Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Monitor probléma

Témaindító: devid, idő: Márc 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 35
(#) Gab_Bee válasza Fery hozzászólására (») Ápr 8, 2007 /

jááj nekem csak 600 V-ig mér! Szal arra a 700-1200V-ra nem próbálok rá, mert nem szeretném kinyírni a műszert.. :no:
de, azt a másikat megnézem! képet tudok feltenni róla ha kell, bár nem hiszem hogy sokat segítene!
(#) Gab_Bee válasza Gab_Bee hozzászólására (») Ápr 8, 2007 /

Nah, meg is csináltam a képeket!

Halee! Új fejlemények.!
mostmár minden ok! Átmozgattam mindent rajta, és nem forraszgattam.. mérni meg nem tudtam,mert nincs olyan tág méréshatára a cuccnak!
Na, mostmárcsak az van vele hogy elmegy a szinkron jel róla! Egy bizonyos hőfok után elszáll a monitor, és csak ha visszahűl akkor lesz megint működőképes! Sz.tem teszek rá egy 12Cm-es ventit, és akkor hátha nem melegszik annyira fel..!
Ez csak az én véleményem! szerintetek?
Üdv : Gab_Bee
(#) Fery válasza Gab_Bee hozzászólására (») Ápr 8, 2007 /

Azért a képcsö nyakán levő panelen nézd meg erős fénnyel hoigy nincs e valahol kráteres forrasztás ezt nézd meg a nagy panelen is a sorkiménö a táp es a szinkron környékén. A ventillátor csak időlegesen segit vagy ugy se

Okés! Rajta vagyok!
Köszi az infót!
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jún 30, 2007 /

Sziasztok,
Van egy 15''-os Packard Bell 1512SME monitorom a következő hibával:
800x600-ban tökéletes, de 1024x768-ban pár perc után a kép balra kezd mászni...egy idő után ki is esik a szinkronból (melegedés?). A proc. hiányzó hűtéséről, árnyékolásáról már gondoskodtam.
A sorvégfok max. 36 fok, képvégfok 60 fok, a többi rész mind 40 fok alatt van.
Ötlet, javaslat, tapasztalat?
(#) lelkes amatőr hozzászólása Jún 30, 2007 /

Kicsit lesüllyedt a sorban ez a topic, azóta talán van már itt valaki aki tud segíteni.
800x600-ban nagyon rossz az élet.
(#) lelkes amatőr válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

Megpróbálom megint kicsit felhozni a témát.
Sajnos még mindig csak 800x600-ban használom a szerkezetet.
Tényleg nincs senkinek ötlete?
(#) PCB válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

Szia !

Nem tudom efddig mit csináltál vele, de a kondikat cseréld ki elsőre a tápban, és a sorvég környékén.

Üdv!
(#) lelkes amatőr válasza PCB hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

A képmászás közben a táp korrekt értéken marad, abban semmi változás. (800x600-ban folyamatosan megy napi 12 órát)
Néggyel feljebb láthatod a gondomat.^(98046)
(#) Fery válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

Milyen Graphikus IC van benne ?
(#) lelkes amatőr válasza Fery hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

mármint a procira gondolsz?

Nem hanem szokott lenni külön egy IC erre a feladatra csak fejből nem emlékszem arra a tipusra . Ha olyan van benne akkor tuti halott rengeteget cseréltem régen föleg Axionokba azt hiszem La 1002 vagy valami hasonló majd utána nézek pontosan. Názd meg van e benne valami ilyesmi.
(#) lelkes amatőr válasza Fery hozzászólására (») Júl 9, 2007 /

Ma már nem lesz időm rá (ezen netezek), holnapra megnézem...

Na megnéztem ha LM 1203 van benne azt azonnal cserélheted
(#) qcu hozzászólása Júl 17, 2007 /

Üdvözlet mindenkinek. A segítségeteket kérném.
Volna egy Belinea 17"-os monitorom, amivel az a gond hogy idönként elmegy az összes piros szín belőle. Az érdekesség az hogy az osd-jében van piros de a gép képében 0 (egy halvány pici se). Van mikor visszajön, van mikor elmegy.
Lehetséges hogy az rgb előerősítő ic ben bellül van valami kh?
A nyákon nincs kh, kondikat cseréltem, és az ic keveri fel a képre az osd-t, tehát utánna már biztos jó.
Az ic M52737SP, találkozott már valaki ilyen problémával?
(#) Slope válasza qcu hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Ezért kár volt kondit cserélni... valószínű, hogy szálszakadás van a VGA kábelben, de a csatlakozók is lehetnek hibássak.

Pin 1 RED Red video
Pin 2 GREEN Green video
Pin 3 BLUE Blue video
Pin 4 N/C Not connected
Pin 5 GND Ground (HSync)
Pin 6 RED_RTN Red return
Pin 7 GREEN_RTN Green return
Pin 8 BLUE_RTN Blue return
Pin 9 +5 V +5 V (DDC)
Pin 10 GND Ground (VSync, DDC)
Pin 11 N/C Not connected
Pin 12 SDA I˛C data
Pin 13 HSync Horizontal sync
Pin 14 VSync Vertical sync
Pin 15 SCL I2C clock

Ezt ki tudod mérni könnyen.
(#) qcu válasza Slope hozzászólására (») Júl 17, 2007 /

Kábel és a csatik is jók, azzal kezdtem. Nem tudom mihez kapcsolni a hibát, nem melegre, nem mozgatásra csinálja, csak úgy spontán.
Más ötlet?
Kösz a pinkiosztást, de ha ilyen gondom lenne nem rabolnám az időtöket.(a pin 9-re inkább 5v vagy nc)
Ja a moncsi már veterán(de amikor jó akkor iszonyat szép képe van)

Videókártya? Érintkezések a képcső nyakánál? Nekem van egy Philips monitorom az állandóan utóbbitól szenved... elég vacak a képcső foglalat

A videokarimon 2 csati van, mind a kettőn produkálja, probáltam másik gépen is és ott is.
Az osd menüben van piros, a képen nincs,ha a képcső nyaka lenne rosz akkor az osd menüből is hiányozna a szin, nem? három kondit cseréltem a három szín bejövőjét, amikor kicseréltem azt hittem hogy megjavúlt mert 2 hónapig nem csinálta.
Szeretném ha jó lenne mert veszek ujjat és ezt meg elajándékoznám, és nem szeretnék szart ajándékozni.
Ennek még az a régi képcső csatija van, elég masszív,
nem spórólt.

Ja igen az OSD... bocs figyelmetlen voltam!

Akkor csak a bemeneti fokozatnál viccelődhet valami...

De mi? Az ic lehet hogy bellül szakadásos?
Eléget ellnálás sincs, elko a bemenet felől csak ez a 3 db volt.
Mi van akkor ha az icről leszedem a pirosat és külön egy potival összekötöm (ha az osd lesz szar az nem baj, csak látszódjon), vagy egy műverősítővel megoldható lehet?

Nem olyan egyszerű ezen az IC-k, belső felépítése. Egy műverősítő kevés lesz úgy gondolom.

Adatlap, fotó, miegymás van?
Próbaképp kösd át a kéket, az IC piros bemenetére. Kiváncsi vagyok

ui.: az IC is lehet "szakadásos"

Ha jól emlékszem m52737sp az ic, de most melóhelyen vagyok, a szincsere jó ötlet, legalább 100%-ra kiderül hogy az ic fesztiválozik -e.
Nem tudod mi az a hold az rgb kimeneten és mire jó?

Elvileg ő lenne
(#) jon@ hozzászólása Nov 10, 2007 /

Sziasztok!

Van itthon egy Eizo T67S típusú monitor ami 2 napja a következőt produkálja: amikor bekapcsolom(a szgép már megy) megjelenik a gép ugyan de nagyon homályos és "nagy" majd elkezd összehúzódni ekkor egy éles pattanó hang hallatszik a CRT környékéről és a kép eltűnik majd kezdi előről a fent leírtat, aztán kb 10 perc után állandósul h látszik aza homályos kép.
Nos szerintetek hol lehet a hiba? Egyáltalán javítható-e?
Előre is köszönöm.
(#) Fery válasza jon@ hozzászólására (») Nov 10, 2007 /

Valószinüleg átüt a sorkimenő trafó. Nem sok jóvel biztatlak, többe kerül egy sorkimenő mint egy monitor.
(#) jon@ válasza Fery hozzászólására (») Nov 11, 2007 /

Köszi a választ. Akkor ezek szerint nem nagyon érdemes foglalkozni vele...
(#) Sergei hozzászólása Nov 11, 2007 /

sziasztok.

van nekem egy LG Studioworks 575c tipusu monitorom.a következöket produkálja bekapcsoláskor.

1. teljesen homályos a kép a szöveg olvashatatlan.(ezt korrigáltam nagy nehezen.a sorkimenön találtam két potit egyik contrast néven a másik screen néven fut.ezeket tekergetve megszünt a homályosság. sajna több állitási lehetöség nincs rajtuk)

2.a képernyö közepén egy fehér csik látszik hosszanti irányban.mikor ez eltünik akkor utánna mintegy 5 cm-es körben megjelennek a szinek(piros kék zöld sárga stb..)

kérdésem mit nézzek át vagy mit tegyek hogy ezek a hiba jelenségek megszünjenek?

a monitor belseje kitisztitva a potik lefujva contakt spray-vel.

a válaszokat elöre is köszönöm

üdv Sergei
(#) atommiky hozzászólása Nov 19, 2007 /

Üdv mindenki!
Remélem jó helyre irok a broblémámmal. Ha nem akkor előre is 1000bocs.
A problémám a következő lenne: Van egy régi típusú monitorom, a csatlakozója még az anno használt 2sorból álló tüskéket tartalmazza. A konkrét probléma az lenne hogy az egész kép félrecsúszott úgy mintha a képcsövet 2centivel jobbra toltuk volna, és mellette csak fekete csík látható. A beállító gombokkal nem lehet semmit csinálni mert ugy mutatja hogy ott a képernyő széle.
Mit lehetne vele kezdeni? Javítható még? Esetleg itthon tudok neki vmi csinálni? Éretek vmennyit az elektronikához, pár monitor kikerült már javítás után a kezemből de erre nem tudtam rájönni mi lehet a hibája. Kidobni viszont nem akarom.
Előre is köszi mindenkinek. Elnézést a rossz minőségű kép miatt de csak teló volt a közelben.

HIBA.jpg

Következő: »»   4 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem