Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Robotika kezdőknek

Témaindító: mspike, idő: Júl 18, 2005
Lapozás: OK   15 / 82
(#) borvendeg válasza robotech hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Hello!
A kérdés ugyan nem hozzám szólt, de én is szeretnék venni egy modult mert mozgatja a fantáziámat. Jelenleg van a HEstorban rengeteg.
Néztem is az adatlapját, de nem vagyok vmi penge angolból így az AT parancsokat nem értem mindet. Ha tudnál segíteni az nagyon jó lenne.
(Én is PIC-es vok)
(#) robotech válasza borvendeg hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Miről lenne szó?
ha leírod angolul, megpróbálom lefordítani...

A mellékelem az adatlapot. Van benne egy táblázat. A táblázat H-N-ig világos mint a nap de a többi részét csak saccolom.

Nekem meg az acrobat reader azzal áll meg,hogy 'out of range'. Nem nyitja meg a doksit
(#) Fizikus válasza robotech hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

En az Ebay-rol vettem (MDflystore) a cikkben is szereplo linken levo modult (postakoltseggel egyutt volt kb 12 US$).
De nemcsak az Ebay-rol lehet rendelni, mert van kulon weboldal is (www.mdfly.com).
Dokumentacio is csak annyi volt hozza amit a cikkhez is mellekeltem.
A HEstore-os BT modult nem ismerem, de biztos jobban dokumentalt mint ez.

Linkeltem a HEstore-t ott a kép mellett ptt az adatlap én is onnan töltöttem le.
(Szimpi a HEstoreban hogy mindjárt ott az adatlap is)BT

O : Autoconnect csak master módban (ezt nem fogjuk használni)
P: Pinkód beállítás
Q: válaszoljon-e a modul az eredményről, vagy se (Q1 nem küld választ (pl: pinkód megváltoztatva választ nem küldi el,ha pinkódot változtatsz)
R: MAster vagy slave -e az eszköz (mi csak slavenek fogjuk használni)
U: valamiféle firmware upgraderől lehet szó
Z: visszaállítja a gyári beállításokat.
A: master módra vonatkozik
B: master módra vonatkozik
D: master módra vonatkozik
E: Echo, visszhang, ami karaktert elküldesz neki, azt visszaküldje-e vagy sem...
F: master módra vonatkozik

Isten vagy köszi szépen. Szerintem rendelek is egyet aztán majd beszámolok.

OK!
A tapasztalatokat nagy szeretettel fogom várni!
Ha pozitív, akkor én is rendelek egyet.
(#) Moderátor hozzászólása robotech hozzászólására (») Júl 27, 2010

Ez az adatlap vagy nem a HEStore-ról van vagy akármi, mindenesetre hibás. Méretben legalábbis nem egyezik 100 %-osan a HEStore-belivel. Úgyhogy töröltem a PDF-et.
(#) borvendeg válasza (») Júl 27, 2010 /

Köszi hogy szóltál de légyszi áruld el hol a hiba mert tényleg két helyről származik de most nem tudom melyiket töltöttem ide fel és én nem is fedeztem fel a különbséget.
(#) Norberto válasza borvendeg hozzászólására (») Júl 27, 2010 /

Sajnos nem tudom a hiba okát. Mindenesetre méretben nem egyezett a 2 fájl, a HEStore-ossal összehasonlítva. Lehet, hogy vagy nem töltődött le 100 %-osan nálad, vagy épp ide a HE-re nem töltődött fel teljes egészében, ezért lett hibás talán.
(#) borvendeg hozzászólása Júl 30, 2010 /

Hello!
Megint énb vagyok! Ma megjött a Bluetoth modulom. Most elkezdtem panelt tervezni hozzá. A működéséhez adok neki 3.3V-ot, meg Összekötöm a PIC-el az UART_RX és UART_TX lábakat persze az inputra egy ellenállásosztós játékot teszek szintillesztésnek és működik is? A RESET lábbal kell valamit csinálni?
Segítséget előre is kösz.
(#) szkrep hozzászólása Júl 30, 2010 /

Az emlegetett modullal fogok valamit játszani én is, ha végre elkészül a jelenlegi robotolás.
Látatlanban az érdekelne, hogy az AT parancsok simán az uarton mennek bele? Ahogy nézem, van ezen usb, spi mindenféle csatlakozás...
Ha minden uarton megy, nem is vezetem ki mindegyik lábat...
(#) sargarigo hozzászólása Aug 1, 2010 /

Sziasztok!

Ez a kérdéses BT modul tud beszélgetni egy másik ugyanilyen BT modullal is? Mert az lenne még a tuti, ha nem csak PC-vel lehetne összekapcsolni, hanem mondjuk egy távirányítóval, másik robottal...

Ja, és eddig hol a legolcsóbb?? Mert az említett 12US az 2610Ft, szemben a HEstore br 3500+1200 szállítással.

Üdv
Krisz
(#) Fizikus válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Elmeletileg megoldhato a dolog (kell egy Master es egy Slave BT modul). De hogy hogyan kellene oket beallitani az AT parancsokkal, hogy automatikusan kapcsolodjanak egymashoz es osszeparositsak egymast, azt nem tudom (az alabbi link 4-es peldaja egy ilyen elrendezest mutat).
Bővebben: Link
De ennyi penzert nem biztos hogy megeri egy kb 10m hatotavolsagu BT kapcsolatot letrehozni. Szerintem jobban jarnal 2db XBee-vel. Az 1mW-os hatotavolsaga kb 100m (XBee1mW) . Az 50mW-os hatotavja pedig kb 1.5km (XBee50mW).
A fenti linkekett csak gyorsan beszuram ide, nezz utana hol kapod meg a legolcsobban (1mW-os XBee mar kb 25$-tol kaphato).
Itt egy kis tutorial: Bővebben: Link
(#) Fizikus válasza Fizikus hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Na beszereztem nehany uj szenzort:
MMA7260QT 3-tengelyu gyorsulasmero
Honeywell HMC6352 iranytu modul
Most egyaltalan nincs idom ezzel foglalkozni, de ha majd sikerul az I2C kommunikacioval reszletesebben megismerkedni, akkor jon a kovetkezo cikk is.
(#) sargarigo válasza Fizikus hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Na erre kíváncsi leszek!

Hajrá!!!
(#) taj1989 hozzászólása Aug 4, 2010 /

Sziasztok!

Én is most ismerkedek a bluetooth modullal, egy lego nxt-t irányítok avr-el bluetooth-on keresztül. Az UART-ról lenne egy kérdésem amire nem tudok rájönni: nem tudom, hogy mi a különbség akkor, amikor 'n'-t küldök ki usarton, vagy egy "string" -stringet bontok fel karakterekre és úgy küldöm ki az n-t, mint char. Az egyik esetben új sorba ugrik, a másik esetben kiírja az n betűt. Ez hogy működik?
(#) zsotya válasza Fizikus hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

Szia,

http://www.hobbielektronika.hu/kapcsolasok/files/469/levelconverter2.jpg

A kepen van egy IC ami a 5v bol 3.3v olt csinal tapellatasnak, megmondanad mi annaka pontos neve, tipusa?

Koszi a valaszt elore is!

Zsotya
(#) z2s hozzászólása Aug 4, 2010 /

Sziasztok!

Fizikus Vilijének a 3. generációs kapcsolási rajzához elkészítettem egy egyoldalas nyáktervet. Két átkötésre van benne szükség, remélem hasznos lesz, majd töltök fel egy kiegészített képet is mit hova kell kötni.

Üdv, z2s
(#) Fizikus válasza zsotya hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

LD1117V33: LD33V - 3.3V Regulator : 800mA Max
LM7833: 7833 - 3.3V Regulator : 500mA Max
(#) Fizikus válasza zsotya hozzászólására (») Aug 5, 2010 /

Utananeztem, En egy LM3940IT feszatalakito IC-t hasznaltam, de a fentiek is jok.
(#) 20sz Jófiú hozzászólása Aug 7, 2010 /

Szia Fizikus!

Érdeklődnék, hogy ezeket a Sharp infrás szenzorokat honnan lehet beszerezni? Engem kifejezetten ez a digi típus érdekelne: GP2Y0D21YK.

Köszi!
(#) Fizikus válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

(#) 20sz Jófiú válasza Fizikus hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Köszönöm a linkeket!
(#) Zozi85 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

Elektrokonthában is lehet venni, kerestem és hoztak, 3 - 45 cm est. Conradnál olcsóbb szinte bárhol....
(#) Fizikus hozzászólása Aug 16, 2010 /

Nem tudna valaki mondani egy netrol letoltheto ingyenes, egyszeruen hasznalhato video konvertalo programot?
A kameram nyers avi videoit szeretnem valamilyen tomoritett formatumba atkonvertalni (divx/avi/mpeg) lehetolrg kis minosegromlassal egyutt.
Melyik formatumra erdemes atkonvertalni? (minoseg/meret stb..)
(#) szkrep válasza Fizikus hozzászólására (») Aug 16, 2010 /

Van egy olyan, hogy Super video converter. Az tuti, hogy ingyenes, és lényegében bármilyen formátumból csinál bármilyet. Tudtommal a minőségromlás mértéke csak a beállításoktól függ.
(#) Fizikus válasza szkrep hozzászólására (») Aug 18, 2010 /

Koszi a linket!
Letoltottem, es tenyleg nagyon egyszeru a kezelese, es kb 1/8-1/10-ere osszetomoritette a videokat.
(ha elkeszul a cikkem, majd te is meglatod!)
Következő: »»   15 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem