Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Mert épp ezek vannak itthon,azért szeretném tudni.sajnos nem áll módomban valami elektronikai alékatrész boltba járni minden nap
Doncso...kellene a segítséded! Valami baj van a Street Power-el.Ma visszahozták,megint megállt benne a táp
hát mindenképpen építeni akarnék mivel mondtam hogy ez nekem hobbim is nem csak szak-tantárgy csak még egyenlőre semmit se értek ehhez a témakorhoz mert eddig info-programoztam meg pittyogóztam...
ő.. mongyuk azok a gyárik elég bonyolultak... de teccenek viszont ezek igy simán be lehetne tenni autóba? elore is koszi a választ jaj és csak max 100W kell mert 120w a hangszóró, meg aztán suket se akarok annyira lenni 25 évesen majd XD
sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mi szállhatott el az erősítőmben annak következtében, hogy az autóban nem működött a generátor és egyre csökkent a feszültség (muszáj volt hazajönnöm az autóval). A hibajelenség az, hogy nem szól az erősítő, a sima zöld Power led ütemesen halványul el majd erősödik mindig, Protect led nem világít. Egy MacAudio mpx 2000 erősítőről van szó. Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv Zsolti ! Szerintem nincs tápod ,csak a kapcsoló feszültség miatt világít a zöld led. Öreg T
Szia!
Köszönöm a gyors választ. Drága ebbe egy tápegység, ha tényleg ez lesz a gond vele? Nem vagyok otthon ilyen elektronikai dolgok szerelésében.
Nézd meg a biztosítéko(ka)t.Lehet elszállt.Külön nemkapsz bele tápegységet,ha az a baj
Ami az oldalán van kivehető biztosíték, az teljesen jó, nem szállt el.
Elvileg,kell lenni 1-nek a +12V-os vezetéken is.Az általában 1 átlátszó műanyag hengerszerü,abban van 1 üvegbiztosíték.De nembiztos hogy fogsz találni ilyet
Igen, ilyen van, ezt még nem néztem meg, mert a Power led "világít" az erősítőn, gondoltam akkor kap áramot. Megnézem ezt is, hátha.
Akkor valószínű,hogy belül van a baj.Ha van műszered,azért ellenőrizd le,hogy elér-e az erősítöig a feszültség.
Nem működött a generátor? Miért? Túlfeszültség jutott az akksira, és valahogyan tönkrement? Az ilyen autó erősítők nem szokták szeretni, ha 18V-nál nagyobb feszültséget kapnak... Akár ez is tönkre vághatta...
A generátor egyszerűen nem töltött, tehát nem volt ami folyamatosan töltse az akkumulátort, ezért az szép lassan lemerült. Szóval inkább nem volt meg a kellő feszültség, ez okozhat gondot?
Kedves moderátor úr.
Mentségemre szolgáljon hogy siettem és egyébként ha kicsit ön is jobban el olvasta volna a szöveget amit írtam akkor nem írt volna 25 évet mert én egyébként 17 vagyok. A szlenggel pedig nem tudom hogy mire tetszett célozni. Üdvözlettel: Domonkos Márk
Üdv Zsolti !Elnézést ha nem voltam világos. Nem az erősítő tápjára gondoltam ( bár az is lehet) , hanem az erősítő tápellátására. Zárd rövidre ha nem tudsz mérni a főág biztosítákát. Attól még hogy sérülés nem látszik lehet szakadt a biztosíték . Pontheggesztés gyakori hiba. Öreg T
Mérni még nem tudtam, mert egyelőre nem jó a multiméterem, de akkor kipróbálom h kicserélem a biztosítékot vagy kihagyom egy pillanatra.
Szia!
Sikerült méregetnem, és kiderült hogy szerencsére csak a testkábel érintkezése volt elégtelen, és így csak 9 Voltot kapott az erősítő, kijavítottam ezt a hibát, és újra működik a rendszer. Köszönöm még egyszer mindenkinek a tanácsokat!
Üdv! Akkor élvezd. Öreg T
Sziasztok.
Van nekem egy valamiféle erősítőm autós. (Ford) Rá is van írva egy sor: 94AP-18T806-AA. Szétis szedtem de nemtaláltam a végfokokról semmit vagy csak rosszul kerestem rá.4 db IC van benne gondolom mindegyik mono vagy 2 hidalva van. Az IC-k re ez van írva:70023AB N88GA405 Arra lennék kiváncsi, hogy mekkora teljesítményt tud esetleg az IC adatlapja, bekötés... A válaszokat előreis nagyon megköszönném!
Gyárak gyakran alkalmazzák az egyéni feliratozást, azonosítást a standard helyett, hogy megnehezítsék a nem szakszervizesek munkáját. Ezt így nehéz lesz kideríteni, hacsak valaki nem ezen a területen ismerős.
Értem :-/
Majdcsak tud valaki valamit. De szerintem valami TDA IC lesz és ST a gyártó tehát közelebb vagyok. Ja és 11 lába van az IC nek. Megnézem HQelektronikon hátha találok valami olyasmit. De köszönöm a választ.
Ha valoban TDA, akkor a kodneve: Multiwatt11 pl: TDA7256
Ugy tudom ezek kompatibilisek egymassal.- de azert nezz utanna. Legalább ha egy mondat, akkor ne üss entert közbe..szerk: köb..
Igen valami olyasmi lehet, az IC-n 1 lyuk van
Ezazzzz!!!
Megtaláltam a tipusa 70023AB és ez ugyanaz mint a TDA7391itt találtam És a teljesítménye se rossz adatlap alapján igaz eza EIAJ ezmár vagy 30-as torzítás Tapasztalat TDA8560q . Nagyon köszönöm a segítségeteket meg az oroszokét vagy kikét
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnékkérni töletek. Kaptam ma egy erősítőt ami egy roki puch 600.1 bd igazából tökéletesen működik a szakszervízben is volt ott is azt mondták, hogy teljesen hibátlan. A hiba jelenség viszont az hogy ha 2ohmal van terhelve akkor olyan 90%-os kivezérlésnél egy bizonyos frekire letilt azaz ki gyúllad a protect led amint megszünik az a freki a zenében azonnal működik tovább. A hang amitől megáll az a goa zenében lévő kopogós mély. Amit nem írtam az erősítő D-class. Találkozott-e már valaki ilyesmivel? Üdv:Gyurika
Ha a szakszerviz szerint hibátlan, akkor majd szerinted itt valaki tudni fogja, hogy a c14-es kondit le kell cserélni pl. duplájára?
Egyébként egyszerű a helyzet. Ha világít a protect led, annak több oka van. Túlmelegedés, tápfeszültség alacsony, túlterhelés, torz a jel, stb. Ha 90%-nál letilt a végfok, akkor hajtsd 89%-on! Miért lenne egyáltalán baj, ha egy erősítő 90%-os teljesítményen a saját határait feszegeti, és szól? A végfok terhelhető 2ohmmal gyári ajánlás alapján? Segítséget szeretnél kapni, de mihez? Megjavítani egy hibátlan erősítőt? szerk: A goában lévő kopogós mély az egy nagyon dinamikus mély hang, nagy csúcsértékkel, ami természetes módon megterheli az erősítőket. Attól, hogy szerinted 90%-on van a végfok, ez a dinamikai csúcs már lehet, hogy régen az erősítő vagy a táp teljesítményén felül van... Bocs, ha túl nyers voltam.
Nem azt írtam, hogy javítsátok meg, hanem csak annyit kértem, hogy ha esetleg találkozott már valaki hasonló hibával akkor azt ossza meg velem is.
Ki mentem a műhelybe és megmértem már 450watt nál is lekapcsol az erősítő ami a mérési jegyzőkönyve szerint 627watt 2ohmon. Simán kéne neki bírni ezt a teljesítményt szerintem, mármint a 450 wattot. Túlmelegedés nem lehet mert annak külön van ledje. Azért köszönöm a hozzászólásokat. Üdv:Gyuri |
Bejelentkezés
Hirdetés |