Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
No és mit láthatunk a képen? A 6H13C csövekre ráismertem, de azért pár szóval bemutathatnád a cuccodat
Ez is valami OTL?
Még nem rendesen csak egy használatra nálam lévő laptop -ról jelentkezem . a hétvégére már lessz gépem .
Jó estét mindenkinek!
Tudnátok nekem szerezni AE785A erősítő 100 voltos kimenőtervét,meg esetleg az átalakított kimenőtervet 8 ohmra? előre köszönöm!
Jó lesz Janikám, amikor ott voltam akkor 22:00-át mondtál, majdnem el is találtad, pedig próbáltalak feltartani, látom nem sikerült.
Gratulálok.
Hiba. A négyszögjeles mérés mond a legtöbbet az erősítőről, a háromszöges kevesebbet, de mást árul el, a színusz meg gyakorlatilag semmire sem jó.
És ezeket a jeleket könnyű előállítani, nem kell százezres műszerpark.
Köszi!
Még van néhány szépséghiba amit orvosolnom kell.
Urak, a DH63-as csőről és az SRS551 ről lehet tudni valamit? Nem adatlap kellene, hanem az érdekelne mire való igazából? Netán az SRS ből egy kis SE-t?
Az SRS551 egy viszonylag meredek, 18 mA/V léghűtéses adópentóda, 150 MHz ig. A max anódfesz 30 MHz alatt 1000 V, 100 MHz felett 800 V, anóddisszipáció 60 W, max anódáram 250 mA. Adókba, orvosi készülékekbe, műanyag hegesztőkbe (27 MHz) gyártották. Mivel hivatalból C osztályban működik, a linearitásáról szó sem esik. PP ben biztos jobb lenne, viszont cserébe a hangfrekis tartományban biztos gerjedékeny lenne.
A fotón lévő "TUCHEL" dugó hiper retró. Vagy 10 éve nem is láttam ilyet.
Asztalos segítségével megoldható .
Esetleg ötletekkel , tanácsokkal tudnánk segíteni .
[OFF]Szerintem ehhez inkább lakatos kell, vagy egy kis elszántság.
Igen, ez a fajta törésgátlós az egyik legrégebbi. A sűrű szövésű már fiatalabb és gyakoribb. Ezeknél még nem hőre lágyuló műanyag volt az öt tüskét befogadó rész, lehetett rendesen forrasztani.
Elkészült a GU50-es csövek fűtésének stabilizálása. A feszültség kb. 10 másodperc alatt éri el a stabil 12,45V-ot. Ezzel egy időben felvillan a LED.
Nézz szét hátha tudok segiteni :Bővebben: Link
Miért kell a GU50-nek a fűtését stabilizálni ?
Ehhez nem kell lakatos , "csak" marós , esztergályos és asztalos .
[/OFF]A segítség nem nekem kell, hanem joco63 barátunk vágyakozott doboz után. CHZ kolléga asztalost javasolt neki, de az a doboz ami kapcsán írta lemezből készült ezért írtam a lakatost. Egyébként a dobozaidat már megcsodáltam, gratulálok hozzájuk.
Köszi , joco63 erre kérdezett rá , ezért javasoltam asztalost . Másikhoz sem elég egy lakatos , CIROKL precíz munkája szükséges .
De ehhez kell marós. Pontosaban én vagyok a marós, mert marom a fejemet, milyen szép munka ez, csak ámulok és bámulok, mikor fogok én ilyet összerakni mind belbecsben, mind külcsinyben.
Az egész az én tévedésem miatt van, ugyanis azt hittem djhans kolléga dobozára vágyik. Ahhoz pegig elég a lakatos, vagy az elszánt barácsoló.
A hálózati trafó is M102-es vas lesz, csak 7cm pakettal ? 90 fokkal elforgatva ? A primer milyen menetszámú, és vastagságú huzalból van/lesz tekerve ?
Kevésbé mászkál el a munkapont, mikor a hálózati fesz az egyik órában 210 V, a másikban 235 V. Ha stabil a fűtés, akkor már érdemes stabilizálni a többi feszültséget is, föleg a segédrácsot, de ha kivitelezhető, az egész tápot is (anódostól). Az erősítő meghálál egy izmos stabil tápot.
M102 mind a három trafó , hálózati 7 cm pakett , elforgatva . Primer tekercs maradt az eredeti BEAG , csak a szekundereket tekertem át .
De az nem 220 V-ra volt méretezve, vagy APX100-asé aminek van 240-es lehetősége is?
Csináltam + 240V kivezetést , árnyékolást is kapott a primer .
Azért kérdezlek mert "trafóilag" én is hasonló felállást szeretnék. Én mondjuk a primert is megtekertem, 426 menet 0,71-esből, ez pont kifér 6 sorban.
Igazán az érdekelt, hogy mennyire szórja meg a kimenőket így. Én mondjuk nem ilyen csövekkel, hanem 6550-esekkel építenék. Az a baj, hogy nincs energiám, meg anyagom se dobozt készíteni |
Bejelentkezés
Hirdetés |