Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Csak ismételni tudom a többieket! Nagy szép munka! csak így tovább! A tekerecselést hogy oldottad meg? Mert nekem is van egy ilyen micim csak nem tudom használni.
+-65volt mellet 400watt 8ohm
+-70volt mellet 475watt 8ohm ez van a kapcs rajzhoz írva hangosítási végfok nem én terveztem én csak megépítettem és nekem nagyon tetszik majd be szkenelem a kapcsolási rajzot meg a többit és felrakom ide
sziasztok lenne egy kérdésem
van nekem ez a 400wattos végfokom és szeretnék ebből kettőt tenni egy hűtőbordára felrakok a bordáról képet itt az lenne a kérdés hogy szerintetek le bíja e hűteni ez a borda a két végfokot ??? persze 2 ventillátor hűtené a bordát előrre is köszi ja a hűtőborda méretei : szélesség.hoszz 11cm x41cm
Sziasztok!
Előszöris köszönöm a dícséreteket! A fesz átvitelét a forgórészre úgy oldottam meg, hogy a videófejben lévő, eredetileg jeltovábbítása való tekercseket használtam fel. 4fejes volt a videó, az összes tekercset mind a primer mind a szekunder oldalon sorba kötötem. Hatásfokáról csak annyit, hogy sokkal jobb mint egy kézzel tekercselt trafó. A ventillátoros változatot is megépítettem még korábban (már szét is szedtem), így tudom mihez viszonyítani. A motor vezérlése az eredeti, a videó paneljából vágtam azt ki, bár megjegyezném, hogy vannak olyan videófej motorok, amiken gyárilag a motorra van szerelve a meghajtó áramkör. Na ez nem olyan volt, a panelról kivágott vezérlő van takonypisztollyal a tartó fémre ragasztva. Szervójelet nem kap a vezérlés, szimplán adtam neki tápot, és megy. (Ha ez más motornál mégsem menne, akkor 9V-ot a szervó bemenetre, és úgy mennie kell.) Maximális feszt - 18V - adtam neki, hogy a lehető leggyorsabban pörögjön, de rá kellett tennem az ic-re egy kis öntapadós bordát, amit még régen vmi videókártya tuning-készlethez kaptam. Nemtudom, melyik lenne az, de egyik borda sem incompos. A bázis bedobozolására sajnos semmi ötletem sincs, nekem egyenlőre jó így, de ha van valakinek ötlete rá, szívesen fogadom. (az áramkör 5,5cm x 18cm, és olyan 4cm magas. Üdv, Tom
Jah értem. Nah majd én is megnézem pontosan hogy van az egynémnél.Köszi a tippet!
Na, most nincs kedvem írni a diplomamunkámat, inkább feltöltök pár képet, nehogy azt higgyétek, hogy csak a levegőbe beszélek
Ezeket még középsuliban csináltam kézzel, nincs meg róluk semmi rajz. 1. pénztárgép vfd kijelzője 2., 3. vfd-hez meghajtó 4. vfd-hez számláló cucc, pl. frekimérőhöz lehet jó
5. számláló alja
6., 7.: kivezérlésmérő, megjelenítés az előző vfd "a" és "d" szegmensén. Amikor ezt csináltam, még nem tudtam, hogy létezik UAA180, LM3914, stb. 8. beléptetőrendszerhez kódzár, modemnek álcázva
9. kódzárhoz billentyűzet
10. billentyűzet belseje 11., 12. USB hangkártya. Ezt már fotózással csináltam, de, gondolom, ez látszik Majd teszek fel képeket értelmes dolgokról is, csak már fényképezni sincs kedvem
Ez az USB-s hangkártya tényleg állati lett! Szép, igényes tervezés, kivitelezés!
Ilyen lett:
Üdv mindenkinek
Én még új vagyok ezen a forumon. De hamár ide tévedtem szeretnék első körben kicsit elbüszkélkedni a QUAD szörnyemmel 6x100W dolby 5.1 szerintem nagyon baresz lett, de azésrt érdekelnének a vélemények
Föleg hogy a falba épitet hangszorok jol szétvezetik a hangot az egész falon.
különösen a mélyeket
Nem tennél fel fotót a falba szerelt hangszórókról??
kiváncsi lennék rá!
Itt van két kép.
remélem tetszik mert én erre az ötletemre vagyok a legbüszkébb!!!
Áhh öregem, ez gyönyörű. Énis hasomló módon fogom berendezni a music centerem. Mondjuk én a .1-nek szal a sub-nak inkább 200 wattát adnák
Egyépként, a végfokok alatt mik azok a panelok? Védő áramkör?
Nem félsz hogy megreped a ház fala?
Nem pite, a lámpák sem, az vlmiféle házi bulikra vannak tartogatva?
hidd el jól szól!!!
ami elöször feltünt az az hogy hogy az alacsony frekis hangok szét terjednek a falban és iszonyat jó hangzást biztosítanak. a lámpasor meg aféle diszitő elem . tök jol kirángat a depis hangulatból persze a vezérlés mobil igy jopár házibulin emelte már a hangulatot igen az alsó panelek a védelmek. egy jo hangszoroval nem baj hogy a szub akora mint a többi.
már nem azért, de tudod te mennyi az a valós 200W? nem sok az otthonra?
komolyak a hangfalak(hehe SZÓSZERINT!). :eek2:
bármeik villamosági boltban
legfekjebb azt mondják hogy rendelni kell. de a bricoban tuti van. (én is ott vettem) de figyelmedbe ajánlom a tungsram márkaboltokat is
Sziasztok!
Tom025 ez a PropellerClock nagyon igényes munkát takar! Tényleg szuper! Én is tervezem egyszer majd a távoli jövőben egy ilyen megépítését, nagyon látványos! De ehhez még sokat kell tanulnom! A végfoknak a nyákja nagyon tetszik! Szépen vannak elhelyezve az alkatrészek is! Kellemes Ünnepeket Mindenkinek!
Bocs fiúk!
Kicsit elnéztem a dologokat! Már nem tudtam törölni a hozzászólást!
Hello!Képeket raktam fel egy VU-méteről.várom a hozzászólásokat. Van videó is ,3gp formátumban(kodek szükséges hozzá(telefonnal lett felvéve).
komly bár szerintem az ic-t meg a többi kisapró cuccot tehetted volna nyák lapra , de amúgy jó
|
Bejelentkezés
Hirdetés |