Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
330 ohm van nagyobba is, de azt gondoltam hogy a 100 ohm bőven elég.
De igy már világos a számolás.
Bocsánat , én 6,3V fűtésre számoltam .
Most látom , hogy P sorozatú csőre kellene , így min. 2W-os kell .
A számolgatásokat úgy sem úszod meg, jobb, ha beletanulsz. Nem kell sok képlet, és nem is bonyolultak.
Sziasztok!
Ezen a kapcsoláson dolgozgatok és gondoltam ide is belinkelem, számítva egy-két szakértői véleményre. A komentek jöhetnek ide vagy oda is, melyeket előre is köszönök.
A 6S19P-knek nagyon bevált, megszerettem És olyan ronda, hogy már szép
Különben nekem van hozzá egy egész jó kapcsolásom, ha érdekel, felteszem ide!
Nagyon szép lesz, tetszik ez a zöldes kalapácslakk is. A négy cső mi lesz benne, lesz kivezérlésjelző...vagy PSE lesz ?
Sorrend: ECL86-EZ80-EZ80-ECL86. Külön egyenirányítás lesz a két csatornának.
Ebben nincs semmi szovjet, azok a kimenők gyári philipsek (ECL86-hoz valók. Kicsikék, de előzetes méricskélés alapján elég jók lesznek (mélyben is)), a csövek és a pufferkondi valvo márkájúak. A hálótrafója is jófajta philips. Nem az enyém lesz, egyik barátomnak építem.
A zöldséges lámpa olyan lámpa, ami annyira ronda, hogy csak zöldségtárolóba teszi a villanyász, többnyire kerek vagy kockás rücskösüvegű lámpatest.
Értem ! Valamiért szovjetnek néztem :nemtudom:
Elég az 1 W-os is, mert 2 db lesz sorosan a 16 V-ra, tehát 8 V esik egyre (64/100=0,64 (W) vagy 64/150=0,43 (W)). Én egyébként 470 ohmosakat vagy 1 Kohmosakat szoktam tenni.
Tetszik az elképzelés. Egy előerősítő / bemenet választó építését is tervbe vettem, amelyre füles kimenetet is tennék. Ha hozzájutok egy pár EC360-hoz, valószínű ezt építem meg.
Itt a kép amit ígértem. Kicsit úgy néz ki mint egy régi rádió belseje.
A négy kis cső a következő: ECC85 (előfok), E180F (anódfeszültség stabilizálásában vesz részt), NG4 (LED helyett), ECC85 (előfok).
Brutálisan industriál Nagyon szép! Én is akartam kilógatni olyan régi kondit, csak nem találtam pont megfelelőt (Festést kap majd?)
Szerintem is kellene rájuk egy burkolat. Így kicsit "modernek" bele. A táp-kondikról is ez a vélemyényem.
A kapcsolót és a potit én felcserélném. Talán csak azért, mert jobbkezes vagyok, s nekem így állna jobban kézre. Egyébként, szépen felépített konstrukció!
Komoly kinézete van, biztos nagyon jó lesz. Ilyen GU-50 es csőim nekem is vannak, talán egyszer felhasználom majd valami hasonló célra. Jól látom, Fleta-féle trafókkal van felszerelve? Egyébként összedrótoztam a cuccot egy 6H13C (ruszki) csővel és azzal sem szólt sokkal rosszabbul, csak nagyobb katódellenállást kívánt mint az EC 360. Lehet hogy kettőt építek, egy ilyet, egy olyat
Az a "poti" valójában üzemmódkapcsoló. 3 állása lesz, pentódás, triódás, valamint UL üzemmód.
Potméter csak az előerősítőn lesz, viszont azzal nem fogok spórolni. Egyszer kell megépítenem, és használhatom bármilyen csöves, vagy félvezetős erősítő elé. Nem akarom lefesteni, sem "tükrösíteni", éppen a nyers fém külső miatt terveztem ilyenre a dobozt. A hálózati trafó lehet, hogy kap majd burkolatot, a kimenőket viszont nem akarom eltakarni.
Milyen csinos lesz, de tényleg! Ha a kivetezések miatt nem volna muszály én el sem fedném azt a három gyönyörű trafót. Talán CHZ csinált valami PP-t hypersilekkel amik olyan szép tiszták voltak átgondolt kivezetésekkel hogy el sem fedte őket. Egyetlen bajom a kicsikéddel a 185X185-ös mérete, pontosabban hogy az általam hamarosan készítendő 170X110-es már nem is lesz olyan nagy (kis) durranás ezután
Még néhány kép. Még belül nincs semmi és a trafókat is le kell festeni.
Jó lesz. Főleg ha a hangja is legalább olyan jó lesz mint a kinézete.
Reméljük. A pacsirta trafókon múlik az egész.
Ez tulajdonképpen csak deszkamodell, mert a gazdája azt állította, hogy csinál hozzá majd valami extra szép dobozt, amibe majd átszereli (ezt még nem látta). Én viszont már rutinos vagyok, és önmagában is felturbózható deszkamodellt építek, mert az ilyen ígéretekről (pláne hallásjavító termékek bevétele után), nem tudható, hogy az illető hányadik életére vonatkoznak. Az erősítő elfért volna 170*110-es méretben is (Ami azért jóval kisebb. Először amúgy PC CD dobozra akartam szerelni, mutatósabban el lehetett volna rendezni), de le kellett volna mondanom Máté barátunk panelkáinak (SM65-ről valók), mint erősítőmodulok újrahasznosításáról. Ezeken a paneleken, hangbarát és problémamentes szerelést lehetett megvalósítani, anélkül hogy bármiféle fúrás-farigcsálásba bonyolódtam volna (a moduláris felépítés azért is szükséges volt, mert a gazda hátha mégis véges időben gondolta az átszerelést).
Szép lesz, és egyedi. Egyébként hogyan oldottad meg, hogy ilyen retrós legyen a felülete?
A kimenőket , vagy a hálózatit nem kellett volna elforgatni ?
Mértél előzetesen zajt ,nehogy ebből gond legyen nagyon közelinek tünnek a trafók egymáshoz képest .
Na, alakul
(a pacsi hálózatival vigyázz... nem akarom a karikásszeműt a falra festeni, de elég sovánka szegény ...)
Zsír ! De azt tudod, hogy ezen csak Einstürzende Neubautent, meg Digépet , esetleg Lyuhász Lyátszint Bt-t lehet hallgatni !
Na jó későbbi "Tom" Waits-eket is ! (idézőjelbe kell tenni a mester keresztnevét, mert nem engedi elküldeni azt a szót, hogy "t_o_m" ... de gáz ... ) |
Bejelentkezés
Hirdetés |