Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia
Igen ot a kapcsolásiurajz, de nem tudom mik azok a kivezetések a rajzon, igy aztán nem is tudok vele semmit kezdeni
Sziasztok.Adott egy elektromos kerékpár töltő Bővebben: Link
Bővebben: Link tölt rendesen csak az a baj hogy feltöltés után nem vált át zöldre az égő,és így tölt tovább annyira hogy az aksinak már hasa lett.Mi lehet benne hibás? Mi az ami tönkremehetett benne? Köszi a választ előre is.
Hazaértem és megcsináltam úgy ahogy kendre256 és köbzoli első válaszában írta és az a kérdésem hogyha így terhelés nélkül párhuzamosan kötöm a két tekercset nem lesz rövidzár?
Sziasztok!
Van két darab analóg kijelzőm nem tudom, hogy mire használhatók és hogyan. Ha valaki el tudná magyarázni az jó lenne.
Szia!
Ez nem kijelző, hanem két Deprez műszer.
Köszi a választ.
Esetleg azt nem tudod hogyan kell bekötni árammérésre? Mekkora a méréshatára? Ha hülyeséget kérdeztem bocs.
Az alapműszerrel köss párhuzamosan egy sönt (ekerülő) ellenállást, és akkor árammérésre is használhatod a műszered. Bővebben: Link. Ha feszültséget akarsz mérni, akkor soros előtétellenállás kell Bővebben: Link. Itt a fórumon is több téma foglalkozik a műszerekkel, mérésekkel.
Ha régen átváltott zöldre és most nem, akkor az akksi kezd kipurcanni.
Ezt a műszert akarom mérésre használni.
0 és 1000 mA között áramot és 0 és 10 Volt között feszültség mérésre. Én biztos, hogy nem tudom kiszámolni, mekkora sönt ellenállás kell, mivel nagyon kezdő vagyok. Egy kis segítség az jó jönne.
Hogy lehetne konkrétan kipróbálni? Hogy nem e van baj a töltővel is? Mert aksi lesz véve úgy néz ki de nehogy majd azt is gajra vágja.
Mérd meg multiméterrel a műszer belső ellenállását, és akkor már ki tudod számítani a szükséges sönt-ellenállás értékét.
Hát a rossz akksival hiába erőlködsz, muszáj leszel egy új akksival kipróbálni. Ne hagyd magára, figyelgesd amíg tölti, méregess feszültséget, vagy ha tudsz egyszerre feszültséget és áramot is, és főleg nézd az időt is. Mivel nem ismerem a konkrét adatokat, nehéz ennél többet mondani.
Köszi szépen így már boldogulok
Még annyit, hogy a felirat szerint a műszered így sönt nélkül 1mA-es érzékenységű, tehát ha 1mA folyik át rajta, akkor megy végkitérésbe. Ha ebből az 1mA-ből akarsz 1000mA-es végkitérést kihozni. Így 1000 lesz az "n" értéke. Ha jól okoskodok
A 12-es oldalon levő kapcsolási rajzot nézd. A mode switch az a stand-by / mute / működésért felelős, attol függ hova húzod. Maradt még 4 sehova nem vezető láb és ez a 4 jelbemenet.
A belső ellenállása 73,5 Ohm. A képlet szerint 0,075 Ohmos ellenállást kell bele tegyek, hogy 1 A -ig mérjen. Létezik?
Lehet, hogy van már benne valamilyen sönt. Tollal rá van írva valami "res ohm 70 nom"
Akkor szedjem szét, hogy megtudjam?
Igen, nem ártana belenézni.
van egy Gigabyte G-Power Pro processzorhũtőről származó ventim ami elromlotn de nemtudom milehet a baja. A ledek világítanak de a venti nem forog.
Eléggé kezdő vagyok ezen a téren mivel most vagyok 2.os egy villamosipari suliba. segísetek létszi.
Szétszedtem nincs benne sönt.
Nincs benne semmilyen ellenállás? A 70 ohmos ellenállás elég kevés, de attól még lehetséges, hogy ilyen kis ellenállású a lengőtekercs.
Találkozott már valaki hangfrekvenciás dinamikainverterrel?
(( A kompresszornak 0 és 45 fok közötti az amplitúdómenete. Az expanderé nagyobb, mint 45 fok. )) Olyan kapcsolás érdekel, aminek negatív a meredeksége. Egészen konkrétan: ha egy tampontévé hangjára alkalmazom, akkor a kimenetén reklám halkabb lesz, mint a film.
Minden begerjedt erősítő megvalósítja, vagy megközelíti vágyálmaid
Udv ! Szeretnék egy orát épiteni magamnak .
De ha lehet akkor ne PIC -es legyen ... ha meg az akkor legyszives egy programozo rajzot is En kb igy gondoltam el : Bővebben: Link Ha lehet akkor nyakrajzzal , de ha nem akkor sebaj . Koszonom elore !
Teljesen kész vagy... :yes:
Szerintem félreértettél.
Van dinamika komresszor, és expander. Dinamika inverterről még nem hallottam.
Sziasztok.
Nem tudná nekem valaki megmondani, hogy a TV-kben lévő sokszorozóban miyen értékü kondenzátorok vannak?
Ventillátor nem szorul véletlenül?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |