Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1007 / 2208
(#) hgy válasza Bagira hozzászólására (») Jún 30, 2010
Elbeszéltek/tünk egymás mellett. Minimum 3 téma szerepel itt egy rovatban, de ez nem is olyan nagy baj, legalább látja az egyik véglet a másikat.
A 3 kategória: HIFI/High End, hangszererősítés, hangosítás.
És akkor még nem beszéltünk az ECL85-TV kimenő kategóriáról. Ami nem megvetendő, mert így tanul a kezdő. Nos, csak ennyit akartam mondani.
Az 50 W-os, ha azonos felépítésű a 20 W-sal, valószinűleg jobban fog szólni, és tartósabb lesz azonos használat mellett. És igazad van, a hagfal érzékenysége meg megérdemelne egy külön topicot (és van is), mert mindeki csak Wattokban képes gondolkodni.
(#) mark.budai válasza sturbi hozzászólására (») Jún 30, 2010
Még nincs kész, trafótakaró kell rá, és rendes előlap. Július közepére be akarom fejezni. De a fém megmunkálása nem az erősségem. Az előlap fa lesz.
(#) kocos válasza sturbi hozzászólására (») Jún 30, 2010
Uniden doboz minden jó háztartásba kell

Ezúton gratulálnék, így kollektíve mindenkinek, aki az utóbbi időben alkotott, és közzétette, nagyon szép munkák ! Remélem elnézitek, hogy nem nyomok egy "grat" hozzászólást külön-külön mindre
(#) heinrik endre válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 30, 2010
Gratulálok jól néz ki
(#) heinrik endre hozzászólása Jún 30, 2010
A kezdet.... {6H13C} >>>--->
(#) heinrik endre hozzászólása Jún 30, 2010
A kezdet .......{ 6H13C } >>>---->

KEZDET.jpg

(#) Bagira válasza (») Jún 30, 2010
Tisztelt Köbzoli!...vettem!...észbentartom!
(#) sturbi válasza heinrik endre hozzászólására (») Jún 30, 2010
Nagyon jó kezdet...a négyzeten.
(#) mark.budai válasza heinrik endre hozzászólására (») Jún 30, 2010
A kapcsolási rajzot láthatjuk-e?
(#) marone hozzászólása Jún 30, 2010
Csövi !
Ezeket a "szubminiatűr" csöveket lehet itt M.o.-n kapni valahol ?
(#) Robid válasza heinrik endre hozzászólására (») Jún 30, 2010
Ha meghallod a hangját, az lesz majd a végzeted ,és nem lesz megállás,tervezni fogod a következőt.
(#) hgy válasza marone hozzászólására (») Jún 30, 2010
Milyen szubminiatűr csöveket???
Amúgy lehet, elektroncso.hu, vatera, vagy nekem is van pár db. Privát.
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Júl 1, 2010
Nagyon nagy tempóval készül a GU81M PP is a 17-ei talira.
Most lett készen a másik hálózati trafó is. gondoltam felteszem őket, a két hálózati trafót, a 3000W-os toroidot, és a 700W-os "kisebb" trafót.
És mégegy kép az egyik kimenőtrafóról, ami szintén toroid lett ugyanazon a magon, mint a hálózati trafó.
(#) varttina válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 1, 2010
Nem semmik ezek a trafók. Hány kiló lesz az egész erősítő?
(#) Gubán_Gábor válasza varttina hozzászólására (») Júl 1, 2010
Lesz kb 60 kiló mindennel együtt.
(#) mark.budai válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 1, 2010
Az már jó súly, bár nem lesz olyan elviselhetetlenül nehéz. A kimenő igen teszik. A többi is jó, de a kimenő az rendesen ott van..
(#) varttina válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 1, 2010
Igazi óriás lesz az én kis 3 kilós "vasam" mellett.
(#) mark.budai válasza varttina hozzászólására (») Júl 1, 2010
3 kilós? Mit viszel, PCL86SE-t? Nekem az 3kg kb. A GU50 SE van 15kg..
(#) varttina válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 1, 2010
Egy 6N6P PSE-t viszek. Lehet, hogy valamivel több lesz mint 3 kg, de szerintem így is belefér az extrakönnyű kategóriába.
Egy GU50 SE-n is dolgozom, de nem hiszem, hogy elkészüök vele 17.-ig.
(#) mark.budai válasza varttina hozzászólására (») Júl 1, 2010
Ja tényleg, Neked van a 6N6P PSE-d. Hát igen, az olyan 3-4kg lehet. Hány W-ot ad az az erősítő?
(#) varttina válasza mark.budai hozzászólására (») Júl 1, 2010
Mérni még nem mértem. Szerintem 4-5W körül lehet csatornánként.
(#) Gery78 válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 1, 2010
Ha bekapcsolod ezt az erősítőt, akkor Pakson biztos ráadnak egy kis kakaót, és bekapcsolják valamelyik segédgenerátort is... Nagyon brutál lesz!
(#) Doncso válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Júl 1, 2010
Én már nagyon kíváncsi vagyok, ilyen kuriózumot nem mindennap lát az ember. Megesz a kíváncsiság.
(#) heinrik endre válasza Robid hozzászólására (») Júl 1, 2010
Mostmég csodálom...tesztelem....aztán ki tudja. Még a végleges kűlalakján gondolkodom:
(#) heinrik endre hozzászólása Júl 1, 2010
Csak egy kosza kérdés a {6h13c}nem ellenütemben hány vattot produkál

Kép000.jpg

(#) hgy válasza heinrik endre hozzászólására (») Júl 1, 2010
Két csőfél párhuzamosan SE-ben 6 W
(#) klemo86 hozzászólása Júl 1, 2010
Egy - szinte csak esztétikai - kérdésem lenne:
Az új gép úgy néz ki, hogy hátul van 8db 6С19П, előttük 4db 6Э5П, mind a belével kifelé fordítva. Ehhez melyik kivezérlés-jelző dukálna jobban, az összes elé 2db 6Е1П, vagy a doboz elejére középre egy ИВЛШУ1-11/2 ? (csak azért vetődött fel a VFD, mert a varázsszemek zöld fénye lehet, hogy elrontaná azt a sok szép vörös fényt, illetve nem is hogy elrontaná, hanem elnyomná, és nem lenne a lényegi rész olyan csodás ) (ja, meg hogy a 6Е1П egy kicsit kommersz, könnyen beszerezhető, egyszerű darab…)
A tippeket előre is köszi
(#) CIROKL válasza klemo86 hozzászólására (») Júl 1, 2010
Ha már csöves akkor legyen csöves 6E1P
Nem nyomja el a csöves szép vörös fényt a varázs szem látványa ami olyan zöldes fényt ad . Nálam minden erősítőben kapcsolható ha akarom be vagy ki .
(#) DaviS hozzászólása Júl 1, 2010
Üdvözletem!
Én is építgetem saját csöves erősítőmet (egy el84 se-t), és szeretnék neki csöves egyenirányítást. Az lenne a kérdésem, hogy a katalógusban fel van tüntetve egy maximális kapacitás, és ez most az egész áramkör eredő kapacitására, vagy pedig csak közvetlenül a katód és a negatív közé csatlakoztatott kondenzátor maximálisan megengedett kapacitására vonatkozik, és mi történne ha ennél nagyobb kondit használnék?
(A cső egy AZ12-es.)

az12.gif.png

(#) mark.budai válasza DaviS hozzászólására (») Júl 1, 2010
Szia! Közvetlenül a cső utáni kapacitást jelenti, utána egy ellenálláson, vagy egy fojtón keresztül rakhatsz nagyobbat.
Következő: »»   1007 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem