Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Lenne egy olyan kérdésem. Van egy régi erősítőm 5 pólusú DIN csatlakozó a bemenete. Rá akartam kötni a számítógépre, ezért venni akartam egy 5 pólusú DIN-stereo jack átalakító vezetéket. A boltban az eladó egy olyat adott helyette, ami 5 pólusú DIN - 4xRCA végekkel rendelkezik. Az RCA csatlakozók színei: fehér, sárga, piros, fekete. Azt szeretném tudni, hogy ezzel a kábelel meg tudom-e oldani, hogy összekössem a gépet és az erősítőt, vagy rossz kábelt kaptam. Kérem segítsen valaki, mert interneten nem találtam erre a típusra lábkiosztást és nem akarom tönkretenni se a hangkártyát, se az erősítőt. A segítséget előre is köszi! spgabor
Szia,
Nem tudnál most gyorsan küldeni egy képet a kábelről? Lehet, hogy took segíteni!
A din-re ki vannak vezetve ki és bemenetek. Szerintem dugd be az erősítőbe, tekerd fel a hangerőt. Nem irtad hogy apa vagy anya RCA-k vannak rajta. De mindenképpen valamijen fémmel ha megérinted a belső érintkezőt, és az erősitő elkezd búgni akkor az az egyik oldal bemenete.
Itt van a bekötése. neked a 3-as és 5-ös lábak kellenek. Mérd meg, hogy ezek melyik csatira mennek és már kész is.Bővebben: Link
Szerk.: A bal oldali ábrát nézd.
Egyszerű... 2 bemenet+2 kimenet.
Dugd be a kábelt az erősítőbe és hangerőt tekerd le. Alacsony hangerő állás mellett érintsd meg az ujjaddal a piros-majd fekete RCA-k közepét. Búgó hangot hallasz a hangfalakból. Ezek a bemenetek, tehát majd ide kötöd a hangkarid kimenetét(zöld csati). Ha nem búg, értelem szerűen a másik páros lesz a dugódnál a bemenet. Persze ehhez még kellene egy RCA-ról 3,5-es jackra átfordító kábel.
általában a piros-fehér szokott lenni a hang
a sárga a videó a feketét nemtom ezt csak megjegyzésként íírtam
Hi!
Ilyenem nekem is van, de azon csak fekete és piros van, tehát feltételezem, hogy neked is ezek lesznek a bemenetek.... Amúgy ez kb egy 600 ft-os alkatrész, ellenben lehet kapni ennyiért olyat is, amin ez a din van, a másik felén meg az rca és kész, jah és vagy 3-4 méter.... Én is miután megvettem, akkor láttam meg azt
A DIN csati tudtommal egyszerre alkalmas lejátszásra és felvételre is (javítsatok ki ha tévedek), tehát ezért van neked 4db RCA csatlakozód az egyik oldalon (2 bemenet, 2kimenet). Lejátszáshoz a 3-as és 5ös lábak kellenek, ahogy gr89 is írta. Megméred műszerrel, hogy melyik RCA csatira csatlakoznak az adott lábak, és már készen is vagy (ugyanis őket kell majd a hangkarid kimenetére kötni egy rca-ról 3.5-ös jackra való átalakítóval).
Megoldódott a probléma. Megnéztem az RCA-kat, a sárgát és a fehéret kellett a jack átalakítóba dugni. Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!!
üdv! spgabor
Figyu ha megoldódott zárd le a kérdést mert még mindig ott a kérdőjel.
Sziasztok!
Van egy Hitachi SDT 7670 típusú fektetett HiFi-m. Van rajta lemezjátszó, egykazettás deck, és rádió. Külön van 2 db 50 W-os, 4 ohm-os Videoton hangszóróm. Azt szeretném megérdeklődni, hogy hogyan tudnám a hifit működtetni mint erősítő? (A HiFi hátlapájára ez van írva: 2 x 25 W 4 ohm.) Tehát arra gondolok, hogy rá szeretném kötni a számítógépre mint erősítő csak nincsen rajta AUX bemenet, de viszont van rajta két db 5 pólusú DIN csatlakozó. Valaki esetleg tudna segíteni valami okos megoldással? Előre is köszönöm! Csináltam pár képet, a 2 hüvelyről, a hangszóró kimenetekről és magáról a HiFi-ről.
A hangszórókat azzal a din csatlakozóval, amit köbzoli linkelt. Aux bemenet nincs rajta, csak egy mikrofon, 3 pólusú, és egy 5 pólusú magnetofon és tuner csatlakoztatására. Ide kötheted a számítógép hangkimenetét, egy 3.5 jack, 5p DIN kábellel. A bekötés feltehetően szabványos, 1, 4 bemenet, (ide kell kötni a jack jelvezetékeit, és a tuner kimeneteit), 2 föld (árnyékolás), 3, 5 kimenet, (a magnetofon felvételhez)
Köszönöm a segítséget!
Sikerült, az 1-es meg 4-es pontba bekötni, szól is mind a két bemeneten, már csak 1 gond van, hogy halkan szól. (Zárójelben hozzátenném, hogy van egy ITT hifi-m is, esetleg azzal összekötni?)
Üdv!
Akkor ha jól kötötted és úgy szól halkan akkor kellene a számítógép és az erősítőrész közé egy előerősítő.Ez lehet mindjuk a hifi is ha van rajta AUX bemenet.
Én a helyedben megnézném a PC kimenetet, mert az általában bőven elég szokott lenni egy végfok meghajtására. Próbáld ki egy fülhallgatóval, ha az sem ad kielégítő hangerőt, a hangerőszabályzó beállításokat kell megnézni.
A kimeneti jel elég erős, mert fülhallgatón hangosan szól és a másik HiFi-men is magas a hangerő.
Akkor ha van a hifin Aux bemenet akkor össze tudod kötni őket.
És valamiféle mikrofon bemenet?(A hangminőség lehet enm lesz olyan mint Aux bemenet esetén)
De ha szétszeded a hifit akkor meg tudod csinálni.
2 db 5 pólusú DIN csatlakozó van rajta. Az egyik azt hiszem mikrofon bemenet.
Ha oda sikerül bekötnöd a pc jelét akkor a hifi felerősítené annyira hogy jó legyen.
Ezzel az a gáz hogy nagyon kis jel kell a pc-röl a hifinek mert kölönben szétszed mindent. A hifi hangfalkimenetét kellene rákötni utána a végfokra vagyis oda ahol eredetileg halkan szólt. de mielőtt rákötnéd tegyélegy nagy teljesítményő porcelán vagy kerámia ellenálást a hifi hangfalkimeneteire lehetőleg annyi ohmosat amennyi a hifi. És ez működik mert nekem is így van megoldva. Ja és árnyékolt kábelt használj mindenütt!
Köszönöm a válaszod, ma délben ki is próbálom!
Hello mindenkinek! Egy videoton TVm(1984s) van. Ahhoz szeretnék DVD lejátszót kötni vettem RCA 5DIN es átalakítót. Valamiért nem működik, nem reagál rá a TV pedig színt szinnel kötöttem össze, a TV pedig jó . Öteletek?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |