Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Én szeretnék egy elektromos melegítésű vattacukorgépet építeni. Van egy otthoni vattacukorgépem, a melegítése elektromos. A forgófej tengelyén van egy propeller és fölötte a fűtőszálak. Előre is köszi!
Egy tükör olcsóbb lenne. Az egyiket használja, a másikat meg úgyis elég csak nézegetni.
Gond lehet néha, mert feletehetően egyszerre fognak elromlani. De a javítás így egyszerű, mert le lehet nézni a másikról -
Szia Zsolt a Fajlokat nem tudom már letölteni megtennéd hogy újra felteszed . Üdv: Wepeti
Szia!
Készül a domain bejegyzés meg az új tárhely! Ott is fenn lesznek, kb 2 hét múlva! Üdv Zsolt
Nagyon köszönöm kérlek értesíts ha fent lesznek Üdv: Péter
Sziasztok!
Kis OFF történet ide: Haver szerzett vattacukor gépet lomtalanításnál. Motorhibás volt, megcsináltuk. Gondoltuk kigurulunk vele a Margitszigetre árulni. (tudom tudom nem szabad mert engedély meg minden ) . Nem vett senki, csak mi ettük pár órát délelőtt. Aztán jött a 300m-re lévő vattacukros, hogy húzzunk a pi****-ba mert ez az ő területe. Kiröhögtük. 20 perc múlva nagy fekete merci, satufék előttünk ( a sziget belsejében, ahova be sem lehet jönni ) 3-4 kopasz kiugrik és közli hogy menjünk mert bevágnak minket a Dunába, cuccostul. Eljöttünk. Azóta csak mi esszük itthon. Úgyhogy gyerekek óvatosan mert virágzik a vattacukor-maffia. Üdv
Szia puli122,köszönjük hogy megosztottad velünk a történetet. Ha képekkel és méretekkel tudsz szolgálni szerintem sokan örülnének neki. Természetesen családi összejöveteleknél használva saját magunk és a gyerekek szórakoztatására.Tekerd magad a vattacukrod!!!
Üdv:WPeti
Szia! Képeket tudsz felrakni? Egyébként hol lehet ilyet lomizni?
üdv.: andras99
Szia Zsolt, ha fent lesznek a képek értesíts az esztergályos vívó állásban várja hátszélben a méreteket.
Üdvéter :yes:
Szia!
Nem tudom hogy jó-e, de azért rajzoltam egy vattacukorgép-fejet. (remélem el lehet olvasni a filctolltól) üdv.:andras99
Nem tudom hogy jó-e, Szia andras99 ez egy használatban lévő fej rajza? Alul mekkora szoknyarész van rajta és a furatok méretére lennék kíváncsi?
Üdvéter
Szia!
A doksikban szabadalmi leírások voltak, és csak némelyik tartalmazott méreteket, de remélem hasznát tudod venni majd. Sajna még mindig nincsen regisztrálva a cím Elszúrtam az adatközlést, de már pótoltam
Köszönöm a képeket mindenkinek jó barkácsolást kívánok!
Sziasztok!
Új vagyok itt, s szeretnék családomnak /lévén sok gyerek/, egy vattacukor gépet csinálni. Utalt valaki régebben olyan fejre, melyre nem szükséges lyukakat fúrni. Ez érdekelne működésileg, és ha lehet rajzban méretezve is. Ha tudna valaki segíteni, nagyon megköszönném. Üdv.
Szia! Az itt látható fejek mindegyike, ha jól látom lyukakat vagy befűrészelt réseket mutat. Kérdésem: Van-e olyan fej, amelyen nincsenek így kialakított nyílások? Előzmény: Láttam egy jól működő gépet, sajnos csak futólag, de amennyire megfigyelhettem, a kialakítása más rendszerű volt, s igen szépen és hatékonyan dolgozott. Ha lehet, hasonlót szeretnék csinálni, de nincs információm. S nem tudom azt sem, hogy az idő rövidsége miatt, nem-e elnéztem valamit. Nekem teljesen új ez a terület, de olvastam, hogy az apró lyukak eltömődhetnek. Itt ilyen hibalehetőség nincs. Ezért is és a meglepően jó hatásfok miatt is érdekelne, ha van ilyen. Köszönöm segítségedet.
hello
Lenne egy kérdésem. A pb gázos melegítés hogyan történik ? esetleg egy képet rakhatna fel valaki a melegítésről .. köszi
köszi a segítségedet: segített rajtam
eléggé új vagyok a dologban de próbálkoztam már vattacukorgép építésével és egy kevés cukrot dobott is ki a gépem de aztán mindig megszilárdúlt a cukor a fejben az alacsony hőfok miatt remélem pár napon belül tökéletesíteni tudom ha sikerül rakok fel képet üdv
szia!!
Melyik módszert alkalmazzam a fej készítésénél? lyukak legyenek rajta vagy fűrészeljek körbe kis vonalkákat
Na sziasztok.
Én építettem egy vattacukor gépet.A probléma az,hogy nem működik.(nem adja a vattát).A kérésem annyi lenne ha valaki tudna valami megoldást,vagy ötlete van rá azt szívesen fogadom.Itt egy pár kép a fejről. Előre is köszönöm.
Szia!
A lyukak amik a bevágások végén vannak, azok hány mm-esek? Nem dobálja ki a cukorszemeket rajta? Nem ez a probléma? Ha nem, akkor mi a konkrét probléma?
A lyukak amik a bevágások végén vannak, azok 1,5mm-esek.A bevágások pedig 10mm hosszúak és 0,6mm szélesek.Hogy mi konkrétan a probléma azt nem tudom.A cukor a fejbe marad,vagy szemcse formájában vagy karamell állapotában.Csak kevés cukor csapódik ki a palást oldalára.Vagy a hőfokkal vagy a fordulatszámmal van a probléma.VAGY A FEJ KIALAKÍTÁSA NEM LENNE JÓ?(méretek vagy furatok elhelyezkedése?)
Szia!
Ha karamell álapotában akkor a fordulatszámmal, pontosabban a kerületi sebesség kicsi. Ha cukor formájában marad a fejben akkor meg a hőfokkal van baj vagyis kevés. De még az is érdekes lehet, hogy hol helyezkedik el a cukor ami nem jön ki, ha a bevágásokon akkor jó, ha alattuk és nem kúpos az edény, akkor az is lehet gond, hogy nem tud "felkúszni" a bevágásokig. üdv: Pisti
Pontosan így gondolom én is, ezek lehetnek a problémák!
Akkor nem értem.A fejnek belül kúposnak kell lenni?
SZIA!
Nem tudom nézted a képeket a fejről.Hogy egyáltalán jó ez így?Az én motorom 6000f/p de ráépítettem egy potmétert amivel tudom a fordulatszámot változtatni. A fűtést egy fúvókával és nyomáscsökkentővel oldottam meg. |
Bejelentkezés
Hirdetés |