Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen, 1000pF, azaz 1nF, és 2kilovoltos.
szevasz kösz hogy próbáltál segíteni,de ez egy magyar tv az valószínű hogy Orion lesz a hátlapon csak papír darabkák vannak azokból semmit nem lehet megtudni valaki levakarta vagy nem tudom, csinálok egy pár képet a belsejéről és felteszem hátha úgy valaki ráismer amugy 200 voltot nem találtam, csak az r,g,b csatlakozókon kb 150voltot de ezt még megnézegetem délután
Szia!
Megkerestem a rajzot:get manual
Szia, a G2 feszültségét kellene ellenőrízni van-e és hogy szabályozható-e . A potméter a sokszorozó alatt van (a harmadik képen amit feltettél). Ja és ORION Jácint szerintem a típusa. A kadarist által belinkelt oldalon Orion Narcisz-kén kell rákeresni a rajzára....
kadarist már meg is kereste
szevasz. Köszönöm a rajzot és a gyors választ.
Hello mindenki!
Elnézést az új témámért de egyszerűen már nemtudom mit tegyek. Hozzájutottam egy ORION TV1470MJ típusú színes tv-hez ami egy szállodába volt rendszeresített tv szóval minden szobában ilyen volt. A problémám azlenne, hogy eddig nem okozott problémát semmilyen tv-n a csatornahangolás de itt igen. Megnyitom a menüt és ahogy rámennék a channel tunning-ra átugorja bármelyik menüpontban állítgathatok amit akarok de pont itt nem! A másik probléma talán összefügg ezzel, hogy a hangerőt 15-nél feljebb nemlehet venni. Gondoltam arra esetleg, hogy valamit a szállodába csinálhattak a tv-kel, hogy ne babráljanak velük de sajnos őket már nem tudom elérni. Ha nem muszály emiatt meg nem hívnék szerelőt. A segítségeteket előre is megköszönöm! üdv.: MrLATEX
szia,igazad volt a 508 p.számú potméteren még tudtam szabályozni a g2-t, csak ezen a tv-n még a 508-as potméter és a 502.p.számú kondi között van egy ellenállás 2.2mohm(ami a kadarist által belinkelt rajzon nincs,de azért így is jól jött) ezen a kondi felőli oldalán már csak nullát mértem mert az 502-s 10nanos fólia kondi zárlatos volt.most már csak a piros szint nem találom,zöld ok,kék ok
Szia!
Igen, ahogy köbzoli is írja "Hotel Mode"-ban van a készülék. Sajnos ehhez a típushoz nem találtam meg a hotel-mód menübe való belépés mikéntjét. Talán szervízmenüből lehetne. A belépés módja: egyszerre nyomd meg a távirányítón a 9-es gombot és a készüléken a VOL- gombokat.
Elnézést az új téma miatt :S Köszönöm a választ, és mit tudok ezzel tenni? vagy ezt hogy oldották ők meg?
A szervízmenüben kellene keresni egy hotel-mode pontot, és ezt kinullázni. Ha nem csináltál még ilyet, akkor ajánlatos szakemberhez fordulni.
Sziasztok!
Van egy 26 éves Videoton televízióm. Az a problémám vele, hogy a színek közül a pirosat nem jeleníti meg, bár előfordul, hogy néha visszaáll, de egy idő után megint eltűnik. Elő szokott az is fordulni, hogy a képernyőn vízszintesen piros csíkok jelennek meg, majd eltűnnek. A másik problémám az lenne, hogy a színek elég halványak. Nem tudom újkorában milyenek voltak, de most még este is alig lehet látni valamit, hiába adom rá a maximum fényerősséget és telítettséget. Mit tudnék kezdeni a hiányzó piros színnel, illetve hogyan tudnám a színeket felerősíteni vagy felélénkíteni?
A piros szín problémáját a két videotranzisztor valamelyikének szakadozása szokta okozni, de persze ellenállás, forrasztás-ellenőrzés is kell.
A színtelítettséget a P4, 470 ohm állításával növelheted. A tranzisztorokat az MPSA42-vel helyettesítheted. Rajz:Get Manual
A P4 470Ω állítása növeli a fényerősséget is?
Bocs! P5-ről van szó, mint a képen. Nem, csak a színtelítettséget állítja.
A fényerősséggel akkor nem tudok semmit sem kezdeni?
Üdv mindenkinek!
Van egy Tevion 70cm-es stereo TV-m. A probléma az, hogy a képernyő jobb oldalán, egy kb. tenyérnyi lilás-rózsaszines folt látható, viszont csak akkor ha a kép azon részén narancssárga, vagy világos barnás kép van. Ettől eltekintve tökéletesen működik, csak elég zavaró ez a folt. Ha valaki tudna megoldást, nagyon megköszönném.
megoldódott a színhiba is nem érintkezett normálisan, még van egy kis zúgása,de az szerintem már elviselhető, amúgy se akarom folyamatosan használni,de nem is szeretném kidobni.köszönöm mindenkinek a segítséget.ui:van itt egy Philips tv függőleges eltérítése nem működik,valószínű kiment a tda 3654 ic ha elakadok majd írok
Tekerj feljebb a G2 potin. Ha ez nem elég, akkor zárd rövidre az L5 tekercset, ezzel növeled a képcső fűtőáramát. Így növeled a fényerőt
Szia!
Megpróbáltad már egy félórára kihúzni, majd visszadugni a dugvilláját? Ez szokott segíteni a színtisztasági problémákon.
Sajnos, minden bekapcsolás után jelentkezik. Tudom a lemágnesezésre gondolsz.
Ja, és az áramtalanításon már túl vagyok.
Semmit nem csináltam még vele, nemrég vettem a kicsikét, akkor semmi gond nem volt vele. Szóval konkrétan mire is gondolsz? Nem vagyok egy tv szerelő zseni.
Akkor inkább kezdjük onnan, hogy valamilyen hangszóró vagy mágneses anyag nem került-e a készülék közelébe.
Hi, kszönöm a segítségeket, de sajnos ezzel a kombinációval nemsikerült előhozni a servíz menüt:S esetleg vmi más ötlet, hogy hogyan tudnám elohozni?
Próbáld meg úgy, hogy nem egyszerre nyomod, hanem egymás után ezt a két gombot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |