Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Lábak távolságának is van tol-ig határa plusz a mérésed pontatlansága.
Sorban, vagy háromszögben az szinte mindegy. Ha van lehetőség akkor legyen sorba esztétikailag szebb. Makrok közt nem hiszem, hogy ne lenne, de magad is letehetsz három PAD-t egymás mellé és elnevezheted TO-92 toknak. Mindenesetre tartsd az 1.27 távolságot a rajzban.
bocs, nem volt egyértelmű: szóval amit lemértem, az a TO-92 makró lábtávolsága, a program Measure-jével mérve
Akkor azt hiszem, tervezek egy saját tokot. mod: ja és mekkora furat kell szerinted, ha a tranyó lábszélessége 0,48mm? A to-92 makró 0,52mm-es furatot ad alapból, ez kicsit szűknek tűnik.. A másik, hogy pl. 9V-os elemcsatlakozó kábeljének te mekkora furatot fúrnál? (1mm sok?)
Mi értelme furatméretekkel tökölni, gondolom fotózol vagy vasalsz, de az szinte biztos hogy kémiailag maratod le a rezet a nyákról, és kézzel fúrod ki.
Ha a forrszemekbe 0,4-0,5 mm es furatot állítasz be (mindenhol), akkor ez a kis pötty kimaródik, és fúrásnál úgy használhatóak a kis gödrök mint az előpontozás, magyarul megvezeti a fúrót, bele a forrszem közepébe (kisebb az esélye, hogy a fúró elkezd táncolni és összetörik, és valószinűbb hogy gyorsabban és pontosabban tudsz fúrni)... (ez a méret elég kicsi a fúró megvezetéséhez (1mmes lyukhoz 1mm es gödröt maratni hülyeség), és elég nagy hogy kimarja a marató). Ezután olyan lyukat fúrsz bele amilyet akarsz... A forrszem külső méretére persze figyelni kell... Idézet: Nekem pont a másik variáció tetszik, mechanikailag stabilabban áll, és szükebb helyen elfér a 3 láb (szükebb de magasabb).. „Ha van lehetőség akkor legyen sorba esztétikailag szebb.”
Persze ebben is van igazság, függ a rajzolhatóságtól is, van mikor így jobb, van mikor úgy.
Ha lógatsz rajt egy nagyobb bordát meg kell támasztani, ha terpeszt háromszögben stabilabb....stb igazából a helyzet és a szokás határozza meg ki mikor merre hajlít
trimmer potméterek PAD 3mm/1mm
Alap alkatrészeknek PAD 2,3mm/0,8mm Nagyobb vastagabb alkatrészeknek specifikusan ami jó hozzá. Azt látnod kell magadnak is, hogy egy 5W -os ellenállásnak nem akkora furat és PAD kell mint egy 1/4W -os ellenállásnak. Arányaiban kövessék egymást vezetéknek(vezetéktől függ) de alapban 1mm.
Sziasztok! Valakinek van vga female csatlakozóhoz makró-ja? Köszi!
Ha van otthon ilyen csatid akkor 5 perc alatt van makrod is.
Sajnos nincs, de olyan dokumentumot se találtam, ahol le vannak írva a méretei...
google képkeresés: vga connector dimensions
3 használható eredmény: Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link mod: niedziela, gulyi88: köszi a válaszokat!
Huh ha ezt tudom, hogy így értelmesebb rákeresni, akkor tán nem is írtam volna!
Köszi a válaszokat!
Hali!
Teliföldes nyáknál be lehet állítani, hogy ne teljesen legyen fedett, hanem olyan 'hálós' ?
Nem, de van egy trükk. Ha lefeded területtel akkor ott be lehet kapcsolni, hogy hálós legyen.
Köszi! Sajnos én is csak ezt az egy megoldást találtam rá. Azért nyugodtan belerakhatták volna a készítők.
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok makro-t rajzolni. 7 szegmenses kijelzőt szeretnék tervezni a panelra, de nem találok.
szia,
rajzold meg valamelyik silkscreen rétegre az alkatrész rajzolatát, majd a lábainak a pad-eket az ellenkező oldali copper rétegre. Ezután jelöld ki mindezt, és válaszd a jobbgombra feljövő menüben a Build group parancsot. Ezután a Fájl menüben elmentheted makróként.
hello!
Köszönöm a gyors választ! A rajzolást azt a "vezetősáv"-val kell megcsinálni?
Rájöttem nincs több kérdés (egyenlőre)! Köszönöm a segítségedet!
Sziasztok! Egy alapkérdés.. Melyik a helyes tervezés egy sima egyoldalas nyáknál hol a fólia alul van az alkatrészek pedig furatszerelten felül vannak a K1 vagy a K2 Azért kérdezem mert van ilyen is meg olyan is a tervekben legtöbb esetben a K2 van alul...
mindig a K2 van alul.
Rétegek mellett alul, az "U" réteg mellett van egy kis gomb nyomj rá és látod az összes réteg, szín hova tartozik.
Köszi! Akkor eddig jól gondoltam..
Üdv nektek
Sprintet használok de most egy eagle által készített .brd kiterjesztésű nyáktervet kéne tovább szerkesztenem de sehogyan sem tudom megnyitni.Csak .lay kiterjesztést enged.Volna valakinek tippje rá hogyan tudnám megnyitni vagy átkonvertálni hogy a sprinttel tujam használni? Sajna nem értek az eagle-hez és nincs kedvem beletanulni. Köszi
Röviden, sehogy !
Annyit tehetsz, hogy Eagle-vel megnyitod, konvertálsz belőle képet, azt a sprintbe beteszed és átrajzolod. Vagy simán előröl kezded a rajzot sprintben.
Feltéve ha nem túl bonyolult és esetlag van egy szabad órád habár szerintem fél is elég akkor újra rajzolod. Már csak azért is mertha valami elkötés van azt észreveszed és jobban eltudod helyezni az alkatrészeket, mert így van egy 'képed', hogy mi hova kerül
Hogy lehet azt megcsinálni ezzel a programmal, hogy ha van két vagy több különböző rajzom, azokat nyomtatni szeretném, és ezek együtt ráférnek egy A/4 lapra, akkor egyik file-ból átemelem a másik rajzra a rajzot, azaz csak átmásolom az egyik megnyitott file-ból a másikba a rajzot.
Eddig úgy csináltam, hogy makrót készítettem a lelakatolt rajzból, azt elmentem mint makró, majd a másik megnyitott rajzon azt a makrót betöltöm... ettől egyszerűbben is meg lehet ezt a műveletet csinálni?
Én így szoktam
1.megnyitom az egyik nyák tervet 2.ctrl+a (kijelöl mindent) 3.ctrl+c (copy) 4.megnyitom a másik nyák tervet 5.ctrl+v (paste)
NA ez az ami nem működik.
Ezt próbáltam legelőször. Ezért kérdeztem.
Nálam működik! SL 5.0 az info-ban (c)2008
Most kipróbáltam menüből, és úgy megy, de eddig csak billentyű paranccsal próbáltam és úgy nem sikerült.
Lehet esett már róla szó, de nem tudtam érdemben rákeresni. Most ismerkednék az SMD technológiával. Készítenék pár gyakorló nyákot, viszont elakadtam.
Nem jövök rá, hogyan kellene "párosítani" az SMD DIL tokozás kiosztását a 1206 méretű SMD alkatrészekkel. Az SMD DIL ugye 1/2-, 1/4RM rácsra illeszkedik, a 1206-os méretű SMD-ről viszont nem áll össze a kép... Hogyan működik? |
Bejelentkezés
Hirdetés |