Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Sziasztok!
Adott egy CZ21M063N tipusú tv, ami a következő hibát produkálja: bekapcsoláskor nincs hang. A bekapcsolást jelző szignál sem hallatszik. A kép tökéletes, de a műveletekre (csatorna váltás stb.) lassan reagál. Nem tudom van e köze hozzá, de nem a saját távirányítóját használom, hanem egy univerzális programozhatót. Előre is köszi.
Késöbb sincs. Egyszer már csinálta, akkor több ki be kapcsolás után észhez tért. Most nem...
Akkor ez vagy forrasztáshiba lesz, vagy kiszáradt szűrőkondenzátor. Tüzetesen át kell vizsgálni a sasszi forrasztási oldalát, főleg a hangfokozat körül.
Rajz: get manual
Na csak nem müködik a tápegység, mikor be kapcsoltam az R1-es azonal kifüstölt, pedig mindent jól csináltam azt hiszem. Küldök még képet a panelröl.
Tranzisztorok, diódák, ellenállások stb. jók? Egy ellenállás csak úgy magától nem szokott leégni.
MInden egyes kondit le cseréltem, és ellenállást le mértem, azok jók, még két BC tranyó is meg volt szálva, de azokat is lecseréltem, ugyhogy minden jó, nemtudom hogy mi a probléma?.
Szevasztok, na sikrült meg oldanom a problémat, én hibáztam, elnéztem a rajzot, az R1-es ellenállás 2,2 ohmos ahogy kadarist mondta, a BU tranyónak felcseréltem a Bázist az Emitterel , aztán a két 180 kiloohmos ellenállást felcseréltem az R2-es ellenállásal(itt hibáztam) , miután mindent rendesen a helyére pakoltam azonal beindult a tévé. Köszönöm a segitséget mindenkinek.
Szívesen!
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hol van olyan bolt ahol betudnám szerezni UC3842P. Ic-t, és a BUT18AF tranzisztort. Persze Budapesten, ha valaki tud segítsen. Előre is köszönöm.
szevasztok
valaki tudna segíteni a képen látható tv típusát illetően esetleg egy rajzot is tudna feltelni róla, a hibája csak annyi hogy nincs fény amúgy nagyfesz, hang minden oké. előre is köszönöm
Hali!
Jah bocs elírtam, nF... a rajzon 470nF- van de a kondira az van írva, hogy U47 J400 MKP... ez egy 47nF-os nem?
470nF-os lesz az. A felirat jelentése: 0,47µF .
Hali!
Vettem bele egy új kondit kicseréltem, összeraktam és mostmár be sem kapcsol, csak halkan kattog a táp és a piros led a készülék elején villog visszacseréltem a régi kondira; ugyanez az eredmény... mértem a sorvégtranyót az jó.. Mit nézzek még meg rajta? Ez a hiba összefüggésben lehet ezzel a kondival? Előre is kösz.. Üdv.: Peti
Valamilyen zárlatot csinálhattál a táp szekunder oldalán. Esetleg szakadást a nyák forrasztása közben, vagy egy csatlakozót rossz helyre dugtál vissza. Új kondenzátor vásárlása előtt jó lett volna kapacitásmérős multiméterrel megmérni a kondit.
Szevasztok!
Van egy SAMSUNG 15 éves televízióm ami elkezdett vacakolni. Bekapcsolom és megy fél percet majd magától kikapcsol és oda kell mennem újra bekapcsolni. A fő kapcsoló jó. Valami melegedési vagy rövidzárlati gond lehet benne? Ja és az a tekercs ami a nagyfeszt állítja elő a képcsőben olyan 1 hete lehetett cserélve. Kössz a segítséget.
Üdv!
Van egy színes TV (most hirtelen nem tudom a típusát de talán nem is olyan fontos) és az a probléma vele hogy nem elég éles a kép és túl sok a piros. Ez egy "újabb" fajta a TV kb 10 éves. Nem lehet állíani rajt már hogy mások legyenek a színek. Gondolom a színpanel lehet bolond. Ilyen hibajelenségnél mi szokott elmenni a panelen? Előre is köszönöm a segítséget!
Szólj a szerelődnek (aki cserélte a tekercset), hogy pillantson rá.
SZia ez a tv ha jol emlékszem , egy philips tv már bontottam ki ilyet ,de sajnos rajz az nincs, és szegény már 20év felé áll de azért a video panelt kellene át nézned 200v van ,kondit ,forrasztásokat csatlakozokat ,lehet kontakt hiba is .Jo javitást .
Hello .Uj fejlemények vannak a bomann tv ügyében,a gazdája ki akart dobni de végül itt hagyta nekem és meg szeretném javitani.Szerintem a primer oldalon kicserélem az összes alkatrészt,mit szólsz hozzá ,van értelme?
Persze, hogy van értelme. Sokan így javítanak.
Szia!
Ez inkább egy magyar Orion. A pontos típusa a hátoldalán van. A csatornaprogramozó potik fedelén volt látható a fantázianeve. A nyolcvanas években készült Orionoknak egy kaptafára készült a belseje. Az ET-n van rajz ezekhez.
Csak jó lenne a típusát ismerni. Általános dolgokat lehetne mondani, mint például video-végfokozat-hiba a piros katódnál, vagy akár képcsőhiba is lehet.
Meg tudnád mondani hogy a Q 611 milyen tranzisztor(valami külön jelzés)
Megtudakolom a típust Holnapra meg is mondom!
Köszönöm a gyors választ!
Még egy kérdés,hanem zavarlak.A C616 az 1000pF?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |