Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   292 / 1274
(#) csanadél hozzászólása Júl 3, 2010 /

Sziasztok!
Adott egy CZ21M063N tipusú tv, ami a következő hibát produkálja: bekapcsoláskor nincs hang. A bekapcsolást jelző szignál sem hallatszik. A kép tökéletes, de a műveletekre (csatorna váltás stb.) lassan reagál.
Nem tudom van e köze hozzá, de nem a saját távirányítóját használom, hanem egy univerzális programozhatót.
Előre is köszi.
(#) kadarist válasza csanadél hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Később van hang, vagy akkor sem?
(#) csanadél válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Késöbb sincs. Egyszer már csinálta, akkor több ki be kapcsolás után észhez tért. Most nem...
(#) kadarist válasza csanadél hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Akkor ez vagy forrasztáshiba lesz, vagy kiszáradt szűrőkondenzátor. Tüzetesen át kell vizsgálni a sasszi forrasztási oldalát, főleg a hangfokozat körül.
Rajz: get manual
(#) csanadél válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Köszi szépen.
(#) soos csaba hozzászólása Júl 3, 2010 /

Na csak nem müködik a tápegység, mikor be kapcsoltam az R1-es azonal kifüstölt, pedig mindent jól csináltam azt hiszem. Küldök még képet a panelröl.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Tranzisztorok, diódák, ellenállások stb. jók? Egy ellenállás csak úgy magától nem szokott leégni.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

MInden egyes kondit le cseréltem, és ellenállást le mértem, azok jók, még két BC tranyó is meg volt szálva, de azokat is lecseréltem, ugyhogy minden jó, nemtudom hogy mi a probléma?.
(#) soos csaba hozzászólása Júl 4, 2010 /

Szevasztok, na sikrült meg oldanom a problémat, én hibáztam, elnéztem a rajzot, az R1-es ellenállás 2,2 ohmos ahogy kadarist mondta, a BU tranyónak felcseréltem a Bázist az Emitterel , aztán a két 180 kiloohmos ellenállást felcseréltem az R2-es ellenállásal(itt hibáztam) , miután mindent rendesen a helyére pakoltam azonal beindult a tévé. Köszönöm a segitséget mindenkinek.

samsung.jpg

(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

Szívesen!
(#) vera hozzászólása Júl 4, 2010 /

Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hol van olyan bolt ahol betudnám szerezni UC3842P. Ic-t, és a BUT18AF tranzisztort. Persze Budapesten, ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
(#) kadarist válasza vera hozzászólására (») Júl 4, 2010 /

szia!
Itt megkapod mindkét alkatrészt.
(#) abc123456 hozzászólása Júl 5, 2010 /

szevasztok
valaki tudna segíteni a képen látható tv típusát illetően esetleg egy rajzot is tudna feltelni róla, a hibája csak annyi hogy nincs fény amúgy nagyfesz, hang minden oké. előre is köszönöm

100_2801.JPG

(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

Hali!
Jah bocs elírtam, nF... a rajzon 470nF- van de a kondira az van írva, hogy U47 J400 MKP... ez egy 47nF-os nem?
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Júl 5, 2010 /

470nF-os lesz az. A felirat jelentése: 0,47µF .
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hali!
Vettem bele egy új kondit kicseréltem, összeraktam és mostmár be sem kapcsol, csak halkan kattog a táp és a piros led a készülék elején villog visszacseréltem a régi kondira; ugyanez az eredmény... mértem a sorvégtranyót az jó..
Mit nézzek még meg rajta? Ez a hiba összefüggésben lehet ezzel a kondival?
Előre is kösz..
Üdv.: Peti
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Valamilyen zárlatot csinálhattál a táp szekunder oldalán. Esetleg szakadást a nyák forrasztása közben, vagy egy csatlakozót rossz helyre dugtál vissza. Új kondenzátor vásárlása előtt jó lett volna kapacitásmérős multiméterrel megmérni a kondit.
(#) edison14 hozzászólása Júl 6, 2010 /

Szevasztok!

Van egy SAMSUNG 15 éves televízióm ami elkezdett vacakolni. Bekapcsolom és megy fél percet majd magától kikapcsol és oda kell mennem újra bekapcsolni. A fő kapcsoló jó. Valami melegedési vagy rövidzárlati gond lehet benne? Ja és az a tekercs ami a nagyfeszt állítja elő a képcsőben olyan 1 hete lehetett cserélve.

Kössz a segítséget.
(#) Jackass hozzászólása Júl 6, 2010 /

Üdv!

Van egy színes TV (most hirtelen nem tudom a típusát de talán nem is olyan fontos) és az a probléma vele hogy nem elég éles a kép és túl sok a piros. Ez egy "újabb" fajta a TV kb 10 éves. Nem lehet állíani rajt már hogy mások legyenek a színek. Gondolom a színpanel lehet bolond. Ilyen hibajelenségnél mi szokott elmenni a panelen? Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza edison14 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Szólj a szerelődnek (aki cserélte a tekercset), hogy pillantson rá.
(#) edison14 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Kössz én is gondoltam rá
(#) bihari laci válasza abc123456 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

SZia ez a tv ha jol emlékszem , egy philips tv már bontottam ki ilyet ,de sajnos rajz az nincs, és szegény már 20év felé áll de azért a video panelt kellene át nézned 200v van ,kondit ,forrasztásokat csatlakozokat ,lehet kontakt hiba is .Jo javitást .
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Hello .Uj fejlemények vannak a bomann tv ügyében,a gazdája ki akart dobni de végül itt hagyta nekem és meg szeretném javitani.Szerintem a primer oldalon kicserélem az összes alkatrészt,mit szólsz hozzá ,van értelme?
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Persze, hogy van értelme. Sokan így javítanak.
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Szia!
Ez inkább egy magyar Orion. A pontos típusa a hátoldalán van. A csatornaprogramozó potik fedelén volt látható a fantázianeve.
A nyolcvanas években készült Orionoknak egy kaptafára készült a belseje.
Az ET-n van rajz ezekhez.
(#) kadarist válasza Jackass hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Csak jó lenne a típusát ismerni. Általános dolgokat lehetne mondani, mint például video-végfokozat-hiba a piros katódnál, vagy akár képcsőhiba is lehet.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Meg tudnád mondani hogy a Q 611 milyen tranzisztor(valami külön jelzés)
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

(#) Jackass válasza kadarist hozzászólására (») Júl 6, 2010 /

Megtudakolom a típust Holnapra meg is mondom!
Köszönöm a gyors választ!
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 7, 2010 /

Még egy kérdés,hanem zavarlak.A C616 az 1000pF?
Következő: »»   292 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem