Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   967 / 3997
(#) HALO CE válasza nagy_david1 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szia
Igen ot a kapcsolásiurajz, de nem tudom mik azok a kivezetések a rajzon, igy aztán nem is tudok vele semmit kezdeni
(#) vladcepes hozzászólása Aug 22, 2010 /

Sziasztok.Adott egy elektromos kerékpár töltő Bővebben: Link
Bővebben: Link
tölt rendesen csak az a baj hogy feltöltés után nem vált át zöldre az égő,és így tölt tovább annyira hogy az aksinak már hasa lett.Mi lehet benne hibás? Mi az ami tönkremehetett benne? Köszi a választ előre is.
(#) Lespedt hozzászólása Aug 22, 2010 /

Hazaértem és megcsináltam úgy ahogy kendre256 és köbzoli első válaszában írta és az a kérdésem hogyha így terhelés nélkül párhuzamosan kötöm a két tekercset nem lesz rövidzár?
(#) Meggányver hozzászólása Aug 22, 2010 /

Sziasztok!

Van két darab analóg kijelzőm nem tudom, hogy mire használhatók és hogyan. Ha valaki el tudná magyarázni az jó lenne.
(#) kadarist válasza Meggányver hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szia!
Ez nem kijelző, hanem két Deprez műszer.
(#) Meggányver válasza kadarist hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Köszi a választ.
Esetleg azt nem tudod hogyan kell bekötni árammérésre? Mekkora a méréshatára? Ha hülyeséget kérdeztem bocs.

Az alapműszerrel köss párhuzamosan egy sönt (ekerülő) ellenállást, és akkor árammérésre is használhatod a műszered. Bővebben: Link. Ha feszültséget akarsz mérni, akkor soros előtétellenállás kell Bővebben: Link. Itt a fórumon is több téma foglalkozik a műszerekkel, mérésekkel.
(#) qvasz2 válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Ha régen átváltott zöldre és most nem, akkor az akksi kezd kipurcanni.

Ezt a műszert akarom mérésre használni.
0 és 1000 mA között áramot és
0 és 10 Volt között feszültség mérésre.
Én biztos, hogy nem tudom kiszámolni, mekkora sönt ellenállás kell, mivel nagyon kezdő vagyok. Egy kis segítség az jó jönne.

3.JPG

1.JPG

(#) vladcepes válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Hogy lehetne konkrétan kipróbálni? Hogy nem e van baj a töltővel is? Mert aksi lesz véve úgy néz ki de nehogy majd azt is gajra vágja.

Mérd meg multiméterrel a műszer belső ellenállását, és akkor már ki tudod számítani a szükséges sönt-ellenállás értékét.
(#) qvasz2 válasza vladcepes hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Hát a rossz akksival hiába erőlködsz, muszáj leszel egy új akksival kipróbálni. Ne hagyd magára, figyelgesd amíg tölti, méregess feszültséget, vagy ha tudsz egyszerre feszültséget és áramot is, és főleg nézd az időt is. Mivel nem ismerem a konkrét adatokat, nehéz ennél többet mondani.

Köszi szépen így már boldogulok

Még annyit, hogy a felirat szerint a műszered így sönt nélkül 1mA-es érzékenységű, tehát ha 1mA folyik át rajta, akkor megy végkitérésbe. Ha ebből az 1mA-ből akarsz 1000mA-es végkitérést kihozni. Így 1000 lesz az "n" értéke. Ha jól okoskodok
(#) nagy_david1 válasza HALO CE hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

A 12-es oldalon levő kapcsolási rajzot nézd. A mode switch az a stand-by / mute / működésért felelős, attol függ hova húzod. Maradt még 4 sehova nem vezető láb és ez a 4 jelbemenet.

A belső ellenállása 73,5 Ohm. A képlet szerint 0,075 Ohmos ellenállást kell bele tegyek, hogy 1 A -ig mérjen. Létezik?

Lehet, hogy van már benne valamilyen sönt. Tollal rá van írva valami "res ohm 70 nom"

Akkor szedjem szét, hogy megtudjam?

Igen, nem ártana belenézni.
(#) mylan14 hozzászólása Aug 22, 2010 /

van egy Gigabyte G-Power Pro processzorhũtőről származó ventim ami elromlotn de nemtudom milehet a baja. A ledek világítanak de a venti nem forog.
Eléggé kezdő vagyok ezen a téren mivel most vagyok 2.os egy villamosipari suliba. segísetek létszi.

Szétszedtem nincs benne sönt.

Nincs benne semmilyen ellenállás? A 70 ohmos ellenállás elég kevés, de attól még lehetséges, hogy ilyen kis ellenállású a lengőtekercs.
(#) gg630504 hozzászólása Aug 22, 2010 /

Találkozott már valaki hangfrekvenciás dinamikainverterrel?
(( A kompresszornak 0 és 45 fok közötti az amplitúdómenete. Az expanderé nagyobb, mint 45 fok. ))

Olyan kapcsolás érdekel, aminek negatív a meredeksége.
Egészen konkrétan: ha egy tampontévé hangjára alkalmazom, akkor a kimenetén reklám halkabb lesz, mint a film.
(#) besi99 válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Minden begerjedt erősítő megvalósítja, vagy megközelíti vágyálmaid
(#) djhua hozzászólása Aug 22, 2010 /

Udv ! Szeretnék egy orát épiteni magamnak .
De ha lehet akkor ne PIC -es legyen ... ha meg az akkor legyszives egy programozo rajzot is
En kb igy gondoltam el : Bővebben: Link

Ha lehet akkor nyakrajzzal , de ha nem akkor sebaj . Koszonom elore !
(#) SzervízMacska válasza djhua hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Teljesen kész vagy... :yes:
(#) gg630504 válasza besi99 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Szerintem félreértettél.
(#) pucuka válasza gg630504 hozzászólására (») Aug 22, 2010 /

Van dinamika komresszor, és expander. Dinamika inverterről még nem hallottam.
(#) B.I hozzászólása Aug 23, 2010 /

Sziasztok.
Nem tudná nekem valaki megmondani, hogy a TV-kben lévő sokszorozóban miyen értékü kondenzátorok vannak?
(#) wolverine14 válasza mylan14 hozzászólására (») Aug 23, 2010 /

Ventillátor nem szorul véletlenül?
Következő: »»   967 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem