlétezik?! És ez természetesen nem TDA. Attol jobb, sokkal. De ez megint hogy jön ide? a tervező házimozi erősítőnek tervezte, de mi természetesen a kis anyagköltésge és különlegessége folytán szteró erősítőt építünk belőlle. Szóval mi is lenne a probléma ami kiváltotta belőlled ezt a cinizmust? Mit kéne it megértenünk? Sajnos ha tényleges informácíót szeretnél velünk közölni a cinikus hangnem nem a megfelelő.
Új kérdés.
A honlapon említí a tervező, hogy 8 ohmon kevesebb mint 2 A-t húz a cucc. Én 4 ohmon szeretném futtatni, de a tápom 2.2 A-t bír el. 4 ohmon hány ampert húz a cuccos???
http://hu.wikipedia.org/wiki/Ohm-t%C3%B6rv%C3%A9ny
Kb innen kellene indulni ezügyben is...
Nagyon vicces!!
Ezt már 8.-ban megtanultam! Szóval ez ugyanúgy megy mint egy szimpla ellenállásnál? Mert a hangszóróknak impedenciájuk van??
egyszerübb lenne ha azt mondanád meg hogy hány V-ot tud a trafód.
Én 60Wattot ajánlanék egy oldalra 4Ohmra minimum. Amikor méregettem az áramfelvételt akor 8 Ohmon csúcsban olyan 0,5 A-vett fel az egyik ágon.. szal kb 1A összesen. lehet ezt nem lehet számításba venni mert csak multival mértem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |