Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv mindenkinek!
A probléma a következő: Van itthon egy Winfast tv2000 xp tv tunerem a gépben. ![]() Szeretnék hozzá egy házi készítésű szobai antennát építeni.Tudom hogy fillérekért lehet venni,de akkor nincs semmi sikerélményem ![]() Valaki épített már hasonló szerkezetet? ![]() Vagy jó lenne egy eredeti tv tuner antenna rajza is.Úgy tudom hogy a drágábbakhoz adnak azt is.Elég ha az RTL Klub meg a Tv2 jön vele. ![]() Előre is köszönöm a segítséget. :yes: ![]()
Hello!
Inkább külső anntennát csinálnék, a megfelelő vétel érdekében! Bár, ha viszonylag közel vagy az adótronyhoz, akkor szerintem lehetne építeni.
Mennyi a közel?A pécsi tv torony 60km-re van tőlünk.Szerintem az nem sok.
![]() ![]()
http://electronics-lab.com/projects/rf/003/index.html ezzel nekem bejött a, horvát2 is
![]() anntenna: 40 centi csupasz 1.5 mmes rézdrót volt.. üdv
Ez nem lehet rossz. :yes: És a magyar adásokkal hogy bírkozott meg?Mert én nem a horvátokat akarom nézni.
![]() ![]()
Nem tudom menyire ismered a Nemzeti Hirközlési Hatoság honlapjáról való mellékelt táblázatot. E szerint egy egyszerű drót darabbal mindkét Pécsről sugárzott adóra csak véletlenül lehet jó antennát készíteni. TV2-nek talán elég a 40cm-es drót de az RTL-hez nagyából 2*1m-es kellene, ez nemigazán szobaantenna méret. Az NHH oldalát kisé átszabták igy hirtelen nem találtam meg az adók ellátási körzetét, de úgy rémlik, hogy a 60km közelebb van a széléhez mint az adóhoz. Javaslom nézd meg a táblázatba, hogy nincs-e közeledben más fő vagy átjátszó adó aminek a jele jól vehető és a lehető legközelebb van egymáshoz a két adó frekvenciája azaz csatorna száma, így talán elég lesz egy antennát készíteni.
Nekem is ilyen tunerem van jelenleg, és megy szorgalmasan.
Egy kis szobaantenna van rajta. Jön a retekklubb( jó minőségben) a tvkettyő (nézhető minőség) és az 1-es is (ez is nézhető). Nagyobb antennával biztos jobb lenne, de nekem ez is jó. Ezekhez az adókhoz elég. ![]()
Gondolom te nem házi gyártmányút használsz.Én azt szeretnék csinálni.
![]() Neked is meggyűlt a kártya beállításásval a bajod?Amúgy letöltöttem hozzá a win fast pvr2 progit.kicsit igényesebb mint amit adtak hozzá. ![]()
Egyetlen kérdésem lenne, ezért kár lett volna másik témát nyitni.
Azt szeretném kérdezni, hogy létezik-e olyan tuner-kártya, amivel digitális adást is lehet venni? Köszönöm.
Szia!
Igen, létezik: Bővebben: Link
Üdv!
Köszi a választ. Azért megkérdezném, hogy ezekkel lehetne nézni a kódolatlan, földi sugárzású műsorokat? Olyat amiket a „Mindigtévés” eszközökkel lehet? Bocs ha ostobaságokat kérdezek, de nem vagyok otthon a témában. Köszi.
Igen, ezekkel lehet nézni a kódolatlan adásokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |