Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
Lapozás: OK   18 / 62
(#) patrik1995 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Ha jól sejtem a galvanikus elszigetelés alatt te egy 1:1es trafóval gondolnád. Ilyenkor nem szűnik meg a földelés a készülék házán? Mellékesen azért is egyedi a történet, mert az egyik készülékemben ugyebár gyárilag nincsen földelés, és varázslatos módon rack-be szerelve iszolyatosan búg.
Eléggé debil vagyok még a szakszavak terén szóval egy olyan biztonságos, olcsó és járható utat keresek ami nem okoz kárt a készülékekben sem és nem is csökkenti a jel erősségét, sávszélét és dinamikáját.
(#) patrik1995 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Hát elvileg minden belső panel és csatlakozó kis lábakon áll amik nem vezetők, és a csaktlakozói is műanyag felfogatásúak. gyárilag nincs rajta lehetőség az biztos. De legjobb esetben valami olyan kapcsolásnak örülnék ami a jeleket választja el, megszakítván a kapcsolást, ha jól tudom a di boxok is igy működnek. egy fantom táppal galvanikusan elválasztva a 2 jel egymástól.
Am ha kihagyom ezt a készüléket amin nics földelés attól függetlenül a többi készülék is produkálja a földhurkot.
(#) bankimajki válasza patrik1995 hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Ha egy külön eszközt szeretnél, akkor én javaslom hogy valami műveletivel építs buffereket. És közéjük tegyél kondenzátoros csatolást. Ezeknek a buffereknek a tápja pedig legyen teljesen független a rendszer többi tagjától. Amúgy pedig a galvanikus leválasztást én úgy gondoltam, hogy azokban az eszközökben ahol a test és a GND közösítve van azokat szépen megbontod. És minden készülék jelét kivezeted és csak egy ponton közösíted. (Ilyen esetben a jelvezetéknél nem kell a GND.) Vagy nem közösíted sehol és csak a jel vezeték GND-je lesz a közös. De rajzolok egy elvi rajzot, hátha az érthetőbb lesz.

névtelen.JPG
    
(#) Dióda válasza patrik1995 hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Dobnál egy képet a motyódról úgy ahogy össze vagy kábelezve a rack-be?
Ott valami árulás lessz de ahhoz látnom kellene .
Addig ne is bonts meg semmit mert lehet hogy csak kábelbajod lessz.
(#) patrik1995 válasza Dióda hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Youtube link

Ez egy 3 nappal ezelőtti videó ekkor még nem tapasztaltam, csak örültem a kompresszoromnak elég hangos a végfok ventilátora ezért nem vettem észre... de most h be voltak állítva a dolgok kijött a hiba. bekötési rajzot nem csinálok de leírom mi h van szépen...

asszimetrikus kábelekkel van összekötve minden, próbáltam szimmetrikussal is de semmi változás.

A dj pultból jön a jel ha azt közvetlen rákötöm a végfokra nicns gond de nekem közbe még vannak dolgok, szóval dj pult, crossover input itt ketté válik a jel low és high ra kimeneteken mennek külön-külön a 4 csatornás kompresszorba kompreszorból pedig a végfokokba
Már szana szét bontogattam és fura helyzetekre akadtam. Kaptam egy tippet hogy mindent pakoljak szét h ne legyen közös testjük és ugy nem zug ugyebár de a fém rack házba kötve közös a földelés akkor viszont van.
Bár ezt sem értem mert ugyebár a földelés közös az elosztóban is, mind1... a végfokra bármit kötök ergó ha 2 készülék van egybekötve már beindul a hurok. legyen ez földelt vagy nem f9ldelt készülék.
kötöttem crossról kötvetlen a végfokra és ugyebár a cross nincs gyárilal földelve mégis hurok, próbáltam ugy is hogy külön mind a három.. végfok cross kompresszor és ha a cross-t és a kompresszort egymára rakom és a házukat összezárom akkor is baj van.

Kábelek tuti jók magam csináltam mindet mikrofon vezetékből. szakadás kontakt hiba rövidzár kizárva... át is méregettem mindent.
(#) patrik1995 válasza bankimajki hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Nem rossz, bár ezt utolsó lehetőségként tartanám fenn. nagyon időigényes és pepecs munka lenne.
előbb csinálnék fából rack-et és akkor nincs ilyen probléma, csak sajnálom a fém-et mert szenvedtem vele sokat mire sikerült ugy heggesztenem h mm pontos legyen és ne huzza el a heggesztés.
(#) Dióda válasza patrik1995 hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Vettem a lapot és nem csodálkozom semmin.

A fémkaszni csinál neked egy szép hurkot az egészbe.
Szép baleset az bizti én is szívtam már ilyennel.
Próbáltad már hogy földelést kötsz a rack-re ?
Asszimetrikus esetén nem szabadna lennie földhuroknak de ott oda kell figyelni hogy az árnyékolás (ami szószerint az ) csak a kábel eggyik végén legyen bekötve.
(#) patrik1995 válasza Dióda hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
á-á nem az ott a baj ha egymás tetejére pakolom a dolgokat rack nélkül...és összekötöm az oldalait
dettó sztori...

Minden esetre szerintem készülni fog egy fa rack hozzá talán még az a legolcsóbb:S
(#) Dióda válasza patrik1995 hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Mivel szedtem már szét gyári rack szekrényt ami szintén fém volt szerintem a kábelezésben lessz a kutya elásva.
Bár ha jól emlékezem akkor a beag és társai vonali leválasztótrafósak voltak ergo lehet hogy neked is bevállna egy ilyen kütyü Bővebben: Link
(#) zsa hozzászólása Jún 30, 2010 /
 
Sziasztok
Egy kis tanács kellene (van egy adott 12v-os adapter amivel egy cdrom-ot hajtok meg 7805 stabilizátor adja az 5V-ot . Ez így tökéletesen működik nincs zaj. ugyan azel az adapterrel ha a LA4597-es erősítőt hajtom szintén tökéletes.
Viszont ha mind a kettőt egyszerre hajtom erről az adapterről akkor a cdrom (csak) motorzaja behallatszik.(külön külön adapternél nem!) Mi lehet a gond?
Az erősítő negatív és a cdrom vázát összekötöttem így kicsit halkabb a zúgás de még mindig hangos.

köszönöm előre is a tanácsot

Feleslegesen ne üss entert, még a mondatodat is széttagolod, nem találom, mit hova olvassak..köb..
(#) qvasz2 válasza zsa hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Próbáld ki normális, szűrt tápról (labortáp) mindkettőt egyszerre. Ha úgy jó, akkor másik tápot kell beszerezned. Valószínű kevés neki a mostani, ezek a dugasztápok (ha ez olyan, amire én gondolok) nagyon gyenguszkák, és ha megterheled, rettenetes a jelalak, amit egyenfeszültség helyett produkál. Igazából a 12V is igényelné a stabIC-t, de ahhoz nem elég 12V bemenő.
(#) hadnagyakos válasza zsa hozzászólására (») Jún 30, 2010 /
 
Én arra gyanakszom, hogy a két erősítő rákötésekor földhurok alakul ki. Ez szinte biztos. Ilyenkor szokott brummot hallatni az erősítő.
Ha mindenképpen egy tápról szeretnéd járatni mind a két erősítőt, akkor a két áramkörnek minden GND szálát egy csillagpontból húzd, így nem alakulhat ki földhurok és mindenki boldog lesz.
(#) Erik93 hozzászólása Júl 3, 2010 /
 
Nekem egy olyan problémám lenne hogy ha rákötöm az erősítőt a laptopra akkor valami nagyon bosszantó zúgás/recsegés hallatszik.
ha jól tudom a laptopok hangkártyája általában így viselkedik,_de hogy lehetne ezt megoldani egyszerűen,_ha nem szeretnék drága külső hangkártyákat venni?

köszönöm.
(#) szamóca válasza Erik93 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /
 
Mivel az erősítő valószínűleg kettős szigetelésű védelemmel van ellátva, ezért nem földhurok lehet a gond, hanem a lóptrótyod már ilyen jelet küld felé. Feltéve hogy az átjátszó kábel hibátlan.
Olcsón aligha úszod meg.
(#) Erik93 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 3, 2010 /
 
a gép kül ilyen jelet felé,tudom hogy nem földhurok de jobb témát nem találtam újat meg nem akartam indítani
lehet hozzá kapni drágán ilyen cuccokat,de arra nincsen pénzem,azért kellene valami olcsóbb megoldás
(#) Moderátor hozzászólása Erik93 hozzászólására (») Júl 3, 2010
 
Aki sztem-ez, szted-ez, h-z, jah-oz, 1-ez, ijen-ojan-oz, mien-ez, stb, tehát korunk sajátos betegségében, a lustasági elbutulásos igénytelenségben szenved, (ráadásul ekezetmentes, nagybetűs mondatkezdést nélkülöző irásával még krónikusabbá teszi) inkább ne írjon (segítsen). Biztos jön majd egy írástudó, aki segít megválaszolni a feltett kérdést. Vegye úgy hogy nem neki szánták. Aki pedig NAGYBETŰVEL ÍR MINDENT, HOGY KITÜNJÖN A HOZZÁSZÓLÁSA, jó ha tudja, hogy ez az írásmód, a kiabálás írott megfelelője.
Ha te magadra ismersz ezen felsorolt hibák valamelyikében, próbálj meg az elkövetkező hozzászólásaidban ezeken változtatni. Hidd el mindannyiunknak jobb lesz. Téged mások szemében intelligensebbé, emberibbé tesz, minket válaszadásra ösztönöz.
(#) Erik93 válasza (») Júl 5, 2010 /
 
ezt én most nem értem....
Nem írtam szerintem semmi olyat amibe bele kellene kötni,és most az a dolog hogy nem kezdtem nagy betűvel egy mondatot
Én egy értelmes kérdést tettem fel és ez rá a válasz
(#) Moderátor hozzászólása Erik93 hozzászólására (») Júl 5, 2010
 
Ne hőbörögj, fogadd el. Itt olyan szabályok vannak, hogy kötelező betartani, és messze szigorúbbak mint bárhol.
De ennek oka van...
(#) ButyiBa hozzászólása Aug 23, 2010 /
 
Sziasztok,

Egy kis segítséget szeretnék kérni SONY Házimozi erősítő ügyben ami hangszóró búgást generál.
Ez az erősítő egyben van építve rádióval is ennek a tuner része Mitshumi gyártmány ami egy szalagkábellel csatklakozik az erősítő alaplapjához.

Probléma:
A hangszóróban búgás volt hallható rádió üzemmódban de ez egy kis idő múlva megszünt. Egyre növekedett ez az idő majd mostmár folyamatosan van és nem akar elmúlni.
Ez a búgás csak és kizárólag akkor jelentkezik ha a rádiót kapcsolom be rajta. TV, DVD, CD, SAT üzemmódban tökéletes a hang.
A rádióhoz tetőtéri UHF antenna csatlakozik koax kábellel.
A búgás akkor is jelentkezik ha csak a hangszóró van csatlakoztatva ( minden más jelbemetről leszedtem a kábeleket ) és akkor is ha nincs rajta az antenna csatlakozó.
Azt is kipróbáltam, hogy a tuner modult lecsavaroztam a házról hogy ne legyen test-test összeköttetés ( levegőben lógott ) és akkor is jelentkezett akár antennával akár antenna nélkül.
Ha viszont ennek a tunernek a szalagkábelét kihúzom akkor nem búg a hangszótó ( természetesen a rádió sem szól ).
Megpróbáltam másik szobában is másik hangfallal de az eredmény ugyanaz.
A hálózati dugó forgatást is próbáltam de nem segített.

Ezek alapján én a tuner hibájára tippelek de nincs gyakorlatom ilyen bugás problémára ( ez az első ilyen gondom )

Esetleg valami ötlet, hogy még mit próbáljak meg ?

Egyébként maga a rádió rész más hibát nem mutat, jön rajta minden adás csak hallható az a búgás alapból.

Előre is köszi.
(#) ButyiBa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 23, 2010 /
 
Köszi,

Nem lesz egyszerű mert azt sem tudom mejik a táp a szalagkábelen, természetesen rajzom sincs.
majd egy kicsit átbogarászom.
(#) burrito hozzászólása Nov 3, 2010 /
 
Hy. Az lenne a kérdésem hogy vajon miért búghat a hangfalam? Ez egy tda1554q ic-s erősítő, a jel egy jack-rca kábelen jön a tv-ből, és csak akkor búg ha be van dugva. Elképzelhető hogy a tv-vel van a baj és nem az erősítővel, illetve az hogy ha nem tapasztaltam ezt a búgást pár napja lehetséges h mondjuk az erősítő elcsessze a tv-met? Hallottam olyat is hogy lehet a tápellátás is problémás, és hogy akkor egy kerámia kondit kell rakni a puffer elko-k elé, vagy vmi ilyesmi.
Illetve van olyan búgás ami természetes, és nem kell vele foglalkozni?
Előre is köszönöm a segítséget
(#) szamóca válasza burrito hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
Jól sejted, a TV-d a ludas. :yes:
(#) burrito válasza szamóca hozzászólására (») Nov 3, 2010 /
 
És lehet az hogy az erősítő vágta gallyra? Ennek nem annyira örülök mert a tv törlesztőjét még mindig nyögöm, nyár óta van meg zsír újan. Vagy olyan búgás ami még tűrhetőnek és természetesnek mondható?
(#) roro27 hozzászólása Nov 8, 2010 /
 
Sziasztok!
Számomra érdekes jelenséggel állok szembe. DVD lejátszómra rá van kötve egy 2.1es hangrendszer a lejátszó természetesen TV-re van kötve RCA-val. Szóval a hiba a következő: minap fülest dugtam a 2.1-be azonban abban elég zavaró búgás lehetett hallani ami csak akkor hallgatott el ha meg fogtam a DVD lejátszó házát. Ugye ezt nem foghatom egyfolytában valahogy ezt a bugás meg lehet szüntetni?
Előre is köszönöm a segítségetek!
(#) nikolatesla válasza roro27 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Szerintem földeld le a DVD lejátszót.
(#) mate_x válasza roro27 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
A DVD hálózati csatlakozója védőföldeléses?
Ha nem, akkor cseréld ki egy olyanra, a védővezetőt(a zöldes-sárga kábel) a dobozhoz kell csavarozni, de azért mérd ki, hogy tényleg az-e a védővezető, nehogy megrázzon!

Üdv.: mate_x
(#) qvasz2 válasza mate_x hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Jó lenne ha nem tanácsolnátok ostobaságokat pusztán hozzánemértésből !
Kettős szigetelésű készüléket TILOS földelni !!
Ma már szinte minden asztali készülék kettős szigetelt !!
(#) walter válasza mate_x hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
csatlakozom mate_x észrevételéhez.
roro27, ha kihúzod a TV antenna csatlakozót,akkor is búg?
(#) idlob válasza roro27 hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Ez nem földhurok, hanem elégtelen árnyékolás szerintem, tedd távolabb a DVD lejátszót minden mágneses zavarforrástól (TV, hangrendszer, bármi amiben trafó van).
Ha nem segít a hangrendszerre köss valami elemes táplálású jelforrást (mp3, zsebrádió, stb.), hallgasd meg akkor is van-e zaj.
(#) roro27 válasza walter hozzászólására (») Nov 8, 2010 /
 
Igen akkor is búg! Az antenna csati a videóból jön mert arra van rákötve scart-tal a DIGI beltérije sajnos csak így tudtam megoldani hogy a DIGI és a DVD egyszerre be legyenek dugva a TV-be
Következő: »»   18 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem