Fórum témák
» Több friss téma |
Az lehetséges, hogy a panelt ki lehetett kapcsolni a távirányítóval stand by üzemmódra?
Semmit nem találtam a távirányítójáról az interneten. Sem normális képet, sem manuált, legalább elolvasni, hogy mit tud. És még utángyártott távirányítót sem. Fórumozók! Nincsen valakinek egy felesleges távirányítója?
Üdv.
A TC9149 ic párja a TC9148. A neten az adatlapjukat biztos megtalálod, abban minden benne van.
Szóval a TC9148 IC a megfelelő vezérlő ic ami az infra távírányítójában van. Csak ki kell találni, hogy ehez hogyan volt a gombkiosztás.
Üdv! Nekem van egy ilyen hangrendszerem! megvan a távja is de sajnos rossz, bár ki indulásnak talán jó. a kapcsiról lehet staby modba nyomni meg a 3D-keverést bekapcsolni a Center és a Bass csatornákon külön hangerőt állítani.
Engem egy olyan dolog érdekelne amivel lehet manuálisan is szabályozni a hangerőt stb... ha érdekel a távirányító csak írj
Ahogy néztük, ki van hozva a manuális kivezetéshez néhány szál, de hogy hogy lehet ezt kivitelezni, azt nem sikerült megfejteni…
Igen! végigolvastam de jólenne valahogy megoldani a dolgot műhelybe még használható lenne manuális szabályzással
A legjobb lenne valami hasonlót keríteni (ezzel az IC-vel felépítve) akár asztali erősítőt, akár bármi mást, ahol minden lehetőség ki van aknázva…
Értem! Keresgéltem én sokat de eddig még nem találtam szinte semmit majd még meglátjuk hisz google a barátunk!
Addig is itt a távirányító nyákja. http://www.datasheetcatalog.com/datasheets_pdf/T/C/9/1/TC9148P.shtml
Sziasztok!
Most hogy így többen összejöttünk ebben a témában elmondanám hogy én is rendelekezem 2 db hasonló áramkör-el is amikben a vezérlést TC9149 ick végzik. Ezekben ,mindegyikben 1-1 tranzisztor végzi a manualis hangerő szabályozást, egyszerű de nagyszerű módon,1-1 mikrokapcsolóval kiegyészítve. Az adó ic szintén TC 9148. Estére teszek is majd fel rajzot ezekről. Üdv.
A már feltett kapcsolásban is van pár tranyó, csak azt nem tudjuk, hogy kell a gombsort rákötni Nagyszerű lenne, talán én is építenék egyszer ilyet magamnak, kényelmes dolog az ilyen
Igen! Érkel a távirányító!
Én ahogy nézzem a digitális vezérlést végző ic ket meglehet oldani a manuális vezérlést. Amit ott láttam kapcsolási rajzott, gombos ill infra vezérlésre volt megtervezve.
A távkapcsnak a burkolata megvan? Az, hogy nem működik... kifogytam a szavakból egyszerűsítek. Szóval semmit sem vezérel, egyik funkcióját sem akkor?
hát ő, röviden elromlott. sokszor volt vele probléma nem vezérelt vagy folyamatosan világított az ir led( ezt kamerával néztem)ilyenek aztán a végén már meg is szakadt az áramellátása ezt igyekeztem javítani. most már semmit nem csinál.
Nah szóval akkor a rajz amit igértem. A hanegerőszabályozást a TC9153 (samsung megfelelője KA2250) valósitja meg az adatlapjában is szereplő kapcsolásban.Ezt a rajzot én úgy fejtettem vissza a nyák vezető sávjaiból .A nyomógombok az up és down reszekhez csatlakoznak ugy hogy hang le vagy felszabályozáskor a gnd-vel záródnak, nem is kapcsolók hanem nyomógombok ezek . A tranyokat az infravevő megfelelő lábai vezérlik.
Üdv.
Azért irtam hogy hasonló mert az én panelem csak sztereó (TC9153 ból csak egy található benne).
Üdv! ha valakit érdekelne rájöttem hogy mi az a +csatlakozó ami a panelon van. A V+/- a Hangerő
A B+/- a Bass szabályzás, A C+/- A Center szabályzás legalábbis ha jól gondolom. ha minden igaz 1 nyomógombbal testre kapcsolom mondjuk a V+ akkor feljebbviszi a hangerőt vagy hogyan lehetne? +feszt kéne neki adni?
Üdv.
Ez nagyon logikus lenne, már csak ha a betükből is indulunk ki. V mint volume azaz hangerő, B basszus, C mint center. A csatolt képekből nekem ugy tünik hogy ez a szabályozás megyeggyezik azzal amit én kézzel felrajzoltam a tegnap. A tranzisztorok szerepe csupán hogy a az IR vevő ic lábain megjelenő jelet "felerősitse", egyszóval a távirányítás.
V/B/C/+/- pontokat, a Gnd vel lehet aktiválni.
köszönöm szépen én is a gndre gondoltam...
de azért biztos ami biztos.. párperce forrasztottam be a csatlakozó aljzatot holnap ki is próbálom. még 1x thx márcsak a 3D keverés és a standby gombját kellene megtalálni
Szívesen!
A sztandby funkciót 2-3 tranyó szokta megoldani vagy esetleg relé, bár én ezzel a variációval még nem találkoztam. Keresss a nyákon 1 nagyobb teljesitményü tarnyót , pl TO220 tokozással, elvileg ez a tranyó látja el tápfesszel, többek között a végfok icéket is (egyszerű feszültség áteresztő szerepe van).A bekapcsoláshoz valszeg köze van CD4013 flipflop nak is. Felteszem a rajz tegnap lemaradt felét is, úgy könyebb lessz elindulni.
A téma legelején én is ezen gondolkodtam, hogy szerintem az a manuális vezérlés lenne? Kérdeztem is még tőletek.
Remek, hogy idáig jutottunk Én amondó vagyok, hogy az infra felé megy egy szalagkábel, ami "telibe" van forrasztva, meg megy egy másik, ahol néhány láb üresen maradt - szerintem azok lehetnek…
igen ezek azok én csak tegnap fedeztem fel a témát szóval tegnap olvastam a hangerőt a bass-t a centert már tudom állítgatni a standby is meglesz már csak a 3d/ac3 kell ez a funkció Sztereó bemenő jelnet bekeveri a a hátsó illetve középső csatornára innen ered a 3D
Akkor azokon a pontokon csak a GND vel kell összeérintenem és működik is?
Mit vártál? Egy sorozatban gyártott cuccnál nem foglalkoznak ezekkel sokat, mindent egy panelre felhánynak, ahol ki kell vezetni az előlapi dolgokat, ott csak a gombsort teszik fel, és annyi. Csak nem tudtuk ugye, hogy mégis testre, vagy tápra, vagy hova kell nyomkodni ezeket - meg a távirányító ismeretében már azt is tudjuk, hogy miket lehet szabályozni
No akkor még egy probléma megvan oldva Amit én is kerestem, mert nekem halk nagyon és távkapcs hiánya miatt nem is foglalkoztak vele, hogy miért halt a kimenő jel. Le lett húzva a master.
Olyan potit lehet kapni ami + - impulzusokat add? egyszóval ami forog a végtelenségit körbe, mint a hifiken is van. Amikor stand by ban van akkor lekapcsolja az egész részegységek áramellátását is? Mert a basszusnak is külön tápja van. Haj! Sikerült kinyírnom a gyári trafót Bedugtam a 220 ba és kis szikra és kész. De a panel működik továbbra is! HUH!
ha van véletlenül 1 rossz görgős egered a görgőn egy ilyne "gomb van 3lába van a középső a Gnd ha jól emlékszem de ezt még leelenörzöm mert én is ilyenregondoltam
Hogy lehet kinyírni ezt a trafócsodát? 26 Von lead 0.5 A-ert 12V aszthiszem meg 0.6ot ez egy erekje |
Bejelentkezés
Hirdetés |