Fórum témák
» Több friss téma |
Szep az egesz cucc ,nagyon profi.
De nem vagyok megelegedve a felirattal ...mi az hogy "Vintage" Ha mar magyar akkor legyen valami : ...''Ocska"...''oreg''...''Koros''.....''Érlelt''...''Bevált''....'' Örökös''...''Évjárat ''....'' Bevált ''....'' Kiszolgált ''...szoval valami hazai.
Hali!
Azért be is vannak ragasztva ám Nem akartam túlcsicsázni, egyébként is, a kék led kiviszi az ember szemét, ha belenéz A jackek felett kék van ,extra fényerejű, hadd vakuljon a polgár! A ládát egyelőre nem kapnám szét, de lefotózom azt is, a hátlapot 100 trillió 200 millió csavar tartja...a fejről meg régebben tettem fel. Előlap(sasszi is) ügyben keress meg privátban, hátha tudok segíteni! Nem horror összeg egy ilyen!
Mint írtam, Mesterem "brand"-je ez...a saját v30 dobozához csinálta. (Feltételezem tudod, de azért elmondom, a V a V30 ban azt jelenti vintage...innen a felirat)
Ha lesz rá alkalmam csinálok róla kieresztett hangú felvételt, sajnos a 4iken szobában elég szerény hangerővel lehet járatni, a hangerő potim a tisztán is a 0 állásban van és simogatni kell, hogy ne ordítson, iszonyatosan érzékeny doboz ez. Köszi a méltató szavakat!
Igazából könnyen ki lehet szűrni honnan jön a probléma. Zárd rövidre a bemenetet (lehet a bemeneti jacked olyan is, hogy ha nincs benn a dugó összezár, ha nem ,akkor pöttyints oda teszt erejéig egy rövid vezetéket, ellenállásláb ilyesmi). Na, amit itt hallasz az az, amit az effekt maga termel. ha alapvetően itt elcsendesedik, akkor vagy az árnyékolásod nem jó a gityókábelen pl, de az is lehet, hogy valami földhurok kerül a rendszerbe, ha adapterről más is jár (ha adapterről megy...). Igazából játszd végig amiket leírtam kb, ami azután van, az a kihozható minimum, hidd el.
Gratulálok ZSozsóó!
Szép a cucc biztos szép a hangja is, várjuk a hangot! Énis jövök képekkel a kombómról. Szépen bebőrözve, sarkakkal, meg minden. Már csak az előlap hiányzik az erősítőre, na meg a szövet a hangszóró elé. Készítettem gyorsan egy hangfelvételt is, habár csak egy olcsó dinamikus mikire jutotta. Bővebben: Link Ha elkészült az új mikrofon előfokom akkor megint nekiugrok, remélem jobb eredménnyel.
Hali!
A hangja brutális, a csöves fejen nem lehet feltekerni nagyon 0 fölé ,mert a rendőrség adná a díszkíséretet...De azért el lehet mókázni. Most úgy hirtelen vettem fel valamit, csak úgy pötyörögtem, túl nagy gainen Tudom, AC/DC- hez sok a gain, de ez most csak úgy jött, se behangolva a seprűnyél, se pontos játék, ez csak tájékoztató Hangerőről annyit, hogy hallatszik a pengető a húrokon, szóval el lehet képzelni. Erősítő a képen látható fekete fej, szénné hajtott jcm800 2204 szerű előfokozat, EL34 PP (sajna nagyon kis kivezérlésen). Mikrofonom a DIY elektrét kapszulás, DoZ szerű A-osztályú miki előfokozattal (ágyúval verébre ugye) , PC alaplapi (már készül az usb-s, ennél...tuti jobb), guitar rig3 ban rögzítés, semmi egyéb. Miki a hsz szélnél(aktuálisan jóval nagyobb a mély, minden rezeg tőle, a kis kapszula gyengéje a mély, majd egy dinamikussal tervezem megtámogatni). Bővebben: Link
Csao.
Gratulálok, gyönyörű munka, No'1. sound Ha meghajtod a negyediken, igencsak kísérettel mész nem otthon aludni Csak ámulok, nagyon komoly, képet még még ! Nagyon cseszeget már egy 1X12" láda gondolata, kötögetni kis orange ra, erre arra, ezekenek az anyaga mdf ? Esetleg foliázott borítás a bőrözés hejett beleszólhat a hangjába ? Gratula mégegyszer.
Hali!
Köszi az elismerő szavakat! Az enyém 18as rétegelt, igazából minden anyagnak a konzisztenciája határozza meg a hangzást szerintem. Az mdf véleményem szerint "lágyabb", a rétegelt "kopogósabb"...láttam már osb lapból is, hát az elég egyedi dizájn A borítás szerintem jelentősen nem befolyásolja a hangot, persze a világon minden összefügg mindennel,de nem hinném, hogy nagy gondot okozna a fólia, egy jó kis karbon- vagy króm fólia ütős lenne Egyedi, érdekes dizájn, csak elég sérülékeny...Milyen szórót gondolsz az 1X12-be? Eminence, celestion, viktorsound stb?
Hali Zsozsó Mester!
Gyönyörű a cuccod, gratulálok hozzá. Professzionális kivitel Ez az MDF - rétegelt lemez hangzásdefiníció valóban igaz? Hallottál már azonos kivitelű, különböző anyagú dobozokat szólni egyforma hagszóróval? Nagyon érdekel ez a dolog, mivel nemsokára nekiállok egy brutális nagyszínpadi basszuskombónak, 400W-os végfokkal és Eminence Delta 15 LFA hagszóróval. Eddig az MDF anyaggal szimpatizáltam, de ha keményebb hangot (több közép) ad a rétegelt lemez, akkor az jól jöhet egy 15"-os hangszórónál. Eddig az oldalarányoknak és a pontos hangolásnak tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, az anyagválasztással szemben, de ha jobb a rétegelt, akkor nem fogok spórolni rajta
Sajnos ilyen jellegű teszten nem vettem részt, egy Hsz2000-es gitárszóróm volt mdf ben és kifejezetten puhának hallottam a hangot. Ez jóval nyersebbnek tűnik, de az 1x12 volt, ez meg 4x12...valaki biztos meg tudja mondani, nekem egyelőre ez a véleményem
Csao, huh most néztem ez a jensen dolog annyira nem is olcsó mint gondoltam :S Viktorsound neo becenevű szórójával volt már dolga valakinek ?
Csao, fajaa
Milyen tortyogó dolgozik ? "punks not dead"
Óké rendben, köszönöm, akkor majd leméregetem mik a mérteim, és azt elküldöm priviben!
Csak vicceltem .Nagyon szep es igenyes munka.
En utolso harom ladamat aluminium szonyegtarto "L" profillal oldottam meg .Kicsit draga de megkonyiti a munkat valamint nagyon tartos az osszes ele a doboznak aluminium .Igy csak sima lapos feluletet kell "kaserozzak" muborrel nem kell kinlodjak a sarkaknal.Jo nagy sarokvas egyben a labakat is helyettesiti . Kulonben vettem az ocskan egy " Sender" 20W-os kis combo"-t ..hehe , M I Korea, mar mar utanam dobtak csak vegyem meg 20 Euro-t adtam erte .Nagyon jol szol es konnyu ..egy jo kis "Irel" 10"-os gitarhangszoroja van.Ket csatorna clean es overdrive ..atkapcsolhato labkapcsoloval ,,valamint Hammond Hall . Van uj jatekszerem a szomszedok remuletere...hehe Meg nem sikerult szejelszednem..nagyon erzekeny es jol valaszol a legha;lkabb jelre is egesz lehalkitva...Classs A -ra gyanakszom vagy egy remekul mukodo Class B ..IC (?) . Haverom elment a hegyekne igy nem hordtam a cuccokat a probaterembe .Akkor majd veszek fel az erositokel hangmintakat.
Csao.
Új kis kombódról dobsz képet ? Húsz jurós dolog érdekelne, pláne, hogy mi dolgozik benne. (ha gondolod küldök egy magyar billentyűzetet)
Dr. Boogey személyesen!
A bandámmal punk zenét játszunk, ez a legjobb. És bizony: "punks not dead"
Hala Mindenki...
Van egy problémám,de elég zöld vagyok a témában. Építenék egy clean boostert. Nagyjából tudom értelmezni a kapcsolási rajzokat viszont nem vagyok egy elektronikai zseni. Nem is jártam ilyen suliba csak érdekel a téma. A gondom az, hogy találtam egy jó kapcsolást amit szívesen összeraknék, de sehol nem lehet hozzá kapni fordított /vagy, ha úgy tetszik: exponenciális/ logaritmikus potit... : A kérdés az lenne van-e valamilyen elektronikai varázslat amivel meg lehet piszkálni a kapcsolást log. potira. Avagy tudtok-e linkelni egyszerű, jó minőségű clean boostert. Jártam már 1-2 honlapon, de a többségükön is csak olyan kapcsolásokat találtam ahol a fordított log. poti operál... A segítségeteket előre is köszi
Hali!
A fordított logos tulajdonképpen azért jó, mert az erősítést valamilyen szinten úgy tudod változtatni, hogy egyenletesnek tűnik az erősítés növekedés. Maga a kapcsolás működik bármilyen potival, esetleg köss be egy sima logost, csak a meleg pontja legyen a földön, magyarán "fordítva" kösd be. Akkor a logaritmikus változásból exponenciális lesz. Egy szépséghibája azért lesz, "fordítva" fog működni, magyarán a maximum gain az óra mutató irányával ellenkező irányban teljesen kitekerve lesz. Más ötletem nincs, de ha sima logost teszel be simán bekötve, az is tökéletesen működik ,csak finoman kell adjusztálni! Zsolti
Hi Zsozsóó
Köszi a segítséget. Tesztelgetni fogom a potikat. Egyébként az a kapcsolás amit felraktam nem is a Rev.log potis Amire egyébként gondoltam az ez:Bővebben: Link No mindegy. Ha már itt tartunk, esetleg erről a mosfet boosterről van valakinek véleménye, esetlegesen tapasztalata? Jack bácsi azt mondja meglepően tiszta... Köszi
Hali!
Az, hogy tiszta egy relatív fogalom. A mosfetből kiindulva azért ebben nem vagyok teljesen biztos, egy hasonlót annak idején csináltam, kicsit "karcosnak" ítéltem, de minden a pickuptól is függ, ha már relatíve nagy jelet ad le, akkor biztos be fog torzulni. Egy single coilnál beleférős, humbuckernél szinte biztos nem. persze ha egy koszos/torz csatornát akarsz meglökni, vagy egy végsősoron torz hang elérése a cél, akkor tökéletes lesz! Az mxr-nél biztos jobb, kezdem egyre inkább kiszorítani az opampokat a kapcsolásaimból! (nagy visszacsatolás, hangkép meghamisítás... stb ) Most,hogy mondod, valóban, ebben a kapcsolásban akkor van max gain, ha a poti rövidre van zárva mea culpa
Csővel, fettel op-amppal, vagy tranzisztorral.
Olvassgass utána ha érdekel
Pl. itt, de ha rákeresel találsz bőven tudományt.
Tranzisztorom van egy pár. Egy Pc-s hangfalból csináltam erősítőt,ahhoz kéne egy tényleg nagyon egyszerű,de jó torzító. Hangerőszabályzó már van,tehát tényleg csak a torzítás hiányzik. Nincs olyan ahol nem kell kondenzátor,ellenállás meg a több izé. Nem nagyon értek ehhez,de jó lenne összerakni
A leges-leg egyszerűbb torzító, az én olvasatomban, az egy sima fuzz face de ahhoz is kell 2 tranzisztor egy pár ellenállás meg 3 kondi! Mint Pl ez:Bővebben: Link
PC-s hangdobozhoz nem nagyon ajánlanám, mert nagyon "szőrös" és a szélesebb sávú hangszórókon iszonyatosan fog zizegni. Esetleg magas korlátozása alul áteresztéssel, kompenzálással vagy magas hangszóró kikötése ha van olyan...Ha nem nagyon lehet a pc-s hangfalban a hangszórókkal játszani, akkor torzított hangzás elég felejtős szerintem. Legalábbis valamire való. A 12" os RFT-m is széles sávú volt, egy nagyon minimális torz hangot nagyon szépen vitt, de a komoly torzításnál már iszonyatosan hangzott, egyszerűen nem arra tervezték.
Én ezt nem is gondoltam volna. Bár hozzáteszem nem dolgoztam szélessávú hangfalakkal, pontosabban nem kötöttem rá a hifire sosem a gitárt.
Én sem, tettem elé spk szimulátort, ha úgy próbáltam, úgy már tűrhető, de ilyen alapon guminő is jó, nem? . Az rft egy 15W os regent böhm kombóban volt
|
Bejelentkezés
Hirdetés |