Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: címszóval akkor először is olvasd végig ezt a témát, nézd meg a képeket, linkeket - ebben a tíz oldalban gyakorlatilag mindent megtalálsz, amit mások már össze tudtak hozni. Ha konkrét kérdésed van, természetesen kapsz segítséget, csak igyekezz egy hozzászólásban, érthetően leírni, hol akadtál el.„Segíts magadon” Idézet: ne fokozzuk, alapból is ronda szó, „Izét” Idézet: pedig az, amivel figyelmesebben kellene nyomkodnod a billentyűzetet, helyesírásod javításának érdekében. „ujj”
Sziasztok!
Újabb fejlemény! (Bár lehet, hogy csak megint a spanyolviaszt találtam fel). Végül is nem csináltam újabb fejet, hagytam a régit (d=60mm; bemetszések, furatok= kb 1mm). A buli Szolnokon nagyon jó volt, mindenkinek tetszett a vattacukorgép! Megfigyelések: ![]() - Fej fordulatszáma fontos, minimum 2000 1/min szükséges, de inkább nagyobb legyen. - A hőmérséklet megint egy olyan dolog, amit jól el kell találni. Nekem pl takarékon nem jött vatta, csak ha felfűtöttem, és utána levettem. Majd ismételtem újra! - A bolero ízesítővel kevert cukor nehezebben vattásodik (gondolom, az olvadáspontja így magasabb), mint a natúr. - sok kaparékot (az oldalfalról) nem szabad enni éh gyomorra, vagy másnaposan, mert megfájdul a hasad! ![]()
Csak hogy visszakanyarodjak az elektronikai tartalomhoz:
Érdemes csinálni egy PWM-es fordulatszám szabályzót, ami mondjuk kombinálva van egy lágyindítóval. Én a fordulatszám növelését mechanikusan oldottam meg (áttétellel), így indításkor kicsit nyekergett a motor. Illetve lehetne még egy akkutöltőt is rászerelni, valami intelligenset, hogy néha töltögesse az akksit, ne csak merítse. Hővédelem a motornak, stb. Üdv.
Szia!
A fordulat szám fontos minél több legyen! Hőmérséklet ugy állitsd be a gépet,hogy annyira égjen a fej ne tudja elfujni! Lassan apránként öntsd bele a cukrot és akkor adja vattásan, folyamatosan! A cukor minél nagyobb fejű legyen és akkor a gép falán nem lesz sok kaparék! A belsejében felmemegszik és a levegőn szilárdul, vattásodik, mig az apró szemű cukor egyből ki jö, nincs "ideje" felolvadni!
Szia!
A bolerohoz mi nem adunk ételszinezőt! Amikor bekevered egy kicsit spriccel rá vizes kézzel, jól keverd el és van szine mikor kikevered és mikor feltekered készre akkor megvan!
Köszönöm Moncsi!
![]() Nem tudod, honnan szerezhetnék nagyszemű cukrot? Ilyet lehet kapni? Vagy rostáljak? Esetleg ki lehet kristályosítani valami vizes oldatból? Az biztos, hogy ha kicsi a szemcseméret, az csak úgy repül ki a lyukakon, hogy öröm nézni. (Kávéba jó, ha nincs ízesítve) Egy nagy kísérlet előtt állok: Rum aroma vizes oldatát keverem el cukorral, majd kikristályosítom. Sajnos a legtöbb (alkohol)aroma folyadék formában kapható. A haverok meg (naná) szerették volna, ha bővül a választék... ![]() ![]() Nem vagyunk egyedül úgy látom ![]() ![]() Pontos méretezett fej rajzom viszont nincs, pedig jó lenne ![]()
Köszi D_Zsolt !
Ha lehel én még kíváncsi lennék pár képre még nem találtam meg a nekem szimpatikusat Csak képen összeállítva de a méretek is fontosak ha egy esztergályoshoz viszem a rajzot és az a méreteket kéri. ![]()
Szia roland507!
Magáról a fejről esetleg méretpontos rajzod van? Üdv:Wepeti
Sziasztok!
Az én fejem (azaz a wattagépé) 60mm-átmérőjű, szerintem kicsi lett, nagyobb átmérőnél nagyobb a kerületi sebesség, nagyobb sebességgel távozik a fejből a cukor (ez így jó). Tehát én kb 100mm-es fejjel kísérleteznék. Valamikor lefényképezem a berendezést, de lehet, hogy megkérem a haverokat, hogy ássák elő nekem a Szolnokfesztes képek közül... Sziasztok. ![]()
Szia Dániel!
A képeket megköszönném. Ha pedig metszetben van valakinek rajza azt is várom -juk. Köszi: ![]()
Szia Wepeti!
Nemsokára (remélem hétvégén) összerakom, és akkor lefényképezem. Valamikor lerajzoltam (a fejet) metszetben is, még fejlesztési fázisban, előkerítem, és beszkennelem. Meglesznek a képek, rakom is fel. Sziasztok!
Szia!
Elég sok patent van, feltolom a weblapomra és belinkelem, remélhetőleg még a héten! Közben készül a saját kreálmányom, amihez minden alkatrész megvásárolható a kereskedelemben, illetve otthon elkészíthető. Legalábbis remélem, hogy minden! Képek készültek, és azokkal, kommentálva fogom feltölteni! Üdv Zsolt ![]() Megkésve bár, de törve nem itt vannak a fájlok: http://d_zsolt.extra.hu/download.php?dir=cotton-candy/ Összesen kb 11 mega Üdv Zsolt
szia szeretnék csinálni egy gépet,de nem igazán tudom,hogy a fejet hogyan kell megcsinálni.Ha tudnál valami rajzot vagy valami okosságot mondani azt nagyon megköszönném.
![]()
Sziasztok megtudná valaki mondani ,hogy kb milyen fordulatszám kell és milyen furat hol hejeszkedjen el pontosan(a fej alján közepén vagy a tetején.
![]() ![]()
Olvastam a fórumon,hogy valaki próbálkozott különbféle méretű furatokkal,de nem lehetett kivenni belőle,hogy melyik volt a jó.(minél kisebb vagy minél nagyobb)
A másik dolog,hogy milyen sűrűn kell a furat. ![]()
Sziasztok!
Még új vagyok itt, ma regisztráltam. Nekem is gyengém a vattacukor, ezért az egyik multiban vettem egy vattacukor készítő gépet. Tapasztalat: A fórum elején írjátok, hogy elektromos fűtést nem lehet megvalósítani. Ezzel szemben az enyém elektromos fűtésű. Két kis "kvar cső" fűti a forgó tányérkát alulról. Ezzel a sugárzó hővel meg van olva az érintkezésmentes, bronzkefementes fűtés. Szabályozás nincs rajta, mert a cukor előbb olvad, és azután karamellizálódik, tehát olvadás után azonnal kirepül a lyukakon. Ha valakit érdekel, szombat estére képeket is tudok feltölteni. A géppel az a baj, hogy nagyon kis teljesítményű! Felfűtés után 3 perc szöszmötölés, 1 falat vattacukor. Ha valaki szeretné tuningolni a masinát, akkor akár tovább is adom. Üdv: mindenkinek
Sziasztok Egy kérdés. A fej mélységének mekkorának kell lenni.Én 2cm mélybe gondolkodom.Vagy a mélysége nem számít.
![]()
Kitaláltam egy jó(szerintem) ötletet, hogy egyszerűen lehessen elkészíteni a fejet.
![]()
Saválló bögréböl készült vattacukorgépfej.Kiválloan müködik.
Sziasztok gáz helyett nem lehetne indukciosra megcsinalni a fütését--van olyan rozsdamentes anyag amiben keletkeznek örvényáramok.
Majd rakok fel videót vagy képeket az én otthoni vattacukorgépemről, a melegítéséről. :smoke:
Sziasztok! Nem tud valaki segíteni nekem hogy az én otthoni vattacukorgépemhez hogyan tudom színezni és ízesíteni a cukrot?
![]()
SZIASZTOK!
MEG TUDJA VALAKI MONDANI, MILYEN TÁVOLSÁGRA KELL TENNI A FEJ MAGASSÁGÁT A PALÁST ALJÁHOZ? ![]() ![]() ![]()
sziasztok! nem tudna valaki ötletet adni a gépem melegítéséhez? (pl.disznóperzselő, gázforrasztó,esetleg valami más)
előre is köszi!
Sziasztok!
Én annak idején bolero italporral szineztem és ízesítettem (ezen a fórumon ajánlották). Sok kísérletezést kíván, mert ha sokat teszel bele, keserű lesz, illetve változik az olvadáspont (megnő). Kísérleteim voltak folyadék kikristályosításával, és úgy bekeverve a cukorba, de a pozitív eredmény még várat magára! (Nem adom fel. A cél, a sör ízű vattacukor ![]() Sziasztok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...