Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok segítségat kérnék tud valaki olyan anyagot amit vasklorid helyett tudnák használni nyák kimaratásához?
előre is köszi Az e-mail címem : xanxtus@freemail.hu
Nátrium-perszulfát. azthiszem a neve. 10x lassabb mint a vasklorid. Vagy Hidrogénperoxid+sósav+víz, ez gyors.
A hidrogén peroxidot milyen arányokkal kell használni?
Hi
Figyu: itt megtalálodVagy itt: vasklorid Ja és itt is: www.elektrocsib.uw.hu Elektrocsibi honlapja Légyszi használd a fórum keresőjét (Szerk.)
1dl H202 (Hidrogénperoxid 30%-os)
2dl HCL (Háztartási sósav) 7dl H2O (Csapi víz) Ez a szabályos keverése.
Kösz a pontyot! Elég hamar nekem ajándékoztad.
De azért legközelebb tényleg előbb használda a keresőt....
Hidrogénperoxid --> Fodrász(kellék)boltba kapsz.(szőkítő néven)
Sósav --> Háztartási boltba Víz --> Csap
Azur vegyszerboltban probalta mar valaki? Koruton van.
A Hiperol tabletta gyógyszertárban kapható. Érdemes a 100-as kiszerelésűt venni, ez kis, fehér, szögletes és lapos dobozkában van.
A sósavat nálunk a boltban vettem, háztartási sósav néven, 20%-os. A víz meg jött a csapból... (Ja, a hiperol-tabletta oldata: 1dl vízben annyi tablettát oldj fel, ahány %-os hiperol oldat kell. 10% körül már jó. 20% már kiváló. És nem képez olyan gusztustalan habot, mint ami a "filmben" volt... Ellenben szép, kékes lesz a maratás otán a folyadék! )
Üdv!
Én vizet nem rakok bele, mert lecsökkenti a marókotyvalék erejét. Én vaskloridot használok. Nem vagyok megbékélve a hidrogén/oxiddal.
Hello!
Csapvíz helyett lehet desztilláltvizet is???
ha a csapból folyik..
miért ne lehetne?
Kitaláltam 1 olyan módszert, amivel akár 10 perc alatt is lemarataható a nyáklemezt!
Fogod a maratótáladat és teszel rá 4 lábat a négy sarkára jó erős ragasztóval, nehogy kiboruljon a maratóanyag! A már lábas tálra teszel egy rezgőmotort. Én úgy csináltam, hogy kiszedtem egy magnóból egy átlagos motort, amin volt lendkerék. A lendkerék egyik oldalára tettem súlyt. Aztán, ami fontos!!! Úgy rakod bele a NYÁK-lemezt a savba, hogy a réz felület alul legyen! És a lemez ússzon a savon! Remélem, segítettem
Én tegnap például úgy marattam, hogy felmelegítettem a vas-klorid oldatot 40 fok közelébe (+-5 fok), így is gyorsabb volt
Én gázláng felett szoktam lögykölni egy tálkában. (nekem is olyan papucsom van mint neked )Gondolkodtam én is egy olyan szerkezeten, amit vegyi laborokban szoktak alkalmazni: dobozka, mely a felső lapját körkörös irányban mozgatja.
A gázlángra én is gondoltam, csak nem akartam megégetni ezt a szépen lefestett alu tepsiféleséget
Nekem van egy ötletem, amin már régóta agyalok, talán nem is akkora hülyeség.
Most rajzoltam meg smaxban, hogy érthető legyen. Meg is animáltam, de a renderre még várni kell... Addig itt egy kép az elméletéről. 5 perc múlva kész a video render.
Lényegében ezek a golyók, vagy golyó rá van rögzítve az alsóra. És középen egy kis tüskén támaszkodik a felső rész. Az az egy baj van, hogyan lehet forgatni a felsőt.
Az tuti, hogy be kell csapágyazni, és az alső forgató részt egy önbeálló csapágynak kell tartania. Lehet úgy is forgatni, hogy egy kereket kell rányomni az aljára. Várom a gépészeti megvalósítási ötleteket!
Én úgy csinálnám, hogy az alsó lemez kisebb átmérőjü lenne mint a felső. Fognál egy rudat, aminek olyan hossza van, mint az alsó lemez sugarának, és a végére ráerősítenéd a gólyókat, kis távolságra a rúdtól. A másik rúd, amin a golyók vannak és a sugár-hosszúságú rúd merőleges legyen!
Az a rúd, amin a golyók vannak, az olyan hosszú legyen, mint az alsó lemez vastagsága. Egy motorral meghajtanám a sugár-hosszú rudat, a forgástengely pedig az alsó lemez középpontjában lenne. A tüske, ami a két lemez között van, annak a hegyének a helyét be kellene marni a felső lemezbe és az alsóhoz rögzítenéd a tüskét. Én így csinálnám
A bemarás az oké. Az eddig stimmel, de nem igen tudom elképzelni amit leírtál.
Igazából van pár mondat, amit nem teljesen értek: Idézet: „Fognál egy rudat, aminek olyan hossza van, mint az alsó lemez sugarának, és a végére ráerősítenéd a gólyókat, kis távolságra a rúdtól.” Tehát van egy rúd, ami olyan hosszú, mint az alsónak a sugara. A végére ráerősítem a golyót. De akkor mi a "kis távolságra a rúdtól". Ha rajta van, elég kis távolságra van... Ha jól képzelem el amit írtál, akkor én egy kis apróságot találok benne, ami gyenge pont lehet; ez pedig a két rúd kapcsolata. Mivel nagyon hosszú a felső rúd, így az illesztésnél a felső lap súlyából eredendően óriási lesz a feszítő erő. Nagyon nagy nyomatékú motor kell. Nálam a gumikerekes hajtásnál az az előny, hogy kis nyomatékú relatíve nagy fordulatszámú motorral működik. Ami egyszerűbb, mint egy lassan forgó nagy nyomatékú áttételekkel rendelkező...
Na jó... Most kedvet kaptam összebarkácsolni... Hamarosan jelentkezem a fejleményekkel!
NEKEM is olyan papucsom van, mit neked meg dr_uhu-nak!!! Peti. Jah, hogy hozzászólásom is legyen... Én most próbáltam olyat, hogy híg vasklorid, kicsi sósav, kicsi H2O2 és szeritnem elég gyorsan marta!!! Nem melegedett fel, mint a sima HCl-H2O2 és nem is volt lassú, mint a FeCl!!! Ki kell kísérletezni, hogy milyen arányban a legjobb! |
Bejelentkezés
Hirdetés |