Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: címszóval akkor először is olvasd végig ezt a témát, nézd meg a képeket, linkeket - ebben a tíz oldalban gyakorlatilag mindent megtalálsz, amit mások már össze tudtak hozni. Ha konkrét kérdésed van, természetesen kapsz segítséget, csak igyekezz egy hozzászólásban, érthetően leírni, hol akadtál el.„Segíts magadon” Idézet: ne fokozzuk, alapból is ronda szó, „Izét” Idézet: pedig az, amivel figyelmesebben kellene nyomkodnod a billentyűzetet, helyesírásod javításának érdekében. „ujj”
Sziasztok!
Újabb fejlemény! (Bár lehet, hogy csak megint a spanyolviaszt találtam fel). Végül is nem csináltam újabb fejet, hagytam a régit (d=60mm; bemetszések, furatok= kb 1mm). A buli Szolnokon nagyon jó volt, mindenkinek tetszett a vattacukorgép! Megfigyelések: - Fej fordulatszáma fontos, minimum 2000 1/min szükséges, de inkább nagyobb legyen. - A hőmérséklet megint egy olyan dolog, amit jól el kell találni. Nekem pl takarékon nem jött vatta, csak ha felfűtöttem, és utána levettem. Majd ismételtem újra! - A bolero ízesítővel kevert cukor nehezebben vattásodik (gondolom, az olvadáspontja így magasabb), mint a natúr. - sok kaparékot (az oldalfalról) nem szabad enni éh gyomorra, vagy másnaposan, mert megfájdul a hasad!
Csak hogy visszakanyarodjak az elektronikai tartalomhoz:
Érdemes csinálni egy PWM-es fordulatszám szabályzót, ami mondjuk kombinálva van egy lágyindítóval. Én a fordulatszám növelését mechanikusan oldottam meg (áttétellel), így indításkor kicsit nyekergett a motor. Illetve lehetne még egy akkutöltőt is rászerelni, valami intelligenset, hogy néha töltögesse az akksit, ne csak merítse. Hővédelem a motornak, stb. Üdv.
Szia!
A fordulat szám fontos minél több legyen! Hőmérséklet ugy állitsd be a gépet,hogy annyira égjen a fej ne tudja elfujni! Lassan apránként öntsd bele a cukrot és akkor adja vattásan, folyamatosan! A cukor minél nagyobb fejű legyen és akkor a gép falán nem lesz sok kaparék! A belsejében felmemegszik és a levegőn szilárdul, vattásodik, mig az apró szemű cukor egyből ki jö, nincs "ideje" felolvadni!
Szia!
A bolerohoz mi nem adunk ételszinezőt! Amikor bekevered egy kicsit spriccel rá vizes kézzel, jól keverd el és van szine mikor kikevered és mikor feltekered készre akkor megvan!
Köszönöm Moncsi!
Nem tudod, honnan szerezhetnék nagyszemű cukrot? Ilyet lehet kapni? Vagy rostáljak? Esetleg ki lehet kristályosítani valami vizes oldatból? Az biztos, hogy ha kicsi a szemcseméret, az csak úgy repül ki a lyukakon, hogy öröm nézni. (Kávéba jó, ha nincs ízesítve) Egy nagy kísérlet előtt állok: Rum aroma vizes oldatát keverem el cukorral, majd kikristályosítom. Sajnos a legtöbb (alkohol)aroma folyadék formában kapható. A haverok meg (naná) szerették volna, ha bővül a választék... Nem vagyunk egyedül úgy látom Csatolok néhány patentet, legyen min törni a kobakokat Van még több is, ha kell valakinek. Pontos méretezett fej rajzom viszont nincs, pedig jó lenne
Köszi D_Zsolt !
Ha lehel én még kíváncsi lennék pár képre még nem találtam meg a nekem szimpatikusat Csak képen összeállítva de a méretek is fontosak ha egy esztergályoshoz viszem a rajzot és az a méreteket kéri.
Szia roland507!
Magáról a fejről esetleg méretpontos rajzod van? Üdv:Wepeti
Sziasztok!
Az én fejem (azaz a wattagépé) 60mm-átmérőjű, szerintem kicsi lett, nagyobb átmérőnél nagyobb a kerületi sebesség, nagyobb sebességgel távozik a fejből a cukor (ez így jó). Tehát én kb 100mm-es fejjel kísérleteznék. Valamikor lefényképezem a berendezést, de lehet, hogy megkérem a haverokat, hogy ássák elő nekem a Szolnokfesztes képek közül... Sziasztok.
Szia Dániel!
A képeket megköszönném. Ha pedig metszetben van valakinek rajza azt is várom -juk. Köszi:
Szia Wepeti!
Nemsokára (remélem hétvégén) összerakom, és akkor lefényképezem. Valamikor lerajzoltam (a fejet) metszetben is, még fejlesztési fázisban, előkerítem, és beszkennelem. Meglesznek a képek, rakom is fel. Sziasztok!
Szia!
Elég sok patent van, feltolom a weblapomra és belinkelem, remélhetőleg még a héten! Közben készül a saját kreálmányom, amihez minden alkatrész megvásárolható a kereskedelemben, illetve otthon elkészíthető. Legalábbis remélem, hogy minden! Képek készültek, és azokkal, kommentálva fogom feltölteni! Üdv Zsolt Megkésve bár, de törve nem itt vannak a fájlok: http://d_zsolt.extra.hu/download.php?dir=cotton-candy/ Összesen kb 11 mega Üdv Zsolt
szia szeretnék csinálni egy gépet,de nem igazán tudom,hogy a fejet hogyan kell megcsinálni.Ha tudnál valami rajzot vagy valami okosságot mondani azt nagyon megköszönném.
Sziasztok megtudná valaki mondani ,hogy kb milyen fordulatszám kell és milyen furat hol hejeszkedjen el pontosan(a fej alján közepén vagy a tetején.
Olvastam a fórumon,hogy valaki próbálkozott különbféle méretű furatokkal,de nem lehetett kivenni belőle,hogy melyik volt a jó.(minél kisebb vagy minél nagyobb)
A másik dolog,hogy milyen sűrűn kell a furat.
Sziasztok!
Még új vagyok itt, ma regisztráltam. Nekem is gyengém a vattacukor, ezért az egyik multiban vettem egy vattacukor készítő gépet. Tapasztalat: A fórum elején írjátok, hogy elektromos fűtést nem lehet megvalósítani. Ezzel szemben az enyém elektromos fűtésű. Két kis "kvar cső" fűti a forgó tányérkát alulról. Ezzel a sugárzó hővel meg van olva az érintkezésmentes, bronzkefementes fűtés. Szabályozás nincs rajta, mert a cukor előbb olvad, és azután karamellizálódik, tehát olvadás után azonnal kirepül a lyukakon. Ha valakit érdekel, szombat estére képeket is tudok feltölteni. A géppel az a baj, hogy nagyon kis teljesítményű! Felfűtés után 3 perc szöszmötölés, 1 falat vattacukor. Ha valaki szeretné tuningolni a masinát, akkor akár tovább is adom. Üdv: mindenkinek
Sziasztok Egy kérdés. A fej mélységének mekkorának kell lenni.Én 2cm mélybe gondolkodom.Vagy a mélysége nem számít.
Kitaláltam egy jó(szerintem) ötletet, hogy egyszerűen lehessen elkészíteni a fejet.
Saválló bögréböl készült vattacukorgépfej.Kiválloan müködik.
Sziasztok gáz helyett nem lehetne indukciosra megcsinalni a fütését--van olyan rozsdamentes anyag amiben keletkeznek örvényáramok.
Majd rakok fel videót vagy képeket az én otthoni vattacukorgépemről, a melegítéséről. :smoke:
Sziasztok! Nem tud valaki segíteni nekem hogy az én otthoni vattacukorgépemhez hogyan tudom színezni és ízesíteni a cukrot?
SZIASZTOK!
MEG TUDJA VALAKI MONDANI, MILYEN TÁVOLSÁGRA KELL TENNI A FEJ MAGASSÁGÁT A PALÁST ALJÁHOZ?
sziasztok! nem tudna valaki ötletet adni a gépem melegítéséhez? (pl.disznóperzselő, gázforrasztó,esetleg valami más)
előre is köszi!
Sziasztok!
Én annak idején bolero italporral szineztem és ízesítettem (ezen a fórumon ajánlották). Sok kísérletezést kíván, mert ha sokat teszel bele, keserű lesz, illetve változik az olvadáspont (megnő). Kísérleteim voltak folyadék kikristályosításával, és úgy bekeverve a cukorba, de a pozitív eredmény még várat magára! (Nem adom fel. A cél, a sör ízű vattacukor ) Sziasztok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |