Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   133 / 316
(#) bodnar00 válasza skylooker hozzászólására (») Júl 27, 2010 /
 
Ez tulajdonképpen még a mikrofonos cuccnak a panelja csak ki van egészítve potikkal, jópár ellenállás meg kondi nem egyezik meg a tonepados kapcsoláséval , de majd összerakom úgy , meg látjuk úgy milyen lesz csak az IC-t valahogy ki kéne szedni épségben Aztán lehet hogy mégse kap új nyákot.
Magitor: Hát igen elég tompa, majd kiderül a másik kapcsolással is ilyen-e.
(#) karpi válasza Rober_4 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
A korte le van valasztva az oszcilatorrol .A visszacsatolo elemek kondenzatorok, a katod elenallas es a katod kondenzator erteke megvaltozhatott idovel .( elennallas "megnyulik" kondenzator "kiszarad" ez leviszi az erisitest megnoveli a negativ visszacsatolast..Evvel kene kezdeni szerintem.Aztan a racs elofeszultsegel is lehet jatszdaozni. A tobbi alkatresz 0,1µF es a 0,02yF-os kondik gondolom nem mentek tonkre , de meg lehet probalni uj jominosegu alkatreszekkel .Volt ra pelda hogy gyonyorunek kinezo kondenzator csak par pF -al rendelkezett 0,05 µF helyett...talan veszteseguk is lehet (?).
Kulonben a masodik csorol le lehet venni a racsrol a hozzavezeto szalat igy nulla terheles lessz az oszcilatoron ,es egy oszciloszkoppal vagy egy elektronikus voltmerovel figyelni az anodon a feszultseget nagyfeszultsegu nagyellenallasu merofejjel.Vagy a katodellenallason merni itt nem olyan veszelyes a "sontoles".
(#) ZSozsóó válasza skylooker hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Hello!

Nem gondolkodtál amolyan "fantom tápos" megoldáson? Igaz akkor kell egy egység a fogadó oldalon, de úgy kihagyható az elem! Amúgy nem rossz gondolat az ilyen aktív elektronika, csak nem egyszerű, főleg egy tiszta boost, mert ez a fetes ez azért elég jól színez, csúcsokban egy akármilyen pikup képes túllőni még egy relatíve magas Ugsoff-ú j201-et is. Egy fantom tápos megoldással elég nagy tápfeszültségre meg lehetne oldani, akkor aztán jönne halál metál jelszint
BF245 ökkel hasonló emlékeim vannak nekem is Nem nagyon szeretem őket, épp emiatt.
(#) magitor válasza magitor hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Kész vagyok ezzel a jfetes okosság hat meg kell hogy mondja tényleg jó hangja van pedig találomra van összetákolva 2x2 egyforma jfettel, egész tűrhető lett a nyák hozzá csak félig szétment az egész de javítottam, viszont macika van rajta nagyon hangosan teszek fel este képet.
(#) magitor válasza magitor hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Késen vagyok vele itt van a képanyag és hangminta kérdésem a következő a benne lévő zajt hogy lehetne eltünteni? A magas sípolás azt a számítógép tette bele a felvételkor képek alant linken Bővebben: Link
(#) kefe13 válasza magitor hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Csao.
Ohh, ő nem vezérelted kicsit túl ? A digitális rögzítés nem tűri a túlvezérlést, szemben ugye az analóggal mi néha meg is követeli R&R foreveör ;)
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Kefe13 kollégának igaza van! Jelszint, jelszint, jelszint....
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Hali!
Analóggal is lehet ilyen ronda hard clip-et csinálni, főleg opampokkal
(#) magitor válasza kefe13 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Ó igen de túlszaladt mint állat, mert nem figyeltem oda, most hallgattam vissza tömörítés után, nem is ez a gond hanem van egy zúgásom ami földeléssel elhallgat (húrérintés) meg van egy 50 hz es humom na azt szeretném eltüntetni!
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Milyen a táp? Mivel van még összekötve, honnan kap még földet, árnyékolt kábelek stb?
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Táp asszeitrikus 1.5A 12V bár 14Vac ot mérek rajta szürése viszon egy gratz és utánna 2 darab 2200 µF es c c tag crc akartam csak nem volt megfelelő elenállat lehet hogy ez a hiba mert a földelésem csillagpontos és ez előerősítő szerintem felveszi a zajt ahogy néztem nem simít megfelelően a szürsem.
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Kizárt! (Kivéve, ha ki van száradva az elkó)
4400µF már egy kisebb végerősítőnek is elegendő, nem egy pár mA-t felvevő előfokozatak. Az 50Hz az tipikus földhurok, 100Hz és társai jönnek szűretlenségből, ha graetzet használsz!
Ha összekötötted a végerősítővel és mondjuk árnyékolton kapja a vég a jelet, (tehát 1 meleg ér + föld), de ezen kívül kap az előfokozat + ot és földet a táűpból ,akkor zúgni fog, de bitangul. De gondolom itt végfokozat nicns rajta...
De van egy szuper jó szkópod, less rá a tápfeszre AC csatolásban, ott lehet látni milyen sima is a tápfeszed...Ha nem, akkor elkó csere!
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Így van így van
Annó jó felvételt egy belépős Sharp RT-150 essel, szinte csak minimális túlvezérléssel tudtunk csinálni, persze vonalból. Jött a Pc és még emlékszem első bakelit digizésre, megszokkottan túllőve picit, persze nem volt próba. Ríltámjba egy oldal
Shiftdel. Akkor megtanultam, digi az inkább bőven alulküldve, ha jó a minta, meg cucc is akkor szinte bármit lehet korrigálni, kivéve ha túl van vezérelve.
Na bocs az offért.
Volt húrcsere jee, 10-46 dáridó, meglepően jó húr.
majd ha lesz időm veszek föl valamit a DOD death metal lal.

(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Próbáltad a gain potit? Lehetett kezdeni vele valamit?
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Igen, nem igazán volt hatása :S Úgy döntöttem nem piszkálom, megőrzöm utókornak
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Sejtettem, túl sok génnel megy a cucc, nem véletlenül hagyták ki, elég használhatatlan funkció lett volna. Ez zajongani való, arra biztos tökéletes
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Van itt egy digitek grunge is, nem sokban különbözik az erősítő fokozat, a digitek grunge paneja egy az egyben digitek deth metal é is egyben, de a grunge az hangyányit finomabb dolgokta is haszálható Itt a rajza mindkettőnek. De a legkomolyab számomra még mindíg a bugi.
(egyébként csak megjegyzésnek, így sziget előtt elég jó árban lehet kifogni használt cuccokat ... )
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
De rajta van a előfok is meg a végfok is. Elkók nem lehetnek kiszáradva zsír újak szinten rendben vannak, nincs "szinte" hiba az Ac csatolásban ban pár mV zajocska van benne épphogy látszik olyan 0.1-0.2 re saccolom. Az előfok bár nem árnyékolt kábelen van össze kötve a végfokkal nem lehet benne földhurok sem mert a master hangerő potira megy aminek a bekötése lábak szerint jobb előerősítő közép végerősítő bal föld. Átnéztem még egyszer és nem látok földhurkot.
(#) Rober_4 válasza karpi hozzászólására (») Júl 28, 2010 /
 
Idézet:
„A korte le van valasztva az oszcilatorrol”

Igen, ezt akartam biztosan tudni, köszönöm. Így már csak pár alkatrész marad a hiba behatárolására, és nem kell mindenféle égőkkel kísérleteznem feleslegesen. :heureka:

Szerintem egyesével nekiállok cserélni őket, minden csere után próbálom van-e változás, de mindenekelőtt végigpróbálom még egyszer a tartalék csövekkel, hátha valamelyikkel jobban megy.
(#) gking228 válasza kefe13 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Hali!
Találtam a neten egy projektet, az direkt arról szólt hogy a Death metal pedált kiegészítették Gain potival. Mellékelem a rajzot.

dodfx86.pdf
    
(#) ZSozsóó válasza gking228 hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Pontosan ezt ajánlottam én is, de kefe kolléga inkább egy 1M-val söntölte a benn levő ellenállást, így nem kellett kivenni, ugyanez a hatás. Nem jött be, igazából ez a sok elő- és utó kiemelésekkel, elnyomásokkal be van "hangolva" erre a nagy gainra szerintem, ezért nem tetszhetett neki!
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Rajzoltam két ábrát, ha így van, az elvileg jó, a jobb megoldás, mikor nem az árnyékolton keresztül kap földet az előfokozat. Ha így van, akkor nem lehet földhurok a baja. De azt is vedd figyelembe, hogy a tápból sem jöhet, mert az a 4mF az hatalmas puffer ennek a pár mA-nek...
A tápfeszben az a 100-200uV (0.1-0.2 nem világos, hogy volt vagy mV-ról beszélsz) egyáltalán nem probléma, mert áramgenerátoros a meghajtása a 2 fokozatnak, annak a nagy differenciális ellenállása, segít távol tartani a tápból jövő zavarokat(relatíve jobban, mint ha ellenállás lenne a drain körben). Ne arra felé keresgélj! Vezetékeket meg árnyékold le szerintem, nagy impedanciás áramkörökben az eléggé fontos dolog, de nekem is vannak hasonló áramköreim, nagyságrendekkel nagyobb gainnel és nem búgnak. Valami következetes hibát követsz el, mert úgy emlékszem már több cuccodnál volt ilyen probléma!
Rajzold le légyszíves olyan blokkséma alapján, mi hova van kötve, hátha kiszúrunk valamit ( továbbra is ilyesmire gyanakszom).
(#) magitor válasza ZSozsóó hozzászólására (») Júl 29, 2010 /
 
Bizony bizony! viszont a jobboldali szerint van összerakva, csak annyi hogy nem árnyékolt a kábelem, de akkor megpróbálom árnyékolttal. Azért érdekes mert az előfok és a végfok között 3 vezetékem megy a Vcc Jel és Gnd gyakorlatilag. Itt egy icka róla,
(#) virtualvt hozzászólása Júl 30, 2010 /
 
Sziasztok!
Elkészült a gitárkombóm végre! A házi építésű erősítőm alá (Köszönet az előfokért ZSozsónak) bekerült két db 30 centis RFT hangszóró. A hátulja félig nyitott, egy marshall tervet követve. A hangja nagyon állat, majd ha lessz időm felveszek belőle valamit. Márcsak a szélek lemaratása és a kárpitozás maradt hátra (na meg egy két apróság). Képet mellékelek, irjatok véleményt!

Kép0240.jpg
    
(#) magitor válasza virtualvt hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
"verébÁGYÚ" nagyon pofásan néz ki, szólhat is belőle a rock n' rolla. Milyen kárpitot fog kapni?
(#) kefe13 válasza virtualvt hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Csao.
Hú, ez gondolom letépi a fejed
Szép
(#) Bassmester válasza virtualvt hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Jópofa cucc , gratula
MDF vagy forgácslap? Gondolom nehéz mint a dög...
Jól látom, hogy két hangszóró van egy ládában? Vagy elválasztott láda?
(#) virtualvt válasza magitor hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Még nemtudom, normális hangfalszövetre gondoltam az ár miatt. A bőr elég drága lenne. De ha valaki tud jó webshopot ahol olcsó a bőr bevonó az jelezzen!
(#) virtualvt válasza Bassmester hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Elválasztott. Ha látod középen a lapot az választja el. MDF lap az anyaga. A bútorlapszabászatban ezt ajánlották hangdobozhoz, de énis gondoltam rá. A súlya az bizony megvan, két hangfalfül még fog bele menni mert így gyakorlatilag mozgathatatlan. Az alábbi videó alapján van összerakva, ugyanezzekkel a méretekkel, csak dupla. Legfelül még egy 9 centi magas hely az erősítőnek és tökéletes. Az egész kb 115cm magas.

videó:
Bővebben: Link
(#) ZSozsóó válasza magitor hozzászólására (») Júl 30, 2010 /
 
Hello!

Amit máshogy csinálnék, ha topológiailag teljesen követi a valóságot a rajz, hogy az elő tápját semmiképpen nem a vég panelen keresztül adnám meg, sem a földet, sem a plusszt, mert ez így nem csillagpontos. Szépen rá a pufferekre. Árnyékolt sem rossz ötlet, szerintem kövesd azt a módszert, ami a jobbgnd.jpg-n van, tehát azt amit te is csináltál, csak ne árnyékoltan, meg a tápban a kis módosítással.
Innentől kezdve lehet szépen elkezdeni gondolkozni, hogy honnan is jön a zaj. A master lehúzza a vég bemenetét teljesen? Első lépésként azt húznám le. Ha a zaj ott is ott van, akkor már eleve az is zajos. Így haladva előre meg lehet találni azt a pontot, ahol már nem zajos/vagy minden zajos. Akkor nagy valószínűség szerint, ha a táp és a gnd vezetékelése jó, akkor valóban valamilyen egyenirányítási melléktermék. De ezt szkópon le lehet ellenőrizni, a jelalakon látni kb, hogy miről van szó. Arról dobhatnál esetleg egy képet, hogy mit látbni a szkópon AC csatolásban a tápban.
Következő: »»   133 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem