Fórum témák
» Több friss téma |
Hali! A régi melóhelyemen hasonlóképpen dolgoztunk csak mikroszkóp alatt.Ha jól emlékszem ónpasztának hívták magyarul ,az angol nevét nem tudom.A módszer lehet beválna de elég ha egy alkatrészt lemelegítesz a lapról és ha nem tudod hol volt, akkor annak vége.Amit a videón látni arra tökéletes.Szervizeknek biztosan megéri de ezért az egy slotért nem ruházok be ezreket.Azért köszi az ötletet.
Üdv belfi!
A furat galvános lyukakat , simán melegítés közben egy fogpiszkálóval szoktam átszúrni. De én max csak kondizni szoktam. Ilyen BIOS IC ki-be rakosgatás nekem kuriózum.
Ez nem ónpaszta. Az ónpaszta apró óngolyókból és folyasztószerből áll. Annak az olvadási hőfoka egyezik a normál forrasztó ónnal. Ez olyan ón ötvözet, amit megolvasztasz a pákával, a forrasztás közben összekeveredik a normál forrasztó ónnal (ami az alkatrészt rögzíti) és a dermedési pontja drasztikusan lecsökken. Így nem szilárdul vissza az ón a forrpontokon csak kb. 100 fok körül. Gyakorlatilag az alkatrész hője, amit a pákától felvesz, elegendő ahhoz, hogy az ón folyékony maradjon a lábain.
Egy slot kiforrasztásánál azonban visszaszilárdulna. Azért kellene hozzá a hőlég. Viszont elég kb. 110 -120 fok, aminél a lapon lévő többi alkatrész nem válik le.
Hát, átkondizázhoz én sem ezt használom, speciel én egy acéltűt. A BIOS IC levétel sem nagy kunszt ezzel a megoldással. Ráadásul mostanában a legtöbb lapon nem foglalatban van, hanem forrasztják. Ezzel az anyaggal komolyan mondom, hogy 10 - 20s alatt le lehet venni szinte bármelyik BIOS -t, anélkül, hogy bármi más megsérülne.
Egy SLOT miatt megértem, hogy nem veszel, akkor viszont tényleg a cserére szoruló slot roncsolása, majd lábankénti kiforrasztása a legjobban járható út. Bontani rossz alaplapból én úgy próbálnám, hogy fejjel lefelé fordítva a lapot vastagon beónoznám a lábakat a sloton, majd hőlégfúvóval elkezdeném olvasásig melegíteni, majd kihúzni a slotot lefelé.
Bocs a belinkelt viedó után volt még egy videó én arra gondoltam arra a barnás anyagra amit a tag fültisztítóval rákent a proci lábára.De volt ott egy mécses megoldás is, igen eredeti.
Sziasztok.
Lenne egy pár kérdésem:Adott egy gép,mostanában egy párszor lefagyott,minden újraindítás után betöltőt de ahogy valamit megnyitottunk rajta már le is fagyott. (mondom lehet vírus vagy spy) a gépen ESS fúlra beállítva + Malwarebytes Anti-malware de azért mondom jó lenne lefuttatni csökkentett módba is. Csökkentett módba is lefagyott.(mondom hoppá).Aztán mondom akkor újratelepítem a Wint-de már a Cd-boot után amikor fájlokat másol a rendszer már ott lefagyott.(na mondom ez nem vírus senem spy) Aztán szereztem egy gépet(hasonló alaplap-procival) és szép lassan mindent átpakoltam a másik gépbe(elöször azt hittem vinyóprobléma de nem) kivéve az alaplap procival.A másik gépbe minden működött hibátlanul. (na mondom vagy proci vagy alaplap hiba).A jó gépből kivettem a procit de azzal se megy,aztán az én procimat raktam bele a jó gépbe és ott működik. Tehát meggyőződtem hogy alaplappal van baj. Az lenne a kérdésem hogy ilyennel szoktak még valamit csinálni vagy kuka? A bekapcsolásnál a Biosba lát mindent vinyo-t is. A boot-nál is látja a vinyot. Csak amikor eljut a telepítésig vagy lefagy vagy újraindul.Megnéztem az alaplapot kondi nincs felpúposodva egy se. Szerintetek? Gondolom kuka úgy ahogy van. Köszönöm a hozzászólásokat előre.
Memtest 86 progit futtass rajta. Egy cd-re kell kiírni , és arról bootolni. Szerintem RAM hiba lesz. Nagyon ismerős...
Attól, hogy nem púposak a kondik, még lehet kondi hiba. Ilyenkor jöhet jól az ESR mérő...
Esetleg lehet chipset forrasztási hiba. Támaszd alá a chipszetek alatt a lapot, először a déli, majd az északi híd alatt, felülről gyakorolj nyomást az éppen alátámasztott chipszetre (modjuk erősen rátehenkedsz) és eközben indítsd el a lapot.... Alátámasztásnak pl. használhatsz régi egérpadból kivágott kockákat, az a lényeg, hogy lehetőleg ne hajlítsd meg a lapot nagyon nyomás közben. Ha esetleg megszűnik a hiba, akkor megvan a ludas és lehet próbálkozni folyasztószerrel, meg melegítéssel. Vagy nyugodt szívvel kidobhatod a lapot...
Köszi a választ de írtam hogy az alaplapon kívül minden át volt rakva egy másik alaplapra és ott működött minden.
Ezek után hogy meggyőződjek hogy alaplap vagy proci hiba lehet,átraktam a jó gépből a procit az enyémbe és nem ment.(ugyan az a hiba),na ezek után az én procimat raktam át a működő gépbe és ment.(tehát a proci is jó-meg minden kivéve alaplap). Azért köszönöm a választ.
Köszi kipróbálom a lehetőségeket amiket írtál.
Mi az az ESR mérés?Dobok fel egy fotót és esetleg megjelölöd hogy hol támasszam alá?Bővebben: Link Erre a kettőre gondoltál?
Sziasztok!
Szerintetek Asrock K7S8XE alaplapos géppel kompatibilis a windows 7?Nézelődtem az interneten és találtam olyat is hogy se a lan kártya se a hang kártya nem kompatibilis Win7-el. A konfigom Asrock k7s8xe AMD Sempron 2800+ (~2ghz) 1,5gb ddr1 ram 40gb Hdd Ati x1650 Pro Gigagyte Gn-WP01gs (wifi) A win7 Upgrade advisor szerint a hangkártya menne , de a lan kártya nem.
Igen, az a kettő a chipset. Kivágsz 2 - 3 db. kb akkora négyzet alakú darabot egy régi egéralátétből mint a chip, egymásra rakod őket úgy, hogy 1,5 - 2 cm magasak legyenek. Az alaplap alá helyezed őket úgy, hogy pont az adott chip alá kerüljönek. Így amikor a chippet felülről elkezded nyomni az alulról ellentámaszt neki. Így van esély a nyomás időtartama alatt az esetleges forrasztási hibából eredendő kontakthiba kiszűrésére.
Az ESR mérésre keress rá az oldalon, számos topik foglalkozik a témával, sőt műszer készítési leírást is találsz.
Szia! Szerintem megy vele. Nekem eddig a legrégebbi gép egy 900 MHz -es P3 volt 512MB RAM -al. Minden ment, kivéve a hálókártyát (az alaplapit). Igazából nem is nagyon izgatott, mert dobtam bele egy PCI -ost azzal ment a háló is. Egyébként meglepően jól futott rajta, eltekintve a kb. 2 perces betöltéstől....
Szia.Igen,olyat is csináltam hogy az én tápommal meghajtottam a másik számítógép alaplapját.(persze mindennel együtt amíg felállt a rendszer)és még utána cseszegettem is.
Az is hibátlan. Na meg volt még nekem egy tápom és azzal is kipróbáltam ezt az alaplapot de nyiksa.
Akkor nincs más hátra ,mint kiballagni vele a benzinkút veszélyes anyag tárolójához.
Egy típust azért csak kérnénk a lapról.
P4VXASD2+ ha egy picit kinagyítod akkor látod Bővebben: Link
Valami okosság?
Szeretnék tanácsot kérni. Van egy 1 éves Laptopom.Eddig nem volt baja,de most nem tölti be az XP-t,hanem kék háttér villan ki és újraindul folyamatosan.
Csökkentett módban is ezt csinálja.Mit tegyek? Szervizbe nem szeretném vinni,nincsenek jó tapasztalataim. Nagyon várom a segítséget! Köszönöm! ( 12 éves vagyok.)
Szia!
Telepítsd újra a rendszert, ha meg tudod oldani 12 évesen. Ha nem akkor kérj meg egy barátodat. Kb 2 óra alatt mindent visszatesztek rá ami volt és kész is. 1 év alatt a rendszerek általában amúgy is belassulnak.
Hát ha nem tud betölteni a rendszer akkor biztos hogy az operációs rendszer lett használhatatlan (ezt szokták amúgy kékhalálnak nevezni) ezzel sajna csak két dolgot tudsz csinálni mikor elindítod a gépet és ahol ki tudod választani hogy csökkentet módba induljon el na ott nem azt választod hogy csökkentett mód hanem "legutolsó helyes konfiguráció elinddítása"- de ez nem szokott mindig beválni. ha így se indul el akkor sajna újra kell telepíteni a gépet.
ha az ujratelepítésel problémáid vannak akkor küldj egy privát üzenetet az msn-címeddel és segítek megcsinálni mert nem olyan nehéz.
Én azt csinálnám, hogy a DOS-ban beállítanám, hogy ha megvan a telepítőlemez, akkor állítsd be hogy az legyen az elsődleges partíció. Ekkor a telepítőlemezről fog bootolni és akkor ha ez megvan akkor telepítsd újra a rendszert. Nagyjából ennyi.
Ez -bocs, nem személyes, de nem tudok rá jobb szót- hülyeség. 7 éves a rendszerem a munkavason, ügyfeleknél nagyon ritkán rakok újra gépet. Karban kell tartani és nem fog belassulni.
Kéne tudni a kék halálban foglaltakat, mert a Windows nem azért kékhalálozik, mert neki van baja az élettel. Lehet, hogy egy egyszerű fájlrendszerhiba van, amit konzol alól 5 percen belül megoldasz (szemben a kolléga által javallott újratelepítés 1-2 órájához), lehet, hogy pl. a merevlemeznek olyan problémája van, ami fizikai hibára vezethető vissza ésatöbbi. Az XP nem véletlenül kék halálozik, ebben van pár hasznos adat, amivel el lehet dönteni, hogy merre célszerűbb menni. Az indítómenü nyújt lehetőséget kék halál esetén arra, hogy ne induljon újra a gép. Boot során az F8-at nyomkodva megkapod ezt a lehetőséget is. Jegyezd ide a kék halálban írtakat. Nem csak a szöveg fontos, a hibakód is!
Semmi gond igazad van csak visszaemlékeztem mikor én is ilyen fiatal voltam, hogy teleraktam mindennel és elég hamar behalt.
Ez kicsit furcsán hangzik . Ha DOS-ig (azaz javítókonzolig) eljutunk, onnan csak kéne egy lemezellenőrzést eszközölni mindenféle más móka előtt.
Ha nem indul el a gépe, hogyan fog veled msn-en beszélni?
őőőő hogy hogy hát szerinted ide hogy írt (valószínűleg interneten keresztül) ahhoz meg egy számítógép kell tehát van gép (mert írta hogy laptop rossz)
de ebben a kék halál dologba igazad van tényleg ki lehet belőle szűrni dolgokat. van még egy lehetőség ha bootols az xp lemezről akkor ott van olyan lehetőség hogy javítsa a rendszert azt hiszem a "J" betűt kell megnyomni de hogy mikor azt nem tudom már:S |
Bejelentkezés
Hirdetés |