Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm, köszönöm! A megoldás úton is van! Azt állította egy jóképességünek mondott szerelő, hogy az utángyártott va40 tehát nem eredeti v40 elkönnyezi magát és a csapágy megint meghal namostkérem véletlenül kibökte hogy de a gyár is va40-et adna horror áron lsd a csapágyak 1250 Ft ba kerültek a gyűrű meg 2800 Ft!!Szaga volt a dolognak azért erősen!
üdv mindenkinek.
Segitséget kérnék egy Siemens motorvezérlőhöz. Amotor nem forgott egyáltalán , aztán találtam egy rosz ellenálást amit ki is cseréltem és el is indult a gép. De a boldogságom nem tartott sokáig mert miután kicseréltem a szivattyút és megint bekapcsoltam kifüstölt egy másik elenálás aztán azt is kicseréltem de a motor meg sem mukkan .A motrot leelenőríztem de az jó . Mi lehet akkor a bibi? Amugy a mosógép többi része tökéletesen mük ödik. BYR891-3
Hello!
Tegyél fel egy képet a gépről és az elektronikáról. Triac, ellenállások, diódákat ellenőrizd a motor körben. Imi
Az ellenálásokat naggyából leelenőriztem a triakot is kicseréltem de semmi .De szerintem az elenálások amiket én beletettem nem pont ugyanolyanok. küldök képet. Üdv!
Először cseréltem az R36 aztán elégett R29 . Arra gondolok,hogy szivatyú csere közben valamelyik részét hozzányomtam a testhez és ugy is maradt bekapcsolásig ,vagy nemtudom.ÜDv!
Akkor az R36-ot nem is tudtad beazonosítani értékre pontosan? Most is látszik rajta, hogy már nem százas mert a festése megpattogzott egy kicsit ha jól látom.
Ezt nézd meg. Itt kiderül, hogy milyen értékek vannak benne. Így pozíció szám alapján nem tudom mert nem látom a vezető sávokat hogy hova vezetnek. Imi
A forrasztás nem egy szép.
A vezető sávokat ellenőrizd hogy nincsenek-e megszakadva. A 10-es lábnál ellenőrizd a tápot. A doksiban minden benne van az alapján méregesd. Imi
Kösz a tanácsot holnap próbálkozok.Heló.
Holnap megyek a Pongrácékhoz, megnézném neked, hogy milyen értékű az az ellenállás. Jó lenne, ha a hűtőbordán lévő cimkéről is adnál egy képet, hogy azonosítani lehessen a panelt. Ha van nekik ugyanilyen, megkérdezem, hogy mennyiért adják.
Üdv!
Nincs valakinek Whirlpool AWE 8525 -höz működőképes vezérlője? Sajnos feladta az osztályharcot a procija... thx
Már küldöm is a képet meg le is írom mert nemigazán látszik rajta ,hogy mi is ez.Köszi .
BYR891-3
R36-os értéke 220K, R29 120 ohm
van nekik bontott panel, onnan vannak az értékek, 5e-ért adják
Helló .Többféle paneljuk is van? Elküldik postán is?Ezek hibátlan panelok vagy bontott és vagy jó vagy nem?
igen, nagyon sok féle paneljuk van, bontásból. működnek, garanciával adja őket és postán is elküldi. nekem nagyon jó régi ismerősöm/kollegám, viszont részemről semmi üzlet nincs benne. nem kapok jutalékot nem tudom, hogy milyen elérhetőséget adhatok, hogy az ne minősüljön reklámnak. egy moderátor kisegíthetne ez ügyben
Kösz szépen az infót ha szerzek valahol bele remélem fog működni.Heló!
Tisztelt mindenki!
Látom, hogy ez mosógép topik, de a mosogatógép topikok kimerűlnek az egymásnak való áldás osztásban (mint halottnak a csók). Használtan hozzám kerűlt "Elektra Bregenz GI 6240 W" mosogatógép nem működik velem együtt. A víz nem megy bele. Az "aquasafe" mágnesszelep mintha mocorogna, de egy csepp vizet sem enged be. Feltárás után sótároló/ szűrő meg amit elértem kitisztítva. Bekapcsoláskor zümmög pár másodpercig, (kiszívó szivatyú) úgy látszik a motor el sem indúl/nem forog, majd a programokat átugorva leáll. Van még benne valamilyen tisztítandó érzékelő, vagy a motor nem kap áramot? Hogy győzzem meg a mágnesszelepet vagy vízszintszabályozót hogy engedje be a vízet? A hiba bennem lehet, mert a hiba előtt még láttam kis habot kijönni a forgókarokon és most már tudom, hogy ez nagyon nem jó.http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=3477&ppid=0&pop=1#
Kedves Urak.
Mivel a Fagor 1F-4613 mosógéppanel ügyében nem tudunk előre jutni, kérném a T. Urakat segítsenek olyan infóval ahol mosógépeket bontanak, hátha találok egy használt panelt, eléggé sürgős. esetleg privátba is Köszönettel Saltex,
Jó estét Mindenkinek!
Candy CSF4570E mosogatógéppel szÍvok,de semmi megoldásra nem jutok,ebben kérném a segítségeteket. Normál mosásnál a kezdés jó,szivattyúz,vizet vesz,előmosás led villog,program fut,csak éppen nem csinál semmit.Nem fűt,nem megy a keringetőmotor,kb.5 perc után villog a főmosás led is jópárat,sípolás kiséretében,majd leüríti a vizet és folyamatosan világít a két led,inettől csak halózat lekapcsolással lehet kilépni.Vízvételezési idő túllépésre utal a hibakód,de ez szerintem nem igaz. Egyébként minden programnál más a szitu.Előmosásnál szintén jól kezd,szivattyúz,led villog, vizet vételez,csak éppen a szivattyúzást nem hagyja abba.Ezt csinálja akár egész nap is. Eprom tartalom okozhatja a bugyuta működést?Volna esetleg valakinek eprom tartalom,vagy valami hasznos ötlet?Tanyasipeti felhasználó is küzdött már hasonló gondokkal,Neki sikerült valami megoldást találni? Üdv.papa62
Szia!
Tanyasipetinek ha a Siemens gépre gondolsz akkor ott az átfolyás érzékelő volt a rossz. Gondolom Neked is az lesz a szar, mivel téves információt küld a proci felé. Ezek szerint akkor ebben sincs vízszint érzékelő? Eeprom hiba is okozhat, de előtte ki kellene zárni mindent ami szóba jöhet. Imi
Helló!
Van benne átfolyás érzékelő,ami óhmikusan dolgozik ,viszont azt nem tudom hány inpulzus/perc,ezt nem mértem.Van benne hagyományos egykörös szintkapcsoló is, az csinálja a dolgát,ha lehúzom,akkor túltölt.Lehet,hogy mégis idő túllépés van?Nem ad elegendő inpulzust az idő alatt,míg a szintkapcsoló kapcsol?A Tanyasipeti-vel kapcsolatban nem a Siemens-re gondoltam,hanem eprom problémára,de lehet,hogy másik fórumon olvastam . Köszönöm az eddigi segítséget,üdv.Csongor
Ha jól emlékszem akkor 208 impulzust adott a siemens literenként.
Egy kis kapcsolással be lehet csapni az elektronikát ahogy Tanyasipeti is csinálta. Kérdezd meg Tőle hogyan. Azt hiszem PIC-el egy relét nyitogatott vele... Üdv Imi
Köszönöm a gyors reagálást,megpróbálom becsapni az elektronikát és jelzek,hogy mire jutottam.
Üd.Csongor
sokat segítene, ha a mágnesszelepről és a gép alsó részéről tudnál képet feltenni. ugynais ez alapján, amit leírtál, csak halvány teóriát tudok felállítani. miszerint, ha a szelep felől hallható hang, az azt jelenti valószínüleg, hogy kap vezérlést, de feltételezhetően azért áll le, mert az áramlásérzékelő viszont nem érzékeli a vizet. ezt egyébként hibakóddal szokás jelezni a gépek részéről.
nekem úgy tűnik, hogy nem a vízvétellel van a gond, hiszen azt írod, hogy a vízvétel leáll, csak nem keringet. ellenőrizni kéne, hogy a keringető szivattyú forgórésze szabadon forgatható-e. van, amikor szimplán állástól beszárad vagy valami tárgy, tipikusan egy üvegszilánk megaksztja. a gép aljáról 1-2 kép lehet segítene
Szia!
Minden részegység tökéletesen működik külön,külön lepróbálva.Keringető,fűtés,mosószer adagoló,áramlás érzékelő,stb.Képet most nem tudok csinálni,már összeraktam,de majd szétszedem újra.
Tisztelt Kollégák!
Van egy 4éves felültöltős Whirlpool AWT2285 típusú mosógépünk, ami a mostani időkben furcsa dolgokat művel. A hibajelenség az, hogy mosás ciklusa közben hírtelen nagy fordulatra kapcsol (2-4 másodpercig) és „járja a táncát” oly annyira, hogy már a dob kilengésekor megnyomta az oldalsó burkolatot is belülről. Valami tipp lenne valakinek, hogy a lengéscsillapító, programtárcsa, motor, stb... lenne a hiba oka ?! Válaszaitokat előre is köszönöm! Üdv.:Kumman
Valószínűleg a tacho jele tűnik el. Ez általában kontakt hibára vall.
Szerelőt neki! Imi
Sziasztok!
Van egy Indesit WITP 102 mosógépem, ami a következőt műveli, minden programállásban. Bekapcsolás után megszívja magát vízzel, fűt, aztán amikor a motort kellene beindítania, megőrül: csak kattogtatja a reléket, közben pedig szívja az áramot (hunyorognak a lámpák). Ha épp nem hunyorognak, akkor meg a mosógépen tűnik úgy, mintha nem lenne feszültség, mert elalszanak a ledek. Amikor megunja, akkor elkezdi villogtatni az összes ledet (panel hiba jelzése), néha pedig 44-es vagy 45-ös hibát mutat. A probléma nem régen kezdődött, a centrifuga programnál nyekkent meg. Most már a normál mosási fordulat sem megy, néha pedig a legelején, a lassú ide-oda forgatáskor is előjön. Mi lehet itt a probléma? |
Bejelentkezés
Hirdetés |