Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Elbeszéltek/tünk egymás mellett. Minimum 3 téma szerepel itt egy rovatban, de ez nem is olyan nagy baj, legalább látja az egyik véglet a másikat.
A 3 kategória: HIFI/High End, hangszererősítés, hangosítás. És akkor még nem beszéltünk az ECL85-TV kimenő kategóriáról. Ami nem megvetendő, mert így tanul a kezdő. Nos, csak ennyit akartam mondani. Az 50 W-os, ha azonos felépítésű a 20 W-sal, valószinűleg jobban fog szólni, és tartósabb lesz azonos használat mellett. És igazad van, a hagfal érzékenysége meg megérdemelne egy külön topicot (és van is), mert mindeki csak Wattokban képes gondolkodni.
Még nincs kész, trafótakaró kell rá, és rendes előlap. Július közepére be akarom fejezni. De a fém megmunkálása nem az erősségem. Az előlap fa lesz.
Uniden doboz minden jó háztartásba kell
Ezúton gratulálnék, így kollektíve mindenkinek, aki az utóbbi időben alkotott, és közzétette, nagyon szép munkák ! Remélem elnézitek, hogy nem nyomok egy "grat" hozzászólást külön-külön mindre
Gratulálok jól néz ki
A kezdet.... {6H13C} >>>--->
Nagyon jó kezdet...a négyzeten.
A kapcsolási rajzot láthatjuk-e?
Csövi !
Ezeket a "szubminiatűr" csöveket lehet itt M.o.-n kapni valahol ?
Ha meghallod a hangját, az lesz majd a végzeted ,és nem lesz megállás,tervezni fogod a következőt.
Milyen szubminiatűr csöveket???
Amúgy lehet, elektroncso.hu, vatera, vagy nekem is van pár db. Privát.
Nagyon nagy tempóval készül a GU81M PP is a 17-ei talira.
Most lett készen a másik hálózati trafó is. gondoltam felteszem őket, a két hálózati trafót, a 3000W-os toroidot, és a 700W-os "kisebb" trafót. És mégegy kép az egyik kimenőtrafóról, ami szintén toroid lett ugyanazon a magon, mint a hálózati trafó.
Nem semmik ezek a trafók. Hány kiló lesz az egész erősítő?
Lesz kb 60 kiló mindennel együtt.
Az már jó súly, bár nem lesz olyan elviselhetetlenül nehéz. A kimenő igen teszik. A többi is jó, de a kimenő az rendesen ott van..
Igazi óriás lesz az én kis 3 kilós "vasam" mellett.
3 kilós? Mit viszel, PCL86SE-t? Nekem az 3kg kb. A GU50 SE van 15kg..
Egy 6N6P PSE-t viszek. Lehet, hogy valamivel több lesz mint 3 kg, de szerintem így is belefér az extrakönnyű kategóriába.
Egy GU50 SE-n is dolgozom, de nem hiszem, hogy elkészüök vele 17.-ig.
Ja tényleg, Neked van a 6N6P PSE-d. Hát igen, az olyan 3-4kg lehet. Hány W-ot ad az az erősítő?
Mérni még nem mértem. Szerintem 4-5W körül lehet csatornánként.
Ha bekapcsolod ezt az erősítőt, akkor Pakson biztos ráadnak egy kis kakaót, és bekapcsolják valamelyik segédgenerátort is... Nagyon brutál lesz!
Én már nagyon kíváncsi vagyok, ilyen kuriózumot nem mindennap lát az ember. Megesz a kíváncsiság.
Mostmég csodálom...tesztelem....aztán ki tudja. Még a végleges kűlalakján gondolkodom:
Csak egy kosza kérdés a {6h13c}nem ellenütemben hány vattot produkál
Két csőfél párhuzamosan SE-ben 6 W
Egy - szinte csak esztétikai - kérdésem lenne:
Az új gép úgy néz ki, hogy hátul van 8db 6С19П, előttük 4db 6Э5П, mind a belével kifelé fordítva. Ehhez melyik kivezérlés-jelző dukálna jobban, az összes elé 2db 6Е1П, vagy a doboz elejére középre egy ИВЛШУ1-11/2 ? (csak azért vetődött fel a VFD, mert a varázsszemek zöld fénye lehet, hogy elrontaná azt a sok szép vörös fényt, illetve nem is hogy elrontaná, hanem elnyomná, és nem lenne a lényegi rész olyan csodás ) (ja, meg hogy a 6Е1П egy kicsit kommersz, könnyen beszerezhető, egyszerű darab…) A tippeket előre is köszi
Ha már csöves akkor legyen csöves 6E1P
Nem nyomja el a csöves szép vörös fényt a varázs szem látványa ami olyan zöldes fényt ad . Nálam minden erősítőben kapcsolható ha akarom be vagy ki .
Üdvözletem!
Én is építgetem saját csöves erősítőmet (egy el84 se-t), és szeretnék neki csöves egyenirányítást. Az lenne a kérdésem, hogy a katalógusban fel van tüntetve egy maximális kapacitás, és ez most az egész áramkör eredő kapacitására, vagy pedig csak közvetlenül a katód és a negatív közé csatlakoztatott kondenzátor maximálisan megengedett kapacitására vonatkozik, és mi történne ha ennél nagyobb kondit használnék? (A cső egy AZ12-es.)
Szia! Közvetlenül a cső utáni kapacitást jelenti, utána egy ellenálláson, vagy egy fojtón keresztül rakhatsz nagyobbat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |