Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
mértem már,de a tranzisztoroknál megakadtam,azokig eljut a feszültség
Te hogy vannak bent azok a tranyók? Nem szoktak drivert csinálni bele, hanem aza tranyó csak a fet gyorsabb lezárása miatt van benne nem?
Amikor elszáll egy TL494 az maga a csoda. Nem valószínű, hogy el szállt, hacsak nem te nyírtad ki utólag valamivel. Nem lehet, hogy a védelem nem engedi elindulni? mértél már a kimenetein jeleket? tudsz róla képeket betenni?
Kicsit össze vagy zavarodva látom. Az előbb azt kérdezed, nem lehet e, hogy a két tranyó szált e el? Mondom bármi lehet, mérd ki, erre már ott járunk, hogy elakad ott a fesz. Ez így nem jó. Így nem javítunk. Szedd ki onnan azt a két tranyót, ami valójában FET-lesz (jó tudom az is tranyó) és mérd ki normálisan diódavizsgálóval, hogy működnek e az alábbi leírás alapján. Bővebben: Link Az nem elég, hogy "szerintem jó lehet, stb" határozd meg, hogy tranyó e, vagy FET , adatlap megmondja, no meg a lábkiosztást is, és tessék megmérni működik e. Utánna megyünk tovább. Apropó, az, hogy ott elakad a fesz több dologtól lehet, például elszállt a fet, vagy nem kap vezérlést, vagy van ott fesz, csak nem tudod megmérni, mivel a pár tíz kHz-es négyszögjel meghülyíti a multidat, stb stb, ezt majd később, mérd ki a tranyót/fet-et.
Itt 1 kép a tápról,meg 1 az egészről.
Jol latom ezek meg plasztik tokos tranyok ?
- es meg a labak szigetese is megvan. Mi az erosito tipusa ? - Mikori gyartas ?
Igen,jól látod.Street Power MA 600. A gyártási évét sajna nemtudom.
Van egy Street Power 12-es subom.
- ha erdekel. Szinten jo cucc.
Jelentem az erősítő életre kelt! Kimértem a táp körül minden félvezetőt,mind jó. Kicseréltem a tl 494-et,demég akkor sem indult.Aztán márcsak az az ic maradt,ami a tl 494 mellett van,/a képen is látszik/.Kicseréltem azt is,és elindult a táp,Szerencsére a végfokoknak semmi bajuk.Mot itt dübörög a cucc a szobában péntekig
Amúgy köszönöm a segítséget
Nem az enyém,csak javítani hozták.Nekem McFarlow MFA 1000 van,azt használom.Pár napja lett kész hozzá a sub.
Nem egy 393-as komparátor ic, vagy valami ilyesmi volt? Gratulálok a sikeres javításhoz.
Üdv.
Lm 2904D volt,pont ilyet nemtaláltam,Lm 358-at raktam helyette.Köszi
Hellosztok!
én autoban találtam 2drb 120W-os hangszórót. nem tudna valaki bekötési rajzot egy olyan erősítőhöz, ami olyan 100W de kétszer és autóba lenne szóval valami tápot is hozzá. Előre is köszönöm a válaszokat és a fáradtságot
Majdnem jobban jársz,ha veszel inkább.végfokot még nemlenne nehéz építeni,de a táp az más tészta.
A táp se egy nagy pukk.
Lehet építeni könnyedén.
De amire neki kell rra vehet inkabb 3,000Ft-ert jo cuccot.
En ma vateraztam 2000Ft -ert egy Kenwood KAC-820-ast. ) Igy mar szep a gyujtemeny: KAC-1020 KAC-920 KAC-820 KAC-720
Jó, de akkor hol marad a hobbival járó kellemes időtöltés?
Igen eggyet kell értenem az elottem szólóval.. én egy szlovákiai elektros kozépsulis vagyok, akinek tetszik a szakma (szoval naggyábol hobbi is ) az erősítőkhöz nem értek mert eddig föleg pittyogókkal meg szereléssekkel folalkoztam de most szeretnék egy komplett erősítő egységet készíteni. nem csak hobbi végett, bár ez lenne a fő ok, hanem ez lenne egy afféle B-terv az éretségi munkára szóval egy komplett egység kéne:
2x100W(max 110W mert 120W-os a hangszóró) és valami táp hozzá... illetve azt nem tudom hogy fog e kelleni még valami bele(+akku vagy ilyesmi,ha kell akkor az is jó lenne megírni) ha ez segit esetleg akkor az autó egy škoda felicia elore is koszonom
Valami egyszerubb vagy . . . mingyart a melyvizbe ?
- mert az utobbihoz van par rajzom. )
nem tudom neked mi a bonyolult
tedd fel azt eldontom hogy jó e lessz nekem az autóba jo? mert azon ne muljon hogy sok az alkatrész vagy ilyenek csak az a lényeg hogy sztereo legyen koszik elore is
Sziasztok! Ismét kaptam javításra 1 erősítöt. BOA MF-50.Az 1ik oldalon elszállt mind a 2 végfok tranzisztor
A1941,C5198.A kérdésem az,hogy ezeket lehet-e helyettesíteni TIP142,147-el?
Gyári kis 2 csatornás erősítőkről tudok neked képeket föl tenni ide, ha esetleg kedvet kapnál a megépítéséhez. van köztük SAL WRC MacAudio, meg ilyenek. Érdekel?
Nem túl bonyolultak.
Vagy itt egy komplett dokumentáció, egy erősítőről, nyáktervvel, és beültetési rajzzal.
Ez egy kicsit bonyolultabb, de nem kell megtervezni. Ez a Mac Audio fearless one power erősítő gyári leírása.
A harmadik megoldás és egyben szerintem a legjobb, ha építesz egy erősítőt, meg egy kapcsolóüzemű tápot, és mehet a dolog.
Leírásokat vadászhatsz innen a Hobbielektronikáról. tápnak valami egyszerűbb is megteszi, erősítő meg pl: TDA7294V ic-vel ami 100W-os, vagy LM3886 ic-vel, ami 68w-os Ezeket lehet hidalni is, van bennük gyári védelem, meg roppant egyszerű a felépítésük. Ha kell, szívesen segítek. Ha egy egyszerűbbet, vagy akár egy bonyolultabbat is választasz.
Ezek nem rossz tranyók.
itt egy bolt, ahol lehet kapni, és helyettesítőt is ajánl hozzá. Vagy nézegesd a különböző tranyók adatlapját, és fogsz találni hozzá hasonló pereméterekkel rendelkezőt, és az jó lesz bele. (Lehet a Hugi00 fejből vágja, hogy ő miket használt ezek helyett.)
Ja, ehhez még annyit, hogy ilyen a gyári mac Audio - Fearless One
Üdv Lacek ! Miért akarod helyettesíteni mikor van eredeti és nem is drága, meg jók is ?Öreg T
--> 2SA1294 - 2SC3263
Nagyobb teljesitmenynel: 2SA1295 es 2SC3264 Vagy 2SA1216 es 2SC2922 (az en erositomben az utobbi van) Egyszeru erositoben a meghajto tranyok es vegtranyok csereje, hangban sok javulast tud eredmenyezni. Sok idot eltoltottem a tranyok, "hanzasbeli" kulonbsegevel. Az en favoritjaim: NJM4580 2SA1930 - 2SC5171 2SA1141 - 2SC2681
Opsz mit talaltam:
Magnat Rave 220 a gyujtemenyben. Jovoheten nekiugrok ennek is. )
Hahhh ...
Ha kell a magnat rave jelkepes osszegert. - akkor nem alok neki piszkalni, hanem meghagyom eme lehetoseget neked. |
Bejelentkezés
Hirdetés |